Benim Derdim İnsanlar ...

Hayvan sevgin,duyarlılığın için seni tebrik ederim.Güzel birşey.Ama ön yargılarından ve insanları (kapalı/müslüman vb...gibi )sıfatlandırmalardan vazgeç
Ateistte hayvan sevgisi taşır,katalikte,hristiyan da..
Ordan geçen insan farketmediyse veya ilgilenmediyse bu onun duyarsız olduğu anlamını taşımaz.Dalgındır,farketmemiştir,köpekten korkuyordur veya sevmeye de bilir.Belki kötü bir anısı olabilir,veya dokunamayabilir.Bu onların insaniyetini veya müslümanlığını azaltmaz.Nice hayvana dokunamayan,korkan veya ilgi alanı önceliği hayvan olmayıp,türlü türlü yardımlar yapan,başka konularda merhamet gösteren insanalr var.

Seni çok çok iyi anlıyorum.
Arabamın bagajında her zaman kedi köpek maması bulundururum. Olur da alakasın bir yerde denk gelirsem mama bulmak için uğraşmayayımdiye. Her binen ne kokuyor bu araba der, sinir olurum. Mama kokuyor işte, bir canlıyı doyuracak.
Evde artan yemekleri içine ekmek doğrayarak kedilere köpeklere götürürüm hemen hemen her akşam. Çöp toplayanlar her seferinde alsa da tekrar tekrar su kabı koyarım binanın önüne.
Şimdi kedi evi yapmayı düşünüyorum. Yağmurlar başladı izmirde, ıslanacak yavrucaklar. Ama nereye koysam da bir zarar gelmese, birileri alıp atmasa bilemedim.
Geçen kış köpek yavrularını apartmana soktum diye kapıma dayandılar. Çok üşümüşlerdi, dayanamadım. Kimse farketmez belki dedim ama kameraya yakalanmışız.
İşte böyle cicim, üzülüyorum. Elimde olsa hepsini eve alabilirim.

Harikasınız ...
Böyle insanlar da olduğunu bilmek iyi geliyor ama o kadar az kiii.

Korkmaya bir şey diyemem , herkesin korkuları vardır.
Ama ııııııııy köpek mii
Köpek filan görmedim yhaaa ya
dayanamıyorum.

Summe haklisin imkan yok icimiz kiyiliyor..

Fakat devletimiz? Hic barinaklara gitme hickira hickira cikarsin... Devletin barinagi ya koca devlet sahip cikmiyor... Gazete bile sermiyorlar altlarina soğuk betonda çürümüş hayvanlarin vücudu...

Ya zehirliyor ya barinaga kitleyip pisliginde aclikla yasamaya mahkum birakan bir devlet varken insanlara sasirmamak gerek...

Summe Koalina P purring ağlattınız beni duyarlı insanların olması çok güzel çünkü ben de bu durumdan isyan dercesinde şikayetçiyim. Hayvanlar o kadar güzel mahluklar ki nasıl sevilmez nasıl merhamet edilmez aklım almıyor. Elimde olsa büyük bahçeli bir ev alıp içine ne kadar sahipsiz kedi köpek varsa doldurmak isterim.

Ben sırf bu hassasiyetim yüzünden facebooktaki platformlara üye olamıyorum.
Allahım nedir o hayvanların halleri, nedir o eziyetler?
Bir de insanız diye ortalıkta dolaşıyorlar...

Vicdanı olan dayanamaz muhtaç olana, yemek diye lastik kemiren bir canlıya. Ben olsam ben de çok üzülürdüm, ama bence fazla çaktırmadan yap yardımını. Muhakkak şikayet edeceklerdir, adım kadar eminim buna yani. İnsanlar bu kadarcık çünkü...

Elinden geleni yapabildikten sonra için rahat olsun. Bütün canlılar için bir şeyler yapmak mümkün olmuyor ama karaya vuran denizyıldızı hikayesi vardı. "binlerce deniz yıldızının karaya vurduğu bir kumsalda adamın biri deniz yıldızlarını denize atma cabası içindeymiş başka bir adamda bunu görerek senin bu çaban neyi değiştirecekki diye sormuş.o da eline bir deniz yıldızı alıp denize fırlatarak bunun için çok şey değişti demiş". Aynen böyle, neyi ne kadar değiştirebilirsek kardır diye düşünüyorum.

Şu son Bolluca barınağındaki felaketten sonra barınak lafı duymak istemiyorum hayvanlar açlıktan birbirini yemiş ya!

cok haklisin butun soylediklerinde. Onlar muhtac birer canli ve merhametsizlik, insanligini kaybetmektir gozumde.

