• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni sevmiyor mu eşim?

Müdüre konuşurken araya girip teşekkür etmeniz gereksiz olmuş.
Eşiniz annem seni sevmiyor, arama diyormuş ama kusura bakmayın yüzsüz gibi aramaya devam etmeniz sadece sizin değerinizi düşürür.
Hayatınızı bu kadar eşinizin etrafından döndermeyin Böyle yapan hiçbir kadının mutlu olduğunu görmedim.

Söyle eşimin arabasını sattık üstüne düğünde takılan altınlarımızı sattık evimizi aldık. Benim borcunu ödediğim arabaya da şuanda kullanıyoruz. Aslında edilgen olmamın sebebi benim tamamen. Eşim git sen kullan diyor. ben aktif olmak istemiyorum. Babam hiç ilgilenmezdi bizimle ben ağrılar içindeyken bile hastaneye götürmezdi annem birilerine söylerdi o şekilde giderdik. Belkide sevgi ilgi görmek istediğim için, erkek gibi her işe koşmaktan o kadar yorulmuştum ki bekarken. Belki de bu yüzden edilgen oluyorum hiç farkında bile değilim
Koca kadının hastaneye gitmek için eşine ihtiyaç duyması, eşinin onu hastaneye götürmek için işinden izin alması normal değil. Ne siz annenizsiniz, ne eşiniz babanız. Anne babanızın ilişkisinden kendinizi kurtarmanızı lazım. Hastaneye kendin gidince erkek işi yapmış olmuyorsun. Siz eşinize muhtaç gibi durunca daha kıymetli de olmayacaksınız.

Söyle eşimin arabasını sattık üstüne düğünde takılan altınlarımızı sattık evimizi aldık. Benim borcunu ödediğim arabaya da şuanda kullanıyoruz. Aslında edilgen olmamın sebebi benim tamamen. Eşim git sen kullan diyor. ben aktif olmak istemiyorum. Babam hiç ilgilenmezdi bizimle ben ağrılar içindeyken bile hastaneye götürmezdi annem birilerine söylerdi o şekilde giderdik. Belkide sevgi ilgi görmek istediğim için, erkek gibi her işe koşmaktan o kadar yorulmuştum ki bekarken. Belki de bu yüzden edilgen oluyorum hiç farkında bile değilim
ama bakın kendiniz taa bekarken aldığınız araca "eşimin arabası" diyorsunuz
evin tüm işini tek görüyorsunuz, çalışan biri olmanıza rağmen
müdüre sizi hastaneye götürmesi için izin verdi diye minnet duyuyorsunuz,

siz acillik, kötü olsanız tabi götürsün hastaneye. iznine de başlatmasın. ama değilse alın aracınızı gidin mesela. evdeki tek arabayı park yüzünden kullanamıyor olmanız çok mantıklı değil ki? baştan kendizie göre alsaydınız hatta. erkekler her arabayı kullanır.

büyük ihtimalle faza bir ilişki tecrübeniz olmadan atanıp evlendiniz şefkat/ilgi anlayışınızda bir sıkıntı var. hem siz ona bebek gibi bakıyorsunuz hem o size bebek gibi götürsün getirsin filan. gereksiz şeyler bunlar. yetişkin insanlarsınız.

Belkide haklısınız fakat annesi oğlunu aşırı dolduruşa getirecek bir kadın ben sırf doldurup huzurumuzu kaçırmasın diye aradım sordum. Aslında benim doğru yaptığım şeyler suan ki devirde hep yanlış oldu.

