benim evimde bebek sesleri hiç duyulmayacak

yazdan beri düzensizliklerim vardı diyorsun menopoza girmek bu düzensizlikler başladıkdan sonra en az iki yıl sürüyor öyle şak diye menopoza girilmiyor.Benim teyzem çocuğu ölünce 48 yaşındayken ve menopoza girmişdi artık tedaviyleki ozamanlar tüp falan yokdu bundan 35 sene evvel hamile kaldı doğurdu.Biz ne imkansızları duyduk ardından kaçar çocuğu olanları bence o doktor halt etmiş tek doktorda kalma çalışmalara devam et tüp bebek dene tüm yolları dene.Tek bir spermi bile arayıp bulup tüp bebek yapıyorlarda bir tane yumurtamı bulamayacaklar sende.O doktor seni bence böyle dangalakca konuşmakla bu duyguya sürüklemiş emin ol kimse bilemez öyle bir tane bile yumurtan kalmamışı ne biliyor önümüzdeki ay bir tane yumurtlamayacağını

Cnm ben 20 yaşındayım 5 ay önce adet düzensizliği sebebiyle doktora gittim. Ki daha 9 aylık evliydik biz korunuyorduk ilk defa böylesi düzensizlikler yaşamıştım gerekli tahliller yapıldıktan sonra amh: 0.01 çıktı fsh:108 çıktı doktor benim yüzüme açık açık sana iğne dahi varsak sen adet görmezsin dedi gez toz eylen .........
Dünya başıma yıkıldı ilaç verdi adet görmem için ilaçlar fayda etmedi aradan tam 3 ay sonra kendiligimden adet gördüm :) ilaçla dahi adet göremeyen ben , Rabbimin izni ile adet gördüm çok dua aldim dua ettim her şeye başvurdum doktorundan bitkisel tedavisine ilminden emin olduğum bir hocaya kadar her yönden gittim sifami aradım ve hepsinin ciddi manada yararını gördüm doktora gitmek bana bir fayda vermedi moralimi altüst edip beni eve yollamalarindan başka.. sadece kan tahlili ve ağızdan çıkan MENOPOZDASIN IMKANSİZ cumleleri .... ama haşa imkansiz değil ben son 3 aydır adet goruyorum doktorlar şaşkınlık icerisinde beyin emari istediler beynimde tümör olduğunu dusunuyorlar ama ben inatla benim bebeğim kış imizi yaz yapicak ve bana gelecek insaallah diyorum. Çünkü Rabbime inanıyorum Kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız amenna..
Fakat kaderimizi dualarla ümit ederek degistirebiliriz buda bizim elimizde. . Açtığım konuları okursanız ne kadar ümitsiz iken şimdi nasıl toparlandigimi görürsünüz. Ama manevi olarakta bu durumu araştırma nizi tavsiye ediyorum.

sen doktorun dediğine bama ona bakarsa bebimde rahmim ters polikistik over var yumurtalarım yavaş çalışıyor
şimdi sen söyle ben umudumu kaybetmelimiyim yoksa kaybetmeden kendime bi yerlerden gidip şifamı bulmalıyım
sen tek doktorla sınırlı kalma mesela çapaya yada daha iyi doktorlar var durumun iyi ise hiç durmadan iyi ve tanınmış bi doktor bul
sen hemen namza başla ve tesbih çek meryem süresi var mesela onu oku çıkmadık candan umut kesilmez
bak umudunu kesme arkadaşım lütfen sıkıldıkça yaz bende tedavi görüyorum ve uumudum var olacak bi gün benimde seninde ve
bebek bekleyen bütün herkese verecek mevlam seni ALLAHAemenet ediyorum dua edicem sana

Canım sen de gencsın uzulme cok ıstıyorsanız bebek evlat edınırsınız bır suru yuvasız bebecık war heryerde
olmaz mı?

hemen sil gözyaşlarını ve kesinlikle Allahtan ümidini kesme.bana da 4-5 yıl önce bir doktor bozuntusu böyle şeyler söylemişti.nasıl üzüldüğümü anlatamam.doktorları Allah başımızdan eksik etmesin fakat bu insanların çocuğun olmayacak demeleri büyük fiyasko.bu kadar kesin konuşmaya hakları yok.olmayabilir deseler neyse.şu anda değerleriniz öyle çıkmış olabilir ama bir müddet sonra kendiliğinden ya da ilaçlarla falan düzelebilir.hormonlara güven olmaz,insanları çok güzel yanıltırlar:44:yıllar sonra ben hamile kaldım birdenbire.Allah ol der isterse ve o olur.bunu unutma.

bi şey daha,bu konuyu hiç takma,ve oluruna bırak.korunma ve o densiz doktorun dediklerini unut.yani üstüne gitme bu durumun.hayatındaki diğer vazifelerinle uğraş.sen unutsan da Allah unutmaz,isterse verecektir.

