Benim derdim gelinim!!!!

İnsanlıktan yoksun ..
İster kayınvalide olsun ister 136 yaşında olsun ister yaşlılıktan yataklara düşmüş olsun..
bu lafı eden insanın suratına bile bakmam..
Oturup anlatsaydın oğlunun spremi benim yumurtam birleşti.Bu çocuk oldu,beceremiyorsa oğlun tek başına becerseydi bana da gerek kalmasaydı deseydin.
Yarısı benim alıp gideyim mi deseydin.. Allah sabırlar versin sana,Allah yardımcın olsun..

Esim cok merhametli biri. Asla neolursa olsun oglumu benden ayirmaz. Ayrlsak bile ayirmaz beni oglumdan. ben ne anneye nede cocuguma boyle bir kotulugu yasatmam der hep. Gercekten cok duygusal ve merhametli insandir.

Diyeceğim ,bir teseli olarak kaynana derdi bütün dünyada mevcut sanırım yaşlılık için iyi bir hobi ve vefalı dostlar bulmak şart bir ömür gelini karalamak,kıskanmak, hayatın merkezine oturtutmamak gerek!

çekilin ema yine döktürmüş gelini hayatın merkezine koymak

valla gelinin öyle bir yapısı varsa 100 sene geçsede düzelmiyor bizim başımıda var bitane annem dokuz takla atıyor kendini sevdirmek için paraları bitince geliyolar oda burunlarındna getiriyolar zavallılar kendi haline bırak gitsin. rabbim her şey görüyor.

okurken tüylerim diken, diken oldu, cok icten ve mantikli yazmissin, tabii bizler... bazen sizler de isin basini ve sonunu bilmeden burada o anki yazilanlara göre yorum yapiyoruz, bilmeden kirdiysam özürdilerim. Bunu kissa yazdim, sordugun birseyler var ama isteyim, aksama onlarida cevapliyacagim.

Son düzenleme:

Kasvetli,aksam oldu ama hala etkisinden kurtulamadim, inanmak gelmiyor icimden ama o kadar samimi yazmissinki...... senin icin cok üzüldüm.

Kavetli;
Nasıl bir kayınvalideye sahipsin böyle aman Allah'ım..
İşin iş arkadaşım.Yatak odalara dalmalar ve daha ötesi.
Biraz da midem bulandı ne biçim kadınlar var ya.
Oğlunun kucağına mı oturmak off çok saçma..
Ben ne yapardım herhalde ya kaynanamın canına okurdum yada kalp krizinden oracıkta giderdim sinirden.
Çocuk mocuk hak etmeyen insanlara gösterme çocuğunu aman..

