- Konu Sahibi kaderim_48
-
Benimki bana hep sunu derdi... Cocugum dogdugunda bu cocuk senin degil bizim derdi. Sen bu eve gelirken onunla gelmedin derdidusunun yaa... bigun sabrim tukendi ve dedimki, ben bu eve gelin geldigimde bu cocuk hazir burda durmuyordu. Onu ben tasidim 9 ay ben dogurdum.Benim kadar kimsenin uzerinde hakki yok dedim. Tabi sonra benden saygisizi ve benden terbiyesizi yokmus bu dunyada
Cahil işte, ne beklersiniz? Ama hem cahil hem kötü niyetli, işte en tehlikelisi budur. Oğlunun spremiyle oluşan bir bebeği kendilerine ait sanacak kadar aptal ve eğitimsiz ama bir yandan da incitmeye çalışıyor. Böyle bir aileden gelen biriyle evlenmek başlı başına hata zaten. Ne kadar aşmış olsa da, ne kadar kendini geliştirmiş olsa da eşiniz, oğlunu bu kadın yetiştirdi sonuçta ve oğlunda da benzeri arazlar çıkması kaçınılmaz.
Diyeceğim ,bir teseli olarak kaynana derdi bütün dünyada mevcut sanırım yaşlılık için iyi bir hobi ve vefalı dostlar bulmak şart bir ömür gelini karalamak,kıskanmak, hayatın merkezine oturtutmamak gerek!
kendinizi benim yerime koyun..sizin k.valideniz yüzünüze böyle dese hiç mi gücenmezsiniz? hiç mi zorunuza gitmez? sonra hızını alamayıp ailenize tlf acsa ve kızınız yeterince masraf torun olursa masraf ikiye katlanır,bi evlilikleri otursun belki ayrılcaklar dese..hiç mi içiniz sızlamaz yani??
sizi istemeyen kaldı ki sizden olacak yavrunuza dahi tepki gösterip masraf yakıştırması yapan bi insana herşeye ragmen yinede gösterirmiydiniz evladınızı??
belki siz bütün bu olanlara ragmen gösterirdiniz ama ben gösteremem kimse kusura bakmasın benimde bi gururum var.. kendimi gectim benim ailemi üzmeye kimsenin hakkı yok.. benim annemi gücendirip ağlatmaya kimsenın hakkı yok..
benim k.validem 28 yıl önce sülalenin tek erkek torununu dünya getirmiş..bir anne olarak bütün vazifelerini yetine getirmiş hakkıyla, çok güzel bir evlat yetiştirmiş ;bu konuda hiç bi zaman hakkını yiyemem..yedirtmemde..eşimin 26 yasından itibaren hayatına girdim evlilik itibariyle bu zamana kadar hiç bizaman anneni arama,sorma,ne bileyim gitme ,gelmesinler vs demedim.. dememde ,ben doğurmadım sonucta belli baslı hastalıklarında yanında olmadım uykusuz gunler gecırmedım..annesinin yaptıgı fedakarlıkları yapmadım sonucta haa yapmıs olsaydım bile dogum anı baska derler..canımdan can değilki eşim ;benım bu dunyadakı yansımamdır Aşkım
mesela benım k.validem öyle severki eşimi ama öyle severr... gece uyurken yanımıza yatar!! sabah olunca oğlunu kucagına alıp mıncıklar sonra aynı seyı kendısıne yapılmasını bekler eşimden .. banada bizde sevgi kavramı sözde değil uygulamalıdır dedi ama sen çok soğuksun demeyide ihmal etmedi..tmm dedim bundan sonra bende esımın kucagına oturcambende esımın kucagına oturdum ve esımın saclarını yanaklarını sevmeye basladım yada bacak bacak ustune atıp oyle oturdum karsılarında. sonra k.validem evde kımse yokken benı karsısına alıp ne kadar terbiyesız oldugumdan tutunda midemin genıslıgıne kadar dem vurdu.. öyle kötü şeyler söylediki beni ağlattı
bir k.valide anne oluyor ya anne oldugu için gelinine dış kapının mandalı gibi davranmaz , onu her fırsatta ezmeye calısmaz.. bir ANNE neden baskasının yavrusuna eziyet etsınkı eger vicdanı varsa?!
