Benim Derdim İnsanlar ...

Acaba yurda afiş filan mı yapsam
Köpek resimleri koyup karnımız aç filan.
Herkes artan yemeğini verir mi acaba öyle ?
Ooof hayal kuruyorum değil mi .
Aklımdan böyle planlar geçiyor..

Kediye bakamadim, icim ciz etti, hizli hizli yaziyi okudum kapadim
Sukufe ay ismini yedigim zaten basta istemez, benim iki disi bir erkek hala kiskancliklar hat safhada, hala tirnaklar uzasin biri nasibini alir mutlaka... Benim onlari sevme sesimi biliyorlar, birini severken kosa kosa digerleri de geliyor sesi duyunca panik halinde Eger ikinci kediye karar verirsen yardimci olmaya calisirim...
Biz de kisirlastirdik ama aman aman karakter degisimi olmadi, bazilari sakinliyormus dogru, umarim oyle olur, epey cadiymis cunku:)

Not: KK da yorumunu sevdigim bir dolu uyenin hayvansever oldugunu gorunce bir kere daha yanilmadigimi farkettim, soylemeden gecmek istemedim

Acaba yurda afiş filan mı yapsam
Köpek resimleri koyup karnımız aç filan.
Herkes artan yemeğini verir mi acaba öyle ?
Ooof hayal kuruyorum değil mi .
Aklımdan böyle planlar geçiyor..
Bence yurttaki iki sacma sapan insanin kovala onlari burdan demesi durumunu riske etme...
Sen elinden geldigince yardimci ol, samimi arkadaslarina da soyle...
Sahiplendirmek icin siteler var istersen onlara ilan ver...
Ama merak etme, 3-5 sahip cikan olunca sokaktaki yasayabilirler, uzme artik kendini...

O da doğru uyarı alma hatta atılma ihtimalim de var.
Sevmeyen sevmesin ben bakarım.
Gittiği yere kadar artık.

O da doğru uyarı alma hatta atılma ihtimalim de var.
Sevmeyen sevmesin ben bakarım.
Gittiği yere kadar artık.
Emin ol onlarda basinin caresine bakar, sokak kopegi cunku...
Surekli 7/24 mama tasirsan onlari sana muhtac hale de getirebilirsin, bu da mukemmel bir sey degil...
Senin yurtla isin bittiginde seni aramayacak karinlarini doyurabilecek mertebede goz kulak ol...
Yemek ver arada, goz kulak ol, dedigim gibi belki sahiplenme isteyen cikar, su vs. koy...

Topla oynuyor kedicik ama bunu her gördüğümde gözlerim dolar.
Çok cadı kendisi, 3-4 haftalıkken buldum demirlere sıkışmıştı. Annem evde istemezdi hiç, ona rağmen getirdim, şimdi bizden çok seviyor
Kimi kısırlaştırdıktan sonra küsüyorlar dedi ama başka çarem de yok, belki bizimkinde işe yarar :) İkinciyi alabileceğim zaman yardımlarına ihtiyacım olacak zaten :)

Bu arada gerçekten yorumlarını takip ettiğim insanların böyle iyi niyetli olduğunu görmek çok güzel. Karakterlerinizin güzelliği buradan belli oluyor zaten.

iste kast ettigim de bu. Bence kapalilarin bir kismi cevresi oyle oldugu icin, yada gelenek oyle oldugu icin kapaniyor. Siz belki kapalisiniz ya da deyilsiniz, siz onlardan bazilarindan daha dindar olabilirsiniz. Yani bir insan kapali diye melek olacak diye beklenti icinde olmak yada siniflamak yanlis.

Ben de acigim, ama dindar oldugumu dusunuyorum, bana ben acik oldugum icin dinden ne anlarsin zaten gozuyle baksalar mesela hosuma gitmez. Belki zaten bazi kapalilardan daha dindarimdir.

bence dis gorunuse gore deyerlendirmemek lazim, o sekilde ayrimlar yapmamak lazim.
Noldu, dindar hak yemez diye oy verildi birine, Turkiyeyio bitirdi mesela. Simdi o adama Allah diye bagiriyo diye sozde dindar denince uzulurum, cunku ben Allahtan korkutuguna bile inanmiyorum o kisinin. Ve Allah'tan korkan biri olarak alinirim.

