Benim Derdim Hala Çözülmedi Arkadaşlar!

pimiento

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
683
60
118
Ankara
Merhabalar, 2012'nin 10. ayında bir konu açmış, sizlerden destek ve fikirlerinizi almıştım. Konum şuydu, hatırlayanlar olacaktır:
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...insellik-cinsellik-sorun-bitirmeli-miyim.html
Bayağı uzun olduğu için yazmıyorum tekrardan burada. Aynen devam ediyorum, zamanınızı almamak için.

Durumum çok umutsuzdu. Sonra tam yılbaşı zamanı eşim sağlıkla ilgili bir operasyon için şehir dışına gitti, geldiğinde sanki her şey yeniden başlamış gibi oldu ve biz beraber olabilmeye başladık, ilginç ve ani bir şekilde. Kendini değiştirmiş gibiydi. O günden sonra 1-2 ay normal gibi devam etti. Yani bizim gibi bir çift için normal, olması gerektiği gibi olmasa da tam olarak. Bununla kastettiğim, 2 sene beraber olamamış bir çift olarak hani o yılların acısıyla birbirimize daha çok düşmemiz gerekir diye ummuştum ama öyle olmadı. Ben biraz zevk aldım (ki bunu takmıyorum da yaşadıklarımdan sonra), benim için sadece ilişkiye girebilmek bile çok büyük bir şeydi. Neyse, dediğim gibi 1-2 ay böyle gitti, mutluydum. Bu arada abuk subuk tartışmalar sürüyor tabi. Sonra, nicelik azaldı tekrardan, bir gün fark ettim ki tam üç haftadır yine olmuyordu. [Nicelik azaldı, nitelik hiç yok zaten, iki genç insan düşünün 5 senelik ilişkilerinde bir kere sevişememişler. Cinsel ilişkiye girmek ile sevişmek arasındaki farktan bahsedince hiçbir şey anlamayan bir adam. Daha ruhuma hiç dokunmamış.] Sonra, geçmişte yaşadıklarımın (yaşayamadıklarımın mı demeliyim?) hatırası ve korkusuyla tabi kıyameti kopardım. Eşimin bu taraklarda bezi olmadığına inandım çünkü. Benim zamanımı, gençliğimi boşuna harcadığına ikna oldum, öyle düşündüm. Ama amacı neydi?

Bir sürü laflar ettim, her zamanki gibi kedi moduna döndü, bana ele avuca gelir bir cevap vermiyor, geçiştiriyor, ben kendim çalıp söyledim yani. Bu umarsızlığı, duvar gibi oluşu beni iyice sinirlendirdi, annesine babasına açmaya zorladım konuyu. Neyse gittik 2 seneyi aşkın zamandır böyle böyle olduğunu anlattık. Boşanmak istediğimi söyledim. Şaşırdılar tabi ki, ılımlı konuştular, işte kendileri hala yaşıyorlarmış bu olmazsa olmaz dediler vs. Bu arada 65 yaşlarındalar. İyice üzüldüm halimize. Ama onların o konuşmalarından sonra vazgeçtim öfkeyle kalkmaktan. Sonra yine eh işte, oldu. Farkındaysanız ben olay çıkarmadan yok ama. Şimdi bu benim yaşadıklarım normal mi? Kafayı yemek üzereyim, belki de yedim. Resmen perte çıktım ben, kendimi yaşlı gibi hissediyorum. Mecalim kalmadı, evde iş bile yapamıyorum. Bu adam nasıl duruyor, erkekler böyle duramaz benim bildiğim. Nasıl nasıl?

-Karışık olduysa kusura bakmayın nolur.-

Eski konuna baktım hatırladım.
Okuduğumda ilgimi çekmişti oldukça..:26:
Açıkçası bana da normal gelmiyor bu şekilde durumdan memnun erkek..
Yani kadından çok erkek sorun etmeli diye düşünüyorum ne bileyim.
Sizin çabanızla ara ara olan düzelmelerin faydası yok.
Bu sizi mutlu etmez diye düşünüyorum.
Uzun da zaman olmuş..
Boşanmayı düşünmüş sonra beklemeye karar vermişsiniz.
Peki eşiniz bu sebeple ayrılığa razı mı?