Allah'ü tealaya dua et. Bütün dertlerin şifası ondadır. Bir bakmışsın güzel bir kızın olmuş. Umudunu yitirme.

Bak canlı örneği var biz ne desek boş...
Tıbbın açıklayamayacağı şeyler de olabiliyor....

banada doktorlar kendiliğinden çocuğunun olması imkansız tedavi göreceksin demişlerdi daha bekarken ..
zaten hep adet düzensizliğim ve hormon bozukluğumda vardı, bi sürü ilaçlar kullandım ama hep yan etkilerinden dolayı bir süre sonra bıraktım.

derken evlendim, ilk aylar sıkı sıkı korunduk ama sonra dedikki zaten çocuk olma şansı yok biz nasılsa tedavi olucaz bebek sahibi olmak istediğimizde, korunmacayı bıraktık yavaş yavaş.. vee evliliğimin daha 11. ayında hamile olduğumu öğrendim, ki çocuklarıda sevmezdim, ve ayrıca hamilelikden haberim olmadığı için adet düzensizliğinden dolayı içmediğim hap , adet söktürücü kalmamıştı ..
şimdi kuzumun 1.yaşgününü kutladık geçen hafta. ve benim dünyam o..
demek istediğim Allah ol dedikten sonra olmayacak şey yok. üzmeyin kendinizi ve alternatif tıp içinde araştırın.

arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun sana 3 örnek vericem.

1. çok çok yakın akrabamız 20 yıl çocuk sahibi olamadı ve defalarca tüp bebek yaptırı olmadı ve %5 şansı vardı tüp bebek yapıldı ve son şansıydı.. şuanda 6 yaşında ikiz çocukları var. rabbim ol dedi...

2. iş arkadaşım 26 yaşındaydı... doktor menepozadasın çocuğun olma şansı çok düşük dedi .. %15 hamile kalma şansın var o da günden güne bitiyor bir an önce menepoz tedavisi dedi. birdürü işler getirdi kızın başına hemen yüp bebek ilaçlarına başlıcaklardı ve kız kendiliğinden 2 ay içinde hamile kaldı ve ilk çocuğuyla 2. çocuğu arasında şuanda 3 yaş var yani hala menepoza girmiş değil ...
ümidini yitirme arkadaşım...

3. basit bir örnek... inanılmaz gaz sorunum oluyor bağırsaklarımda adet olduğum zaman yerimden kalkamıyorum yerleri tırmalıyorum gaz sancıdı doğum sancısı gibi sankı iç organlarım çıkcak sanıyorum.. herneyse doktora gittim muayne sırasında yumurtalıklarıma bastırınca ağrım oldu derhal beni kadındoğuma yönlendirdi.
neyse muayene oldum 3-5 cm kist gördü doktor ve endometriozis dedi bu halde ileride hamile kalamazsn almam lazım dedi.
kısır olan kadınların %70 inde bu kist var dedi beni 1 hafta içinde ameliyata alıp laparoskopi ile kistimi almayı planladı pzt. gel yatış yapalım dedi..
ben inanmadım ve ve devlet hastanesine gittim bu defa renkli ultrason çekildim. adam tam 4 dk yumurtalıklarımda kist aradı ve hiçbirşey göremedi çünkü kist kaybolmuştu..
not : ENDOMETRİOZİS asla kendiliğinden kaybolmaz ayrıca o kist her adet döneminde birazcık daha büyür..
yani teşhis yanlıştı ben adama ok pzt ameliyat desem dam belki kisti göremeyince yanlışlıkla yumurtalığımı alacak bellimi olur mazallah..
sonra tabi özel jink. gittim 1-2 ay takip ettiler kistii. ve psikolojik olduğu kanısına vardılar bu kist beynimin ürettiği birşey .. ince duvarlı küçülen kaybolan ve yeniden oluşan kistler...
şuan sorun değil evlendikten sonra görücez zararlımı değilmi bebeğe engelmi...

