benim derdim biz kadınlar..

sennam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
82
0
46
Eskişehir
benim derdim genelde okuduğum çoğu yazıda ,özellikle ilişkiler konusunda sürekli aynı hataları yapıyoruz... düşünüyorum bazen hepimizin aklı birmi diye ve birbirimizin kuyusunu kazanda yine bizleriz..artık içime dert oluyor bu derece üzülüyor olmamız üzülmemize rağmen tekrar aynı hataları yapıyor olmamız..biranda bir ilişkiyi bitirip arkamızı dönüp yürüyemiyor oluşumuz sonra tekrar aynı şekilde kırılmamız..v.s.... her konuda erkeklerin yaptığı çoğu şeylerde aynı ...aldatma zihniyetleride aynı kafası buna yoğunlasan erkek aldatır yani birkere yaptı artık asla yapmıcak dersini verdim bla bla laaa yapmayın arkadaşlar bence yine yapacak en son darbeside çok sert olacak emin olun.. bu konunun kilitlenmesi veya cevap yazılıp yazılmaması çok önemli değil önemli olan.. ;şuan içimi döküyor olmam..keşke bir yemin gibi bişiy olsa kadınlar arasında aldatan ve bizi üzen erkekleri tek seferde atıp asla affetmesek ben yaptım mutluyum ama çevremde ağlayan arkadaşlarımı gördükçe içim acıyor..: bitir üzülmene deymez hiçbişey diyorum ''tamam ''diyor.. bitiriyor.. bir bakmışım tekrar msj trafiği sonra 2gün geçiyor ''sen haklıymışsın'' diyerek yine omzumda ağlıyor..ya lütfen bayanlar bizler değerliyiz cinsel bir obje değiliz..şuan bana feminist diyorda olabilirsiniz :) ama ricam aynı hataları tekrar yapmayın hayatınızı mafetmeyin inanın HUZUR bir süre sonra gelecek hiç bişey kalmayacak geride...ne dert ne keder...yani bende kalmadıysa hiçkimsede kalmaz.. endişesiz bitirmeyi deneyin sizi üzen ilişkilerden kurtulun tekrar tekrar aynı hataları yapmayın..dilerim omzumda ağlayan arkadaşlarımda okur buyazıyı...

haklısın aslında
ama bız kadınlar ne kadar ıhanete de ugrasak yda kotu seylere magruzda bırakılsak ınsanız sonucta
bır sure sonra yenıden sevmeyı ılgı gormeyı ısterız cunkı yaradılısımız bu...
senın anlatmak ıstedgn cok farklı bı durum evet aldatma olayında gerı donus olmamalı !!!

bütün ilişkilerde yaşanan herşeyde insanın karekteri bi şekilde ortaya çıkar diye düşünüyorum aldatma konusuda bu şekilde aldadan insana asla güvenmemek gerekir bu insanın tuzağa düşeceği bi olay değil buna inanmıyorum asla hepimiz neden yapmıyoruzda sadece bi kısım insan bu yolu seçiyo sadece aç gözlülük herşeyden biraz koparma niyeti başka birşey değil başkasını sevebilir insan ama severse diğerini sevmiyor demektir.birinden vazgeçmelidir.bir insanın affedilmeyecek bi suçunu affederseniz ona iyilik kendinize de sadece kötülük yaparsınız çizgiler belli herkes ona göre davransın aşk sadece 2 kişilik diye düşünüyorum

Düşüncelerinizin bir kısmı doğru ama fazlasıyla genelleme yaparak konuşmuşsunuz bana göre, buna katılmıyorum..
Kadın ve erkek diye sınıflandırmıyorum ben.
Birey olarak bakıyorum olaylara..

