benim evimde bebek sesleri hiç duyulmayacak

bana da dusuk rezerv dedıler atakan. ama mesela amh testı hıc yapmadılar oysakı cok onemlıymıs bu. yanı tek bır doktora ya da merkeze guvenme. mesela abıyekuzunun arkadasına beslenme programı falan yapılmıs bana hıc oyle seyler yapılmadı. ıkı kez tup bebek deneyıp yumurtalar catlamayınca, rezervın cok dusuk yumurtalar kalıtesız ılaclara tepkı vermıyor sebebı kılo olabılır zayıflayınca yenıden deneyelım dedıler ama ıkı tedavı hem masraf hem bır suru ılac almıs oldum. ek kılo almama neden oldu. yanı demem o kı tek bır doktor ya da merkez kesınlıkle cozum degıl. kesınlıkle net bır sonuc degıl. uyguladıkları protokol cok standart bır protokolmus sımdı daha ıyı anlıyorum. oyuzden umutsuzluga kapılma.

abiye sana ayrıca tesekkur ederım ben de bılmedıgım cok seyı ogrendım senın sayende. hem atakan ıcın hem benım ıcın cok faydalı olacaktır. o merkezın ve doktorun adını ogrenebılır mısın lutfen ?

buarada bebegınız hayırlı ugurlu olsun. mutlulugunuz daım olsun.

teşekkür ederim sağolun .. darısıda siz isteyenlerin başına... bende benzer durumlar yaşadığım için şuanki durumunuzu çok iyi anlıyorum .. rabbim tez zamanda evlatlarınıza kavuştursun sizi..

dogumun bugunmus :))))) ne guzel tesaduf oldu. ALLAH bır cırpıda kurtarsın saglıcakla bebegını kcuagına almayı nasıp etsın ınsaallah

sende pko mu vardı canım....benim küçük kızımda pko lu doktorun biri bize hemde kızımın yanında....kızınız 30 gelmeden menopoza girer dedi...tabi bizler nasıl üzüldük anlatamam....kızım çoçuk hastası resmen ...bir kaç sonra tekrar yaptırdık tahlilleri bayağı düşmüş...sorun yok dedi...daha önce doğum kontrol hapı kullanmıştı..değerlerini yükselti resmen..bir yıl sonra tekrar kontrol ettirdik...normal çıktı...sende canım kendini salı verme.....geç kalmadan iyi bir merkez bulup...hücreden de olsa birşeyler yapılır...erkeklere dahi hücreden alıp çoçuk doğuruluyor...bu işin peşini bırakma...evinde bir çoçuk sesi değil...birçok çoçuk sesi duyulur tanrının iziniyle....

canım merkezin adını vermemde bi sakınca varmı bilemiyorum bahçeci hastanesi istanbulda ulun uluğ yanlış hatırlamıyorsam beslenme uzmanıda murat bey..bu arkadaşlarımız karı koca kilolu değillerdi buna rağmen 2 ay diyet yaptılar doğal olmayan hiç bişey yemediler hayvansal gıda yasaktı peynir ve yoğurt hariç..hemde izmirde 7.5 milyara mal olan tedavi onlara orada çok daha uyguna mal oldu..ayrıca diğer merkezlerde yapılan tüp bebek tedavilerinin çok gelişmiş versiyonu uygulanıyor hastanede blastotit olmadan transfer yapılmıyor tedavi iptal ediliyor falan..bende izmirde tüp bebek yaptırdım tutmadı sonra kendiliğinden hamile kaldım kızım var 6 aylık sizleri çok iyi anlıyorum çok çektim çünkü bende...

öplenden sonra doktora gittim.
doktor tahlil sonuçlarına göre menopoz göründüğünü ama bunun nedeninin araştırılması gerektiğini söyledi
muayenede birşey görmedi. rahim yumurtalıklar falan temiz görünüyor dedi, ultrasonla da baktı
çapa ya da cerrahpaşa endokrolojiye git
başka yerlerde kadın doğumlarda zaman kaybetme bana göre dedi
çünkü neden böyle olduğunu araştırmak gerekir dedi
menopoza sebep olan başka bir hastalık ya olumsuzluk olabilir vücudunda dedi
35 yaşında menopoz hastalarım var ama senin için çok erken dedi bana

rahatlamam için söktürücü hap verdi.