Kazık kadar adam bir zahmet dolmasın. Kusura bakmayın ama ben doğru yaptığınız bir şey göremedim. Eşinize bebek gibi bakmak, işten eve gelip temizlik yapmak, sizi sevmeyen kayınvalideyi ısrarla düzenli aramak. Adam size küfür etmiş siz hala beni sevdiğini bilmem hangi aydan beri söylemedi diyorsunuz. Sizin tavriniza, yaptiklariniza göre esiniz çok güzel bir cevap vermiş size aslında eskiden annelerimiz, babalarımız söylüyor muydu demiş ama siz hala anlamiyorsunuz. Bu laf aslında su eski kafadan çik demek.

adam bile sevmiyor seni, arama diyor. niye bu illa cici gelin olma çabası yahu.

bu kendi aldığınız araba mı?
yoksa eşiniz başka mı aldı anlamadım (eşimin arabası dediğiniz için ?) ama

bakın yapmayın ödediğiniz aracı sürün
eşiniz başka araç alsa bile kullanamayacaksanız aldırmayın yani, araba size de lazım

o da izin almak zorunda kalmasın tabi alın aracınızı gidin...bu kadar eşiniz ekseninde dönmesin yani hayatınız. tamam seviyorsunuz da...

ha ama size küfreden adama sıkı bir terbiye lazım hepsinden önce

bence sizi çok edilgen görmüş tepenize çıkmış, nacizane fikrim bu.
Söyle eşimin arabasını sattık üstüne düğünde takılan altınlarımızı sattık evimizi aldık. Benim borcunu ödediğim arabaya da şuanda kullanıyoruz. Aslında edilgen olmamın sebebi benim tamamen. Eşim git sen kullan diyor. ben aktif olmak istemiyorum. Babam hiç ilgilenmezdi bizimle ben ağrılar içindeyken bile hastaneye götürmezdi annem birilerine söylerdi o şekilde giderdik. Belkide sevgi ilgi görmek istediğim için, erkek gibi her işe koşmaktan o kadar yorulmuştum ki bekarken. Belki de bu yüzden edilgen o on
Müdüre konuşurken araya girip teşekkür etmeniz gereksiz olmuş.
Eşiniz annem seni sevmiyor, arama diyormuş ama kusura bakmayın yüzsüz gibi aramaya devam etmeniz sadece sizin değerinizi düşürür.
Hayatınızı bu kadar eşinizin etrafından döndermeyin Böyle yapan hiçbir kadının mutlu olduğunu görmedim.

siz acillik, kötü olsanız tabi götürsün hastaneye. iznine de başlatmasın. ama değilse alın aracınızı gidin mesela. evdeki tek arabayı park yüzünden kullanamıyor olmanız çok mantıklı değil ki? baştan kendizie göre alsaydınız hatta. erkekler her arabayı kullanır.

büyük ihtimalle faza bir ilişki tecrübeniz olmadan atanıp evlendiniz şefkat/ilgi anlayışınızda bir sıkıntı var. hem siz ona bebek gibi bakıyorsunuz hem o size bebek gibi götürsün getirsin filan. gereksiz şeyler bunlar. yetişkin insanlarsınız.
Çok haklısınız gerçekten. Kendimi bir kutunun içine sıkışmış hissediyorum. Ne yapacağımı bile bilemiyorum

Kendi arabasını bizim bile değil direkt eşinin ve yapmış ve kullanmıyor doğru düzgün, çok enteresan gerçekten.

Kazık kadar adam bir zahmet dolmasın. Kusura bakmayın ama ben doğru yaptığınız bir şey göremedim. Eşinize bebek gibi bakmak, işten eve gelip temizlik yapmak, sizi sevmeyen kayınvalideyi ısrarla düzenli aramak. Adam size küfür etmiş siz hala beni sevdiğini bilmem hangi aydan beri söylemedi diyorsunuz. Sizin tavriniza, yaptiklariniza göre esiniz çok güzel bir cevap vermiş size aslında eskiden annelerimiz, babalarımız söylüyor muydu demiş ama siz hala anlamiyorsunuz. Bu laf aslında su eski kafadan çik demek.
Ne verirsek onu alamayız demek değil mi? Ben çok sevdim çok değer verdim çok ilgi emek verdim. Herşeyin çoğu zararlı olduğu gibi sevginin de çoğu zararlıymış demekki. Benim yanlışım sadece çok sevmek oldu. Ben içimdeki bütün sevgiyi ona aşıladım. Yanlış yapmışım

Niye biriyle evlenince kendinizi unutuyor,adama tapar gibi davranıyorsunuz?? O sizin hayat yoldaşınız sizin efendiniz değil,kendi arabanıza eşimin arabası demek inatla kv ile muhattap olmak,adamın etrafında pervane olmak sizi yormuyor mu??? Biraz kendinize odaklanın alan açın ilişkinize bırakın adam biraz gayret göstersin..Kendinizi değersizleştirmeyi bırakın....

