- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.019
- 548
- Konu Sahibi yaseminbudak
-
Sakin böyle birşey yapma arkadaşım.Onun evinde yemek gururunu kırıyorsa ama özür dileyecegi bir atmosfer de oluşması gerekiyorsa eşinin hatrina bir kez de sen hazırlık yap,esin annesini davet etsin.Ordaki tavra göre tavrını belirlersinbu şekilde işler iyice karışır ki nasıl yapayım :)
beni düşünüdüren sey kv neden ortalığı yumusatmak adına beni arayıp yemege bekliyorum kızım dememesi.bunu dese yeteceksenden özür dilemesini bekleme koca kadının
istersen gidersin istemezsen gitmezsin
bende gitmezdim kimse kimsenin derdinden gitmiyor.amann boşver dünya birgünlük ne milleti takıcan ama bahane üreterek gitme senin kocanda senin ailenin yanına gitmez bu sefer ailen üzülür bizi istemiyor anda kötü davranıyor diyegünaydın kk.
nerden başlasam bilemedim kısa özet geciyorum kusura bakmayın.
kv ile başka konular üzerinden tartışırken( tartışma da görümce yüzünden oluyor.) bana hep sofra saatine geliyosun yemek yiyip gidiyosun yardım etmiyosun gibi şeyler söyledi.bende keske gelmeseydim bundan sonra gelmem diyip kv ile arama mesafe koydum ve uzun süre görüşmedik aramadık sormadık.ta kii anneler gününe kadar.
anneler gününe gittiğimizde bir bardak çay dahi içmedim.bıraktım bilerek çayı öylece..
gecen gün eşimle annesi konuşmuş telefonda. o gün hiç bişey yemediniz içmediniz o günden beri hastayım tansiyom fırladı demiş.
iftara davet edecegim sizi demiş.oysa ben eşime defalarca gidemem de yiyemem de annen bende özür dileyene kadar demiştim.
konuyu bana açtı bende özür dileyince giderim biliyosun dedim.eşim ben nasıl özür dile diyim ima ettim alırım gönlünü gelinimin dedi, dilemiyo ben ne yapabilirim sen gelmezsen ben giderim dedi.bende git o zaman bende adımımı atmam dedim.
ama eşim ciddiye almıyor hiç tartışma olmamış gibi devam ediyor.yani benim gitmem dediğim ciddiye alınmadı biliyorum.
aslında uzatılcak bişey olmayabilir bu özür dileme konusu fakat taktım kafayı beni yok saymasına tahammül edemiyorum.
ben her seyi yaparım söylerim nasılsa oglum gelir o da gelmek zorunda gibi düşünecek diye sinirlerim bozuluyor.
hiç bana sormak da yok cuma günü yemek ayarlamışlar.ben şimdi napıcam?gitsem yok sayıldıgım ve söz söylenen bi sofrada yemek yemek nasıl olcak bilmiyorum. gitmesem eşimin tavrı ne olur?
bunların hepsinden ayrı olarak kendi aileme hiç bişey yansıtmadık haberleri yok onlar anlarsa öğrenirse işin içinden cıkmak daha zor bilmelerini istemiyorum.
ben ne yapmalıyım?gidip kv ye geldim ama daha sonra yüzüme vurmassınız insallah mı desem hiç mi gitmesem? bana yol gösterir misiniz?
günüm kalmadı bunun için yemek yarına ayarlanmışSakin böyle birşey yapma arkadaşım.Onun evinde yemek gururunu kırıyorsa ama özür dileyecegi bir atmosfer de oluşması gerekiyorsa eşinin hatrina bir kez de sen hazırlık yap,esin annesini davet etsin.Ordaki tavra göre tavrını belirlersin
evet benide düşündüren o.ama bahane üretemiyorum.bahanem belli olacak malesef.çözüm bulamadımbende gitmezdim kimse kimsenin derdinden gitmiyor.amann boşver dünya birgünlük ne milleti takıcan ama bahane üreterek gitme senin kocanda senin ailenin yanına gitmez bu sefer ailen üzülür bizi istemiyor anda kötü davranıyor diye
yooooocevap veriyorum.su anki sorumla o konuyu neden bagdastırdınız?eski konumdan yola çıkarak cevap bulsaydım zaten yeni konu açmazdım.
kv benden özür diledi ama başka konu üzerine diledi.ailemle ilgili konustu agır sözler söyledi.onunla alakalı özür dilerim diye mesaj atmış. benim derdim yemege çağırırken ayrıca belirtmesi illa ki özür dilerim degil beni araması bi sorması yemeğe gelin demesi...Ben konuyu anlamadim. Diger konuda ozur diledi demissiniz bu konuda ozur dilesin demissiniz.
Buna incelik denilmez burnunu sürtücem ağzından çıktığına pişman Edicem denir.b
bakın tartışma bu konu üzerine değildi konunun dışında gelişti ve beni en çok bu sözü acıttı. bende madem bana yemek saatinde geliyosun dedi bidaha yemege çağırırken benden özür dilesin yemek konusuyla ilgili hata ettim sinirle söyledim desin diye incelik bekliyorum.
özür dilediği konu başka bu konu başka.beni arayıp yemege gelmeni istiyorum dese bile özür yerine gecer.
ama benden habersiz yemek ayarlıyor.
