Beni sakinleştirir misiniz?

Ben diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum maalesef. Benim bebeğim de anne sütü çok alan bir bebek ve 20 günlükken aynı sizin görümceniz gibi kendini bilmez bir densiz yüzünden hastalık bulaştı 5 gün hastanede yattık. O öksürük çok fena zaten. Bağışıklıkları kuvvetli değil bebeklerin.
Siz görümcenizi evden gönderin evi bol havalandırın, inşallah kapmamıştır bebiş. Hayır madem boğazı ağrıyor maske taksın. Ben bu sebeple hem evde hem çantamda o gün bugündür maske bulundururum.

Evimin müsait olmadığını defalarca söyledik kimsenin dinlediği yok
Kendi halimizde olsak yediğim tabağı bile kaldırmayacağım ama misafir varken olmuyor, sohbet bekliyorlar, ilgi bekliyorlar.

Eşim de bi acayip oldu
Çok kolay duygulanıp ağlıyorum bana tepki gösteriyor, neden ağlıyomuşum, kendini yetersiz hissediyomuş. Ben üzgünsem eşim x10 mutsuz oluyor. İstemsiz şekilde bişeyleri kafaya taktığımın farkındayım ama engel olamıyorum. Eşim de diyor ki sana bişey söylenmiyor.
İstiyorum ki geçecek üzülme falan desin.

Çok kötü doldum galiba

Aman sakin ol lütfen. Lohusasın ondan hep bu gelgitlerin.Eşine söyle lohusa kadına nasıl davranılır araştırsın

açık açık konuş, bebeğe fazla yaklasmamasını soyle
düşünmesi lazımdı evet
ama düşünceli insan kaldı mı ki artık....
hem de kendi yeğeni

Konuyu açarken senn aklıma geldin zaten
Yaşadığını biliyorum, yaz günü hastanelerdeydiniz bayramda bile
Maske de var aldırmıştım, zorla ağzına da geçiremem ki söyledim kullan diye.

Aman sakin ol lütfen. Lohusasın ondan hep bu gelgitlerin.Eşine söyle lohusa kadına nasıl davranılır araştırsın
Git araştır biraz dedim ona da
Hemen saldırıya geçiyosun diyor
Hangi biriyle uğraşacağımı şaşırdım
1 gece yatak odasında benimle yattı da bu sabah kendine gelemiyor sen nasıl dayanıyosun bu uykusuzluğa yorgunluğa diyor
Sanki kolay bişey yapıyorum gibi geliyordu herhalde kendisine

evet çok hassaslaşmışsınız ama çok yeni annesiniz çok normal. Ayıp olacak ,yanlış anlar mı diye kasmayın içinize atmayın sonra böyle böyle patlıyor hep. Ne güzel ailenize miniğiniz katılmış tadını çıkarın. Düşünccesizlikle yapılan her ne olursa olsun tepkinizi gösterin kibarca geçin. Canım hastasın ya çok minik o daha kucağına alma istersen cok dedin diye alınacaksa alınsın zaten . Bunu söylemeye gerek yok çünkü :)

anne sutu aliyorsa korkma ama tabi burnunun dibunede sokma cocugu gorumcenin ve mumkunse maske takin

ben buyuk oglani hasta ettim boyle, hastanede kaldik,
ne ona ne buna kiziyorum,
kendime kiziyorum, yillar gecti uzerinden,
hala kendime kiziyorum.

maalesef gorumce falan dinlememek gerekiyor.

of sakinlestir demissin de aklima geldi gene sinir oldum kendime.

Pazar akşamı eşimin arkadaşı bizi ısrar kıyamet evlerine çağırdılar.Bebek var cikmayalim onlar bize gelsin (tüm gün klima vs.evi zaten isitiyorum) filan dedim eşime ama" ayıp olur " diyince hazırlandık gittik.kadinin yuzunu baya solgun görünce nedenini sordum.Gripmis ....tum hafta yatmis.O gün sabah ayağa kalkınca bizi davet etmisler,bizi gripken cagirmamislar ki bebeğe gecmesin Büyük kızım ve bebeğim dün hapsirmaya başladı.Bu gün ikisinin de ağzı burnu akiyor

Son düzenleme:
Konuyu açarken senn aklıma geldin zaten
Yaşadığını biliyorum, yaz günü hastanelerdeydiniz bayramda bile
Maske de var aldırmıştım, zorla ağzına da geçiremem ki söyledim kullan diye.

Hiç üzülme her şeyin tedavisi de var zaten. Valla ben p günden sonra kim hastaysa ya zorla ağzına maske tıkıyordum ya da çocuğumu yanlarına götürmüyordum evime çağırmıyorudm onları. Artık herkes alıştı. Yazık günah koca kadın dayanamıyor bebek nasıl dayansın. Ama üzülme eğer odadan çıkarmadıysan bulaşmamıştır merak etme. Boğazı ağırırkenki evrede geçmez zaten.
Eşin de şu an şaşkın aslında söyledikleri normal şeyler ama sen lohusa olduğun için alınıyorsun. Sakinleş, bol cam aç içeri havalansın ve gitmesini söyle. Sen söyleyemiyorsan eşin söylesin. Kimse kırılacak diye düşünmüyorum ben artık çünkü kimse bebeğimden daha değerli değil.

Eşin görümceye bi maske alsın
Evde taksın bi zahmet
Evi bol bol havalandır
Varsa soğuk buhar makinası çalıştır
Bebeği sık sık emzir
Bebeklerin bağışıklığı çok güçlü korkma dikkat et sana bulaşmasın

Annemle babam griplerdi doğumuma gelmediler. Hastaneden cikincada gelmediler. 10 gün beklediler

Ama bebeklerin garip bi sistemleri var gribi bizim gibi ağır geçirmiyorlar. Bebegim 2 kez grip oldu bizden dolayı burun akintisi dışında hicbirsey olmadı biz geberdik resmen onlar bi burun akintisiyla atlatiyo

(bebeği 10 aylıkken) ablama gidecektim, sabah ben yataktayken aradı. Sesim uykudan hemen uyanınca ilk birkaç cümlede kalın olur benim(çoğu insan gibi) işte kaçta çıkacaksınız ,ne zaman geleceksiniz falan...
'ablacim hasta mısın?' dedi.
'yaa sesim biraz şey' dedim.
'hastsaysan gelme, başka zaman gelirsin' dedi, kapattı telefonu
Hiç de alınmadım gücenmedim.. o gün gitsem , 5 gün sonra bebiş hastalarsa 'yengencin sabah sesi kötüydü. Kesin o bulastirdi' der, benden bilir cunku
Bence siz de benim ablam gibi o görümceye yol verin. Ulu orta viruslerini saćmasin.
Anlayışlı biriyse zaten anlar, bozulmaz size,sonra yine gelir. Hatta biletine yardım edersiniz..
Anlayişsiz biriyse de defolsun gitsin zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…