• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni sevmiyor mu eşim?

Mesela bugün sabah beraber kahvaltı hazırladık. Sonra pikniğe gittik. Dönüşe geçtik. Arabadayken müdürü aradı yarın için izin istemişti beni hastaneye götürecekti kontrole. Telefon arabaya bağlı konuşuyordu. Bende müdür beyi tanıdığım için teşekkür ettim izin verdiği için. Bana telefonu kapatınca sen niye lafa karışıyorsun ben varken sen niye konuşuyosun dedi. Ve ben direkt odama girdim yattım. O da salona geçti. Az önce yanıma geldi sordum neden böylesin. Uzun süredir seni seviyorum bile demedin dedim, babalarımız annelerimize diyor mu dedi gitti yanımdan.
ayy pes sen gayet normal şekilde müdürüne teşekkür etmişsin bunda en ufak bir yanlış yok ama o sana ben varken sen niye konuşuyorsun diyorsa bu tamamen gereksiz bir çıkış ve baskı kurma çabası babalarımız annelerimize diyor mu ne demek ya tamamen bahaneye kaçmış duygusal sorumluluktan kaçmanın en klasik şekli seni seviyorum dememek için geçmiş nesilleri örnek gösteriyor çünkü işine öyle geliyor ama o örnek babalar annelere bağırmıyordu saygısızlık etmiyordu seni susturmak için bunu kullanıyor evliliğin ilk rahatlığı geçince çabayı salmaya başlamış gevşemiş beyefendi arabada sana patlaması evde küfür etmesi seni dinlememesi hepsi bu gevşemenin davranışları sen duygusal soru sorunca da köşeye sıkışmış gibi tepki veriyor çünkü duygularını konuşmayı bilecek olgunlukta değil sen ne yapacaksın net olacaksın bak ben bağırılmayı kabul etmem küfürü kabul etmem sevgiyi göstermeyi bırakmanı da kabul etmem düzgün iletişim kurmak zorundasın bu böyle devam edemez diyeceksin tavrını koyacaksın yoksa daha çok üzülürsün

Bende de var bir tane cins. Bir tek sende yok bacım. Düğün takilarinin alınmasına izin veren sen ve kocan. KV aldı ne demek? Kocan da sesini cikartmamis hiç başkasına bakmayın yani.

Kadını evden kov diyen yok neyse deyip gececektin. O kavgayı ediyorsan da evden gidin diyen kocanın lafına karismayacaktin. Tepkilerin yanlış ve yersiz gibi duruyor verdiğin orneklerden. Sen de hatayı yanlış yerde arama altın vs konusunda kadına bilenme yani.

Küfür nerede hala yazmıyorsun?ben

Bende de var bir tane cins. Bir tek sende yok bacım. Düğün takilarinin alınmasına izin veren sen ve kocan. KV aldı ne demek? Kocan da sesini cikartmamis hiç başkasına bakmayın yani.

Kadını evden kov diyen yok neyse deyip gececektin. O kavgayı ediyorsan da evden gidin diyen kocanın lafına karismayacaktin. Tepkilerin yanlış ve yersiz gibi duruyor verdiğin orneklerden. Sen de hatayı yanlış yerde arama altın vs konusunda kadına bilenme yani.

Küfür nerede hala yazmıyorsun?
O şurda bacım . Yaklaşık 2 ay önce felan annesi yüzünden yine ara ara tartışıyorduk. Yada kıskançlıktan dolayı işte ben kızıyordum beğenmiyorsan .. git dediği oluyodu sonra özür diliyordu işte

