Beni sakinleştirir misiniz?

Yeni dogan gripli bebekleri özel hastaneler kabul etmiyor bile devlet hastanelerine yonlendiriolar. Orda belki 20 bebegin oldugu mikrop yuvasi yerde bi sandalyede bebegin serum almasini bekliosunuz. Su yenidogan tas gibidir biseycik olmaz lafini kim cikardi bakim cok zor. Kaldi ki kalp problemlerine kadar varabilir gribin gecmemesi yenidogan bebekte. Buyumeye calisio o daha hicbir yeri gelismemis. Saka misiniz hastalikli vucutlarinizi uzak tutun cocuklardan.

Spizella hala koruma konusunds tereddütlerin var.
Hala haftasonu misafir gelecek diyorsun
Teyze bebek hastalandı, bir süre misafir kabul etmeyin dedi doktor demen zor olmamalı.

Yanlış anlama lütfen ama o bebeği korumalısın, teyzeni değıl

Hatta buyuk bir sevincle karsila teyze iyki geldin de her gun yemek listesi ver borekler actir her gun canim sunu istedi de evini de bir guzel temizlettir.
Madem senin icin geliyor misafirlik yok

Çok basit aslında
Telefon açıp "Teyzecim, dün hastanedeydik. Doktor eve kimseyi kabul etmeyin dedi. Eşimde işten geldiği için bebeğin enfeksiyonu geçene kadar onun da girmesi yasak. Bu sebeple eşim salonda yatıyor. E biliyorsun salon ve yatak odasından başka oda yok. Eğer gelirsen seni otelde misafir etmek zorunda kalacağım. Ama istersen bebek iyileşene kadar erteleyelim.

Valla ben sana turşu yapıcam yemek yapıcam, seni uykusuzluktan kurtarmaya geliyorum falan demişti ama kendisiyle 2-3 günden fazla aynı çatı altında kalmadık şimdiye kadar.
Gezmeye de geliyor olabilir

Bende ikinci de olmayacak büyük ihtimalle. Keşke bi lohusa patlaması yaşasam, lanet olsun ki çok fazla sabırlıyım.

Yakinlarda otel yok mu? Olacak is mi 1+1 evde misafir agirlamak. Ne laftan anlamaz bu insanlar ya bogasim gelio. Gel diye yalvarsan gelmemesi lazim.

Var da kayınvalidem ve görümcem bile gelecekler diye biletlerini bize aldırdılar bi de teyzemin otel parasını ödeyecek gücümüz kalmadı artık
Halam çok anlayışlı mesela, kalabalık etmemek için gelmedi. İstersen geleyim ama polisevinde kalırım geceleri dedi. Düşünceli insan böyle oluyor işte..

Spizella esin ise gidecek salonda yatsin diger odaya yer yatagi yap teyzende seninle o odada kalsin sabah kadar uyumasin bebek baksin 3 gune kalkar gider

Öyle yapmayı düşünüyorum kedimi salıcam teyzemin üstüne

Kendisini biraz tanıyosam Yine de gelir @Muhtelif Evhamli Hatun
Daha bebek doğmadan seyahatini planlamış hayatta yakmaz o uçak biletlerini.

Ama dediğiniz gibi yapıp düzenimi bozmayacağım, rahat edemeyip gider bence, arkadaşları varmış bu şehirde. Kuzeni benim eve 5 dk mesafede oturuyor, onda kalsın gündüzleri gidip gelsin gerekirse.

ne sacma mevzuluk su misafirlik.Hemde lohusa evine misafir olmak.Halinizi anlatin ne kadar cok insan o kadar cok mikrop

Bwk kuzeni de varmış
O zaman kesinlikle ara
Gece eşim salonda yatıyor, seni akşamları kuzenine yollayalım de

S Spizella tebrik ederim gözün aydın :) sağlık ve mutlulukla büyütmeni dilerim. konuya göz gezdirdim sayfalar çoktu hepsini okuyamadım. İkinci bebeğim 4.5aylık oldu. Öncelikle anne sütü hastalıktan korur diye birşey YÖK. Tamam antikor aktarıyorsun ama bebek biyonik olmuyor. Tam tersine yenidoğan bağışıklık sistemi çok zayıftır. Oda ısısı 18 derece falan diyenlere inanma. Güzelce giydir kat kat. Ayağına mümkünse örgü patik, sırtına özellikle yataktan kaldırınca yelek mutlaka giydir. Çocuk terlemesin ama tenine dokununca sıcak olsun. Banyodan çıkarınca başına mutlaka şapka tak. Evini her gün bir saat havalandır. Bunlar benim fayda gördüğüm uyguladığım şeyler, benden tavsiyeler. Yalnız sen hamileyken eşimle başbaşa bakacağız dememiş miydin bu ne akraba akını böyle :)

Duyan geldi duyan geldi
Ne güzel başbaşa bakıyoduk
25 günde 5 yatılı misafir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…