Benim Derdim İnsanlar ...

Ne alaka ya yazıklar olsun böyle iğneleyici ve kışkırtıcı yorumlara! Ben hayvan sevgisini peygamberin örnek yaşamından öğrendim. Ebû hureyrelerin dillere destan hayvan sevgisini bilmeyenler ancak Müslümanları hayvan sevmeyen ilan eder. Bunun dinle tesettürle ne ilgisi var..? Ben de tesetturlüyüm her gün yemek götürürüm 4 kat aşağı iner usenmem. Ne Yani geçen gün televizyonda kediyi tekmeleyerek öldüren açık bayani mi örnek vereyim.yapmayin ayırmayın insanları yaziktir günahtır.

Ben çok iyi anlıyorum seni Summe.
4-5 yıl önce kedilerimiz vardı.
Bi anası,5 tane de yavru...
Neler çektik komşulardan.
Anlamıyorum yani,ne zararları vardı.
Balkonumuzda besliyorduk.
Gelip geçerken taş atan mı dersin...
Köpeğini balkon demirine yaslayıp korkutan mı...
Üst komşuyla zaten ipleri kopardık.
Velhasıl kelam...
Anlatamazsın.
Biz anlatamadık.

Sizin konunuza sizin istediğiniz gibi cevaplar yazmak zorunda değil hiç kimse önce bunu idrak edin size hakaret eden yok birşey yok, bir de baştan demişsiniz aman yazmayın filan diye kusura bakmayın burası bir sosyal paylaşım sitesi ve bir konu açıyorsan her görüşe de saygı duyacaksın herkes seni pohpohlayacak, aferin diyecek hali yok ki zaten onun için açılmış bir konu çok belli. % 75 bursla okuyorsunuz psikoloji bölümü gibi bir bölümü okuyorsunuz ve lise mezunu oarak kpss ye girip atanabilir miyim diye soruyorsunuz bu saçmalığı yapan birisiniz siz. Sürekli kendinizi övüyorsunuz farkında mısınız acaba arkadaşımın notuna baktım 62 almış bana yüksek almışım dedi yalan söyledi kötü arkadaş ben 85 almışım çalışkan kızım ben. Şimdi de kedilere yemek verdim, kendim aç kaldım insanlar vermedi onlar kötü. Peki nereden hemen bu yargıya varıyorsunuz. Nereden biliyorsunuz onların hiç yardım yapmadığını. İnsanları hemen o anlık değerlendiriyorsunuz zaten öğrenciler yurtta kalıyor kendilerine verilen yemekler ancak onlara kadar kendileri yemiş olabilirler, o kedileri görmemiş olabilirler, gördükleri anda ürkmiş olabilirler vs. insanlaro ilk bakışta hemen o akşam o kedilere yemek vermediler diye yaftalamak sizce önyargı değil mi. Tamam siz verdiniz çok iyi yüreklisiniz alkışş. Ama bu konu açmak için yeterli bir sebebmidir. Birisi acır verir, birisi vermez belki görmez belki bilerek vermez ama bunu zaten biliyoruz hayatta her insan aynı hassasiyette olamaz ama bu insanlardan nefret etmek için bir neden değil. Çünkü aoılk davranıştan bunu anlayamazsınız. Biz de yemekhanede yemediklerimizi veriyoruz ama vermeyenler tühh nasıl insanlar köpeklere bir yemeği çok görüyorlar demiyoruz kendi arkadaş grubumdan da var. Resmen burada takdir toplamak içn açılmış hayatta bundan çok daha fazla kötülük yapan o kadar çok insan var ki hepsi için konu mu açalım hani tekme atsalar işkence yapsalar neyse. Herkes hayvan sevmeyebilir huylanabilir benim bir arkadaşım kediden huylanır alerjisi var, köpeklerden de çok korkar görür görmez saklanır. İnsanları kolayca yargılamayın lütfen kimin ne hayır yaptığını Allahtan başka kimse bilemez. Ve yapılan iyilik yok kendm yemedim verdim, yok şiseyi kestim su verdim diye anlatılmaz bu kadar detaya ne gerek vardı? hadi bana da yazmayın deyin öyle bir hakkınız yok en yazık ki düşüncelerimi yazmak da özgürüm. Evet açıkça ne konu bulsam da açsam diye düşünüyorsunuz sanırım.

Eger buna cevap yazmazsam catlardim.

Allah dedigin icin konuyu muslumanliga cektigini dusunerek yaziyorum. Neden her cezalandirma, idam bangir bangir milletin icinde herkese ders olsun diye acik acik yapilirken, iyilik gizli sakli yapilacakmis? Hava atma amacli anlatilis tarzi beni de rahatsiz eder AMA insanlara ornek olsun diye yapilan iyiliklerin ilan edilerek yapilmasindan guzel ne var?

ben izimirde yaşıyorum.o kadar çok sokak köpegi var ki burda ama her yerde köpekler insanlara, insanlar köpeklere alışmış.

otobüs duraklarında kaldırımlarda hatta belediye otobus duraklarındaki banklarda yol kenarlarında
havalar serinledigi için nerde güneş var orada uzanıp kalıyorlar.

görüntü olarak çok güzel ama kötüde bu kadar çok köpek toplu bir yerde yaşasa mesela barınak gibi daha güzel olur.çünkü park yerlerine yatıyorlar ve bazen görmek zor oluyor birinin başına bir şey gelcek ezilecekler diye için sızlıyor.

valla kusura bakmayin ama yaptiginiz iyiligi oylesine detaylandirarak anlatmissiniz ki, bana konunuz hic de masum gelmedi.

iyi ki o kiz iyyy kopek mi demis yoksa gelip bize nasil anlatacaktiniz suyu siseyi keserek verdiginizi falan.

