- 8 Mart 2018
- 381
- 89
- 28
- Konu Sahibi yaseminbudak
-
siz yazdıklarımı okumadan yorum yapmasanız daha iyi olmaz mı?Yardım etmeyip sonra laf söylenince de alınan insanlara sinir oluyorum. Hiç değilse yemekten sonra bulaşığa yardım etseydin kimse sana bu lafı söylemezdi. Kimse kimsenin de hizmetçisi değil.
ben dır dır edip bunlattığım konuların farkındayım ve bunun için burda konu açıp yardım istedim.Evet katılıyorum size..
Ben hanımefendinin eski konularını okudum ve okurken bunaldim insanlara hayatı zindan ediyor resmen dırdırdırdır
Eşinin de sabrına şaşırdım açıkçası
Ama yakındır bence eşini de kendisinden soğutması
kv bana mesaj attı. ama bu konu üzerine degil. benim takıldıgım konu bu oldu.yoksa tartışmada çirkin sözler kullandı. bidaha size karışmam özür dilerim diye mesaj atmıştı daha önce. ben cevap vermedim eşim aradı tamam anne sıkma canını gibi şeyler söyledi
hayır yalan söylemez.o an bana dolmuştu burdan vurayım dedi sanırım.ben çağırıyorum erken gelmiyosunuz demek istedi sanırım.ben yoruldugum için çağırıyor sanıyordum oysa.o benden erkenden gelip yapmamı bekliyormuş.
esimle konustum her seyi olanları yasamamış say ben seni biliyorum yanımda ol sadece tek gitmemin anlamı olmaz dedi.onun için gidicem yemegimi yiyip gelicem.Aslinda farkli davranma şekilleri var
Ya gider eşimin hatrina geldim ancak bir daha ayni sekilde sözler duyarsam esimin hatrina da gelmem demek
Ya söz ağızdan bir kere cikar gitmemek iyi olabilir ancak, bu durumda artık hic gitmemeniz lazım.
Eger kv pişman olduğunu düşünüyorsanız , size başka sıkıntıları yok ise bu ramazan iftari sebebiyle gitmek iyi bir bahane olabilir, başka zaman gitmektense...
Gideceksiniz gitmeden önce eşinizle peşin olarak konuşun, bir daha senin hatrina gidiyorum, bir daha aynı davranislari kabul edemem diye
esimle konustum her seyi olanları yasamamış say ben seni biliyorum yanımda ol sadece tek gitmemin anlamı olmaz dedi.onun için gidicem yemegimi yiyip gelicem.
ben anlatamıyorum sanırım derdimi.ben yardım ettim hanımefendi.neden dönüp okumuyorsunuz? sofra kuruk degilse kurmaya yedikten sonra toplamaya bulaşığına her seyine yardım ettim. yedim içitim kaçtım olmadı.Ayyy aman kalkmayın yerinizden.
Sürmeyin elinizi hiç bir şeye.
Bir siz çalışıyorsunuz yoruluyorsunuz çünkü.
Gidin oturun hazır sofraya, kalkın, eve dönün
Sonra da laf edilince özür bekleyin
Kadın özür dilesin, cevap vermeyin
Kininizi iyice büyütün, daha net özür isterim diyin.
Davet etsin gitmesem mi nazı yapın.
Akıl tutulması yaşıyorsunuz bence.
İnsan nezaketen yardım eder. Kadın sizin hizmetçiniz mi yedirsin içirsin.
Misafirliğe gideceğim yere kırk yabancı olsa soruyorum, bir şeyler de ben yapıp getireyim diye. Yada tatlı yapma alacağım diye.
Yarım saat önce gitseniz en azından sofra kursanız göze batmazdınız bu kadar. İnsanları ne kadar kullandıysanız canlarına tak etmiş de söylemişler.
Ben anlamıyorum, ne zaman böyle olduk?
Gelinler hizmetçi olmasın, gidip kayınvalide evi temizlemesin ortada zorunluluk vs yoksa yada düzenli olarak iş görmesin, yük almasın, bunların hepsini ben de söylüyorum zaten.
Ama bir noktada da her gidişinde hazır sofraya kurulmak, uyardıklarında kaç yaşında insanlara trip atmak, özüre rağmen kin tutmak, bir ara yol bulun!
