Benim Derdim İnsanlar ...

Allah hepsinin belasını versin .
Açık açık lanet okuyorum , beddua ediyorum.

Elinden geleni yapmış olursun en azından.
Yurdun önünde değil de yakınlarda bir park falan varsa orda besle.
Çok kalabalık olmayan saatleri seç ki fazla gören olmasın, şikayet ediyorlar görünce.
Bizim sitede her binanın bir köpeği var, kapının önünden ayrılmazlar yabancı gelince sokmazlar içeri.
Bir tek bizim binanın yok. Bütün öküzcanlar buraya toplanmış.
Ne içşn geldiklerini anlasaydım açmazdım zaten.. Apartman pireleniyormuş.
Yaz başında pire ilacı alıp bütün hepsini ilaçladım ben de.
Deli gözüyle bakıyorlar sanırım bana.
Kedim kaybolduğunda da tek tek bütün daireleri dolaşmıştım. O zaman da dalga geçmişlerdi pis insanlar.

İşte sözde Allah , din , peygamber .
Lele lö
Arkalar boş atıp dursunlar anasını satayım.
Merhametten eser yok.
Bende bundan nefret ediyorum .
Sözde müslümanlardan nefret ediyorum...
Inan bunun dinle alakasi yok, bu vicdanla ilgili bir sey...
Benim dini inancim yok, ama simdiye kadar bir dolu hayvana yardim ettim, evimde de 3 kedim var, kriter degil bu...
Insanda vicdan olacak, empati yapabilecek, sevgi ne bilen bir insan olacak...
Olmadiktan sonra hicbirinin anlami yok...

Canım herkes köpek sevmek beslemek zorunda değilki
Evimin arkasında 2 apartmanlık otopark var bi kadın hergün kocamaan torba kedi maması getiriyo bisürü kediyi Biaraya topluyo besliyo köpekleri kovalıyo hatta onların su kaplarını alıp kedilere veriyo
E bu nası hayvan sevgisi ?
Ben korkuyorum köpeklerden gidip elimle yemek veremem ama kalan yemekleri dondurma kaplarına koyup kapı önüne bırakıyorum yemeklerini yiyolar
Yemek bitince giriş kattaki teyze su dolduruyo kaba

Evet bakabildiğim kadar bakacağım köpeklere.
Birazdan inip yavruyu arıycam.

Ah ben de bir tane daha istiyorum ama benimki çok cadı ve öğrenci olduğum için masraf konusu çok zorluyor beni. Düzenli bir gelirim olduğunda, Şüküfe de biraz sakinleştiğinde bi tane daha sahiplenmeyi düşünüyorum. Ne kadar mutsuz olursam olayım bi kere sevmem yetiyor moralimin düzelmesine.

Kimse sevmek zorunda değil ama yaşamaya hakları yokmuş gibi davranmasalar yeter bana.

İşte sözde Allah , din , peygamber .
Lele lö
Arkalar boş atıp dursunlar anasını satayım.
Merhametten eser yok.
Bende bundan nefret ediyorum .
Sözde müslümanlardan nefret ediyorum...

Arkadaşlar alınmasın darılmasın küsmesin. Ama Pier Loti'ye gittiğimizde teleferikle indik sonra yürüyerek çıktık yokuşu. Mezarlıktan geçerken o başı bağlı kadınların kedilere nasıl iğrenerek baktığını, "ıyyy pis yaratıklar" dediğini görmeliydiniz. Bu nasıl Müslüman'lık dedim ben de eşime. Allah'ın yarattığını severiz yaradandan ötürü biz. Güzel ahlak, merhamet nerede ?

Not : Beş parmağın beşi bir olmayacağı gibi lütfen arkadaşlar alınmasın. Kapalı arkadaşlara kötü itham yapmıyorum dediğim gibi beş parmağın beşi bir değil.

Çok param olursa bi gün yapacağım bunu. Zaten yaşlılığımda kendimi sokak hayvanlarına adamak istiyorum. İnşallah çok istiyorum.
Benim de n büyük hayalim bu.
İlerde en az bir hayvanı sahipleneceğim .
AMa şimdi ne yapıcam.
Elimden hiç bir şey gelmiyor.
O yasak bu yasak .