Yaşadığı şartlar, yetişme koşulu, bulunduğu mevki, ailesi, kişisel gelişimini tamamlaması v.s v.s bunlar önemli kriterlerdir kararlar, yapılan hatalar ve telafileri için.

ben de aynı acıları yaşadım. o kadar körmüşüm ki onu suçsuz karşımdaki kızı ise suçlu ilan etmiştim. her seferinde tazeledim acıları. kendi kendime o kadar acı yaşattım ki. sonra uyandım ve ne başka bir kızın mutsuzluğunun sebebi olabilirim ne de karşımdaki insan kalıplı mahluka zevk verebilirim diye düşündüm. içim yana yana kendim için onu bıraktım. bu benim verdiğim en güzel karardı. aklımdaki bulutlar gittikçe yani zaman geçtikçe ne dersler aldığımı ne kadar güçlendiğimi anladım. hayata daha sağlam tutunuyorum şu an.

bende herzaman derim eşim beni aldatırsa asla affetmem. bazı bayanlar ailem arkamda değil maddi gücüm yok çocuklarım var ortada kalırlar diye düşünerek gururlarını ayaklar altına alıyorlar. ben gerekirse gece gündüz çalışırım çocuklarımı o adama muhtaç etmem kendimi de onun hizmetçisi yapmam.

Bunun aksini hangi kadın der ki.. Herkes aynı şeyi düşünür ama bazen hiç anlamadığımız şekilde affedilirler.Hayat tarzı, o an ki durum, yaşanılanlar v.s buna neden olur.

Bu yüzden bu konuda yorum yapmak çok güç..Allah yaşatmasın, yaşayanlarada sabır ve huzur versin.

Zaten kadınlar affetmez, şans verir..Eşlerinede affettiklerini asla söylememeliler.

kadınlar sevdiklerini çok belli ediyorlar bence aynı hatalrı ende yaptım ne oldu aldatıldım gerçi bıraktım yani de evli olsam bırakabilirmiyim acaba çok zor gerçekten ilişkide bırakmak çok kolayda gerçi benimde çoğu arkadaşım aldatıldığı halde devam ediyor hatta gidiyor evleniyor yani adam alışmışsa aynı şekilde devam eder bence kadınlarda rekabet var bide diğer kadına kaptırmak istemiyor vs vs ben çok saçma benim yerime onu tercih ettiyse onla bir ömür boyu mutlu olsun yani ne yapayım peşinde mi koşucam bir adamın biraz rahat davranmak lazım bence ilişkide ,çokda sahiplenmemek ben deneyimlerimden aldığım ders bu ama gurur kadına yakışan en güzel şey yalnız kalmayla sonuçlansada böyle .

Konu sahibi senin önceki nickin sennas olmasın, bizi çileden çıkarmıştın valla

Konu sahibi senin önceki nickin sennas olmasın, bizi çileden çıkarmıştın valla

hayır canım benim baştan sona nickim sennam...ben aşk acımı yazmam zaten sadece yasarım bir süre içime kapanırım ve atlatırım kimseye anlatamam en yakın dostuma bile sadece annemle paylaşırım bittikten sonra atlattıktan sonra paylaşabilirim arkadaş size naptı bilmiyorum ama baya çileden çıkmışsınız ki yazmışsın buraya merak ettim doğrusu :)

Ben de sana klasik bir KK cevabı vereyim; başına gelmeden bilemezsin :)

Ben de sana klasik bir KK cevabı vereyim; başına gelmeden bilemezsin :)

evet kk'da genelde bunu diyolar ama ben de arkadaşa katılıyorum, bu bir öncelik meselesi kimi insan gururunu bi kenara koyup o yatağa gene girebilir kimiside kapıda şiltede yatarım genede kalmam bu evde diyebilir