Ne verirsek onu alamayız demek değil mi? Ben çok sevdim çok değer verdim çok ilgi emek verdim. Herşeyin çoğu zararlı olduğu gibi sevginin de çoğu zararlıymış demekki. Benim yanlışım sadece çok sevmek oldu. Ben içimdeki bütün sevgiyi ona aşıladım. Yanlış yapmışım
Senin yanlışın çok sevmek değil. Seni istemeyen sevmeyen anasına yaranmaya çalışmak. Kocan 5 yaşında değil, anasının aklıyla dolacak bir yapıdaysa evlenmemeliydin mesela. Kendi aldığın arabayı nasıl kullanamadığıni anlamadım o da saçma. Bebek gibi o sana bakıyor muydu da sen ona baktın? Ikiniz de çalışıyorsunuz neden ev işleri sende? Bunlar hep yanlış şeyler. Sevgiden değil ama deneyimsizlikten olabilir.

Başka neyden kavga ediyorsunuz yazmıyorsun. Adam sana ne küfürü etti niye etti? Sana küfür eden adama ne tepki verdin? Dik durmazsan herkes vurur geçer bunlar hayatın gerçekleri maalesef.

Daha yeni evlisiniz doğru düzgün bir korunma yöntemi uygulayın çocuk için erken. Bunu yazınca size ne diyenler çıkıyor da sonuçları görüyoruz sonra kocam çok değişti türküleri başlıyor...

Ne verirsek onu almak derken? Ben eşime bebek gibi bakmıyorum çünkü benim bebeğim değil, kocam. Eşim iş de yapar yemek de yapar hiç incilerinin döküldüğünü görmedim kaç senedir. Ben şimdi size göre eşimi sevmiyor mu oluyorum? Siz sevgiyi çok yanlış anlamissiniz.

Senin yanlışın çok sevmek değil. Seni istemeyen sevmeyen anasına yaranmaya çalışmak. Kocan 5 yaşında değil, anasının aklıyla dolacak bir yapıdaysa evlenmemeliydin mesela. Kendi aldığın arabayı nasıl kullanamadığıni anlamadım o da saçma. Bebek gibi o sana bakıyor muydu da sen ona baktın? Ikiniz de çalışıyorsunuz neden ev işleri sende? Bunlar hep yanlış şeyler. Sevgiden değil ama deneyimsizlikten olabilir.

Başka neyden kavga ediyorsunuz yazmıyorsun. Adam sana ne küfürü etti niye etti? Sana küfür eden adama ne tepki verdin? Dik durmazsan herkes vurur geçer bunlar hayatın gerçekleri maalesef.
Ben arabayı paramı biriktirmek için almıştım yatırım amaçlı evim işimin yanındaydı zaten eşimle sevgiliydik o dönemde. O yüzden eşimle kararlaştırıp almıştık. Mesela şundan dolayı tartıştık en son aralık ayında, annesi babası bize gelmişti memleketten herşey güzeldi iyiydi sıkıntı yoktu fırın açık kalmış kahvaltı bitti ben işe gidicem eşim geldi mutfağa fırın niye açık dedi bende dedim ki ben açık bırakmadım dedim evimi yakacaksınız dedi annesiyle bana. Neyse kadın yani eşimin annesi büyüttükçe büyüttü mutfakta kamera olsa da görsek kim açık bıraktı felan dedi bana, işte sen açık bırakmadıysan kim acıcak dedi. Bende dedim ki canınızı sıkmayın önemli değil üzülmeyin siz olur öyle şeyler ha siz bıraktınız ha ben olabilir dedim. İşte annesi hala büyütüyor yok kendiliğinden mi açıldı felan dedi bana. Bende orda doldum annesine karşı bağırdım. Eşim geldi sonra işte salona. Ben ağlayarak kayınvalideme siz benden ne istiyorsunuz dedim. Ben size ne yaptımda bana böyle davranıyorsunuz. Ben size niye anne demiyorum biliyor musunuz çünkü bana annelik yapmıyorsunuz. Kızım oğlum nasıl diye beni arıyorsunuz bir kere kızım sen nasılsın demediniz bana dedim. Umarım o 35 yaşındaki bekar oğlunuzu benim gibi biri olmayan tam tersi olup sizi mutlu edecek bir gelinle evlendirirsiniz dedim. Çıktım gittim işe. Dolmuştum çünkü eşim fırın açık diye bile bana kızmıştı. Allah var eşim yanımda oldu benim. Anne siz gidin bu şekilde olmaz dedi. Ama ben izin vermedim göndermedim. Kendileri ne zaman gitmek isterlerse o zaman gitsinler dedim. Eşim üzülmesin sonuçta ailesi diyerek. Konuyu kapattım daha sonra işte