ayy pes sen gayet normal şekilde müdürüne teşekkür etmişsin bunda en ufak bir yanlış yok ama o sana ben varken sen niye konuşuyorsun diyorsa bu tamamen gereksiz bir çıkış ve baskı kurma çabası babalarımız annelerimize diyor mu ne demek ya tamamen bahaneye kaçmış duygusal sorumluluktan kaçmanın en klasik şekli seni seviyorum dememek için geçmiş nesilleri örnek gösteriyor çünkü işine öyle geliyor ama o örnek babalar annelere bağırmıyordu saygısızlık etmiyordu seni susturmak için bunu kullanıyor evliliğin ilk rahatlığı geçince çabayı salmaya başlamış gevşemiş beyefendi arabada sana patlaması evde küfür etmesi seni dinlememesi hepsi bu gevşemenin davranışları sen duygusal soru sorunca da köşeye sıkışmış gibi tepki veriyor çünkü duygularını konuşmayı bilecek olgunlukta değil sen ne yapacaksın net olacaksın bak ben bağırılmayı kabul etmem küfürü kabul etmem sevgiyi göstermeyi bırakmanı da kabul etmem düzgün iletişim kurmak zorundasın bu böyle devam edemez diyeceksin tavrını koyacaksın yoksa daha çok üzülürsün
Çok haklısın bunları yapacağım. Eşim aslında gerçekten evine bağlı bensiz markete bile gitmek istemez sadece eski ilgisi yok, buna çok üzülüyorum hep bu şekilde mi olcak

Mesela bugün sabah beraber kahvaltı hazırladık. Sonra pikniğe gittik. Dönüşe geçtik. Arabadayken müdürü aradı yarın için izin istemişti beni hastaneye götürecekti kontrole. Telefon arabaya bağlı konuşuyordu. Bende müdür beyi tanıdığım için teşekkür ettim izin verdiği için. Bana telefonu kapatınca sen niye lafa karışıyorsun ben varken sen niye konuşuyosun dedi. Ve ben direkt odama girdim yattım. O da salona geçti. Az önce yanıma geldi sordum neden böylesin. Uzun süredir seni seviyorum bile demedin dedim, babalarımız annelerimize diyor mu dedi gitti yanımdan.

Şu hareketi ben yapsam eşim banada kızar. Hakkıdır da.

Ayrıca kocanız bebeğiniz değil, bebek gibi bakmayın. Karısı olun annesi değil.

O kadar güzel anlattınız ki. Yazınız hiç bitmese dedim. Tam olarak bu durumdaydım. Nasıl düzelteceğimi de bilmiyorum
canım senin şu an ne yapacağını bilmemeni çok normal buluyorum çünkü adam davranış değiştirince insan kendini suçlamaya başlıyor ama gerçek şu sen ne kadar uğraşırsan uğraş tek başına toparlayamazsın önce o sana bağırmayı küfür etmeyi normal sanmaktan vazgeçecek sen sınır koymadıkça bu düzen devam eder çözüm senin kendini ezdirmeden net durmanda yoksa sen daha çok yorulursun o da daha çok gevşer yani bu durum kendiliğinden düzelmeyecek sen adım atmazsan hiç düzelmeyecek

Bilmiyorum hayatımızda hiç birşey eksik degil. Ben birine muhtaç olduğum için evlenmedim aşık olup sevdiğim için evlendim. Nerde hata yaptım? Ben hem çalışıyorum hem eve gelip yemek temizlik yemin ederim eşime şunu al şöyle yap demedim. Çocuğumuz yok ben eşime bebek gibi baktım diyebilirim. Sırf annemle babam gibi olmamak için sırf yaşadığım şeyleri yaşamamak için.
Canım sorun burda aslında. Annesi rolüne geçmişsin. YouTube da Fatih Reşit Civelekoglu var . O kadın ol diye öğretileri var . Bana da bazıları aşırı geliyor ama çok haklı . Düzeleceğine inanıyorum. Bı seyleri istemediğin için ,bebek gibi baktığın için bu durumdasın maalesef.

Ben hem çalışıyorum hem eve gelip yemek temizlik yemin ederim eşime şunu al şöyle yap demedim. Çocuğumuz yok ben eşime bebek gibi baktım diyebilirim.
Çok hatalı davranmışsınız. Siz onun annesi değilsiniz, eşisiniz. Hayat müşterek, ikinizde çalışıyorsanız evdeki görevlerinizde de eşit olarak çalışmalıydınız. Bebek gibide ilgilenmemeliydiniz. Adamın totosu iyice arşa çıkmış, kendisini bulunmaz hint kumaşı sanıyor artık. Bu erkekleri sırf seviyorsunuz diye bu kadar şımartmanın bir anlamı yok. Bırakın o size bebek gibi davransın, sevsin, ilgilensin. Kadın olan, daha hassas olan biziz yahu. Roller mi değişti.
Bu arada eşinizi takip etmenizi öneririm. Eşe bu kadar uzaklık bana farklı bir kadına ilginin kayması gibi gelir her zaman. Evdeki kadına sevgi, saygı durduk yere bitiyorsa başka birine gidiyordur o sevgi malesef.

