Benim dertler v2 platinum plus

Öyle zengin , evine ev arabasına araba ekleyen aileden gelip fakir olmak da mesele. Ana baba abi zengin, eve para ödeme derdi yok. Biraz feyz alsaymis keşke çevresinden.
Babasının şirketi var, yönetim kadrosunda abi oturuyor olabilir ama madem eşiniz de para kazanmak istiyor pekala oraya ikinci bir yönetici olarak gidebilir. Abi yonetici olur da kardeş de müdür olur,mesleği neyse kendi çapında bir şey olur yani. Koskoca şirkette bir oğlana mi yer yok?
Ayrıca "babası çevre edinirken abisini kayirdi" diye bir şey yok. Kocanız isteseydi, atak olsaydı pekala babasinin,sirketin çevresinden kendine bir çevre edinirdi. Bir sekilde yoluna bakardı. İşine gelmemiş. Belki de babasının şirketinde çalışmak istemedi, kendi yağında kavruluyor.
Daha ne yani?
Adam okutmus, bir kuruş para istememiş, oğluna bakmış etmiş, yetmemiş düğün yapmış.
"Oglunu kiraya attı" diyorsunuz. Keşke ısrar etselermis, kaynananizin yanında kira ödemeden yasasaymissiniz.
Evlenmissiniz,hala birey olma derdiniz yok. Çok saçma yani konu.
Adam da kötü bir şey dememis, genç insanlarsiniz,çıkın yurtdışına demiş. Zor bir şey değil ki, yurtdışı da Fransa'dan ibaret değil. İyi bir plan yaparsanız iki kişi beşyüz altiyuz Euro'ya biletler dahil bir hafta rahat rahat balkanlar tatili yapabilirsiniz, manzaralı yerde kalıp deniz lokantalarında yersiniz. 'Manzarasız yerde kalalım, normal restoranda yiyelim' derseniz bu fiyat da oldukça düşer.
Şundan bundan kisip yapılmayacak bir plan değil yani. Bugünden ayda 50 Euro kenara atın, seneye nisanda gidin mesela.
okuyunca abinin dediği bana da dalga geçiyor gibi gelmedi aslında. yurtdışı diyince insanlarda aşırı pahalı algısı oluşuyor. kurbanda 2. yurtdışı tatilini yapacağız, türkiyedeki yazlık bir otelle aynı fiyata denk geliyor. bende geçen gün yeni evlenecek, çalışan bir arkadaşıma bu tavsiyeyi verdim, umarım buradaki abi gibi algılanmamışımdır..

konuya gelince eşiniz bu şirkette çalışmak istemediği için mi dışarıda çalışıyor? yani böylesi bir aileden kıt kanaat geçinen bir insan çıkması da mesele. kendi tercihi miydi? benim eşim de babasıyla ortak çalışıyor, bir kardeşi de yanlarına girdi. diğer kardeşi farklı bölüm okutmak istiyorlar mesela kendi işini yapsın diye. eşinize bu sorulmadı mı?

Be
selam kızlar,

şimdiye kadar açtığım konulardan anladığım o ki beni linçlemenin apayrı bir tadı var o sebeple yine kafama taktığım bi şeyi yazayım da gelip linçleyin size de bana da meşgale olsun. hemen başlıyorum.

şimdi bilinen o ki çook süper bi maddi durumda değilseniz şu devirde çoğumuz ancak kendi yağımızda kavruluyoruz, hele bir de borcunuz varsa... eşimin ailesi de maşallah baya hali vakti yerinde insanlar abisi vs dünya umurlarında değil bi elleri yağda bi elleri balda. gözlerinin önünde yaşadığımız hayatı rahatça görüyorlar bu arada hani bilmeden konuşma durumu falan yok. biz 2 kişi çalışıp ay sonunu getirecek kadar rahat edebiliyoruz, bir lüks bir yurtdışı gezisi falan zor yani yurt içinde bile şöyle bir kafa tatili yapmamız imkansıza yakın.

geçen abisiyle sohbet ederken kocama dedi ki "siz daha gençsiniz vize çıkar, bi avrupa turu yapın, gezin hayatınızı yaşayın" resmen alay ediyor yani, çünkü her şeyin farkında. eşimi arayıp yeni alacağı evini, arabasını falan anlatıyor. geçen eşim patronuyla ufak bir çekişme yaşamıştı onu babasına anlatırken abisi geldi, gülerek eşimin sırtına vuruyor "patron altında çalışmak zor oluyo böyle tabi" diye.. ben acayip kin güdüyorum bu adama, kıskanıyorsun diyecekseniz kıskanmıyorum çünkü bizim maneviyatımıza sevgimize sahip değil yani sadece parası var... benim zoruma giden kardeşinin durumunu görüp buna rağmen böyle konuşup davranabilmesi, resmen alay ediyor. o kadar sinir oluyorum ki ona anlatamam görünce bile cinleniyorum...