Çok afedersiniz ama siz de böyle mıy mıy bir insan gibi geldiniz bana.
En kibar,en çok seven ,en iyi gelin benim modu var sizde.
Eşinizin bile arama dediği annesini aradınız da ne oldu annesinin lafı ile dolacak adam hiç durmasın zaten.
Kayınvalideyi aradınız,adama bebek gibi baktınız eeee

1 yıldır muhteşem bir evliliğim sürüyordu. Hiç bir sıkıntımız yoktu. Eşime bebekmiş gibi davrandım hep, onu çok sevdim hala çok seviyorum. Fakat o sanki benden uzaklaştı bilmiyorum, sanki bir kabusun içinde gibiymişim hissediyorum. Bi yandan ona çok kızmak bir yandan ona sarılmak koklamak istiyorum. İkimizde memuruz kocam o kdr iyi biri ki çok merhametli yanlız bana mı merhameti yok bu aralar bilmiyorum. Küçücük birşey de bana bağırıyor kızıyor. Ben çocuk değilimki artık kimse bana bağırsın kızsın istemiyorum. Çocukluğumdan beri çok şey yaşadım çok zor şeyler. Eşimde mutlu oldum hayata beni o bağladı. Küfür etme dediğim halde küfür etti aslında hiç öyle kötü biri değildi bana 4 5 aydır seni seviyorum bile demedi, beni önemsemiyor dinlemiyor eskiden çok dinlerdi şimdi hissedemiyorum. Neden? Ne oldu da böyle olduk biz
bir anda değişmiş gibi görünse de insanlar durduk yere böyle olmaz mutlaka altında bir şey vardır ve bunu sen konuşmadan bilemezsin ama eşinin sana bağırması küfür etmesi seni yok sayması merhametli biri imajıyla hiç örtüşmüyor dışarıda iyi olup evde kaba olmak erkeklerde çok olan bir durum bu tamamen sorumluluktan kaçmak evlilik rahata oturunca nasıl olsa giderse gitmez özgüveniyle gevşemesi sen onu çok sevmişsin bebeğim gibi sevdim demişsin işte orada denge bozulmuş çok veren taraf sen olmuşsun o da fark etmeden almaya alışmış dört beş aydır seni seviyorum bile dememesi ilginin azalması bağırması bunlar duygusal olarak kendini kapattığı anlamına gelir ama ne olursa olsun bağırmak ve küfür kabul edilebilir değil senin yapman gereken şey kendini ezmeden net bir şekilde konuşmak suçluyormuş gibi değil bu davranış beni incitiyor artık kaldırmıyorum diyerek söylemek kaçamak cevap verirse bu evlilik böyle gitmez demen gerekir çünkü seni dinlemiyor olması duvar ördüğünü gösteriyor o duvarı tek başına kıramazsın neden böyle oldu çünkü sen hep verensin o da almaya alışmış şu an seni ciddiye almıyor çünkü hep alttan almışsın bunu açıkça söylemen gerekiyor