şuan ben de,beni üzüp ağlatıgı için eşimi ne onun kucagına nede k.validemi eşimin kucagına oturtmuyorum ..geceleride geldiği zaman k.valideme ''burda yatacaksan bende k.pederimin yanına gideyim bari''diyince gelmiyor atrık yanımıza.. böyle yapıp dedim diye şuan benden kötüsü benden fenası yok..
varsın öyle bilsinler napayım ,bende bir insanım taş değilimki çatlayayım!!
şimdi konuya daha da acıklık getirmek için belki anlaşılmamıstır dıye yazmak istiyorum utanarak ve gözlerim dolarak; şimdi gelininizle oğlunuzun cinsel ilişki sırasında bilerek odaya daldınız mı hiç? bilerek yanlarına uzandınız mı oğlum seni çok özledim deyip?? bu halde sucyu kendınızde değil gelınınızde aradınız mı?
bakın bütün k.valideler kötüdür şöyledir böyledir demiyorum asla! benim şansıma böylesi denk gelmiş napayım,k.validem kötü diye kendmi yerden yere atıp dahası eşimden mi boşanayım.. eşimi seviyorum oda benı sevıyor ,aramızda saygımızda var cok sukur.. yukarıda anlatıgım şeyleri veya bunun gibi olmus olan şeyleri görmemezliğe geldim eşimin hatrına saygısına ama konu benım ailemse ve benden dogacak olan canımdan bi cansa evladımsa ozaman eşimin hatrı bile bi yere kadar işler..
belki k.validemde torununun doğum haberını aldıktan sonra dediklerine pişman olacak belki hiç görmediği torununu çok sevecek ama söz agızdan bikere çıkar..yaş itibariyle olgunluksa nerde bu olgunluk? kız yada erkek evladım oldugunda böyle bir babaanne görmediği için bişey kaybetmez..
kendinizi benim yerime koyun..sizin k.valideniz yüzünüze böyle dese hiç mi gücenmezsiniz? hiç mi zorunuza gitmez? sonra hızını alamayıp ailenize tlf acsa ve kızınız yeterince masraf torun olursa masraf ikiye katlanır,bi evlilikleri otursun belki ayrılcaklar dese..hiç mi içiniz sızlamaz yani??
sizi istemeyen kaldı ki sizden olacak yavrunuza dahi tepki gösterip masraf yakıştırması yapan bi insana herşeye ragmen yinede gösterirmiydiniz evladınızı??
belki siz bütün bu olanlara ragmen gösterirdiniz ama ben gösteremem kimse kusura bakmasın benimde bi gururum var.. kendimi gectim benim ailemi üzmeye kimsenin hakkı yok.. benim annemi gücendirip ağlatmaya kimsenın hakkı yok..
benim k.validem 28 yıl önce sülalenin tek erkek torununu dünya getirmiş..bir anne olarak bütün vazifelerini yetine getirmiş hakkıyla, çok güzel bir evlat yetiştirmiş ;bu konuda hiç bi zaman hakkını yiyemem..yedirtmemde..eşimin 26 yasından itibaren hayatına girdim evlilik itibariyle bu zamana kadar hiç bizaman anneni arama,sorma,ne bileyim gitme ,gelmesinler vs demedim.. dememde ,ben doğurmadım sonucta belli baslı hastalıklarında yanında olmadım uykusuz gunler gecırmedım..annesinin yaptıgı fedakarlıkları yapmadım sonucta haa yapmıs olsaydım bile dogum anı baska derler..canımdan can değilki eşim ;benım bu dunyadakı yansımamdır Aşkım
mesela benım k.validem öyle severki eşimi ama öyle severr... gece uyurken yanımıza yatar!! sabah olunca oğlunu kucagına alıp mıncıklar sonra aynı seyı kendısıne yapılmasını bekler eşimden .. banada bizde sevgi kavramı sözde değil uygulamalıdır dedi ama sen çok soğuksun demeyide ihmal etmedi..tmm dedim bundan sonra bende esımın kucagına oturcambende esımın kucagına oturdum ve esımın saclarını yanaklarını sevmeye basladım yada bacak bacak ustune atıp oyle oturdum karsılarında. sonra k.validem evde kımse yokken benı karsısına alıp ne kadar terbiyesız oldugumdan tutunda midemin genıslıgıne kadar dem vurdu.. öyle kötü şeyler söylediki beni ağlattı
bir k.valide anne oluyor ya anne oldugu için gelinine dış kapının mandalı gibi davranmaz , onu her fırsatta ezmeye calısmaz.. bir ANNE neden baskasının yavrusuna eziyet etsınkı eger vicdanı varsa?!