Çok haklısın bunları yapacağım. Eşim aslında gerçekten evine bağlı bensiz markete bile gitmek istemez sadece eski ilgisi yok, buna çok üzülüyorum hep bu şekilde mi olcak
eşinin evine bağlı olması ya da senden ayrılmak istememesi iyi bir şey ama bu sadece evliliği terk etmeyeceğini gösterir ilgiyi sürekli koruyacağını garanti etmez ilgi kendiliğinden geri gelmez sen sınır koyunca ve onunla net konuşunca adam toparlar çünkü rahatlığından çıkmak zorunda kalır bir erkek evine bağlı olabilir ama ilgisi azalabilir ama kalıcı olmak zorunda değil ilgi zamanla geri gelir ama bunun için onun davranışını değiştirmesi lazım sen bunu konuşmazsan evlilik aynı hat üzerinde ilerler yani mesele ilgisinin bitmesi değil senin sessiz kalman ilgi azalınca bunu fark edip dur diyen biri yoksa bu alışkanlığa dönüşüyor o yüzden bu gidişat kalıcı değil ama sen konuşmazsan kalıcı olur net konuştuktan sonra toparlayacak biri gibi görünüyor çünkü evine bağlı adam ilişkiyi kaybetmek istemez sen yeter ki sesini çıkar canım

Canım sorun burda aslında. Annesi rolüne geçmişsin. YouTube da Fatih Reşit Civelekoglu var . O kadın ol diye öğretileri var . Bana da bazıları aşırı geliyor ama çok haklı . Düzeleceğine inanıyorum. Bı seyleri istemediğin için ,bebek gibi baktığın için bu durumdasın maalesef.
Eşimde bana çok iyi davranıyordu. İlk evlendiğimizde karnım ağrıyor diye regl günümde ayıcıklı sıcak su torbası almıştı artık hiç ağrımıcak karnın demişti. Ben nöbete gittiğimde uyumuyorum diye sıkılmayım diye beni beklerdi mesaj atardı. Şimdi de ilgili bensiz markete bile gitmek istemez yengeç burcu zaten. Ama bu aralar ilgisiz beni kaybetmekten korkmuyor galiba , çünkü o da biliyor onu sevdiğimi..

Ben arabayı paramı biriktirmek için almıştım yatırım amaçlı evim işimin yanındaydı zaten eşimle sevgiliydik o dönemde. O yüzden eşimle kararlaştırıp almıştık. Mesela şundan dolayı tartıştık en son aralık ayında, annesi babası bize gelmişti memleketten herşey güzeldi iyiydi sıkıntı yoktu fırın açık kalmış kahvaltı bitti ben işe gidicem eşim geldi mutfağa fırın niye açık dedi bende dedim ki ben açık bırakmadım dedim evimi yakacaksınız dedi annesiyle bana. Neyse kadın yani eşimin annesi büyüttükçe büyüttü mutfakta kamera olsa da görsek kim açık bıraktı felan dedi bana, işte sen açık bırakmadıysan kim acıcak dedi. Bende dedim ki canınızı sıkmayın önemli değil üzülmeyin siz olur öyle şeyler ha siz bıraktınız ha ben olabilir dedim. İşte annesi hala büyütüyor yok kendiliğinden mi açıldı felan dedi bana. Bende orda doldum annesine karşı bağırdım. Eşim geldi sonra işte salona. Ben ağlayarak kayınvalideme siz benden ne istiyorsunuz dedim. Ben size ne yaptımda bana böyle davranıyorsunuz. Ben size niye anne demiyorum biliyor musunuz çünkü bana annelik yapmıyorsunuz. Kızım oğlum nasıl diye beni arıyorsunuz bir kere kızım sen nasılsın demediniz bana dedim. Umarım o 35 yaşındaki bekar oğlunuzu benim gibi biri olmayan tam tersi olup sizi mutlu edecek bir gelinle evlendirirsiniz dedim. Çıktım gittim işe. Dolmuştum çünkü eşim fırın açık diye bile bana kızmıştı. Allah var eşim yanımda oldu benim. Anne siz gidin bu şekilde olmaz dedi. Ama ben izin vermedim göndermedim. Kendileri ne zaman gitmek isterlerse o zaman gitsinler dedim. Eşim üzülmesin sonuçta ailesi diyerek. Konuyu kapattım daha sonra işte
ya bişey diyecem
kadını zaten sevmiyorsunuz
bu kadar "Bende dedim ki canınızı sıkmayın önemli değil üzülmeyin siz olur öyle şeyler ha siz bıraktınız ha ben olabilir dedim." diyecek kadar şirin olmalı mısınız hakkaten? sonra adam gitsinler diyo siz yok diyosunuz. drama yani.