Ben arabayı paramı biriktirmek için almıştım yatırım amaçlı evim işimin yanındaydı zaten eşimle sevgiliydik o dönemde. O yüzden eşimle kararlaştırıp almıştık. Mesela şundan dolayı tartıştık en son aralık ayında, annesi babası bize gelmişti memleketten herşey güzeldi iyiydi sıkıntı yoktu fırın açık kalmış kahvaltı bitti ben işe gidicem eşim geldi mutfağa fırın niye açık dedi bende dedim ki ben açık bırakmadım dedim evimi yakacaksınız dedi annesiyle bana. Neyse kadın yani eşimin annesi büyüttükçe büyüttü mutfakta kamera olsa da görsek kim açık bıraktı felan dedi bana, işte sen açık bırakmadıysan kim acıcak dedi. Bende dedim ki canınızı sıkmayın önemli değil üzülmeyin siz olur öyle şeyler ha siz bıraktınız ha ben olabilir dedim. İşte annesi hala büyütüyor yok kendiliğinden mi açıldı felan dedi bana. Bende orda doldum annesine karşı bağırdım. Eşim geldi sonra işte salona. Ben ağlayarak kayınvalideme siz benden ne istiyorsunuz dedim. Ben size ne yaptımda bana böyle davranıyorsunuz. Ben size niye anne demiyorum biliyor musunuz çünkü bana annelik yapmıyorsunuz. Kızım oğlum nasıl diye beni arıyorsunuz bir kere kızım sen nasılsın demediniz bana dedim. Umarım o 35 yaşındaki bekar oğlunuzu benim gibi biri olmayan tam tersi olup sizi mutlu edecek bir gelinle evlendirirsiniz dedim. Çıktım gittim işe. Dolmuştum çünkü eşim fırın açık diye bile bana kızmıştı. Allah var eşim yanımda oldu benim. Anne siz gidin bu şekilde olmaz dedi. Ama ben izin vermedim göndermedim. Kendileri ne zaman gitmek isterlerse o zaman gitsinler dedim. Eşim üzülmesin sonuçta ailesi diyerek. Konuyu kapattım daha sonra işte
Ohooo adamın anasına bagirirsan anasinin doldurmasına gerek kalmaz ki? Kadın seni sevmiyor biliyorsun vermeseydin cevap olay buyumezdi. Sana kocan cikismis ondan yüz bulmuş kadın.

Anasina bağırıp soyleniyorsun sonra eşim üzülmesin ay gitmesinler diyorsun sen de acaipsin valla :/

Küfür nerede hala göremedim?

Arabanın modelini sevgiline göre mi seçtin yani?

Mesela bugün sabah beraber kahvaltı hazırladık. Sonra pikniğe gittik. Dönüşe geçtik. Arabadayken müdürü aradı yarın için izin istemişti beni hastaneye götürecekti kontrole. Telefon arabaya bağlı konuşuyordu. Bende müdür beyi tanıdığım için teşekkür ettim izin verdiği için. Bana telefonu kapatınca sen niye lafa karışıyorsun ben varken sen niye konuşuyosun dedi. Ve ben direkt odama girdim yattım. O da salona geçti. Az önce yanıma geldi sordum neden böylesin. Uzun süredir seni seviyorum bile demedin dedim, babalarımız annelerimize diyor mu dedi gitti yanımdan.

Kızma ama sorunlarınız yanlış davranışlarınızdan kaynaklanıyor. Şu yaptığınız iyi niyetli görünse de çok yanlış. Eşinizin yerine ettiğiniz teşekkür, izni hak olmaktan çıkarıp
sanki patron iyilik yapmış gibi gösterebiliir aynı zamanda eşinizden rol çalmak gibide olmuş.

Ohooo adamın anasına bagirirsan anasinin doldurmasına gerek kalmaz ki? Kadın seni sevmiyor biliyorsun vermeseydin cevap olay buyumezdi. Sana kocan cikismis ondan yüz bulmuş kadın.

Anasina bağırıp soyleniyorsun sonra eşim üzülmesin ay gitmesinler diyorsun sen de acaipsin valla :/

Küfür nerede hala göremedim?