şuan ben de,beni üzüp ağlatıgı için eşimi ne onun kucagına nede k.validemi eşimin kucagına oturtmuyorum ..geceleride geldiği zaman k.valideme ''burda yatacaksan bende k.pederimin yanına gideyim bari''diyince gelmiyor atrık yanımıza.. böyle yapıp dedim diye şuan benden kötüsü benden fenası yok..
varsın öyle bilsinler napayım ,bende bir insanım taş değilimki çatlayayım!!
şimdi konuya daha da acıklık getirmek için belki anlaşılmamıstır dıye yazmak istiyorum utanarak ve gözlerim dolarak; şimdi gelininizle oğlunuzun cinsel ilişki sırasında bilerek odaya daldınız mı hiç? bilerek yanlarına uzandınız mı oğlum seni çok özledim deyip?? bu halde sucyu kendınızde değil gelınınızde aradınız mı?
bakın bütün k.valideler kötüdür şöyledir böyledir demiyorum asla! benim şansıma böylesi denk gelmiş napayım,k.validem kötü diye kendmi yerden yere atıp dahası eşimden mi boşanayım.. eşimi seviyorum oda benı sevıyor ,aramızda saygımızda var cok sukur.. yukarıda anlatıgım şeyleri veya bunun gibi olmus olan şeyleri görmemezliğe geldim eşimin hatrına saygısına ama konu benım ailemse ve benden dogacak olan canımdan bi cansa evladımsa ozaman eşimin hatrı bile bi yere kadar işler..
belki k.validemde torununun doğum haberını aldıktan sonra dediklerine pişman olacak belki hiç görmediği torununu çok sevecek ama söz agızdan bikere çıkar..yaş itibariyle olgunluksa nerde bu olgunluk? kız yada erkek evladım oldugunda böyle bir babaanne görmediği için bişey kaybetmez.
lütfen özür dilemeyin ,böyle şeylere alışık değilimokurken tüylerim diken, diken oldu, cok icten ve mantikli yazmissin, tabii bizler... bazen sizler de isin basini ve sonunu bilmeden burada o anki yazilanlara göre yorum yapiyoruz, bilmeden kirdiysam özürdilerim. Bunu kissa yazdim, sordugun birseyler var ama isteyim, aksama onlarida cevapliyacagim.
tapas hanım ben siz inanın yada inanmayın diye yazmadım.. ben sadece gelin-kaynana uyusmazlıgındakı genellemeyi yok etmek için yazdım yani illaki bütün k.valideler kötü değildir yada illaki bütün gelinlerde kötü değildir demek için yazdım.. dört duvar arası kım ne ceker bilinmez kimi gelininden çeker kimi k.validesınden ceker.. burda bi genellemeye gitmek çok yanlış..Kasvetli,aksam oldu ama hala etkisinden kurtulamadim, inanmak gelmiyor icimden ama o kadar samimi yazmissinki...... senin icin cok üzüldüm.
Kavetli;
Nasıl bir kayınvalideye sahipsin böyle aman Allah'ım..
İşin iş arkadaşım.Yatak odalara dalmalar ve daha ötesi.