NEYSE KISSA DAN HİSSE ....
HEMEN OK DEME GİT ARAŞTIR VS. VE GİTTİĞİN DOKTORLARA SANA KOYULAN TEŞHİSİ İLK BAŞTA SÖYLEME BAKALIM GİDECEİN DOKTOR NE DİYECEKKKK..
ALLAH YARDIMCIN OLSUN RABBİM SANADA CENNET KOKULU BİR EVLAT NASİP ETSİN ..

arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun sana 3 örnek vericem.

1. çok çok yakın akrabamız 20 yıl çocuk sahibi olamadı ve defalarca tüp bebek yaptırı olmadı ve %5 şansı vardı tüp bebek yapıldı ve son şansıydı.. şuanda 6 yaşında ikiz çocukları var. rabbim ol dedi...

2. iş arkadaşım 26 yaşındaydı... doktor menepozadasın çocuğun olma şansı çok düşük dedi .. %15 hamile kalma şansın var o da günden güne bitiyor bir an önce menepoz tedavisi dedi. birdürü işler getirdi kızın başına hemen yüp bebek ilaçlarına başlıcaklardı ve kız kendiliğinden 2 ay içinde hamile kaldı ve ilk çocuğuyla 2. çocuğu arasında şuanda 3 yaş var yani hala menepoza girmiş değil ...
ümidini yitirme arkadaşım...

3. basit bir örnek... inanılmaz gaz sorunum oluyor bağırsaklarımda adet olduğum zaman yerimden kalkamıyorum yerleri tırmalıyorum gaz sancıdı doğum sancısı gibi sankı iç organlarım çıkcak sanıyorum.. herneyse doktora gittim muayne sırasında yumurtalıklarıma bastırınca ağrım oldu derhal beni kadındoğuma yönlendirdi.
neyse muayene oldum 3-5 cm kist gördü doktor ve endometriozis dedi bu halde ileride hamile kalamazsn almam lazım dedi.
kısır olan kadınların %70 inde bu kist var dedi beni 1 hafta içinde ameliyata alıp laparoskopi ile kistimi almayı planladı pzt. gel yatış yapalım dedi..
ben inanmadım ve ve devlet hastanesine gittim bu defa renkli ultrason çekildim. adam tam 4 dk yumurtalıklarımda kist aradı ve hiçbirşey göremedi çünkü kist kaybolmuştu..
not : ENDOMETRİOZİS asla kendiliğinden kaybolmaz ayrıca o kist her adet döneminde birazcık daha büyür..
yani teşhis yanlıştı ben adama ok pzt ameliyat desem dam belki kisti göremeyince yanlışlıkla yumurtalığımı alacak bellimi olur mazallah..
sonra tabi özel jink. gittim 1-2 ay takip ettiler kistii. ve psikolojik olduğu kanısına vardılar bu kist beynimin ürettiği birşey .. ince duvarlı küçülen kaybolan ve yeniden oluşan kistler...
şuan sorun değil evlendikten sonra görücez zararlımı değilmi bebeğe engelmi...

NEYSE KISSA DAN HİSSE ....
HEMEN OK DEME GİT ARAŞTIR VS. VE GİTTİĞİN DOKTORLARA SANA KOYULAN TEŞHİSİ İLK BAŞTA SÖYLEME BAKALIM GİDECEİN DOKTOR NE DİYECEKKKK..
ALLAH YARDIMCIN OLSUN RABBİM SANADA CENNET KOKULU BİR EVLAT NASİP ETSİN ..