ailesi falan da bi garip ailece sağlık sigortaları var, bunu abisi ödüyormuş önceden evlenince de aynı şekilde devam etmiş, ama bir konuşma olmuş geçen ay eşimin babası abisine demiş ki X evlendi sen ödüyo musun hala onunkini. abisi sigortadan çıkarmış kocamı yani çıkarmış derken artık onunkini yatırmamaya başlamış. tamam zorunda değil ama babasının koşa koşa bunu düşünüp abisine yetiştirmesi ne mana? 100 tl hakkı geçse geri istiyor. benimki de asla önemsemez. bu kadar nispet yapan kardeşine paçavra gibi davranan abisi bi de bizim açtığımız aboneliklerden faydalanıyor, istemiyorum sinir oluyorum.

o kadar zevk sefa içinde oğullarını kiraya attılar ancak araba ev alıp duruyorlar oğullarının ne çektiği umurlarında değil kira ayrı borç ayrı... sen niye bu kadar dert ettin diyenler olacak, ben zaten bundan önce de süper bi hayat sürmüyordum. ben kocam dışlanıyor önemsenmiyor sevilmiyor gibi hissediyorum ona sinir oluyorum. ailedeki herkes nispet yapar gibi aldıklarını ettiklerini anlatıyor bize hep, gitmek istemiyorum evlerine..
Bence evet onlara ne sizden ama bir yandan da size ne onlardan? Adam niye kocanızın sigortasını ödesin? Ve onların arasındaki samimiyetten kaynaklı böyle laçka garip konuşuyor olabilirler nasıl olsa eşinizin kırılmayacağını bildikleri için. Kaç yıllık abisi yani, bu yıllara kadar böyle anlaşmışlar. Siz değiştirecek değilsinizya… sizi maddi anlamda kötü etkilemiyorlarsa( borç istemek, sizi kullanmak), bence salın gitsin. Eşiniz rahatsız olursa zaten tepki koyar rahatsız olmuyorsa da sorun yok

işte gölge ediliyo sorun orda, eşim çok üzülüyor anlıyorum yani kendini önemsiz değersiz gibi hissediyor. sanki onu aralarından çıkarıp yabancı etmişler gibi. bu davranışlara nasıl çözüm bulurum bilmiyorum, uzak durmak en iyisi ama en fazla 2 hafta gitmeyebiliyoruz gidince yine aynı.

Buna cozum bulmasi gereken kisi siz degilsiniz. Esiniz yetiskin bir insan, siz de onun ebeveyni degilsiniz, sadece esisiniz. Eger dediginiz gibi uzuluyor, kendini degersiz hissediyorsa ailesi ile konusup kendi cozumunu bulabilir. Konusmak istemiyorsa da kendi secimi. Her iki turlu de bu sizin meseleniz degil, cozum bulmasi gereken kisi siz degilsiniz, ailevi meselelerinden uzak durmasi gereken kisi sizsiniz ama.

selam kızlar,

şimdiye kadar açtığım konulardan anladığım o ki beni linçlemenin apayrı bir tadı var o sebeple yine kafama taktığım bi şeyi yazayım da gelip linçleyin size de bana da meşgale olsun. hemen başlıyorum.

şimdi bilinen o ki çook süper bi maddi durumda değilseniz şu devirde çoğumuz ancak kendi yağımızda kavruluyoruz, hele bir de borcunuz varsa... eşimin ailesi de maşallah baya hali vakti yerinde insanlar abisi vs dünya umurlarında değil bi elleri yağda bi elleri balda. gözlerinin önünde yaşadığımız hayatı rahatça görüyorlar bu arada hani bilmeden konuşma durumu falan yok. biz 2 kişi çalışıp ay sonunu getirecek kadar rahat edebiliyoruz, bir lüks bir yurtdışı gezisi falan zor yani yurt içinde bile şöyle bir kafa tatili yapmamız imkansıza yakın.

geçen abisiyle sohbet ederken kocama dedi ki "siz daha gençsiniz vize çıkar, bi avrupa turu yapın, gezin hayatınızı yaşayın" resmen alay ediyor yani, çünkü her şeyin farkında. eşimi arayıp yeni alacağı evini, arabasını falan anlatıyor. geçen eşim patronuyla ufak bir çekişme yaşamıştı onu babasına anlatırken abisi geldi, gülerek eşimin sırtına vuruyor "patron altında çalışmak zor oluyo böyle tabi" diye.. ben acayip kin güdüyorum bu adama, kıskanıyorsun diyecekseniz kıskanmıyorum çünkü bizim maneviyatımıza sevgimize sahip değil yani sadece parası var... benim zoruma giden kardeşinin durumunu görüp buna rağmen böyle konuşup davranabilmesi, resmen alay ediyor. o kadar sinir oluyorum ki ona anlatamam görünce bile cinleniyorum...