valla kusura bakmayin ama yaptiginiz iyiligi oylesine detaylandirarak anlatmissiniz ki, bana konunuz hic de masum gelmedi.

iyi ki o kiz iyyy kopek mi demis yoksa gelip bize nasil anlatacaktiniz suyu siseyi keserek verdiginizi falan.
O an ağlaya ağlaya yazıyordum .
Ay nasıl yazsam diye dusunmedim .
Konuyu da polemiklere cekmemeye calistikca bi yeniniz geliyor valla anlamadım gitti .
Bir üye de burda başkası sanmis uzun uzun yazmış öteki safim da bunu bile anlamadan aalkış tutmuş o mesajı da okumadım .
Benim demek istediğim de ben böyle yaptım değildi ....
asla ve asla .
Ben köpekler için ne yapabilirim . Neden kimse hayvanlar için. Bir şey yapmıyor demek istedim .
Ve 11. Sayfaya kadar herkes bunu gayet anlamış görünüyordu . Çok güzel yorumlar aldım . Harika bayanlar var burda .
Ondan sonra bi üstün zeka çıktı işte.
Neeyyyse.
Bu konuda son aciklamam bu da .

Niye sasiriyorsunki arkadasim

evladini doyurmayan cope atan insanlar var bu devirde

ama senin benim gibi baskalarina yardim eden insanlar oldugu surece bu dunya batmaz

Allah iyi insanlari arttirsin karsilastirsin

Canım karıştırdın sen.
O arkadaşın adı sumossh gibi bir şey.
Konu sahibi ise Summe.
Işte üstün zeka bi muhalefet çıkınca böyle oluyor .
Boşver mesajı okumadım bile .
Ama duzelttigin için yanlış anlaşılmayi Teşekkürler canım .
Sevgiler

Niye sasiriyorsunki arkadasim

evladini doyurmayan cope atan insanlar var bu devirde

ama senin benim gibi baskalarina yardim eden insanlar oldugu surece bu dunya batmaz

Allah iyi insanlari arttirsin karsilastirsin
Canım kimse melek değildir ama şeytan da değildir diye bir söz var .
Gerçekten doğruluğuna inanırım .
Allah herkesi daha doğruya yoneltsin . :)
ben hayvanlar için gerçekten çok ama çok üzülüyorum .

Ben sizin Görüşünüze bir şey söylemedim .
Söylemem de .
Yaptığınız bence asıl bir şey , benim şu an sorumluluğunu kaldiramayacagim bir şey .
Mune bu konulara girmek yasak demiş ama sizi içten buldum o yüzden açıklama yapmak istiyorum .
Peygamber Efendimiz değil midir eteğinde uyuyan kediyi uyandırmamak iiçin yerinden kipirdamayan :) ? .
Benim orda demek istediğim Allah sevgisi böyle olmamalı. Böyle yasanmamaliydi . Vivelamour da çok güzel bi şekilde açıklamıştı benim de ne demek istedigimi . Geçmiş sayfalarda . Yani keşke daha farklı olabilseydi o bahsettigim arkadaşta . Ama bakışları ve hareketleri çok çirkindi bana o an .
Ben çok duygusal bi animdaydim . Ve o iiiiyyyy dedi . Beni yitti tek eliyle gecti . :)
bu detdetayı vermemistim mesela .
Dedim ya çok duygusal bi animdaydim ve gelir gelmez her şeyi olduğu gibi yazdım .
Ama kimseyi yargiladigim için yapmadım bunu .
Insanlar neden.böyle? ? Bu hayvanlar ne.olacak ti derdim .
Sen yanlış anladın çünki iki tane üstün zeka aslında sivri zeka geldi 11 sayfa kimsenin vakıf olamadığı o gizli sırrı cözdüler ya :) . Muhalefet olmak isteyen insan bulur bi yolunu bilirsin .
Burda biri beni başkasıyla karıştırıp yorum yapıyo , bana muhalefet olmak için alkış tutuyor ...
Neyse
O yüzden sen öyle anladın .
Çok mutlu oldum böyle bir şey yaptığın için .
Sevgilerimle .

Keşke barinaklara yatırım yapılsa özen gösterilse ...
ama barınaklar sokaklardan beter

Çok tuhaf insanlar var yaaa .
Hayır kendi de köpek bakıyormus zaten .
Sizin kediler neden sorun olmuş ki ?

Bana bak doğru konuş,sana cevap yazmadım çünkü seni muhatap almadım ilkokul seviyesinde konuşma tarzın..Senin yapacağın iyilik şöyle kalsın,önce insan gibi konuşmayı öğren !!!!!!!!!!! Benim sana yazdığım yorumda hiç bir kötü düşünce yoktu sen k...çından anladıysan benim sorunum değil..Zorla konuşturdun beni istediğin cevabı almışsındır umarım..

Bu konular hassas konular genelleme yapılması yanlış anlamaya neden oluyor. Yani başörtüsü takmak ayrı onun ağırlığını yaşamak ayrı. Yardım eden sevabı alır insanlığını yaşatır. Etmeyen de kendi bilir . Belki korkuyordur yanlış bir dille ifade etmiştir. En güzeli insan olmak yaratılan her canlıya hürmet etmek sevmek... Kimisi köpekleri umursar yani başındaki aç komşusunun varlığından bihaber. Kimisi insanı umursar hayvanlarla ilgilenmez. Kimisi de hepsine kucak açar. Dedigim gibi kıyafete göre genelleme yapmak yanlış olmuş. Arkadaşlar tepki göstermekte haklılar bence. Sevgilerimle...

a aa.
Çok ayıp...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…