Zaten sorunlardan biri de bu. Bir kere bile, böyle gitmez, yoksa ayrılalım, gibi cümle kurmadı.
Ben ileri sürdüğümde de oralı olmuyor, tartışmalardan sonra ortamı yumuşatan hep hep o oluyor.
Birkaç kez ciddiye bindi gibi oldu, artık laflarıma dayanamadı, bu sefer de öyle kaldı.
Ama, duvardan hiçbir farkı yok bir sorunu çzömekle ilgili, hiçbir şeye yorum yapmıyor. Yemek yapmıyorum bakalım bir şey diyecek mi diye yok. Evi dağınık bırakıyorum haftalardır, yok. Temizlik yapmıyorum, berbat durumda her yer, yok bir şey demiyor. Yani tepki verecek mi diye bekliyorum ama yok, hiçbir konuda hiçbir tepki vermiyor.

böyle bi evlilik sürdürmek zor tedavi olması lazım eşinizin ama nedense erkekler bu konuda tedavi olmak istemiyorlar gururlarına mı dokunuyor bilmiyorum bi salak gururları için eşlerini mutlu edemiyolar anlamıyorum eşinle acıları mutlukları arzuları paylaşmıyacaksan ne önemi var evliliğin erkekler sorunlarının çözümsüz olduğunu düşündüklerinde maalesef herşeye karşı duyarsızlaşıyor bi bitki sadece fotosentez yapılorlar anlayacağın gerçi bitki bile sevgiden anlayıp çiçek açıyor ama ... allah sabır versin sana canım

Konunu hatirliyorum

Saglikla ilgili operasyonu nedir?

Siz yaninda miydiniz?

Bu durum asla normal degil
Boyle adamlar ya gay, ya iktidarsiz ya da eslerini aldatiyorlar ...

tepkisizliği sana olan mahçupluğundan bana göre sana bi konuda kızsa bu konuların açılacağını tahmin ediyor, gecici çözümler bir işe yaramazki bi süre sonra yine aynı sorun ,

biz kadınlar böyle bi sorunumuz olsa kendimizi harap ederiz çözmek için mesela bu sitede ne kadar vajinismuslu kadın var , sorunlarını çözmek için doktor doktor geziyorlar çaba sarfediyorlar , erkekler bu konuda tedaviyi neden görmüyorlar anlamıyorum hem tedavisini olucak hem de evinde huzura kavuşacak anlamak zor

Teşekkür ederim. Zaten, karısını tatmin edememek insanın gururuna dokunmalı, varını yoğunu bu soruna adamalı normal bir insan bence. Ama, ben ne zaman boşlasam o hiç oralı bile olmuyor. Nasıl şey bu.

Konunu hatirliyorum

Saglikla ilgili operasyonu nedir?

Siz yaninda miydiniz?

Bu durum asla normal degil
Boyle adamlar ya gay, ya iktidarsiz ya da eslerini aldatiyorlar ...

Merhaba, ciddi bir şey değildi, babası yanındaydı çünkü o h. sonu benim işle ilgili bir şeyi yetiştirmem gerekiyordu. Ne olduğunu açıkca yazmamamın nedeni, tanıyan biri çıkar olur ya dünya küçük, bu konumla anılmak istemem, tanıyan biri tarafından.

Valla gay gibi bir davranışını görmedim ama maço bir erkek de değil kesinlikle. Beni koruma kollaması konusunda uzuun süre sorunlar yaşadık örneğin. Ben kendimi erkeğin yanında kedi gibi falan hissetmek istiyorum ama onla ne mümkün.
İktidarsız değil, sorun o olsa sanki daha kolay olurdu.
Aldatmaya gelince dediğine göre hiç aldatmamış. Bana da öyle geliyor ama tabi geleceği bilemem.

Yani evet, sanki sadece benim sorunum gibi olay. Benim beynimi, ruhumu yıpratan da bu.

ben nekarım ama bu site sayesinde ve net sayesinde öğrenmediğimz bişey kalmıyo yaşamakbaşka orası ayrı.
durumunuokudum çok üzüldüm bu sitede senin durumunda çokarkadaş başlık açmış diyorumki canım nacizane bu durumda olan arkadaşlar irtibata geçse sıkıntılarınız her açıdan aynımı çözüm bulan varmı yada denediği çareler ters tepen varmı bunları paylaşarakbirlikte çareler arasanız ve tabi bide ilişkisi iyi olan arkadaşlarda tavsiye verse biraz daha işe yarar olabilir diye düşünüyorum en azından bişey yapmadan üzülmekten iyidir canım

ya aklıma takıldı o durumda olanların bekarlığında ilişki durumu nasıldı fazla kız arkadaşları olmuşmu birlikteliği olmuşmu buları biliyomusunz bence bunuda araştırmak lazım bekarlığındaki durumunu yani hepmi öyleydi evlenincemi kaldıramıyolar değişiyolar bunu çok arkadaş yaşıyo çünkü nişanlıyken falan yakınlaşma oluyomuydu falan bunlarıda düşünmek gerekir bence

Benden önce bir ciddi ilişkisi olmuş, ayrılmışlar. Bir de öyle takıldığı bir kız olduğunu öğrenmiştim. İlişkiye girmiş dediğine göre ama ben emin olamıyorum doğru olup olmadığına.