Biraz da midem bulandı ne biçim kadınlar var ya.
Oğlunun kucağına mı oturmak off çok saçma..
Ben ne yapardım herhalde ya kaynanamın canına okurdum yada kalp krizinden oracıkta giderdim sinirden.
Çocuk mocuk hak etmeyen insanlara gösterme çocuğunu aman..
l
mesela k.validem eşimin kucagına oturdugu zaman elimden olmadan sasırıyordumya ozaman k.validemde bana sasıryordu bunlar normal seyler kızım neden sasıryorsunkı sımdı anorml olan sensın dıyordu
k.validem bana nısanımızın olacagı aksam demıstı aslında ben oğlumdan ayrılmam sevgılı gibi beraber kucak kucaga oturur sevısır gibide uyuruz demıstıde basarılı olmadı..
Kasvetli aklıma çok iğrenç şeyler geliyor.
Beynimden de dilimden de uzaklaştırmak istiyorum..
Midem bulanıyor yazdıkların karşısında ..
Allah sabır versin..
Herşey tamam da eşin annesine anne sen ruh hastası mısın neden kucağımdasın demiyor mu?
Hadi kayınvaliden beyin olarak gitmiş ya eşin?
Herşey tamam da eşin annesine anne sen ruh hastası mısın neden kucağımdasın demiyor mu?
kapının kilidi yokki nası kitleyeyim.. kapının arkasına koyacak bişeyde yok bi çift kişilik yatak var ahh keşke bi tane komodin olsa ona bile razıyım.. sadece izinli(30-15-7gunluk izinlerde) gunlerde orda oldugumuz için dolap alma gereksinimi duymuyor eşim eşyalarda valizde duruyor.Kasvetli;
Kayınvalidenizi Bakırköy,Erenköy vs gibi hastanelere kapatmayı düşündünüz mü canım hiç?
Ben okurken uçtum böyle başka dünyaya.
Yani kaynananın yaşadığı dünya bizim yaşadığımız yerle aynı değildir herhalde.
İnanmıyorum..Sevişir gibi uyuruz otururuz ne demek?
Kesin kez kayınvalide iyi değil.Acillik..Umutsuz vaka olmasından korktum şu anda..
Sizi yatakta bastı demek???
Peki neden kapınızı kilitlemedin be canım ya?
Kasvetli aklıma çok iğrenç şeyler geliyor.
Beynimden de dilimden de uzaklaştırmak istiyorum..
Midem bulanıyor yazdıkların karşısında ..
Allah sabır versin..
canım egem ablam seni az çok bilirm ne yüce gönüllsün lafım sana değil sakın darılma bana o güzel yanaklarından öpüyorum kocaman seni
genel konuşacağım
ilk önce kimse eşinin anne-babasını kendi anne babası gibi göremez
burada eşten kastım hem erkek hem kadın için geçerli
benim annemi annesi gibi göremez saçma olur ama annesine gösterdiği gibi saygı duyar işte ozaman gerçekçi olur ve tadından yenmez
ülkemizde bir gerçek ne yazıkki erkek tarafının evliliklerde daha üstün haklara sahip oldukları düşünülür
ilk önce onlara gidilir bayramlar onlarda yapılır toruna onların adı verilir
gidilecek yerlerin tekmili onlara sunulur bebek bakımı onların onayından geçer vesaire
gelin annesinde çok kaldımı baba evinden çıkamamış oğlunu soğutmaya çalışıyor olur
peki kız anne babalrının hakları ne olacak???