lütfen özür dilemeyin ,böyle şeylere alışık değilim Allah kaldıramayacagın yuk vermezmiş kullarına doğru bu yazdıklarımı sadece çok samimi arkadasım biliyor ve bana sende paygamber sabrı var dıyorlar ama artık Rabbime şöyle dua ediyorum;yaradnım yüce rabbim acı bana lütfen acı daha fazla kaldıramayacagım dıyorum ..beni duydu sanırımki eşim artık kimin ne oldugunun kimin ne yapmaya calıstıgının gayet iyi farkında ama k.validmeın bir savunması var bana karsı aynen sunu soyletıyor eşime,''bende k.valide olucakmısım yaa bırgun işte ozaman onu anlayacakmısım suan anlamamam gayet normalmıs''..1ay once k.validemlerdeydık eşim yıllık iznini almıstı ozamanda aynen söyle beddua etti bana ''insallah oğlun olur insallah senın gibi bi gelın verirde sana benım neler cektıgımı anlarsın!'' bunu duyanda eşşek sudan gelınceye kadar eziyet edip itip kaktıgımı duusunur yani.. neyse ben Allaha havale ediyorum..
Kasvetli,aksam oldu ama hala etkisinden kurtulamadim, inanmak gelmiyor icimden ama o kadar samimi yazmissinki...... senin icin cok üzüldüm.
tapas hanım ben siz inanın yada inanmayın diye yazmadım.. ben sadece gelin-kaynana uyusmazlıgındakı genellemeyi yok etmek için yazdım yani illaki bütün k.valideler kötü değildir yada illaki bütün gelinlerde kötü değildir demek için yazdım.. dört duvar arası kım ne ceker bilinmez kimi gelininden çeker kimi k.validesınden ceker.. burda bi genellemeye gitmek çok yanlış..
konu sahibi hanfendi gelininden çekiyormus ya cocugunu gostermıyormus vs.. bende nedenlerini acıklayarak yazdım belki bundan dolayıdır dedim,bende göstermeyecegımı izah ettim yine nedenlerini sıralayarak.. burdaki kimse hakkında yargısız infaz yapmadım.
konu sahıbının oğlu eşinden şikayetci olsaydı eger,gelın cocugu koz olarak kullansa dahi yinede bosanır ustunede velayet davası acarak cocugu alırdı..demekki mutlular..tamam gelin yine kötüdür güleryüz göstermez soğuktur vs.. demekki o gelinede bi akıl veren var k.validene söyle davran böyle davran vs.. yaa bu duruma uyandada hata var söyle dusunmesı lazım o gelının neden ben baskaları için mutlugumu bozayım? (tabii arada baska bişeyin yok oldugunu kabul ederek bunları yazdım) sonra bu durum tek gelın içinde gecerli değil ki k.validede belki baskasının aklına uydu geline soyle davran boylşe davran ne bilim ezdirme kendını vs.. diyen bırının aklına uymasıda yanlıs..
aklı olmayan gelin nıye evlendı yada aklı olmayan k.valide neden gelin aldın?? yaaa bu boylee uzarrr giderr...
benim tek dileğim kimseye yargısız infaz yapmayın.. belki inata bındı kımbılır belki sizde hatalarını goruyorsunuz ama sırf k.valide dayanısması içerinde olmak için savunuryorsuuz kımbılır yada bu tek taraflı değildir bunu her zaman söylerim,,burdaki gelin arkadaslar bende dahil ''gelin hakkında bır bılgıye sahip olmasakta'' hemen savunmaya gecer,z.. gectık bile o öyle değildir böyledir bide gelini dinleyelım vs.. bunlar neden oluyor.. demekki hepimizin bi acısı var bir dokun bin ah işit cinsinden hemde.. belkide konu sahıbının gelıne oyuzden toz konduramıyoruzdur kımbılır.. yani durdur yere kimse çocugunu gostermek istemez sonucta.. haa eger gercekten durduk yereyse(sırf k.valideye 1-0 ustunluk sağlamak içinse,eşine karsı bak senın anneni ben böyle ezerim edasıyla yapıyorsa) arada hiç bişey yoksa ozaman bende gelini hatalı bulurum..ne demek göstermemek..

bu kadar sakin anlattıgıma bakmayın bende bi ara dengemi yitirmiştim hatta doğrular yanlıss,yanlıslarda doğru olmaya bıle baslamıstı.. mesela k.validem eşimin kucagına oturdugu zaman elimden olmadan sasırıyordumya ozaman k.validemde bana sasıryordu bunlar normal seyler kızım neden sasıryorsunkı sımdı anorml olan sensın dıyordu artık kıskanmamak için eşimi kardesımın yerıne koymustum (gerci benım kardesım 12 yasından sonra ne annemın kucagına oturdu nede annem kardesımın kucagına şuan benım kardesım 22 yasında)kısaca aklımı yitireyazdım..
hatta 2010kasım ayında yıne boyle daldıgında içeri ,yanında 3yasındakı gorumcemın kızıda vardı Allahtan ustumuz ortuluydu :78: cimcimem tutturdu kalkın allah kalkın bende olmaz kuzum biraz daha uyucaz bız hem pijamayla nerde gorulmus evde dolasıldıgı diye yalan soylemıstım.. :78:
k.validem bana nısanımızın olacagı aksam demıstı aslında ben oğlumdan ayrılmam sevgılı gibi beraber kucak kucaga oturur sevısır gibide uyuruz demıstıde ozamanlar inanmamıstım kıskanclıgına benı sinir etmek için söylediğini sanmıstım.. nerden bileyimmm böylee olacagını.. Rabbimde bana acıdı sanırım eşimde artık bazı şeyleri görmeyi başladı..
bu arada aklıma gelmısken ..benım k.validem gorumcemın k.validesini şikatet eder drur neymıs görümcenlere çok sık gidermıs (aynı sehırdeler) nıye bu kadar sık gidiyomus işte görğmcemın özel hayatları kalmıyormus vs yaa insan olan kızına yapılmasını istemeyenleri gelinine yapmaz bikere.. sonra gorumcem tasıncak gıbıydı k.validesinin apartmanda boş bi yer varmıs orası olcak gıbıydı..benım k.validem orası olmasın kızımın huzuru bozulur kaynansı hiç rahat vermez diye kırk takla attı.. ama basarılı olmadı.. Ey Allahım Sen Nelere Kadirsin demekten alamıyorum kendimi..