Konu sadece yemek saati olarak kalmış işteyalnız konu sadece yemek saati olsaydı ben rest çekmezdim.konu döndü dolaştı oraya geldi.küslüğüm yok su an mesafe koydum görünce konusuyorum ama eskisi gibi degil.gidince de laf sokmıcam evet farkındayım kötü bir davranış.
siz acaba hangi konuya sinirlenip buraya geldiniz?Öyle yapın tabi.
Elinizi sürmeyin hiç bir şeye.
Sofradan tabağınızı falan da kaldırmayın, yemek bitince ben süs bebeği olduğum için kenarda otururum diyin.
Yazık onların da gözü korkmuş, size iyi hizmet etsinler, mazallah oğullarından falan olurlar.
Zaten suçlu ve haksız olunca tansiyonlari çıkargünaydın kk.
nerden başlasam bilemedim kısa özet geciyorum kusura bakmayın.
kv ile başka konular üzerinden tartışırken( tartışma da görümce yüzünden oluyor.) bana hep sofra saatine geliyosun yemek yiyip gidiyosun yardım etmiyosun gibi şeyler söyledi.bende keske gelmeseydim bundan sonra gelmem diyip kv ile arama mesafe koydum ve uzun süre görüşmedik aramadık sormadık.ta kii anneler gününe kadar.
anneler gününe gittiğimizde bir bardak çay dahi içmedim.bıraktım bilerek çayı öylece..
gecen gün eşimle annesi konuşmuş telefonda. o gün hiç bişey yemediniz içmediniz o günden beri hastayım tansiyom fırladı demiş.
iftara davet edecegim sizi demiş.oysa ben eşime defalarca gidemem de yiyemem de annen bende özür dileyene kadar demiştim.
konuyu bana açtı bende özür dileyince giderim biliyosun dedim.eşim ben nasıl özür dile diyim ima ettim alırım gönlünü gelinimin dedi, dilemiyo ben ne yapabilirim sen gelmezsen ben giderim dedi.bende git o zaman bende adımımı atmam dedim.
ama eşim ciddiye almıyor hiç tartışma olmamış gibi devam ediyor.yani benim gitmem dediğim ciddiye alınmadı biliyorum.
aslında uzatılcak bişey olmayabilir bu özür dileme konusu fakat taktım kafayı beni yok saymasına tahammül edemiyorum.
ben her seyi yaparım söylerim nasılsa oglum gelir o da gelmek zorunda gibi düşünecek diye sinirlerim bozuluyor.
hiç bana sormak da yok cuma günü yemek ayarlamışlar.ben şimdi napıcam?gitsem yok sayıldıgım ve söz söylenen bi sofrada yemek yemek nasıl olcak bilmiyorum. gitmesem eşimin tavrı ne olur?
bunların hepsinden ayrı olarak kendi aileme hiç bişey yansıtmadık haberleri yok onlar anlarsa öğrenirse işin içinden cıkmak daha zor bilmelerini istemiyorum.
ben ne yapmalıyım?gidip kv ye geldim ama daha sonra yüzüme vurmassınız insallah mı desem hiç mi gitmesem? bana yol gösterir misiniz?
esimle konustum her seyi olanları yasamamış say ben seni biliyorum yanımda ol sadece tek gitmemin anlamı olmaz dedi.onun için gidicem yemegimi yiyip gelicem.
aynen bizde de durum böyle olur. ve benim yaptıgım da buydu.ama bana bunu tartışma esnasında sinirle söylemesi garip geliyor.Konu sadece yemek saati olarak kalmış işte
Sizde durumlar nasıl bilmiyorum ama bizde yemeğe gideceksek önceden gidilir yardım edilir sonra beraber yenilip içilir Çok önemli bir engel yoksa
Kayınvalideniz sizden saçma bir talepte bulunmamış annenize de gitseniz komşuya da gitseniz arkadaşınıza da gitseniz yardım işi böyledir. Kadın yine büyüklük yapmış ben gönlünü alırım demiş gittiğinizde size sarılır eder soğukluğu giderir ortada problem yokken özür dileyeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz
Koca kadın saçmasapan bir sebepten de gelininden özür dilemesin okadar da olmasın artık, ailenizde öğrenince bir zahmet kızım senin yaptığın da şımarıklıktan başka bişey değil desin ay herşey bu kadar yozlaşmasın artık ya...
evet esim için gidip bisey olmamıs gibi davranıcam yemeğimi yiyip gelicem.Madem eşin böyle demiş, herşeyi unut, hiç birşey olmamis gibi git. Özür de bekleme. Kv özür dilediğinde eşin buna içten ice icerleyip sana cephe alabilir. Bu da sana uzun vadede kaybettirir.