torun görmek herkesin hakkı ama hergün görüyorum 1 saat ama gelnin anne babası 2 saat görüyor diye torunumu göremiyorum diyen okadar çok ki
şimdi bunun neresi haklı
evlenirlerken şunu şunu yaptım bana bir anneciğim demiyor
demesin efendim, karşılık bekleniyorsa yapılmasın zaten ha elimden geleni yaptım kaba davranmadım ezmedim halini hatrını sordum bana saygısızlık yapıyor deniyorsa sonuna kadar o kayınvalidenin arkasındayım ama bakın ne diyorum saygısızlık
kayınvalidem beni kızı gibi sevemez çünkü kızı değilim 22 yaşımda evlendim 22 sene sonra beni gördü oğluyla evlendim diye kızım oldum beni onlarla eşit mi gördü asla zaten olursa saçma olur
ha saygı duyar değer verir amenna başımın üstünde ama kızımdan önde tutarım seni muhabbeti bana gerçekçi gelmiyor
ozaman sorarım madem kızı gibi görüyor kızı otururken niye bana iş yaptırıyordu kızı ağzına geleni saydığında gıkı çıkmazken ben ufacık birşeyi unutsam sorun oluyordu (ki başıma geldi arabaya bindik nasılsın hoşbeş ettik eşime arabaya binince bana hoşgeldin demedi diye dert yanmış ki evime gelinmiyor şehre giriş yapılmış sadece suçum şehre giriş yaptınmız hoşgeldiniz dememekmiş)arayıp sordum böyle olmuş diye evet dedi ozaman niye bana söylemedin hani kızındım ben senin oğlunu araya koymanın ne geriği vardı beni senin uyarmanı beklerdim dedim sustu birşey diyemedi. ve baktı ki kızı otururken bana iş yaptırılmasından rahatsızım ki ben de çalışıyorum yoruluyorum ve o yaştaki bir kadına kıyamadığımdan yardım ediyorum ama kızı bunu hiç düşünmüyor ve ben artık surat asıyorum kızına bile diyemiyorsa artık bana hiç diyemiyor ve kızına demedikçe bana diyemez
kızı olsa alınır bunu söz konusu eder miydi?
demek ki kızından önde değilim
ha buna kızdım mı hayır çünkü onun hayat tarzı o gelin yapsın gelin etsin gelin elinden yensin gelin koşsun şeklinde büyütülmüş alıştığı gördüğü öğrendiği şeyi yaşıyor...
ama unutulan bir konu var
bizler böyle büyümedik
saygı yaşla malla mülkle erkek evlat anası olamakla olmaz saygı kazanılır
karşımdaki eşimin anne babası diye bana her istediğini diyecek kaba davranacak ailemi yok saymamı isteyecek ben susacağım öyle mi
kusurabakmayın bunu adı saygı terbiye değil
ezikliktir
kendine saygı duymamak yıllardır ailenden gördüğün emeği hiçe saymaktır
insanlığını yok saymaktır
rabbim kimseyi ezme saygı duy kimseyi hor görme demiş
Allah bana bir can vermiş onu hor göröe ezme sana emanettir demiş
biz bunları umursamayız ama değil mi umursarsak kötü yetişmiş geleceğin şeytan zihniyetli kadınları oluruz
yok ben anlamıyorum bu işi
ezilen kadın ezilmesinden hoşlanan yine kadın
benim beynim almıyor
kusura bakmasın kimse
saygı istiyorsanız saygı duyacaksınız hakaretlerinize kabalıklarınıza iğnelemelerinizie ses çıkarıyor diye kimseyi suçlama hakkını vermiyor size erkek çocuk doğurmak
bizleri de annelerimiz ak helal sütüyle pamuklara sararar gözümüzün içine bakarak içi titreyerek büyüttü
siz ezin yok sayın bir paçarvraymış gibi davranın diye değil
kayınvalidem bana saygısızca yok sayarak davranırsa ben de onu yok sayardım
ben kadınım yahu bir geleceği doğrumak yetiştirmek şekillendirmekteki en büyük unsurum
ne hakla benden bizden ezik bir hayat yaşamamızı bekelrsiniz
hangi akılla bunu düşünürsünüz
biz kendimizden emin olalım saygı duyalım ki gelcekteki kızlar erkekler kendine güvenli emin dürüst olsun
lütfen özür dilemeyin ,böyle şeylere alışık değilimAllah kaldıramayacagın yuk vermezmiş kullarına doğru bu yazdıklarımı sadece çok samimi arkadasım biliyor ve bana sende paygamber sabrı var dıyorlar ama artık Rabbime şöyle dua ediyorum;yaradnım yüce rabbim acı bana lütfen acı daha fazla kaldıramayacagım dıyorum ..beni duydu sanırımki eşim artık kimin ne oldugunun kimin ne yapmaya calıstıgının gayet iyi farkında ama k.validmeın bir savunması var bana karsı aynen sunu soyletıyor eşime,''bende k.valide olucakmısım yaa bırgun işte ozaman onu anlayacakmısım suan anlamamam gayet normalmıs''..1ay once k.validemlerdeydık eşim yıllık iznini almıstı ozamanda aynen söyle beddua etti bana ''insallah oğlun olur insallah senın gibi bi gelın verirde sana benım neler cektıgımı anlarsın!'' bunu duyanda eşşek sudan gelınceye kadar eziyet edip itip kaktıgımı duusunur yani.. neyse ben Allaha havale ediyorum..