sanırım bu içten gelecek bişey yaaa
sizi sevmeme istememe sebebi ne bilemiyorum. ama malesef
herkezin yapısı bir olamıyor umarım bu kısa sürede düzelir hepiniz mutlu olursunuz

Kasvetli;
Kayınvalidenizi Bakırköy,Erenköy vs gibi hastanelere kapatmayı düşündünüz mü canım hiç?
Ben okurken uçtum böyle başka dünyaya.
Yani kaynananın yaşadığı dünya bizim yaşadığımız yerle aynı değildir herhalde.
İnanmıyorum..Sevişir gibi uyuruz otururuz ne demek?
Kesin kez kayınvalide iyi değil.Acillik..Umutsuz vaka olmasından korktum şu anda..
Sizi yatakta bastı demek???
Peki neden kapınızı kilitlemedin be canım ya?

Kasvetli aklıma çok iğrenç şeyler geliyor.
Beynimden de dilimden de uzaklaştırmak istiyorum..
Midem bulanıyor yazdıkların karşısında ..
Allah sabır versin..

Herşey tamam da eşin annesine anne sen ruh hastası mısın neden kucağımdasın demiyor mu?
Hadi kayınvaliden beyin olarak gitmiş ya eşin?

bunun cevabını bende merakla bekliyorum

kapının kilidi yokki nası kitleyeyim.. kapının arkasına koyacak bişeyde yok bi çift kişilik yatak var ahh keşke bi tane komodin olsa ona bile razıyım.. sadece izinli(30-15-7gunluk izinlerde) gunlerde orda oldugumuz için dolap alma gereksinimi duymuyor eşim eşyalarda valizde duruyor.
tek bana deseydi keşke bu lafı annemin teyzemlerin yanında bide teyzemler ozamanlar demıslerdi senın kaynanan çok fena olacak diyede işte ben inanmamıstım kıskanclıktır gecer diye ummustum..
eşimle severek değilde görücü usulu olsa çoktan bosamıstım ama seviyorum eşimde benı sevıyor ,belkide ben eşimin hatrına diyip çok alttan alıp sustum bişey demedim ondan böyle oldu keşke daha önce dişimi gösterseydım belki bu hadlere gelmeyecekti..

kucakta oturup mıncıklama olayı eşime gayet normal gelıyor ,ben onun cocugyum nıye kıskanıyorsun dıyor..sen anne olunca cocugunu kucagına almayacakmısın vs laflar soyluyor ,görümcemde öyledir hala daha 35 yasında 1 cocuk annesi kendi babasının (k.pederimin)kucagına oturup mıncıklattırır kendısını yada k.pederim gorumcemın yanına oturup mıncıklamasını bekler..
ama ben aynı seyı eşime yapınca ne hıkmetse kıyametler kopuyor.. bende sart kostum oyuzden ben oturamıyorsam onlarda oturmasın yada sende oturmayacaksın dedım.
yatak odasına dalma olayına gelınce eşim benı anladı ne demek istediğimi ama annesine laf gecırtemıyoruzki..yaa eşim bu konularda tutarlı olmaya kalksın hemen annesi ayy kalbimm ayy tansıyonum fırladı yok nefes alamıyorum durumlarına geciyor kısaca duygu somursu acıtasyon yapıyor surekli ölürsem hakkım sana helal değil diyor..

bakın bunlar kolay seyler değil belki sizin için çok basit olabılır yada inanılması guctur.. ama ben yasadıgım için çok iyi biliyorum.. yinede kendimi beterın beterı vardır dıye avutuyorum.. su zamana kadar bi dövmediler beni bazen diyorum keşke dövselerdide bunları görmeseydim.

nası insanlarla aynı havayı soluyoruz yarabbim

Evet dediginiz türden insan cok var kesinlikle! görmezden gelinemez sahit oldugum bir kayınvalide vardır gelini uyurken , kalkar kahvaltı hazırlar , kesinlikle gocunmaz ya da bu gelinin isi diye görmez.. Gelini dısarıdaysa isi varsa tlf acıp kahvaltı hazırlamasını isteyebilir böyleler allah bozmasın. Herkese de böyle kayınvalide gelin iliskisi nasip etsin rabbimm..

