Benim de Meleğim Olsun Diyenler Buraya

amanın deryama bakın hele trıpte yaparmıs ayy ben cıkmak zorundayım herıf bagrıyoorr
kızımında karınıa cıktı opuyorum kahvaltı yapıcam muck

deryaa bn özledm tatlım seni sordum bilee nerdeler die:)

melekcim bnm karnım hemencik çıkmıştı cnm ilk zamnlar tabikide gazdan çıkmıştı sonraları toparlandım ve tam 15 haftada artık tamamen hamile olduğum belliydi. öne doğru çıkıntım vardı. herkste farklı cnm takılma sen çıkacak elbet iç karınla alakalı şeyler bunlar. şimdi bana herkes ben böyleyken doğurmuştum diolar ama daha çok zamanımz var:)
17+1=120 günde 4 ayı doldurdun bnm hesabıma göre cnm ben gün olarak sayıyorum.

serpilim bebebğinin ilk hareketlerinide o şekilde hissedeceksin seyirme şeklinde. şimdiki bağırsak hareketlerindir. bn ilk kuvvetli tekmeyi 13+6da hissetmiştim:)

HAMİLELİKTE NASIL YATILIR? (YATIŞ POZİSYONU)

Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.

Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.

Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.

derya ne saat gedlin sen yazını gormemısım valla yoklugun bellii oluyor. nasılsın bugun ?

az önce yazdımmm arada kaynadı heralde görmedi kimse benii:18:iyiyim desem değil kötüyüm desem o da değil
yorgunum sanki ve her zmnki gibi uykulu

yazdığını görmedim canım , dur gitme günaydın hoşgeldin:)

günaydn cnm,
ivit görmediniz beni ((
geldim geldimde aklım beynim evde dün tüm gün çıkmadm hiç çok ggüzeldi
şöle bkaç gün daha evde dinlenmek istiyorum...

amanın deryama bakın hele trıpte yaparmıs ayy ben cıkmak zorundayım herıf bagrıyoorr
kızımında karınıa cıktı opuyorum kahvaltı yapıcam muck

bende sizi özledim yavrılarım
bugün bi duygusala bağladım ndnse ..

Oooo kızlar hoşgeldiniz saat kaç oldu nerde kaldınız bakemm

anca girebildim haticem yaaa aysonu aramalarım var sinir oluyorum

o zaman hareket ediyor benim sıpam resmen seyiriyor kazınıyor gibi sabah hareketli olacak demek ki hadi bakalım bana da iki hafta sonra süpriz yapar inşallah bi tekme indirir:)

canım yaa bnede yorgunun hıc evde durmadım hafta sonu yatmadan yatmaya bugunde perişan bir şekilde işe geldim.

bende evde olmak istiyorum artık işe gelmek eziyet gibi özellikle bu soğuk havlarda hiç keyfim yok benimde

derya hoşgeldinn şekerim

kızlar ......... die vajinal bir jel varmış millet ilk ay bilemedin ikinci ay hamile kalmış aslı varmı acaba hiç duydunuzmu yada sakıncası varmıdır acaba

canım yaa bnede yorgunun hıc evde durmadım hafta sonu yatmadan yatmaya bugunde perişan bir şekilde işe geldim.

bende evde olmak istiyorum artık işe gelmek eziyet gibi özellikle bu soğuk havlarda hiç keyfim yok benimde

aynen kızlar çok fena haldeyim dün güya evdeydim hiçbişe anlamadım
perde yıka evi topla yemek yap toplasan max 2 saat oturmuşumdur
tadı damağımda kaldı, hiç işe gelesim yok bu aralar...
sanırım havalardan iyice miskin isteksiz bişey oldum ya
çok mutsuz hissediyorum kendimi...

derya hoşgeldinn şekerim

kızlar ......... die vajinal bir jel varmış millet ilk ay bilemedin ikinci ay hamile kalmış aslı varmı acaba hiç duydunuzmu yada sakıncası varmıdır acaba

hoşbuldum canım,
preseed mi? forumda duydum ama hiçbi bilgim yok bikaç topic var bunla ilgili
nası kullanıyor ne işe yarıyor hiç bilmiyorum ama cnm..