Benim de papağanlarımla ilgili bir anım var.
kuluçkaya yatan papağanlarım bir sebepten kuluçkayı terk etti ama yumurtaları ellememiştim. Şans işte iki tanesinden yavru çıktı. Benim deli anne papağan ilk çıkan yavrunun gagasını üstten koparmış...Kanlar içindeydi, gaga parçası da orada duruyor...Bir de minicik yani bıldırcın yumurtasından küçük yumurta ve bundan çıkan et parçası. Anne- baba beslemiyor ne yapılır?
Yazlıktaydık o zaman, beni aldı bir telaş. Babam-annem herkes "ölür bu kuş, boşuna uğraşma, sabaha çıkamaz" diye beni mahvettiler. Ölmese de ne uğraşacaksın dediler. İnsan yapacağı bir şeyler varken bile bile ölüme terkeder mi bir canlıyı? Edermiş demek ki annemden babamdan öğrendiğime göre. Hemen bir eczaneden acilen damlalık buldum, bebe bisküvisi vb karışımlarla besledim. Bir süre sonra gerekli besleme mamalarını falan temin ettim. Ama hayvancağız bildiğin yeni doğan bebek gibi, 2 saatte bir uyanıyor ve koyduğum sıcak su eldiveni soğuyor. Sıcak tutmam şart, beslemem şart. 1 ay gecem gündüzüme karışmıştı. Millet denize girerken ben kuşumun başında bekliyordum. Her kutuyu açtığımda yaşıyor mu acaba korkusu çok fenaydı.
Şimdi 3 yaşında miniğim ve beni annesi zannediyor. Evet gagası yok, hayatı eksik, çekirdek yemek istediği halde yiyemiyor ama olsun benim gibi annesi var ben kırıp veriyorum :) Her şeyi onun rahat edebileceği şekilde ayarladım ve birisi bana gelip "amaaan kuş işte, ay bu da ne çirkin" dese sinirlerim tepeme çıkıyor.

Böyle işte benim de özel miniğimle anım.

Aynen benim de kasıt ettiğim bu .
Kimse kendi üstüne alınıp da yorum yapmasın.

Keşke elimden daha fazlası , gerçek bi çözüm gelse.

Zehirlemiş bile olabilirler.
İnsanların zihni kalbi hasta.

Evet gece geç saatler daha uygun olur dediğin gibi.
İnşallah şikayet etmezler.

Biz taa dunyanin bir ucuna geldik hep beraber simdi de donus var, prosedurler, ya aksilik cikarsa korkusu gelirken de hasta oldum, donus stresi de simdiden basladi... Ama buraya geldigimde bile tasidin onlari oraya kadar ne gerek vardi ordan aliverirdin baska 3 tane diyen bile oldu, baska bir sey dememe gerek yok sanirim...
Ikinci kedi icin de ben 3. de zor durdum Hepsini alasim var ama ne butcem ne hayat kosturmam musaade etmiyor...
Kedin asabi bir kediyse ve yarin bir gun almak istersen yavru al yanina, ve kesinlikle tirnaklarini kes, bizimkiler hala tam kanka sayilmaz... Zor durumda olduklari icin aldim onlari biraz buyuktuler, uyum sorun oldu...Neyse anlatirim ben cocuklu kadinlar gibi saatlerce...

O anlattigin bagi, huzuru yasamayan bilemiyor ne yazik ki...
Ilk kedimi 9 yil once aldim, hala ayni guluyorum sacmaliklarina, hala ayni ozluyorum 2 gun uzak kalinca...
Dedigin gibi sevmesinler ne yapalim ama uzak dursunlar madem...

Aynen benim de kasıt ettiğim bu .
Kimse kendi üstüne alınıp da yorum yapmasın.

Kapali deyilim, ustume alinmadim, ama alinabilecek insanlar olur. Biri dese ne olucak basi acik, zaten dinsiz dese o nada o sekilde karsi cikarim. Bu tur kelimeler yerine direk genelleme yapilsa, insanlikla ilgili daha iyi olur. Ayrimciligi koruklememis oluruz.

Harikasınız ...
Ne diyeceğimi bile bilemedim.

e kimse bu konuda bişey demedi zaten .
vive açıkladı durumu .

İnsanlar oyuncak gibi görüyorlar resmen. Onların da canı olduğunu unutuyorlar.
Şüküfe çok asabi, çok hareketli bir kedi. Kollarım hep çizik içinde zaten :) Tırnaklarını kendim kesemiyorum, korkuyorum da zaten o yüzden veterinere götürüyorum düzenli olarak. Geçenlerde bir yavru kedi gördüm ama Şüküfe'ye güvenemediğim için alamadım. Eve alıp Şüküfe istemezse, tekrar sokağa bırakmak vicdansızlık olur dedim. Şimdi kısırlaştırmayı bekliyorum, belki biraz düzelir. :)

Anlayabilseler, alttaki yazı her şeyi anlatıyor zaten...

Eklentiler

• 10502104_508613175905359_7672951411418140621_n.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 63
Mesele o değil. Kapalılar ne için kapanır? Din için değil mi...İnsanlar dine bu derece önem verip emredildiği şekilde kapanıyorsa emredildiği şekilde de merhamet sahibi olmaları beklenir. Şaşırtan sadece bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…