ailesi falan da bi garip ailece sağlık sigortaları var, bunu abisi ödüyormuş önceden evlenince de aynı şekilde devam etmiş, ama bir konuşma olmuş geçen ay eşimin babası abisine demiş ki X evlendi sen ödüyo musun hala onunkini. abisi sigortadan çıkarmış kocamı yani çıkarmış derken artık onunkini yatırmamaya başlamış. tamam zorunda değil ama babasının koşa koşa bunu düşünüp abisine yetiştirmesi ne mana? 100 tl hakkı geçse geri istiyor. benimki de asla önemsemez. bu kadar nispet yapan kardeşine paçavra gibi davranan abisi bi de bizim açtığımız aboneliklerden faydalanıyor, istemiyorum sinir oluyorum.

o kadar zevk sefa içinde oğullarını kiraya attılar ancak araba ev alıp duruyorlar oğullarının ne çektiği umurlarında değil kira ayrı borç ayrı... sen niye bu kadar dert ettin diyenler olacak, ben zaten bundan önce de süper bi hayat sürmüyordum. ben kocam dışlanıyor önemsenmiyor sevilmiyor gibi hissediyorum ona sinir oluyorum. ailedeki herkes nispet yapar gibi aldıklarını ettiklerini anlatıyor bize hep, gitmek istemiyorum evlerine..
Bu konuda önemli olan sizin değil eşinizin ne düşündüğü ve nasıl bir tutum sergilediği...siz kendinizi boşuna doldurup öfke duymayın.ben ne demek istediğinizi çok iyi anladım.eşinizle dertleştiniz de eşiniz gerçekten size üzüldüğünü, dışlanmış hissettiğine benzer serzenişlerde bulundu mu? Yoksa siz sadece hissiyatla mı kendinizi boşuna öfkelendiriyorsunuz acaba??
Bakın bir örnek vereyim.Eşim 3 erkek kardeş.eşim en büyükleri... Küçük kardeşiyle bi cekişirler bi nispet yaparlar birbirine ama inanmazsın.ama şakalaştiklarini iddia ediyorlar her ikisi de...ne bileyim kaynanam onlara gitsin hemen eşime resim atar bak biz birlikteyiz yada o gün davet beklemişizdir kaynanamdan,misal bizi çağırmamışlardir hemen foto atar yemek yiyoruz abi buyur gel diye.eşimde aynısını ona yapar ilk iş kardeşine nispet yapmak olur.ne bileyim gösterişli bir doğum günü yaptık, kardeşi bunu mu yaptınız ahahaha der yada ne gerek var bu kadar para harcamaya,bana versen daha sevap olurdu ahahha der...ben sinir olur öfke duyarım eşimde takıyor zannediyorum ama birbirini fiştekleyip zevk alıyorlar,bende üzülüyorum sanıyorum.
Şimdi ablam, kardeşim, bacım... yaşını bilmem...sende eşinin tavrına bak ama daha çok söze dökülmüş ne varsa ona göre yorumla.taraf olma,öfkelendigini belki belli edebilirsin ama ailesine kötü laf etme...Bir şekilde yavaş yavaş ailesiyle daha az görüşmeye ikna et.zaten rahatsızlığı varsa kabul edecektir yoksa sık görüşmeye devam ediyorsa bu senin sadece kuruntun olur... ozaman hiç kalbini bozma,sallama söylenenleri derim

onların arasındaki samimiyetten kaynaklı böyle laçka garip konuşuyor olabilirler nasıl olsa eşinizin kırılmayacağını bildikleri için. Kaç yıllık abisi yani, bu yıllara kadar böyle anlaşmışlar
Aha da aradığım yorum.... aynı şeyi yazdım bende gerçi ben bi araba laf ettim bu kısa ve öz olmuş....lakayt laçka bir espri anlayışları vardır kardeşi de belki abisini böyle kabul etmiştir.ablam bana her daim laf sokar iğneler ama herkese yapar bunu...huy meselesi....biz onu öyle kabul ettik,igneliyor diye gaz odasına götürüp yakacak halimiz yada aileden atacak halimiz yok.herkesin anlaşma şekli farklı napalim.... Eşimde kardeşiyle aynı böyle fitneler birbirini sakalaşirlar,bende sinir olurum ama onlar birbirine böyle yapınca gülüyorlar 😏😏

Back
X