atakaan henüz evli değilim daha 19 yaşındayım 14 yaşından beri polikistik over teşhisim var. o yaşlarda doğum kontrol hapı kullanmam doğru olmayacağı için başka türlü bir ilaç kullanıyordum gelişimim durmasın diye. bu senenin başına kadar da onu kullanmaya devam ettim arada gittim geldim doktorlara ama sen bunu kullan dediler. velhasıl ilaçla adet oluyordum ama gel zaman git zaman adet kanamam azalmaya başladı. tekrar doktora gittim kullandığın ilaç senin hastalığına tedavi sağlayabilecek bir şey değil bunca zamandır bunu kullanmış olman senin tedavin açısından sana bir şey katmadı dedi doktor senin tek kullanabileceğin ilaç doğum kontrol hapı dedi tedavi için.ki tedavi dediğime bakma yani ilacı kullanınca iyileşmiyorsun hayatınca boyunca var olacak bir durum bu dedi. sonra ne mi dedi? ''Normal yollardan hamile kalman mümkün değil. evlenince tedavi göreceksin şansa kalmış işin'' dedi. neyse dk hapı kullanmaya başladım. Ne mi oldu? vücudum kaldıramadı bacaklarım morardı kanım pıhtılaşmaya başladı. doktora gittim tekrar dk hapını bırak hayati risk taşıyorsun dedi. bıraktım. genetik araştırmam yapıldı bazı genlerim mutasyona uğramış ileride gebe kalsam bile düşük yapma ihtimalim çok yüksekmiş. dk hapı kullanabileceğim tek haptı tedavi açısından kistler küçülsün diye ama gel gör ki onu da kullanamıyorum. Yani ablacım ben de çok üzüldüm bütün bunlara daha 19 yaşındayım ama Allah büyük her şeye rağmen Allah ol derse olacak. hiçbir sorunun olmasa bile Allah olma derse olmayacak sebepsiz yere. Allah'ın takdiri. ben daha bu yaşımda bunlarla yüz yüzeyim çok üzüldüm çok ağladım ama Allah büyük ablacım üzülme duanı et inşallah alırsın bebeğini kucağına tez vakitte

Gerçekten üzüldüm, inşallah bir hal çaresi bulunur ama bu kadar karamsar olmayın lütfen.
Annelik ya da evlat sahibi olmak demek illa doğurmak değildir.
Düşünür müsünüz bilemem ama benim hayalimdir, bir bebek evlat edinmek.
Minicik bir yavruyu karnınızda taşımamış olsanız da, sizin kanınızdan olmasa da canınız olabilir.
Allah büyüktür, hiçbir zaman kendinizi kapatmayın mucizelere.
Ümit etmekten ve çok yönlü bakmaktan vazgeçmezseniz mutluluk da sizi bırakmaz.

Çok zor bir durum gerçekten .. ama seninle bir hikaye paylaşmak istiyorum..

Hz musa haftanın belirli günlerinde halkın arasına karışır det ve şikayetlerin dinlermiş üzgün bir çift görünce onlara derdini sormuş
-ya musa bizim çocuğumuz olmuyor Rabbine bizim için de dua edermisin?
Hz musa evine gelip bu çift için dua etmiş.Allah tan bir nida; Ey musa onlara söyle; onlar hiç bir zaman döl tutmayacak.Hz musa çiftin yanına gidip aynen söylüyor arada bir zaman geçtikten sonra yine hz musa halkın arasına karıştığı günde o çifti görüyor ve yanlarında bir çocukla.onlara bu çocuk kimdir diyor.çift ya musa bu bizim çocuğumuzdur diyor.
hz musa şaşırarak evine geliyor olayın hikmetini anlamak için Allaha dua ediyor.Allahım onlar döl tutmayacaktı diyor ve gelen nida:

Ya Musa .. !ONLAR BENDEN ASLA ÜMİDİNİ KESMEDİLER.

anahtar cümle bu canım... Rabbim yardımcın olsun..

Ben evli bile değilim ama şunu söylemeden geçemeyeceğim tıp o kadar ilerledi ki... Herşeyin bir yolunu yöntemini buluyor doktorlar bir ölüme çare yok yüce rabbim en kısa zamanda sizi evlat sahibi yapar inşallah umudunuzu yitirmeyin.

Başlığı görünce ağladım..Bende neden benim halımda emekleyen yok diye ağlardım.Koltukda oturup saatlerce halıya bakarak ağladığımı bilirim.Neden ben diye o kadar dertlenip içerlerdimki helede o doğurup atanları öldürenleri okudukça dahada içerlerdim allahım ben istiyenim neden vermiyorsun der dururdum...
Bende sizin gibi 28 yaşında menapoza girdim sizi çok çok iyi anlıyorum gittiğim her doktor bana değilde eşime söylermiş olmaz boşuna tedavi ediyoruz diye son gittiğime eşim sormuş neden umut veriyorsunuz o zaman beyefendi ya tutarsa diyip göle maya çalıyoruz demiş....