Evet bundan da korkuyorum açıkçası.
Sonuçta ben buralı değilim.
Bu memlekette bile kalmayacağım .
Yazın okul kapanıcak .
O zaman ne yapacaklar .
Bunları düşünürken bile içime bir şeyler oturuyor çünki ben bağlanıyorum.

Kiyamam ona, iyi sen cikmissin karsinaBenimkilerin de ne yazik ki uzucu hikayeleri var, bir gun firsat bulursak konusuruz...Ben hic duymadim kisirlastirmadan sonra kuseni, aksine gerekli goruyorum, ciftlesmiyorsa kist olusumuna sebep oluyor, ayrica hayvana eziyet oluyor, cok cektim, erkek kedim ilk kizistiginda koku birakma sevdasi yuzunden evin yarisini atmistim Kesinlikle seslenmen yeter, elimden geldigince tavsiye veririm:)

Üzgünüm ama
Gelenek için veya öyle hoşuna gidiyo diye kapanan insanlar hakkında da görüşüm belli benim.
İçi tamamen boş bir harekettir bana göre .
De neyse bu konuyu uzatmamak lazım .
Diyorum işte bu devirde Allah Allah diyenden korkuyorum.

Müsait bir zamanımızda konuşalım bence :)
Ben de gerekli olduğunu düşünüyorum, minik minik bebekleri olsa nereye kadar başkalarına verebilirim? Annelerinden de ayıramam, bi de ona üzülürüm ben :)
Erkeklerin kızgınlık dönemi daha zor geçiyormuş zaten, ikiniz de rahat edersiniz :)
Çok teşekkür ederim ayrıca, bir ara detaylı konuşalım

Iste kastettigim bu, gecenlerde belki denk gelmissindir, yarali bir kus buldum ve konu actim, sagolsun Koalina cok yardimci oldu...
Ama beni asan bir durumdu, 3 ay sonra burdan gidecegim, baksam tedavisi icin gec kalinsa, ya da kendim tedavi etmeye kalksam yanlis bir sey yapsam bana muhtac hale gelecek, ben gidince nereye kime birakirim...
Ama dogal yasami destekleyen derneklere biraksam, iyilesmez bu deyip basindan savarlar mi arada gittim geldim...
En sonunda arkamda bana muhtac hale gelecek bir hayvan birakmaktansa bilen birilerine vermenin mantikli olduguna karar verdim, iyilesebilecekse zaten onlar halleder eger degilse ben de bir sey yapamam ki
Anliyorum seni ama dengeyi kur...
Yemegi sadece senden beklerlerse sokaktaki hayatta zayif kalirlar...
Yardimci ol am kendine bagimli hale getirme...
Goz kulak ol ama mutlaka

Haklisin canim. Senin yaptigini her kez yapmaz maalesef.
Ama yine de bu kadar uzme kendini. Sonucta uzuntun durumu degistirmiyecek.

Bazen ben de dusunuyorum da yazik olmus insanliga......
Hatta hayvanlar bi tarafa da kendi cocuguna bile kiyanlar var. beni en cokta bu uzuyor iste..........

Tamam mutlaka konusalim
Ben de kisirlastirmayi hem saglik hem de o yavrulari veremeyip kendim bakmak isteyecegimi bildigim icin istedim, 3u de kisirlastirildi bu arada, onlarda ben de rahat ettim aynen...
Gorusmek uzere o zaman

Gerçekten inananları tenzih ediyorum. Genelleme yapamam tabi ki ama Beykoz devlet hastanesinin bahçesinde kapalı kadınların, ellerinde tesbih olan amcaların hayvanlara neler yaptığını gördüm. Ama aynı zamanda sırf zevk için eziyet eden manyaklar da yok değil.