bir de eşiniz çok merhametli o da "evimi yakacaksınız" diyor (oyy araba adamın ev adamın her nane de adamın, ona da gıcık oldum ha)
siz çok seviyorsunuz, daha yeni evli sayılırsınız
konu ne fırın kapağı...aa açık unutmuşuz tüh neyse fark ettik iyi ki, demiyor kimse!

olabilir her evde yemek de yanar fırın da kalır, kalabalıkta sabah telaşında, olur yani..
ki ben hakketen fevri insanlarla dolu çok ortamda oluyorum :D hani en iyi yanları merhametleri değil çoğu v ortamında olduğum kişinin.
biz her gün kan çıkmadığına şükretsek yeriymiş...

eşinin evine bağlı olması ya da senden ayrılmak istememesi iyi bir şey ama bu sadece evliliği terk etmeyeceğini gösterir ilgiyi sürekli koruyacağını garanti etmez ilgi kendiliğinden geri gelmez sen sınır koyunca ve onunla net konuşunca adam toparlar çünkü rahatlığından çıkmak zorunda kalır bir erkek evine bağlı olabilir ama ilgisi azalabilir ama kalıcı olmak zorunda değil ilgi zamanla geri gelir ama bunun için onun davranışını değiştirmesi lazım sen bunu konuşmazsan evlilik aynı hat üzerinde ilerler yani mesele ilgisinin bitmesi değil senin sessiz kalman ilgi azalınca bunu fark edip dur diyen biri yoksa bu alışkanlığa dönüşüyor o yüzden bu gidişat kalıcı değil ama sen konuşmazsan kalıcı olur net konuştuktan sonra toparlayacak biri gibi görünüyor çünkü evine bağlı adam ilişkiyi kaybetmek istemez sen yeter ki sesini çıkar canım
Şimdi ben öğle aras işten gelip eve koştur koştur yemek hazırlıyordum. Yapmıcak mıyım şte akşam koştur koştur işten gelince ikimiz de koşturarak üstümü değişir her işi koşturarak yapıyordum yapmayacak mıyım kendimi neden mecbur gibi hissediyorum

ya bişey diyecem
kadını zaten sevmiyorsunuz
bu kadar "Bende dedim ki canınızı sıkmayın önemli değil üzülmeyin siz olur öyle şeyler ha siz bıraktınız ha ben olabilir dedim." diyecek kadar şirin olmalı mısınız hakkaten? sonra adam gitsinler diyo siz yok diyosunuz. drama yani.

bir de eşiniz çok merhametli o da "evimi yakacaksınız" diyor (oyy araba adamın ev adamın her nane de adamın, ona da gıcık oldum ha)
siz çok seviyorsunuz, daha yeni evli sayılırsınız
konu ne fırın kapağı...aa açık unutmuşuz tüh neyse fark ettik iyi ki, demiyor kimse!

olabilir her evde yemek de yanar fırın da kalır, kalabalıkta sabah telaşında, olur yani..
ki ben hakketen fevri insanlarla dolu çok ortamda oluyorum :D hani en iyi yanları merhametleri değil çoğu v ortamında olduğum kişinin.
biz her gün kan çıkmadığına şükretsek yeriymiş...
Ben eğer gitsinler deseydim bu belki eşimin başına kakılacaktı. Ben bana yapılanı görmezden geldim o yüzden gitmesinler dedim eşimin hatırına. Kendileri ne zaman gitmek isterlerse o zaman gitsinler sen bir şey söyleme dedim.