sizi gidi miskinler sizi. bn bu halimle daha dinamiğim sizden heee

son 6 haftam diyorum kendi kendimi motive ediyorum. hatta ve hatta büyük bi çılgınlık yapıp bu haftayı bitti sayıyorum kaldı 5 hafta tabi dayanabilirsem.
şubat ayının sonunda bu havaları arıcakmışız kızlar çok daha soğuk olacakmış. bu kış fena gececek. hazırlayın kendinizi anacım....

ben de pek bi gerginim valla surat on karış teldekilere esip gürlüyorum yazık onlara da
çok sinirliyim nedendir bilinmez hormonlar yine dengesizleşti

ben de pek bi gerginim valla surat on karış teldekilere esip gürlüyorum yazık onlara da
çok sinirliyim nedendir bilinmez hormonlar yine dengesizleşti

o hormonlar daha neler neler yapcak kuzum. aldırış etme sen onlara:) müthiş bir şekilde herşeyi yanlış anlama tersine yorumlama herşeyi kötüye çekme gibi birsürü huy edindim ben
kendini rahatlantmanın yollarını ara tatlım müzik dinle kitap oku falan.
beynimi hormonlarım ele geçirdi bişi demeyin bana diyodum millete

Vallaaa esmacım yaa maşallah diyelim nazar değmesin sen bile bizden daha dinçsin
azıcık kaldı oğluşuna kavuşmana bunun heyecanıyla olsa gerek hep mutlu hep pozitif hep enerjiksin
allah bozmasın inşşş

bir günüm bir günümü tutmuyor feci gerginlik var üzerimde saldırıyorum millete ,
bi türk kahvesi iyi gelir diye içiyorum valla şimdi özlemişim..bide bu göğüslerimi yolacağım
burda da kaşıyamıyorum fenlardayım valla:)

ayyy kaşıntı kdr nefret ettiğim bişeyy yokturr çok sinir bozucu
bide meme ucu nasıl kaşınır ki bazen bnmde oluyor çamaşırın içinde zor oluyo acıyo vallaa kaşınmıyo :)
sen wc ye kaçıp bi mıncıkla şunları bari serpillllllllll
aaaaa yada koca istiyo onlar ben anladım

Vallaaa esmacım yaa maşallah diyelim nazar değmesin sen bile bizden daha dinçsin
azıcık kaldı oğluşuna kavuşmana bunun heyecanıyla olsa gerek hep mutlu hep pozitif hep enerjiksin
allah bozmasın inşşş

amin cnm inş. sonuna kadr böle giderim. çok yoruluyorum artık ama nedendir bilmem içim kıpır kıpır her biten günde. artık akşamları yatağa yatınca rahat uyuyamıyorum sürekli konuşuyorum eşimide uyutmuyorum. şimdi oğlum olunca böle olcak şu olcak ağlıcak kalkcam şöle yapcam falan die hayallere kapılıyorum en derininden. hiç olumsuz bişi düşünmek istemiyorum aklıma bile getirmiyorum.

serpilim kaşıntıya en iyi gelen şey ılık bir duş üstünede nemlendirici krem. büyüdüğü için kaşıntıların. zaman geçtikcede kararıyo yaa bu durum bni üzüyo ama doğumdan sonra geçiyomuş zaten esmerim iyice karardı tenim kolaltlarım boynum göbeğim göğüslrim sürekli kararıyo
gergiliğe kahve iyi ama arada sırada iç sürekli alıştırma kendini tamammı. sütte içerbilirsin oda sakinleştiriyo

allah iyiliğini versin senin kocadan kaçıyorum valla canım kocam
bekle diyorum şu ikili testi atlatalım offf yapıyor sırtını dönüyor kız mıncıklayamıyorum bide acıyor anlatamam
dün kendimi kaptırmışım evde ulu orta allah ım nasıl kaşınıyor kocam gördü napıyorsun sen dedi
yara olacak kapa kapa üstten üstte yavaş yavaş ovuştur diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…