tapas hanım ben siz inanın yada inanmayın diye yazmadım.. ben sadece gelin-kaynana uyusmazlıgındakı genellemeyi yok etmek için yazdım yani illaki bütün k.valideler kötü değildir yada illaki bütün gelinlerde kötü değildir demek için yazdım.. dört duvar arası kım ne ceker bilinmez kimi gelininden çeker kimi k.validesınden ceker.. burda bi genellemeye gitmek çok yanlış..
konu sahibi hanfendi gelininden çekiyormus ya cocugunu gostermıyormus vs.. bende nedenlerini acıklayarak yazdım belki bundan dolayıdır dedim,bende göstermeyecegımı izah ettim yine nedenlerini sıralayarak.. burdaki kimse hakkında yargısız infaz yapmadım.
konu sahıbının oğlu eşinden şikayetci olsaydı eger,gelın cocugu koz olarak kullansa dahi yinede bosanır ustunede velayet davası acarak cocugu alırdı..demekki mutlular..tamam gelin yine kötüdür güleryüz göstermez soğuktur vs.. demekki o gelinede bi akıl veren var k.validene söyle davran böyle davran vs.. yaa bu duruma uyandada hata var söyle dusunmesı lazım o gelının neden ben baskaları için mutlugumu bozayım? (tabii arada baska bişeyin yok oldugunu kabul ederek bunları yazdım) sonra bu durum tek gelın içinde gecerli değil ki k.validede belki baskasının aklına uydu geline soyle davran boylşe davran ne bilim ezdirme kendını vs.. diyen bırının aklına uymasıda yanlıs..
aklı olmayan gelin nıye evlendı yada aklı olmayan k.valide neden gelin aldın?? yaaa bu boylee uzarrr giderr...
benim tek dileğim kimseye yargısız infaz yapmayın.. belki inata bındı kımbılır belki sizde hatalarını goruyorsunuz ama sırf k.valide dayanısması içerinde olmak için savunuryorsuuz kımbılır yada bu tek taraflı değildir bunu her zaman söylerim,,burdaki gelin arkadaslar bende dahil ''gelin hakkında bır bılgıye sahip olmasakta'' hemen savunmaya gecer,z.. gectık bileo öyle değildir böyledir bide gelini dinleyelım vs.. bunlar neden oluyor.. demekki hepimizin bi acısı var bir dokun bin ah işit cinsinden hemde.. belkide konu sahıbının gelıne oyuzden toz konduramıyoruzdur kımbılır.. yani durdur yere kimse çocugunu gostermek istemez sonucta.. haa eger gercekten durduk yereyse(sırf k.valideye 1-0 ustunluk sağlamak içinse,eşine karsı bak senın anneni ben böyle ezerim edasıyla yapıyorsa) arada hiç bişey yoksa ozaman bende gelini hatalı bulurum..ne demek göstermemek..