Arkadaşım benim anlamadığım
Eşiniz annesine yada babasına anlatmanız yerine bir dr yardımı almayı neden düşünmüyor.

valla ne yalan söylim canımbenim sorma imkanım olsa inan bi şekilde öğrenirdim insan çok bunalınca her çareyi deniyo.
haklısın belkide kendini normal göstermek için ilişkiye girdiğini söylüyoda olabilir bu adamlar çıkarken hiç belli olmuyomu davranışlarından anlaşılmıyo dimi o noktaya gelmeyince artık kızlar evleneceği adamın problemi varmı yokmu diye denemek için mahsus ilişkimi teklif etseler sevgilililerine bilemedim valla

eski konunuzu da hatırlıyorum. ben sorununuzu tam olarak anlamıyorum aslında.

sorun eşinizin önsevişmeyi bilmemesi mi? bunu uzun tutmaması mı? yoksa seksten zevk alamamanız mı?

eşinizin pasifliği bu sevişme konusunu ne derece etkiliyor? asıl sorunu hasır altı ederek yada çözülemiyor diye adamdan farklı yollarla hıncınızı çıkararak sorunu çözmeye karşı bir adım atmış olmuyorsunuz. ancak daha da derinleştirmiş oluyorsunuz.

eşinizin yada eşinizin demeyelim de ilişkinizin bu anlamdaki sorunu sizi bu kadar rahatsız ediyorsa muhakkak doktor desteği alın. psikolojik yada normal. adam sizin dediğiniz herşeyi yapıyorsa bunu da hayli hayli yapar kanımca.

Tamam yapar da, psikologun itelemesiyle bu olmayan istek gelmiyor ne yazık ki. İş için şehir dışındaydım 4 günlüğüne, geldim, geleli bugün 4. gün hiçbir girişimi olmadı. Sizce bu normal mi? Çok afedersiniz oldukça da çekiciyim, hani öyle bir eksiğim de yok, fazlam var, erkekler her zaman ilgi gösterdiler, hala da belli sınırlar dahilinde tabi ki güzel olduğumu hissettiriyorlar. Yani bu adam bende neyi bulamıyor?

E 2 sene ilişkiye girmeden, hiç ağzını açıp şikayette bulunmadan duran da bu adam değil miydi? Şimdi anladınız mı sorunu, bence onun cinsellik olsun olmasın gibi bir kaygısı yok. Ama şikayet eden sadece ben olduğum için kendini mağdur gösteren de o oluyor. Bu nasıl adaletsizlik. Bana karşı tek argümanı şu; tartışmasak aslında çok da güzel olurdu. Ya iki gencecik, sağlıklı insan, kardeş kardeş oturuyor, enerjisini atamıyor, tartışmayacağız da ne olacaktı ki. Asıl, tartışmalarımızın sebebi bu zaten.

Eşimin pasifliği, hatta pasiflikten öte varlığına dair pek bir kanıt olmaması diyim, her şeyi etkiliyor tabi ki. İnsanlar burada yok eşim şuna kızdı, bunu yaptı diye şikayet ediyorlar, biz de o kadınlara hak veriyoruz, ama inanın böyle hiçbir şeye hiçbir tepki göstermeyen erkekten daha iyi bence. Minder gibi yastık gibi olmamalı genç bir insan, bir konuda da tercihi olmalı. Küçükken arkadaşın olmayınca kendi kendine oynardın ya, bir kendini, bir de karşıya geçip olmayan arkadaşını. İşte benim durumum böyle biraz. Aynı dilden konuşayım, hiçbir hareket göstermeyim diyorum bazen ve deniyorum da. İşte görevlerimi aksatıyorum, yapılması acil olan bir şeyi yapmıyorum. Yok, ona da hiçbir şikayette bulunmuyor. E böyle bir insan için çaba göstermeye ne gerek var diye düşünüyorsun. Madem onun için hiçbir şey farketmiyor, ben niye güzel güzel yemek yapayım, evimi çiçek gibi yapayım diyorsun. Halbuki ben acayip evcimen bir tipim, başak burcuyum düzenli falan. Ama bu adam için bu işlerden bile soğudum, değmiyor ki diye düşünüyorum.

Demek ki onun benim her dediğimi yapması iyiliğinden falan değilmiş, kendisinin hiçbir seçimi, sorumluluğu olmamasındanmış. Bence bu ikiyüzlülük, iyiniyet falan değil. Elini hiçbir taşın altına koymadan yaşamayı amaç edinirsen ot gibi de ölür gidersin. Başka da bir şey olmaz. Ben böyle düşünüyorum.