Sineği öldürdükten sorna bile garip bir vicdan azabı yaşayan bir bünye olarak hislerini anlıyorum. Hamamböceği, çekirge, efendime söyleyeyim işte böyle korkunçlu böceklerden çok fena tırsarım. Aklım çıkıyor. Gördüğümde onlara ellemiyorum ben kaçıyorum.
Elbette herkes hayvanlarla samimi diyaloğa girmek zorunda değil, korkan olur, sevmeyen olur, tiksinen olur. Ancak bu onlara yardım etmek veya birazcık vicdan göstermek için engel değil ki. Sokakta gördüğün yavru köpeğin önüne bir parça ekmek atıvermek, yaralı bir kedi gördüğünde kendin dokunamasan bile bir veteriner çağırmak veya belediyeye haber vermek... Bilmem belki yanlış düşünüyorum ama yapılabilir bunlar.
Kimseden panter emel olmasını bekleyemeyiz ama azıcık duyarlılıkta çok aşama kaydettirir bize.
Geçenlerde burada açılmıştı konusu niğde barınağında hayvancıklar açlıktan birbirini yemişti. Çok üzücü olaylar bunlar, yani lokantaların artıklarıyla bile kaç hayvanın karnı doyar...
Birde olayın şöyle bir boyutu var, insan hakları ne düzeyde ki ülkemizde hayvan haklarından ne bekliyoruz?
Çocuğa karne hediyesi yavru köpek alınır, 6 ay sonra tüyü dökülür, ya da yetişkinlik döneminde irileşir hemen salıverilir sokağa. Kedi yavrusu koltuğu, halıyı tırmalar hop sokağa. Var mı bir yaptırımı? Yok.
Gece havladığı için tüfekle vurulan, sarhoşların tecavüzüne uğrayan, benzin dökülüp canlı canlı yakılan, keyif için kafası ezilerek öldürülen hayvanların olduğu bir yerdeyiz.
Azıcık aratırılsa, başına aynı şeyler gelen insanları da buluruz muhtemelen.
İnsana verilen değer ne ki hayvana verilen ne olsun? Neyse...
Summe'ciğim, sen karınlarını doyurdun, susuzluklarını giderdin. Sürekli bunu yapmaya devam edersen köpekler başka yemek arama ihtiyacı duymaz, hali hazırda onların bir bölgeleri vardır zaten bu sefer sen olmadığında açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirler.
Bulunduğun yerdeki barınak yetkililerine haber verebilirsin ki aslında barınakları pek sevmem. Hayvan sahiplendirme sitelerine ilan bırakabilirsin. Yurt çevresine alıştırmaman en iyisi, zira iki gün sonra köpekleri oradan aldırabilirler, zehirleyebilirler, arabaya atıp ormana salabilirler, akıbetleri meçhul olur.
Bazen doğaya çok müdahale etmek iyi değildir, yardım etmeye çabalarken daha zor durumda bırakabilirsin. Durumalrını görüp yardım etmiş, üzerine düşeni yapmışsın canım.

Doğal ortamlarını ellerinden aldık. Biz insanlar yaptık bunu!
Yağmurdan fırtınadan kardan kaçıp sığınacak bir ağaç kovukları mı var..
Her yer araba/beton yığını..
Bunlar avlanarak yaşarlar doğada.. Doğa kalmadığı için açlar.. Susuzlar..
Koosskocaman çöp tenekeleri koyduk apt kapıları önlerine. He bir de kapakları var! Peki nasıl doyuracaklar karınlarını?! Hele minicikler?..
Herkes kapısının önüne bir yoğurt kasesine su koysun,bir yoğurt kasesine de kuru mama ya da yemek artıkları..
Bunu onlara borçluyuz! Borçluyuz!

Her Eve 4 ayaklı Dost.....

Barinaga haber vermesi disinda aynen katiliyorum...

Elune gözlerim yaşlı seni bekliyordum :).
Sen yorum yapmayınca eksik hissediyorum nedense.
Neyse .

Çok doğru söylüyorsun KilicBaligi da dedi ya insanlar yaşam gayelerinden her şeyi unuttular..

Başlarının çaresine baksınlar iyi güzel de nerde ve nasıl bakacaklar ki.
Kafamda bir sürü soru var.
Ben baksam , ben onlardan beter alışacağım.
En iyisi gördükçe yemek su vermek sanırım.
Çokda alıştırmadan .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…