1 yıldır muhteşem bir evliliğim sürüyordu. Hiç bir sıkıntımız yoktu. Eşime bebekmiş gibi davrandım hep, onu çok sevdim hala çok seviyorum. Fakat o sanki benden uzaklaştı bilmiyorum, sanki bir kabusun içinde gibiymişim hissediyorum. Bi yandan ona çok kızmak bir yandan ona sarılmak koklamak istiyorum. İkimizde memuruz kocam o kdr iyi biri ki çok merhametli yanlız bana mı merhameti yok bu aralar bilmiyorum. Küçücük birşey de bana bağırıyor kızıyor. Ben çocuk değilimki artık kimse bana bağırsın kızsın istemiyorum. Çocukluğumdan beri çok şey yaşadım çok zor şeyler. Eşimde mutlu oldum hayata beni o bağladı. Küfür etme dediğim halde küfür etti aslında hiç öyle kötü biri değildi bana 4 5 aydır seni seviyorum bile demedi, beni önemsemiyor dinlemiyor eskiden çok dinlerdi şimdi hissedemiyorum. Neden? Ne oldu da böyle olduk biz
Ederinden fazla değer vermişsin oda nasıl olsa avucumun içinde deyip sizi kaybetmekten korkmuyor, yada ilgisi başkasına kaydı

Şimdi ben öğle aras işten gelip eve koştur koştur yemek hazırlıyordum. Yapmıcak mıyım şte akşam koştur koştur işten gelince ikimiz de koşturarak üstümü değişir her işi koşturarak yapıyordum yapmayacak mıyım kendimi neden mecbur gibi hissediyorum
Siz öğlen arası koştur koştur yemek yapmaya eve giderken, akşam her işe koşarken eşiniz ne yapıyor ?
İki kişisiniz güzel bir iş bölümüyle sürekli koştur koştur olmazsınız zaten.

Siz öğlen arası koştur koştur yemek yapmaya eve giderken, akşam her işe koşarken eşiniz ne yapıyor ?
İki kişisiniz güzel bir iş bölümüyle sürekli koştur koştur olmazsınız zaten.
Eşim geliyor üstünü değişip duşa giriyor ben üstümü değişip mutfağa giriyorum bi yandan çamaşır bi yandan süpürge arada dersem de yardımcı oluyor süpürge felan yapıyor

sen burada eşimi çok seviyorum diye diye kendini otomatik hizmet moduna almışsın ama kimse sana böyle bir zorunluluk yüklemedi ev işini koştura koştura yapmak sevgi değil kendini yok saymak sen işten gelip yemek yapıyorsun akşam yine koşturuyorsun eşin de aynı tempoda çalışıyor ama nedense bütün yük sende çünkü kendini mecbur hissediyorsun o da sen söylemediğin sürece bu düzenin böyle gitmesine alışıyor yapmayacak mıyım diyorsun hayır bu şekilde yapmayacaksın görev gibi hissettiğin anda ilişki dengesi bozulur çünkü sen kendini tüketirken o rahat rahat hayatına devam eder kimse sana her şeyi ben halledeyim ödülü vermeyecek önce kendine dur diyeceksin ben de çalışıyorum ben de yoruluyorum bu evde iş paylaşımı olacak diye net konuşacaksın yoksa sen böyle koşturmaya devam ettikçe o da bunu normal sanacak senin sorunun temizlik yemek değil kendini zorunlu görmek bu zorunluluğu sen koydun sen kaldıracaksın

Geçen gün dedim. Yoruldum biraz yardım et dedim mutfakta, bana diyor ki yapma dışardan söyleyelim. Tamam da ben dışardan ne zaman yemek yesem midem ağrıyor yiyemiyorum mecbur yapmak zorunda kalıyorum

Ben eğer gitsinler deseydim bu belki eşimin başına kakılacaktı. Ben bana yapılanı görmezden geldim o yüzden gitmesinler dedim eşimin hatırına. Kendileri ne zaman gitmek isterlerse o zaman gitsinler sen bir şey söyleme dedim.

Kakarlarsa kaksınlar, sizene ya. Koca essek kadar adamın anası ile niye arasına giriyorsunuz? Adam gidin demiş, bırakın gitsinler. Göndermeyince iyi gelin, harika eş mı oldunuz?

Back
X