Ama o kiz sirf kapali diye, (ki yanlis yapmis sana katiliyorum, bende gicik oldum) sozde musluman demen cok ayip olmus. Diyer kiz da gormemisti, gorevli de yasak demisti, onlar musluman deyilmiydi ? O kiz kapali diye bizden daha iyi musluman olmak zorunda deyil.

keske bu kelimere dikkat etsek.

sokak köpekleri hadi neyse diyelim ama kapımızdaki köpeklere bile vicdansızca davrananlar var, sanayide çalışan bi adamın kurt köpeği vardı çok akıllı bişeydi yolda yatardı bende severdim bazen sahibiyle oynamasına denk gelirdim çok hoşlardı, bi zaman sonra köpeği göremedim alışmışım ordan geçerken köpeği arıyo gözlerim, erkek kardeşime sordum ne olmuş köpeğe biliyomusun diye , zehirlemişler köpeği dedi , öyle üzüldüm ki , kapımızdaki köpekleri bile çekemeyen vicdansızlar var Allah hepsini helak etsin..

Hiç kapıyı açmasaydın keşke.
Yemişler mi apartmanı ? .
Keşke kocaman bi evim olsa içini hayvanlarla doldursam ...

Ben şimdi ne yapabilirim onu düşünüyorum .
Bu köpekleri şikayet edecekler.
Muhtemelen burdakilerde en iyi ihtimalle.
Eğer yaparlarsa hayvan barınağını ararlar.
Hayvan barınaklarının hali zaten belli.
Hayvanlara her gün bakıp kendimi de onlarıda alıştırsam bir gün yurda geldiğimde göremesem.
O zaman ne olurum ben.

Ben de bir çok platformdan için götürmediği için çıktım. Birde yollarda gördükleri hayvanların fotoğraflarını çekip oraya yolluyorlar ilgilenin diye! Be adam o süre zarfında arasana belediyeyi arasana yetkili mercileri! Niğde yolunda inşaat alanındaki bir köpeciği ta burdan Niğde Belediyesini arayarak ortalığı aya kaldırmış kurtarmıştım. Umarım o köpüş sağlıklı yaşamıştır daha sonra.

Şu son Bolluca barınağındaki felaketten sonra barınak lafı duymak istemiyorum hayvanlar açlıktan birbirini yemiş ya!
Cok kişi cikartmis köpekleri instagramda yalvariyorlar yuvalanmasi için resimleri koyuyorlar öyle guzeller ki... Hepsini almak mümkün olsa keşke..

İşte sözde Allah , din , peygamber .
Lele lö
Arkalar boş atıp dursunlar anasını satayım.
Merhametten eser yok.
Bende bundan nefret ediyorum .
Sözde müslümanlardan nefret ediyorum...

Cok kişi cikartmis köpekleri instagramda yalvariyorlar yuvalanmasi için resimleri koyuyorlar öyle guzeller ki... Hepsini almak mümkün olsa keşke..

Çok param olursa bi gün yapacağım bunu. Zaten yaşlılığımda kendimi sokak hayvanlarına adamak istiyorum. İnşallah çok istiyorum.

3 tane kedim var, sadece tuy yapar, masraf yapiyorsunuz, hasta eder, saka misin diyenlerin bir kere bir hayvanla bag kurmadiklarina ve kuramadiklarina o kadar eminim ki...
Seni sonuna kadar anliyorum, fakat ne yazik ki herkes senin gibi ya da diger vicdanli insanlar gibi degil nolurnolmaz...
Hamile kadinlarin, bebeklerin, her seyi gec insanlarin hayvanlarin uzerinde bomba yagdirilan, cikarlari icin kimsenin kimseye zarar vermekten cekinmedigi bir dunyada yasiyoruz...Hangi birini anlayabiliriz ki...Anlamadigima cok memnunum...

Konuya donunce, cok guzel bir sey yapmissin, ben de deli deli elimde mamalarla gezerdim...
Diger insanlari umursama, sadece elinden geleni yap, canini da sikma, ne yazik ki butun insanlara ve hayvanlara yetemiyoruz...Ama yetebildigin kadariyla bile cok guzel bir sey yapmissin

Yavru bi kedi sandalyede uyumuş, adamın teki geldi sandalyeyi ters çevirdi kediyi düşürdü ve kendi oturdu. Tepki verdiğinde kıyamet kopuyor.

Şu an onlar bize muhtaç ama inanıyorum ki bizim onlara muhtaç olacağımız bir zaman olacak. O zaman göreceğim hayvancıklara kötü davrananları.

Duyarlılığın için tebrik ederim öncelikle canım :)
Bazı insanlar bu konuda çok duyarsız olabiliyor ne yazık ki sanki bu dünyada sadece biz yaşıyormuşuz gibi...

Onlar Allah ın masum kulları ya . .

Çok param olursa bi gün yapacağım bunu. Zaten yaşlılığımda kendimi sokak hayvanlarına adamak istiyorum. İnşallah çok istiyorum.

İnşallah olur vive.. Yasam sartlarimiz öyle kotu ki bu ülkede insanlar icin bile.alsam sitede barindirmazlar... zaten is kosullari bizi mahvetmis hayvan tüm gün evde yine kafayi yiyecek... Böyle izlemek çok kotu bir duygu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…