Kayınvalide gelini kendi kızı gibi göremez , gelin de kendi annesi gibi ama bu kadın gercekten seviyor gelinini bir dostu , arkadası gibi diyelim o zaman. Sürekli telefonlasırlar iliskileri gayet güze yani kayınvalidesinin yanlısları yok mu? Elbet var mesela bazen düsünmeden konusabiliyor gelini , düsünememistir diyor geciyor yani kötü niyetle söylemedigini biliyor. Hani diyoruz ya hep biz yeri geliyo kendi anne , baba , kardesimizle anlasamıyoruz diye diye bu yüzden de kayınvalide veya görümce , eltiyle de cok iyi anlasmak beklenmemeli bence.

Ne bileyim oyun kuralına göre oynanmalı..

Bizim alt katta ki komsu kızı da yan binaya gelin gitti o evlenince ailesi baska mah. tasındı güya cok iyi insanlardı ikisi' nin de birbirinde gönlü vardı ama kız daha toy ve cahildi zaten annesi sagolsun evden dısarı cıkartmıyordu kendisi fıldır fıldır komsularda gezmeyi biliyordu sadece. Kapıldı gitti cocuga iki güzel sözeeee!

Cocuk ta saf görseniz babası 5 yasındaki cocuk gibi azarlar durur. Bir ara sürekli bagırısmalar , kavgalar duyduk gece yarıları megersem bizim kızı abluka altına almıslar agzından girip burnundan cıkmıslar dövmüsler komsu kadın yetismis ( aile ahbabı ).

1 yasındaki kızıyla gitmis baba evine. Dövme sebepleri neymis bebegine iyi mama hazırlayamıyormus falan filan..

Kocası da pasif zaten ailesine karsı gelemiyor ki , maası' nın yarısını babası alıyormus evleri ayrı oldugu halde gelini 1 lira harcasa kıyamet kopuyormus üstelik bir oglu daha var ve yeni evli! Ona ve karısına laf yok cünkü ezdirmiyorlar kendilerini..

Kayınpeder bir ara sikayet ediyormus gelinim bana kahvaltı hazırlamıyor diye!
Kızı alma gibi bir düsünceleri de yokmus bosanma davası acıcaz , cocugu alıcaz elinden demisler buda korkmus geri dönmüs siz düsünün evlilikleri kimlerin elindee! O kadar cok üzülüyorum ki , ne zorunuz vardı o kızla yap dersin yapar , git dersin gider.. Cok iyi niyetli olmak ta suc disli olmak gerekiyor galibaa.

Melek gördügünüz insanlar , seytan cıkabiliyor malesef!

Son düzenleme:

"Sevişir gibi de uyuruz" mu dedi?! Bu sözleri, oğlunun kucağına oturması, yatak odanıza dalıp durması... Yok artık iyice eminim cinsel sapkınlıkları var kayınvalidenizin. Ve karar verdiğiniz gibi toruna yaklaşmaması çok doğru geldi bana. Eşinizi onu tedavi ettirmeye ikna edin bence. Birlikte bir uzmana gidip anlatın kayınvalidenizi, bakalım neler diyecek. Bir de, o yaşına dek annesi ile o tarz bir çarpık ilişki kurmaya zorlanmış eşinizin psikolojisi nasıl, o bir erkek olarak ne derece sağlıklı olabiliyor o ortamda?

Allah'ın belaları, nereye çocuğu alıyorlar anneden, dağ başı mı burası?! Kızın ailesi sahip çıksın kızlarına ve torunlarına. Maalesef onbinlerce benzeri vaka var. Ne oldukları başından da anlaşılamayabiliyor.
Kızlarınızı çok iyi yetiştirin, çok iyi okutun, meslek sahibi olsunlar, ekonomik özgürlükleri olsun. Bir gün benzeri bir duruma düşerlerse ezdirmezler kendilerini. Bu ülkede çoğu kadın gidecek yeri, yapacak işi olmadığından o tarz psikopat aileleri çekiyor. Eğitimleri ve ekonomik özgürlükleri olduğu halde zayıflıkları yüzünden çeken de var ama geneli eğitimsiz olduğundan ve maddi imkanları olmadığından çekiyor.
Bir oğlum bir kızım olsaydı ve sadece birini okutabilecek durumda olsaydım, bir an bile düşünmeden kızımı okuturdum. Bu ataerkil memlekette tersi yapıldığı için kadınların gözyaşı dinmiyor, dinmeyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…