Yapma ya :/ .Ben eve dün kedi getirdim yavruy du... Eşim Tiksindi kavga ettim... Dışarda istediğin kadar besle eve getirme dedi gücüme gitti...
Apartmanın bahçesinde.. Kaşıntı tutuyor eşimi... Yumuşamaz... Dün den beri Kedicik diye geziyorun evin içinde...Yapma ya :/ .
E nerde kedi şimdi.
Yumuşamaz mı zamanla
Şimdi bu konuya da hafta da bir konu açıyorsun bilmem ne diyecekler lütfen hiç bakmasınlar bile. . .
Hele hele sen bunu kendine dert mi edindin diye sormasın kimse cevabımı şimdiden vereyim
Evet dert edindim.
Çok tarifi mümkünsüz bi duygu içindeyim. Üzüntü, çaresizlik ,sorumluluk hepsi var ama tarifi yok işte.
Oysa peygamber efendimiz dememiş mi
"Yerdekilere merhamet edin ki , gökteki de size merhamet etsin."
"Merhamet etmeyene , merhamet edilmez"
diye ...
Okuldan çıktım.
Yurda geldim yemekhaneye doğru gittim.
Baktım 1i yavru 2 yetişkin 3 tane köpek .
Yavru olan bi lastik parçası gibi bişi bulmuş onu kemiriyor .
Göz göze geldik .
İçim öyle bir cız etti ki .
Bu gün yemek yemeyecektim , sırf onlar için girdim bir şeyler aldım .
Bir poşet buldum. Ekmekle katık yaptım biraz.
Sonra aklımdan bir şey geçti , çoğu insanın midesi bulanır ama .
Kızların bıraktıkları tepsilerde kalanları poşete döktüm.
Hani hepsi doysunlar istedim.
Poşetteki yetmez gibi geldi.
Bir görevli "Canım bu yasak" dedi .
Dönüp yüzüne bile bakmadım .
İçimden kavga etmek geldi , dedim sakin Summe .
Elimde poşetle çıktım dışarı köpekleri göremedim.
Sağa baktım yoklar sola baktım yoklar.
Merdivenlerden inen bir kıza sordum "İnan hiç görmedim " dedi. Teşekkür ettim.
Bir tane kıza daha sordum . Kapalı filan bir kızdı .
"Iyyyy köpek miiii ? " dedi güldü ve gitti.
Sinirden deliye döndüm, başka bir şey olsa o kızı orda tartaklamadan bırakmazdım ama işte, onları bulmam lazımdı .
İki yetişkini az yukarda buldum. Tam 2 kızın geldiği yerde ama ne tesadüftür ki ikisinin de ilgisini çekmemişler.
Poşeti koydum. Yazık nasıl yediler ...
Bir şişeyi kestim . Su kabı yaptım su koydum biraz...
Yavruyu aradım bulamadım. Aklım hala onda.
İnsanlar ne zamandan beri bu kadar merhametsiz oldular. Bu kadar kör bu kadar zalim oldular ? .
Bu hayvanlar kimsenin ilgisini çekmiyor mu ? .
Ve ne olacak bu hayvanlar kafamda bu sorular var .
Kendimi çok kötü hissediyorum...
Sözde müslümanlardan da nefret ediyorum.
Gözünün önündeki aç hayvanları dikkate almayan insanlardan da nefret ediyorum..
Çok üzüldüm ya . Ayrı bi odada tutsanız evdeApartmanın bahçesinde.. Kaşıntı tutuyor eşimi... Yumuşamaz... Dün den beri Kedicik diye geziyorun evin içinde...
Şimdi bu konuya da hafta da bir konu açıyorsun bilmem ne diyecekler lütfen hiç bakmasınlar bile. . .
Hele hele sen bunu kendine dert mi edindin diye sormasın kimse cevabımı şimdiden vereyim
Evet dert edindim.
Çok tarifi mümkünsüz bi duygu içindeyim. Üzüntü, çaresizlik ,sorumluluk hepsi var ama tarifi yok işte.
diye ...
Okuldan çıktım.
Göz göze geldik .
Sinirden deliye döndüm, başka bir şey olsa o kızı orda tartaklamadan bırakmazdım ama işte, onları bulmam lazımdı .
İki yetişkini az yukarda buldum. Tam 2 kızın geldiği yerde ama ne tesadüftür ki ikisinin de ilgisini çekmemişler.
İnsanlar ne zamandan beri bu kadar merhametsiz oldular. Bu kadar kör bu kadar zalim oldular ? .
Eve Sokmaz işte... Kedi gelir ben giderim diyor... Bahçede sığınacak yerleri var... Yemek artığı veriyoruz...Çok üzüldüm ya . Ayrı bi odada tutsanız evde.
Olmadı bi kutu filan ayarlayıp en azından apartmanın içine alsanız
Evet dert edindim.
diye ...