Arabanın modelini sevgiline göre mi seçtin yani?
Sizinde o şekilde bir kayınvalideniz olsaydı beni o zaman anlardınız. Düğünde takılan paralarım bile alındı. Kayınvalidem hepsini aldı öyle baskın bir karakterki. Eşimin babası bile kayınvalidenin sözünden çıkmıyor. Bazen eşimin hatırına bişey yapamıyorum işte ne yapabilirim ben evden kovsam daha mı güzel olcaktı Herşey

bir anda değişmiş gibi görünse de insanlar durduk yere böyle olmaz mutlaka altında bir şey vardır ve bunu sen konuşmadan bilemezsin ama eşinin sana bağırması küfür etmesi seni yok sayması merhametli biri imajıyla hiç örtüşmüyor dışarıda iyi olup evde kaba olmak erkeklerde çok olan bir durum bu tamamen sorumluluktan kaçmak evlilik rahata oturunca nasıl olsa giderse gitmez özgüveniyle gevşemesi sen onu çok sevmişsin bebeğim gibi sevdim demişsin işte orada denge bozulmuş çok veren taraf sen olmuşsun o da fark etmeden almaya alışmış dört beş aydır seni seviyorum bile dememesi ilginin azalması bağırması bunlar duygusal olarak kendini kapattığı anlamına gelir ama ne olursa olsun bağırmak ve küfür kabul edilebilir değil senin yapman gereken şey kendini ezmeden net bir şekilde konuşmak suçluyormuş gibi değil bu davranış beni incitiyor artık kaldırmıyorum diyerek söylemek kaçamak cevap verirse bu evlilik böyle gitmez demen gerekir çünkü seni dinlemiyor olması duvar ördüğünü gösteriyor o duvarı tek başına kıramazsın neden böyle oldu çünkü sen hep verensin o da almaya alışmış şu an seni ciddiye almıyor çünkü hep alttan almışsın bunu açıkça söylemen gerekiyor
O kadar güzel anlattınız ki. Yazınız hiç bitmese dedim. Tam olarak bu durumdaydım. Nasıl düzelteceğimi de bilmiyorum

Sizinde o şekilde bir kayınvalideniz olsaydı beni o zaman anlardınız. Düğünde takılan paralarım bile alındı. Kayınvalidem hepsini aldı öyle baskın bir karakterki. Eşimin babası bile kayınvalidenin sözünden çıkmıyor. Bazen eşimin hatırına bişey yapamıyorum işte ne yapabilirim ben evden kovsam daha mı güzel olcaktı Herşey
Bende de var bir tane cins. Bir tek sende yok bacım. Düğün takilarinin alınmasına izin veren sen ve kocan. KV aldı ne demek? Kocan da sesini cikartmamis hiç başkasına bakmayın yani.

Kadını evden kov diyen yok neyse deyip gececektin. O kavgayı ediyorsan da evden gidin diyen kocanın lafına karismayacaktin. Tepkilerin yanlış ve yersiz gibi duruyor verdiğin orneklerden. Sen de hatayı yanlış yerde arama altın vs konusunda kadına bilenme yani.

Küfür nerede hala yazmıyorsun?

Annesi beni sevmiyor eşimin bana diyor seni sevmiyor diye. Fakat ben düzenli ararım annesini saygı duyarım severim de. Ben hep onun ailesine zaten iyi oldum. Hani kayınvalidem de öyle hep gözü yükseklerdeydi. Ben çalışan gelin istiyorum dedi, oğlu benimle evlendi. Maddi olarak hiç bir sıkıntımız yok bu sefer de annesi gene beni sevmiyor bunu hissediyorum. Eşimde bana kızıyor arama sende annemi bırak diyor. Ama ben yapamıyorum bu sefer aramazsam iyice oğlunu doldurur diye korkuyorum
Yani kusura bakmayın ama sizi sevmeyen insanı neden arıyorsunuz neden kendinizi eşinize annesine sevdirme cabasindasiniz bu sizi ezik gösterir doğal olarak da saygı duymazlar size insanoğluna iyilik yaramıyor çekin kendinizi biraz ağırdan alın oğlu da annesinin doldurusuna gelecek yapıda ise yol verin gitsin. Bir de çocuk falan yapmayın.

Back
X