haklısınız arkadaşlar ama genelleme yapmamdaki sebep bizlerin daha duygusal olması...aslında biz bayanlar duygusal olmamıza rağmen daha çabuk unutuyoruz diye düşünüyorum ...erkeklerse kaybettikten sonra daha fazla acı çekiyor belli etmiyorlar ama durum böyle aslında onlar için güzel hayat iyi olan sevgilisi varken diğer bayanlarla ilgilenmek kaybedince zevk alamıyorlar bir tarafları eksik kalıyor...bu ihanetlerini güzelleştiren hem ciddi düşündükleri bayan yanlarında olsun hemde oynastıkları bayanlar kusura bakmayın bu terimi kullandığım için ama bu gerçek...bütün erkekler değil bunu tekrar belirteyim lakin aldatan bir erkek kesinlikle yeminler etsede sözler versede yeniden yapacaktır özünde doyumsuzluk vardır bu tiplerin...düzgün olanlar ise yapmıyorsa yapmaz ben böyle düşünüyorum...hayatımızdan atmaz evlilik boyutuna getirirsek bu tiplerin vayy halimize hele çocukda oldumu daha zor evliliklerde affetmeyin diyemez kimse bende diyemem....ama bu kadar ciddi bir bağ olmadan eşimizi iyi seçmeliyiz diye düşünüyorum...şans şanslar verilmemeli hata yapan sevgililere birden ipler kopmalı bize ulaşacak her türlü yollar kapatılmalı özellikle tel.no. kapatmakla olmaz nasılsa açacaksınız msj varmı diye tamamen iptal ettirmeli 2günde hallediliyor yaptım çünki kapatırdım hemen hattımı ayrıca faceden msnden silmelisiniz onun sonraki hayatını merak etmemelisiniz bunlar tabiki benim fikirlerim ama bende daha fazla biz bayanların acı çekilmesini istemiyorm oyüzden paylaşıyorum....sonramı zaten unutmaya başlayacağız...kısaca aldatan erkek asla düzelmez affedilmemeli tekrar yapacak daha ustaca belki yakalayamayacaksınız bile aptal yerine koyulmak zaten oldukça yıkım yapıyor insanda tekrar baska birisine güvenmek çok zorlaşıyor ama deneme yanılma yöntemi ayrıca ben bir ilişkide iyice tanımadan asla fazla samimi olma taraftarı değilim araya mesafe koymak en güzeli hatta öyle sarılıp öpmelerede izin vermem kalbimi tamamen okişiye bağlamam dur diyebiliyorum... kıvılcım söner ama yangını söndürmek çok zordur bu hataya birkez düştüm ama söndü çok şükür....diyorumya ben içimde bitirdiysem herkes bitirebilir şuanki ilişkimdeki insansa gerçekten güvenimi haketti ve mutluyum :)

evet kk'da genelde bunu diyolar ama ben de arkadaşa katılıyorum, bu bir öncelik meselesi kimi insan gururunu bi kenara koyup o yatağa gene girebilir kimiside kapıda şiltede yatarım genede kalmam bu evde diyebilir

ahahha yclozl seviyorum snn yanıtlarını şilte nerden geldi aklına

Bak o öyle değil işte, ben ironi olsun diye KK da böyle diyolar dedim. Bir şok hali, benlikten sıyrılma, kendi icine kapanma ve sacmasapan hareket etme durumu. Eğer yanında bir tokatla seni kendine getirebilecek biri varsa ne ala yoksa; rüzgar seni nereye sürüklerse oraya gidersin...

doğaçlama oldu şilte meselesi
ne diyelim Allah herkese iyi osmanlı tokadı atabilen arkadaşlar nasip etsin

Çok haklısın. Bizler kararlı adımlar atamıyoruz. Söylediğimiz sözlerin arkasında duramıyoruz ve çok çabuk bağlanıp, güveniyoruz. Bir erkekle olduğumuzda sanki sadece o erkekten ibaretmiş dünya gibi geliyor. Erkekler ise öyle değil. Tam tersini düşünüyor. Aslında onlar doğru olanı düşünüyor. Biz böyle düşündüğümüz için bize ters geliyor. Aldatma konusuna gelincede, ''Her erkek aldatır'' lafı ortalıkta dolaştıkça erkekler bu lafa güveniyor ve bu laftan gaz bulup rahatça aldatıyorlar. Aldatmak acizlikten başka birşey değildir! Ve bizler çok bağlandığımız ve onlarsız hayat olamıyacağını düşündüğümüz için hemen affetme yoluna gidiyoruz (hayatta böyle birşey yapamam. genel konuşuyorum.) ve onu haklı cıkarmaya dayalı birçok şeyi düşünüp kendimizi avutuyoruz. Peki sonuç ne? Affediyoruz, tekrar aldatılıyoruz yada terk ediliyoruz..