Önceki konunuzu da biliyorum. Sizi çok iyi anlıyorum hemen hemen aynı sorunları yaşıyorum bende 2 senedir. Bizde durum şöyle aramızın iyi olduğu zamanlarda haftada 1 veya 2 haftada bir yaşarız cinselliği. Bu süre içinde hiç kavga etmemiz tartışmamız lazım. Eğer küçücük bir şeyden tartışıyorsak adam bir küsüyor soğudum diyor köşesine çekiliyor ve 3/4 ay cinsellik yaşamadığımız oluyor en sonunda ben uğraşıyorum ne oldu böyle ne olcaz biz falan filan diye adım atıyorum ve yavaş yavaş eski halimize dönüyoruz. Ama ben adım atmazsam 3 ay adamın sesi çıkmıyor rahatsız olmuyo bu durumdan ev arkadaşı gibi yaşarız ne olacak ki diyor. Bende çok yoruldum soğudum ev işleri yemek yapmak temizlik herşey zor geliyor. bir ara terapiste gitmeye ikna ettim ama şimdi ondan da vazgeçti çözmek için hiçbir şey yapmıyor neyi bekliyoruz ne zamana kadar böyle devam eder bilmiyorum artık

4 gun yada daha fazla farketmez. Bu tarz konularda normallik algısı oldukca degiskendir. Iliskinin seyrine göre değişir bu durum aslında. Konu sizi tatmin etmiyorsa o zaman normal gormezsiniz bu da bir sıkıntı olduğunu gosterir. Baskalariyla yada standartla karsilastirmayin bu anlamda önemli olan sizin aldiginiz tatmin ve mutlu olma derecesidir. Ha her iliskide iniş çıkıslar olur bunlarda da degiskenlik olmasi normaldir hep ayni seviyede kalamaz.

Esinizin pasifligi eskiden beri boyleyse o zaman demek ki yapısı boyledir. Adami böyle kabul edip degistirmeye calismadiginizdan emin olmalisiniz. Her zaman böyle degildi ise o zaman degisen durumlar onu bu hale getirmistir. Süreç iyilestiginde o da yeniden aktif haline donebilir.

Bir insanın yapısı degismez kolay kolay. Bu anlamda bogustugunuz sorunlara farklı bir açılardan bakip tepkilerinizi degistirmeniz daha etkin olabilir.

MEsela birseyleren sikayet ederek het ne kadar hakkiniz olani almak icin cabalasaniz da aslında bu bir çözüm getirmez. Sadece sorunu derinlestirir. Psikolog iteleyecek mi? Bu içgüdüsel bir istektir eger sıkıntılardan dolayi uzaklasmis yada travmatik bir sıkıntısı varsa onu cozecektir. Yoksa adam sevişmeyi sevmiyorsa -ki cok cok az bir ihtimal- ne yapabilir ki zaten psikolog? İçine arzu tutku koyamaz ya. Ayrıca hormonal bir sıkıntı da olabilir belki. Bunlara bakin sikayet edip duracaginiza çözmek icin yollar bulmaya çalışın . Bundan sizde esinizde kazancli cikarsiniz. Erkeklere hayatlarinda bazen yaşam koçu gibi yol göstermek lazim sizde eşinize ilham verebilirsiniz bu konuda.

YAzilabilecek şeyler daha varda şimdilik üzerinde bir düşünün. Yardim mutlaka alin. Farkli fikirler size yardim edecektir.

Kendi duygularınızı anlatmışsınız, sizce eşiniz ne hissediyor bu durumla ilgili?

- bu onun tercihi mi? elinde olan bir durum mu?
-bütün tepkisizliği size karşı mahçup olduğu için olabilir mi?
- doktora gitmemesinin nedeni bunun kalıcı olmasından ve bu durumu kabul etmekten ve hiç iyileşememekten korkması mı?
- siz annesine babasına durumu anlatırken neler hissetti? (ben annemle babamın karşısında bu sorunumun konuşulduğunu hayal edemiyorum mesela, buna vesile olana da affetmezdim, o kadar diyeyim...)

Biraz empati yapmayı deneseniz, eşinizi anlamak için, o ne durumda? Çok mu mutlu, gururlu bu durum hakkında?

Eski konunuda biraz okudum arkadaşım, durumun zor
anladığım kadarıyla cinsel ilişkiniz eşiin isteğiyle olmuyor genelde senin isteğinle öyle olduğunda bile kısa ve tutkusuz bir ilişki, yani esas sorun bu sanırım yanlış anladıysam düzelt.

hani eşinin gay olma ihtimali yok diyorsun ya bence var gibi,
üstelik bazı gaylar uzun süra heteroseksüel ilişki yaşamalarına rağmen birgün birden gay olabiliyorlar yani normal bir erkek bile bir gün gay olabiliyor, yani davnranışları çok normal olsa bile, buda eski heteroseksüel ilişkiden zevk almasını güçleştiriyor ve bunu sırf evinde sorun çıkmasın diye görev icabı yapıyor

tabi benim yazdıklarım eşin için bir olasılık ama böyleymiş gibi geldi, iyi araştır derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…