bu kadar sakin anlattıgıma bakmayın bende bi ara dengemi yitirmiştim hatta doğrular yanlıss,yanlıslarda doğru olmaya bıle baslamıstı.. mesela k.validem eşimin kucagına oturdugu zaman elimden olmadan sasırıyordumya ozaman k.validemde bana sasıryordu bunlar normal seyler kızım neden sasıryorsunkı sımdı anorml olan sensın dıyorduartık kıskanmamak için eşimi kardesımın yerıne koymustum (gerci benım kardesım 12 yasından sonra ne annemın kucagına oturdu nede annem kardesımın kucagına şuan benım kardesım 22 yasında)kısaca aklımı yitireyazdım..
hatta 2010kasım ayında yıne boyle daldıgında içeri ,yanında 3yasındakı gorumcemın kızıda vardı Allahtan ustumuz ortuluydu :78: cimcimem tutturdu kalkın allah kalkın bende olmaz kuzum biraz daha uyucaz bız hem pijamayla nerde gorulmus evde dolasıldıgı diye yalan soylemıstım.. :78:
k.validem bana nısanımızın olacagı aksam demıstı aslında ben oğlumdan ayrılmam sevgılı gibi beraber kucak kucaga oturur sevısır gibide uyuruz demıstıde ozamanlar inanmamıstım kıskanclıgına benı sinir etmek için söylediğini sanmıstım.. nerden bileyimmm böylee olacagını..Rabbimde bana acıdı sanırım eşimde artık bazı şeyleri görmeyi başladı..
bu arada aklıma gelmısken ..benım k.validem gorumcemın k.validesini şikatet eder drur neymıs görümcenlere çok sık gidermıs (aynı sehırdeler) nıye bu kadar sık gidiyomus işte görğmcemın özel hayatları kalmıyormus vs yaa insan olan kızına yapılmasını istemeyenleri gelinine yapmaz bikere.. sonra gorumcem tasıncak gıbıydı k.validesinin apartmanda boş bi yer varmıs orası olcak gıbıydı..benım k.validem orası olmasın kızımın huzuru bozulur kaynansı hiç rahat vermez diye kırk takla attı.. ama basarılı olmadı.. Ey Allahım Sen Nelere Kadirsin demekten alamıyorum kendimi..
Bizim alt katta ki komsu kızı da yan binaya gelin gitti o evlenince ailesi baska mah. tasındı güya cok iyi insanlardı ikisi' nin de birbirinde gönlü vardı ama kız daha toy ve cahildi zaten annesi sagolsun evden dısarı cıkartmıyordu kendisi fıldır fıldır komsularda gezmeyi biliyordu sadece. Kapıldı gitti cocuga iki güzel sözeeee!
Cocuk ta saf görseniz babası 5 yasındaki cocuk gibi azarlar durur. Bir ara sürekli bagırısmalar , kavgalar duyduk gece yarıları megersem bizim kızı abluka altına almıslar agzından girip burnundan cıkmıslar dövmüsler komsu kadın yetismis ( aile ahbabı ).
1 yasındaki kızıyla gitmis baba evine. Dövme sebepleri neymis bebegine iyi mama hazırlayamıyormus falan filan..
Kocası da pasif zaten ailesine karsı gelemiyor ki , maası' nın yarısını babası alıyormus evleri ayrı oldugu halde gelini 1 lira harcasa kıyamet kopuyormus üstelik bir oglu daha var ve yeni evli! Ona ve karısına laf yok cünkü ezdirmiyorlar kendilerini..
Kayınpeder bir ara sikayet ediyormus gelinim bana kahvaltı hazırlamıyor diye!
Kızı alma gibi bir düsünceleri de yokmus bosanma davası acıcaz , cocugu alıcaz elinden demisler buda korkmus geri dönmüs siz düsünün evlilikleri kimlerin elindee! O kadar cok üzülüyorum ki , ne zorunuz vardı o kızla yap dersin yapar , git dersin gider.. Cok iyi niyetli olmak ta suc disli olmak gerekiyor galibaa.
Melek gördügünüz insanlar , seytan cıkabiliyor malesef!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?