Eğer gitmediginde esin senin ailene cephe alacaksa git ama tok git (niyetli değilsen).Tabaga olabildiğince az şey al ve daha çok eşinin biten yemeğine servis yapmakla meskul ol.Cok konuşmadan ama sürat da aşmadan geçir aksamini.Esim bana gitmedigimde cephe almaz diyorsan işe gitmegünüm kalmadı bunun için yemek yarına ayarlanmış
Karissin. Herkes mesajini alir ona gore davranir bundan sonra. Bir kere tam karistir ortaligi olsun bitsin.bu şekilde işler iyice karışır ki nasıl yapayım :)
bende buna cevap veriyorum okuyun.yiyip içip kalkmıyorum.yardım ediyorum etmeye çalışıyorum.zateb boş zamanımda uzun uzun yemek yemeye gitmedim hiç ayak üstü okul arasında ya da çıkısında gittim yedik ve sofrayı tabiki kaldırdım.yooooo
insanlar yiyip kalkıyor musunuz vs demiş bende dahil onları görmezden geliyorsunuz sonra bir ikisine koklatma cevap vermişsiniz
sizin yanınızda olanlara koşmuşsunuz hemen
mesela ben sordum gerçekten öyle yapınca rahat edebiliyor musunuz ben edemem mesela diye
esim cephe almayabilir ama bozulur eminim ki.Eğer gitmediginde esin senin ailene cephe alacaksa git ama tok git (niyetli değilsen).Tabaga olabildiğince az şey al ve daha çok eşinin biten yemeğine servis yapmakla meskul ol.Cok konuşmadan ama sürat da aşmadan geçir aksamini.Esim bana gitmedigimde cephe almaz diyorsan işe gitme
Karissin. Herkes mesajini alir ona gore davranir bundan sonra. Bir kere tam karistir ortaligi olsun bitsin.[/QUOTE
bende olaylar muallakta kalmasın istiyorum ama sonucunu kestiremiyorum.
anlatabildinizbende buna cevap veriyorum okuyun.yiyip içip kalkmıyorum.yardım ediyorum etmeye çalışıyorum.zateb boş zamanımda uzun uzun yemek yemeye gitmedim hiç ayak üstü okul arasında ya da çıkısında gittim yedik ve sofrayı tabiki kaldırdım.
bulasıkları makineye dizdim.
bunları yaparken yapma dedi hep.
oo kv yaptı hadi yiyip kaçalım demedim yani anlatabiliyor muyum?
ben bu işi anlamıyorum ya bu laf da birr şey yok koskoca kadın sana bunu dediğim için özür dilerim mi diyeck ne kadar gereksiz görmezden gelin bu davranışınızı çok ama çok yanlış buluyorumm . Ayrıca gerçekten dedikleri gibi yapıyorsanız çok yanlışsınız hoş değil biraz özeleştiri yapınız kendinizi sorgulayın derim... Ne yaşarsanız yaşayın o siizin eşininizin annesi .günaydın kk.
kv ile başka konular üzerinden tartışırken( tartışma da görümce yüzünden oluyor.) bana hep sofra saatine geliyosun yemek yiyip gidiyosun yardım etmiyosun gibi şeyler söyledi.bende keske gelmeseydim bundan sonra gelmem diyip kv ile arama mesafe koydum ve uzun süre görüşmedik aramadık sormadık.ta kii anneler gününe kadar.
anneler gününe gittiğimizde bir bardak çay dahi içmedim.bıraktım bilerek çayı öylece..
gecen gün eşimle annesi konuşmuş telefonda. o gün hiç bişey yemediniz içmediniz o günden beri hastayım tansiyom fırladı demiş.
iftara davet edecegim sizi demiş.oysa ben eşime defalarca gidemem de yiyemem de annen bende özür dileyene kadar demiştim.
konuyu bana açtı bende özür dileyince giderim biliyosun dedim.eşim ben nasıl özür dile diyim ima ettim alırım gönlünü gelinimin dedi, dilemiyo ben ne yapabilirim sen gelmezsen ben giderim dedi.bende git o zaman bende adımımı atmam dedim.
ama eşim ciddiye almıyor hiç tartışma olmamış gibi devam ediyor.yani benim gitmem dediğim ciddiye alınmadı biliyorum.
aslında uzatılcak bişey olmayabilir bu özür dileme konusu fakat taktım kafayı beni yok saymasına tahammül edemiyorum.
ben her seyi yaparım söylerim nasılsa oglum gelir o da gelmek zorunda gibi düşünecek diye sinirlerim bozuluyor.
hiç bana sormak da yok cuma günü yemek ayarlamışlar.ben şimdi napıcam?gitsem yok sayıldıgım ve söz söylenen bi sofrada yemek yemek nasıl olcak bilmiyorum. gitmesem eşimin tavrı ne olur?
bunların hepsinden ayrı olarak kendi aileme hiç bişey yansıtmadık haberleri yok onlar anlarsa öğrenirse işin içinden cıkmak daha zor bilmelerini istemiyorum.
ben ne yapmalıyım?gidip kv ye geldim ama daha sonra yüzüme vurmassınız insallah mı desem hiç mi gitmesem? bana yol gösterir misiniz?
Bence konu çok ciddi değil mübarek aydayız büyüklük sizde kalsın gidin. Sizden özür dilemez ama hareketleriyle belli eder zaten. Aile arasında olur böyle gerginlikler çok büyük olmadığı sürece herkesin bazı şeylere göz yumması gerekir diye düşünüyorum. Tabi öncesi varsa aranızdaki kırgınlığın siz bilirsiniz.günaydın kk.
Belki kadın da bıkmış senden ve seni istemiyor evine. Sadece eşini çağırmış. Ona da karin gelmesin diyememiş kadıncağız. Ve esin seni öyle çağırmış. Sen de kendinin çok önemli olduğunu sandığından bide ayrıca telefon bekliyorsun annesindenbeni düşünüdüren sey kv neden ortalığı yumusatmak adına beni arayıp yemege bekliyorum kızım dememesi.bunu dese yetecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?