Yıllarca içime kapanıp doktora vs.. gitmedim kim ne dediyse inatla yapmadım sonuç şimdi çok pişmanım yaşım 45 oldu eşimde hala bebek özlemi var bunun farkındayım geçenlerde evlat edinelim dedi onada ben sıcak bakamıyorum acaba o masumun günahına girermiyim yani şöyle söyliyim sinirli bir yapım var sabır gösterebilirmiyim bilmiyorum....

Sözün kısası sakın ama sakınnn benim gibi pes etmeyin aslaa vazgeçmeyin sonra o kadar büyük pişmanlık yaşıyorsunuzki bir değil beş doktora gidin tıp gerçekten o kadar ilerlediki 20 yıl önce bu kadar değildi şimdi her şeyin çaresi var rabbim inşallahh evinizde o duymayacağım dediğiniz bebek ağlamalarını gülmelerini size yaşatsın üzülmeyin üzülmek çare değil

sabırla hırsla dört elle sarılın isteğinize allah hiç birşeyden aciz değildir onun hazinesinde çoookkk yeterki isteyin benim gibi hayata kendinize küsmeyin....Rabbim inşallah sağlıklı bebekler sizede verir versinnn.....

Allah'ü tealaya dua et. Bütün dertlerin şifası ondadır. Bir bakmışsın güzel bir kızın olmuş. Umudunu yitirme.

Rabbim sesini duysun inşallah. en çok istediğim şey bir kızımın olması...

bende şimdi bu yazdıklarınızı okurken gözyaşlarına boğuldum. sizinle hez zaman konuşmak isterim
o kadar acı birşey ki.
içten içe beni kemiren ama tam olarak hissettiklerimi kimseye anlatamadığım bir durum
çeyizimde bir bebek hırkası var
geçen haftadan berdir evde her yalnız kalışımda o hırkaya bakıp bakıp ağlıyorum
bunu giyecek bir bebeğim asla olmayacak mı diye düşünmekten alamıyorum kendimi.
yarın yeni bir doktora daha gideceğim
inşallah herşey iyi olur

yorum yazan, destek olan, dua eden herkese gönülden teşekkür ederim.
iyiki buradasınız sizin yazdıklarınızı okuyunca rahatlıyorum, umutlanıyorum

haftasonu hiç geçmek bilmedi yarın olmasını iple çekiyorum aslında bir yandan da korkuyorum
doktor bakalım ne diyecek, nasıl bir tedavi önerecek
gece hiç uyuyamıyorum
gözümü kapatınca bebekler görüyorum, kendi evimde boş beşikler görüyorum

dün bir de görümcemin hamile olduğunu öğrendim.
eşim benim doktora gittiğim gün öğrenmiş ama bana söylemedi, dün laf arasında söyledi
görümcemle görüşmüyoruz ama ben ilk kez birinin hamile olduğu haberini öğrenince üzüldüm
içim acıdı, kendimi sokağa zor attım
evde nefes alamadım, boğuluyorum sandım, gözlerimden yaş bile gelmedi
Rabbim hayırlısını versin istiyorum ama lütfen bu dünyada çocuksuz bırakmasın kimseyi

yarın bir gün çevreden niye çocuk yapmıyorsunuz baskısı da gelmeye başlayacak
o zaman asıl psikolojik olarak çöküntüye girmekten korkuyorum

zaman zaman menopozun belirtilerini yaşıyorum zaten o da çok canımı sıkıyor
ateş basmaları, yerli yersiz terlemeler
uykusuzluk, halsizlik
sinirlilik ve gerginlik

Rabbim ne olursun yardım et

İnşallah inşallah herşey iyi olur...sana düşünme diyeceğim ama sen yinede düşünmeden edemiyceksin.bu aralarda kendini başka şeylerle oyalamaya çalış.
bazı şeylerde psikoloji çok önemlidir.kendi kendini telkin etmeye çalış.daha 28 yaşındasın olur inşallh.
umudunu kesme,neredesin bilmiyorum ama başka şehirleride araştırıp başka doktorlarada git.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…