Nick tam sana gore :))Ben olsam gitmem.
O gün regl falan olurum yani eşime öyle derim yatarım üzerime pikeyi çekerim sen git derim sonuçta sorun sen kv görümce arasında. Bırak eşin gitsin. Surat falan yapma aksine hayatım güzel güzel iftarını yap dön selam söyle de surat asarsan haksız duruma düşersin demedi deme.
Gidip de laf sokarsan ihale komple sana kalır söyleyeyim.
Sen maduru oynacaksın.
O özür buraya gelecek yani sen gitmeyeceksin ayağına. Kv kendisi gelsin sonra. Sen sadece gitmemek için bahaneler üret. Eşine de mazlum ve sevecen eşi oyna tamamdır.
Başka bişeye sinirlenmiştir öyle ses tonu yükselmiştir anneniz olsa 2 gün surat yapar sonra konuşurdunuz anneniz özür dilemese de gider evinde yer içerdinizaynen bizde de durum böyle olur. ve benim yaptıgım da buydu.ama bana bunu tartışma esnasında sinirle söylemesi garip geliyor.
Hem bu aya hürmeten hemde eşinizin hatırına siz adımınızı atın .evet tesekkürler kırgınlığım bir çok konuda var.ama gündemde bu olunca ve buna çokca takıldıgım için soruyorum.mübarek aylar hatrına gidecegim sanırım.
evet esim için gidip bisey olmamıs gibi davranıcam yemeğimi yiyip gelicem.
yemegimi yiyip gelicem diyince bazı arkadaşlar yanlış anlıyor da gerçi:)
günaydın kk.
kv ile başka konular üzerinden tartışırken( tartışma da görümce yüzünden oluyor.) bana hep sofra saatine geliyosun yemek yiyip gidiyosun yardım etmiyosun gibi şeyler söyledi.bende keske gelmeseydim bundan sonra gelmem diyip kv ile arama mesafe koydum ve uzun süre görüşmedik aramadık sormadık.ta kii anneler gününe kadar.
anneler gününe gittiğimizde bir bardak çay dahi içmedim.bıraktım bilerek çayı öylece..
gecen gün eşimle annesi konuşmuş telefonda. o gün hiç bişey yemediniz içmediniz o günden beri hastayım tansiyom fırladı demiş.
iftara davet edecegim sizi demiş.oysa ben eşime defalarca gidemem de yiyemem de annen bende özür dileyene kadar demiştim.
konuyu bana açtı bende özür dileyince giderim biliyosun dedim.eşim ben nasıl özür dile diyim ima ettim alırım gönlünü gelinimin dedi, dilemiyo ben ne yapabilirim sen gelmezsen ben giderim dedi.bende git o zaman bende adımımı atmam dedim.
ama eşim ciddiye almıyor hiç tartışma olmamış gibi devam ediyor.yani benim gitmem dediğim ciddiye alınmadı biliyorum.
aslında uzatılcak bişey olmayabilir bu özür dileme konusu fakat taktım kafayı beni yok saymasına tahammül edemiyorum.
ben her seyi yaparım söylerim nasılsa oglum gelir o da gelmek zorunda gibi düşünecek diye sinirlerim bozuluyor.
hiç bana sormak da yok cuma günü yemek ayarlamışlar.ben şimdi napıcam?gitsem yok sayıldıgım ve söz söylenen bi sofrada yemek yemek nasıl olcak bilmiyorum. gitmesem eşimin tavrı ne olur?
bunların hepsinden ayrı olarak kendi aileme hiç bişey yansıtmadık haberleri yok onlar anlarsa öğrenirse işin içinden cıkmak daha zor bilmelerini istemiyorum.
ben ne yapmalıyım?gidip kv ye geldim ama daha sonra yüzüme vurmassınız insallah mı desem hiç mi gitmesem? bana yol gösterir misiniz?
Canım senin yaşadığını yaşasak heralde çoğumuz senin gibi düşünürüz.şuan kızgın kırgın olduğun için gitmek istememen normal. Yanlış kelime kullanmış istemeyerek belli ki. Yoksa çağırmazdım tekrardan. Bence yemeğe git sen de eşini de bırakma. İçinden gelmez biliyorum ama hatta meze ya da bi zeytinyağlı yapıp götürebilirsingünaydın kk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?