Okuldan çıktım.
Göz göze geldik .
ahh ahh yarama parmak bastınız9 senedir aktif hayvan bakan bi insan olarak,o bahsettiğiniz dalga geçme,umursamazlık vs ne varsa her gün hala yaşıyorum ve bu tarz insanlardan her gün yeniden nefret ediyorum.işe gidip gelirken hergün kolumda ayrı bi bez çanta ile mama taşıyorum.bzn omzum ağrıyor ama aç olan hayvan o mamayı yerken benim hissettiğim o manevi haz dünyaya bedel.benim için canlı canlıdır,sonucta biz açiken nasıl acı çekersek onlarda çekiyor.Allah herkesin kalbine merhamet versin inşallah
iyi belki alışırlar , sığıncak yer de varmış.Eve Sokmaz işte... Kedi gelir ben giderim diyor... Bahçede sığınacak yerleri var... Yemek artığı veriyoruz...
Allah size daha çok versin. Ayrıca bu mesaj vesilesiyle bir şey söylemek istiyorum bu tip yaptıkl aınızı belirttiğiniz mesajlardan nasıl kendini övme hava atma gibi sonuçlar çıkarılıyor anlamıyorum. Yapmışssan yapmışssındır diğeri görüp kafasını çevirmişdir sen bunu anlatınca kendini övmüş olmuyorsun bence.
Amin canım.ahh ahh yarama parmak bastınız9 senedir aktif hayvan bakan bi insan olarak,o bahsettiğiniz dalga geçme,umursamazlık vs ne varsa her gün hala yaşıyorum ve bu tarz insanlardan her gün yeniden nefret ediyorum.işe gidip gelirken hergün kolumda ayrı bi bez çanta ile mama taşıyorum.bzn omzum ağrıyor ama aç olan hayvan o mamayı yerken benim hissettiğim o manevi haz dünyaya bedel.benim için canlı canlıdır,sonucta biz aç iken nasıl acı çekersek onlarda çekiyor.Allah herkesin kalbine merhamet versin inşallah
Amin canım.
Senden de Allah razı olsun.
Harikasın...
Evet kimse bunları birilerinden taktir almak için anlatmıyor.benim ztn kimseden takdir almak gibi bi derdim yok,kimseden hiçbişi beklemiyorum.sadece bana karısıp laf söylemesinler,hayvanlara da zarar vermesinler yeter.ama bzn bunu bile anlayamıyorlar malesef.
iste kast ettigim de bu. Bence kapalilarin bir kismi cevresi oyle oldugu icin, yada gelenek oyle oldugu icin kapaniyor. Siz belki kapalisiniz ya da deyilsiniz, siz onlardan bazilarindan daha dindar olabilirsiniz. Yani bir insan kapali diye melek olacak diye beklenti icinde olmak yada siniflamak yanlis.
Ben de acigim, ama dindar oldugumu dusunuyorum, bana ben acik oldugum icin dinden ne anlarsin zaten gozuyle baksalar mesela hosuma gitmez. Belki zaten bazi kapalilardan daha dindarimdir.
bence dis gorunuse gore deyerlendirmemek lazim, o sekilde ayrimlar yapmamak lazim.
Noldu, dindar hak yemez diye oy verildi birine, Turkiyeyio bitirdi mesela. Simdi o adama Allah diye bagiriyo diye sozde dindar denince uzulurum, cunku ben Allahtan korkutuguna bile inanmiyorum o kisinin. Ve Allah'tan korkan biri olarak alinirim.
Koalina anlamak istemeyen insanlara anlatamıyorsun.Siz buna ayrım mı diyorsunuz gerçekten?
O zaman annelerden başka çocuklara karşı hassas olmalarını da beklemeyelim misal, öyle ya anne diye bütün çocuklara hassas olacak değil, anne olmayanlar da hassasiyet taşımıyor anlamına gelmiyor. Böyle söylenince "anne değilsen çocuktan anlamazsın" gibi bir YARGI çıkıyor. Hayatımızın her döneminde böyle sıradan yargılar varken bunu bu kadar büyütmek neden?
Bir de başka başka konularda "ay aman ben ateist insandan korkarım" gibi yargılarda bulunanların böyle en ufak bir "kapalı bir kızdı" gibi cümlecikten anlamlar çıkarmaları da komik. E sen yargılıyordun 2 gün önce? Ne oldu ucu sana dokununca yargılanmanın kötü olduğunu mu anladın?
Ses çıkaran yok... Bizim Semt Kedicik köpecik kaynıyor.. Herkes evinde hayvan besliyor.. Bizim Apt Ali baba nın Çiftliğiiyi belki alışırlar , sığıncak yer de varmış.
Sorun olmaz umarım.
Apartmandakiler karşı çıkmıyolarsa tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?