Son düzenleme:

o kadar haklısınız ki, biz kadınlar hep aynı hatayı yapıyoruz. mesela ben evli de değilim ve bir ilişkim var fakat ciddi sorunları olan ve beni son derece yıpratan ve pişmanlık içinde bırakan bir ilişki. peki ben neden hala uzatıyorum ki, değer mi ki buna diye düşünmeye çalışıyorum. beni bu kadar üzmeyecek biri elbet ilerde karşıma çıkmaz mı? mutlu olacağım, hergün endişe içinde olmayacağım biri? sanki dünyadaki tek erkek şu anki erkek arkadaşımmış gibi diretmeye ne gerek var, olumsuz tarafları görmezden gelmek, hep alttan almak, hep polyanna olmak beni yeterince bunalttı. keşke şu yazınız hergün bana sms olarak gelse de bir daha hata yapmasam

Bence aldatan erkeği affetme davranışının altında bir miktar yalnız kalma korkusu yatıyor... Yani eğer benim başıma böyle bir durum gelirse ve ben ilişkime devam edersem bunun en büyük sebebi yalnız kalma korkusu olur diye düşünüyorum. Yalnız kalmaktan kastım arkadaşsız çevresiz kalmak değil, yeniden kafama uyan, kalbimin evet dediği, sesine kokusuna alışabileceğim ve sevebileceğim bir erkekle karşılaşamama korkusu. Ne dersek diyelim böyle bi ihtimal de var. Biten bir ilişkinin ardından bir daha hayat boyu düzgün bir ilişki yaşayamayadabilir insan. Evet tatsız bir ihtimal ama orada duruyor yine de... Empati yaparak konuşuyorum ve tüm içtenliğimle söylüyorum, beni en çok bu korkuturdu ve eğer bir şans daha verseydim bu yüzden verirdim sanırım. Biraz kendine güvensiz ve aciz bir davranış olurdu orası ayrı.
Geçenlede bir televizyon programında izledim, adını hatırlayamadığım bir yazar bir kitap yazmış. İlişkiler ve aldatılmayla ilgili. Kitabında ikinci kadınlara da bir bölüm ayırmış ve onlarla röportaj yapmış. Neden böyle bir ilişkiyi tercih ettiklerini sormuş, çoğunun verdiği cevap şu "Yeri yurdu belli, benden çıkıp karısının yanına gidiyor böylece benim de aklım kalmamış oluyor" O kadar garip geldi ki bana... Yani tamam düşünce özgürlüğü, herkes insan, dünya barışı esas falan da... Başkasının aile hayatına, özellikle de bir hemcinsinin mutluluğuna göz dikmiş, yıkacağı yuvayı zerre kadar düşünmemiş, aile olmanın kutsallığına iğne başı kadar saygı duymamış bir insanın (kadın erkek farketmez iki taraf için de geçerli bu söylediklerim) düşüncelerine neden bir kitapta yer verildiğini anlayamadım. Anladığım ve gözlemlediğim birşey var ki o da son zamanlarda bu ikinci kadınların ve aldatan erkeklerin sevimli gösterilmeye çalışılıyor olduğu. Düşüncelerine saygı duyulup bir kitapta bölüm bile ayrılıyor kendilerine. Çok uzattım, yani anlatmaya çalıştığım malesef bu tarz durumlar "normalleştirilmeye" çalışılıyor son zamanlarda. Bu da erkekleri aldatmaya, kadınları ise ikinci kadın olmaya iten etkenlerden biri bence.

evli olunca durum biraz değişiyor çocuk olunca bide evli kadınlar katlanıyor aldatılmayı maalesef çünkü dul kalma korkusu var toplumuzda maalesef dul kadına bakış açısı malum benim bir arkadaşım demişti annemle babam boşandı ardından annemin tüm evli arkadaşları görüşmeyi kesti annemle diye hemde bu dedğim kişi istanbulun en lüks semtlerinden birinde oturuyor ne yazık ki bütün bu etmenler kadını istemedği bir evliliği sürdürmeye itiyor inanılmaz bir baskı var kadın ylnız kalıyor sürekli kendini ispat etme çabası o boşandı ben evliyim evliliğimi bozmak ister kıskanır tarzı düşünen kadınlar mı istersin bu kadın boşandı acaba benle bir macere yaşar mı diyen erkekler mi istersin yani bazen bu ülkede yaşadağım için pişman oluyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…