Beni sakinleştirir misiniz?

Kendi ailenden gelebilcek yardima kimse yok mu S Spizella

Ya bu kadar korkmayın şakın olun. O bebegı bı dünya enfeksıyon ve mıkrop olan bır hastanede doğurdunuz. AğzımıZdakı mıkropları ellerımızdekı mılropları saymama bile gerek. Vücuda gıren mıkroplarla vücudun savaşma ozellıgı var. Anne şutunu alan bır bebek Zaten bağışıklığı kuvvetlıdır. Hıc korkmayın dırek yüzüne hapşırsa bıle yakalanmayabılır hastalığa. Korumanız cok normal tabı ama fazla evham yapmayın.

Emziriyor musunuz?
Kızımı iki yıl anne sütü çok güzel korudu neredeyse hiç hasta olmadı. Bebeklerin bağışıklığı daha kuvvetli oluyor.

S Spizella kuzum siz zaten hep bebek doğduktan sonra yalnız kalmayı tek başınıza ilgikenmeyi hatta bu süreçte yalnız kalabilmek için insanları nasıl kırmadan uzaklaşabilirim diye söylemlerde bulunmadınız mı? Bu sizin istediğiniz şeydi biraz hassaslaştınız sanırım.

Dalga mı geçiyorsunuz? Espiri mi yapıyorsunuz?

Üzgünüm bir bebek hemşiresi olarak sakinleştirmeyeceğim sizi. Maske taktırın görümcenize sürekli ellerini yıkasın yada evden gönderin. Emzirin, çocuğun bağışıklığı güçlü olur, bir şey olmaz diyenlere de hayret ettim viral enfeksiyonun bağışıklıkla bir ilgisi yok bulaştırırsa bulaşır ve bebeklerde iyileşme zaman alır. Hiç bir zaman yenidoğan bir bebeğin bağışıklığı yetişkin bir bireyden daha güçlü değildir.

bol bol emzır.hemen hastalanmaz korkma odayıda bol bol havalnadır bakterıler mıkroplar sıcak ve havasız ortamda çoğalır..sigara durumunu mutlaka anlat ben katlanamıyoken el kadar bebek nefes alamaz o pıs kokudan.ellerını yıkasın,ustunu başını değişsin.

S Spizella hayirli olsun bebegin . Merak etme bebegin bagisikligi, bildigim kadariyla anneden geciyor ve bebegi koruyormus.

Sende hasta olabilirsi ve ona bakmak zorundasin .hasta oldugunda yine bebek hasta olmuyor. Sen bol bol emzir , stres yapma . Bundan sonra gorum bebege yaklasmasin yeter. Sende ihlamur falan içebilirsin, sutunden bebege gecer.

Sakin olun diyeceğim ama ben olsam ben olamazdım sanırım. Öncelikle evi havalandırın güzelce, kendiniz bol bol limonlu ıhlamur ve tavuk suyuna çorba için. Bebeğinizi de üşütmemekte dikkat ederek yıkayın. Görümcenize de vermeyin. Bol bol emzirin

Ev isi yapsın çocuğa sem bak,elini yıkayıp tutsun. Ve sinitlenme boşver, evvtemizev t ve yemek yapsın yardım etmek istiyorsa

Kendi ailenden gelebilcek yardima kimse yok mu S Spizella

Evet ben hiçkimse gelmesin dedim
Ama herkes geldi ve hepsi hizmet bekledi
Vallahi yalnızken daha iyi idare ediyoruz eşimle
Kayınvalidem geldi ben kucağımda bebekle 3 çeşit yemek yaparken candy crush oynuyordu. Eşime beni şuraya götür beni buraya götür diye alıp alıp gitti. Balkonda içtiği sigaraların izmaritlerini tabağa atıp atıp bırakıp gitmiş bi de pisliğini temizledik. Ya daha neler yaptı da yazmak istemiyorum sinirim bozuluyor düşündükçe. Bütün gün eşimi de aldı gitti, evde yemek yok tek başıma kaldım, Ağlaya ağlaya çorba yaptım sıcak bişey yiyeyim diye, tam o sırada geldi oturdu içti eline sağlık diyor bi de. Gölge etmeselerdi bari

Anne sütü çok güçlüdür koru bebişinizi, yine de çok yakın temas etmemesinde fayda var tabii ki, uygun bir dille söyleyebilirsiniz sonuçta bebiş olduğu için kimse kırılmaz ve yaklaşmaz, anlayış gösterecektir.

Sakin olun siz bebeği bol bol emzirin. Görümce gitmeye niyetli değil mi?

Bide şunu anlamadım, bana göre anne-k.v-görümce- teyze misafir sayılmaz. Size gelen görümceniz yani bebeğin halası mümkün olduğunca ev işi- yemek yaparak destek olması gerekir. Hem hasta hem sohbet bekliyor olacak iş değil

Görümce gidince evi sirkeli suyla silin. Fısfıslı şişeye sirkeli suyu koyup evi şöyle bir fısfıslayın. Biraz da havalandırırsınız. Sizi çok iyi anlıyorum ben o dönem eşimi bile eve almak istemiyordum :)

Bir soğanı dörde böl bebeğinin beşiğinin yanına koy gribi önler mutlaka mutlaka yap kendin de araştırabilirsin internetten.
Onun dışında panik yapma bebek bu hasta olur iyileşir anne sütü alıyorsa bağışıklığı iyidir inşallah hastalığın da her zaman önüne geçemezsin bu kadar korkma. Görümceyi yollamaya fln gerek yok sadece bebeğe fazla yaklaşmasın o kadar. Odadan çıkabilirsin o kadar da radyasyon gibi yayılmaz yani grip virüsü. Rahat ol.

Korkma sinirlenmede sutun cekilir yazik. Bebegim 4 aylik ve bu bebek dogdugundan bu yana 2. Gribim ilkinde gecmedi bebege simdi hasta ama demek istedigim ben emzirdigim halde gecmemisti sen gorumceden uzak dur asil suan her hastaliga aciksin sana bulasirsa bebege daha kolay bulasir. Gule gule buyut bebegini

Bebeğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün öncelikle. Bende çok evhamlı bir insanımdır. Çocuğumun geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı panik atak oldum. Ama inanın evhamlandıkça insanın başına geliyor. Bulaştımı acaba diye kendinizi strese sokmayın. Çocuğunuz da stres olur. Bu stresinizi elinizde değil biliyorum ama ne size ne bebişinize faydası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…