ben yine derinlere dalmış durumdayım.
hastaneden çıkınca 2 saat salak salak sokaklarda dolandım durdum.
gözyaşlarım bile kurudu artık
rabbim dermansız dert vermemiştir inşallah

canım üzülme, senden başka bu durumda olan çok insan var emin ol.
Bende aynı durumdayım ilk öğrendiğimde 27 yaşındaydım. Tedavi gördüm düzene girdi derken 5 yıl önce babamı kaybettim.
Son oldu bir daha adet görmedim. Doktora gittim sentetik ostrojen falan verdiler, 1 ay gördüm sonra gene gitti. 5 yıldır bu durumdayım yani.
en son doktora gittiğimde fsh 133 çıktı. doktor bitmiş senin bebeğin olmaz hiç bir şekilde olmaz , kemiklerini kurtaralım yapacak başka bişey yok dedi.
bende yıkıldım, duygular aynı yani...

son 10 gündür bir küre başladım, bal, tarçın ve çörekotu karışımı.
bilmiyorum faydası olurmu. fakat internette değişik kürler var bir tanesini dene istersen.
incir aldırdım bugün. onuda arada atıştırmalık yemeyi düşünüyorum.
seninki daha yeniymiş sanırım, belki fsh ni düşürebilirsin.

ah canm ya walla o kadar zor bir süreçki bu.
sen kaç yaşındasın şimdi, geçen gittiğim doktor da bana yaşlanmanı durdurmak ve kemiklerini kurtarmak için en azından 40 yaşına kadar adet görmen gerekir demişti.
ne kimseye derdimi anlatabiliyorum ne kendim kabullenebiliyorum ama Allah biliyor ya ömür boyu çocuk sahibi olamazsam korkusu içimi kemirip duruyor
kürleri okudum netten ama daha hiçbirşeye başlamadım
şökrütücüler ile bu ay da adet olayım da, patlamaya hazır bomba gibiyim şu an
hep gergin, hep sinirliyim. hiçbirşeye hiçkimseye tahammülüm yok
en azından biraz rahatlamak istiyorum
belki aynı durumda birçok insan var ama emin ol her duyduğum hikayede daha çok korkuyorum, daha da üzülüyorum
hepimiz için dua ediyorum
bir an önce dermanını bulalım diye
sen evlimisin peki

[
QUOTE=nicksizim;27024649]canım üzülme, senden başka bu durumda olan çok insan var emin ol.
Bende aynı durumdayım ilk öğrendiğimde 27 yaşındaydım. Tedavi gördüm düzene girdi derken 5 yıl önce babamı kaybettim.
Son oldu bir daha adet görmedim. Doktora gittim sentetik ostrojen falan verdiler, 1 ay gördüm sonra gene gitti. 5 yıldır bu durumdayım yani.
en son doktora gittiğimde fsh 133 çıktı. doktor bitmiş senin bebeğin olmaz hiç bir şekilde olmaz , kemiklerini kurtaralım yapacak başka bişey yok dedi.
bende yıkıldım, duygular aynı yani...

son 10 gündür bir küre başladım, bal, tarçın ve çörekotu karışımı.
bilmiyorum faydası olurmu. fakat internette değişik kürler var bir tanesini dene istersen.
incir aldırdım bugün. onuda arada atıştırmalık yemeyi düşünüyorum.
seninki daha yeniymiş sanırım, belki fsh ni düşürebilirsin.[/QUOTE]

slm böle düşünme ne olursa olsun Allahtan ümit kesilmez,arkadaşımın ablası aynen senin durumdayken hamile kaldı doktoru bile şaşırdı çünki menopozdasın asla çocuğun olmaz denmişti..

[/QUOTE]

durum aynı, duygular aynı canım. Ben yeni evliyim 3 ay oldu. Eşim nişanlıyken çocuk delisiydi. Bu durumu öğrendikten sonra çocuklafı etmiyor üzülürüm diye.
çocuk görünce atlardı seveceğim diye, şimdi yanaşmıyor bile üzüleceğimi düşünerek.
zor bir durum Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sabır ve umutla bekliyorum. Rabbim bizlerinde yüzüne bakar inş. Hayırlı, sağlıklı, uzun ömürlü, iyiki doğurmuşum dedirtecek bir evlatta bize verir inş.

Hakkımızda hayırlısı. kolay kabullenilmiyor emin ol.. sadece zamanla alışıyorsun duruma. fakat umut tükenmiyor içinde. her neyse rabbim bebek verirse vardır bir hayır, vermezse ondada vardır bir hayır. üzme kendini. geleceğini düşün. Allah kimseyi ele eteğe düşürmesin. bu durumun yan etkileri çok fazla. tedaviyi bırakma sakın.

Yasemin seni çok merak etmiştim ama yazmışsın rahatladım çok sevindim banada küçük parça o demişlerdi birşey olmaz diye ama endişeni anlıyorum sonuç ben anne sende adayısın Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip eylesin

Kızlar tedavi bırakmayın bu kadarda üzülmeyin üzülüncede bebek olmazmış bizim gelinimizinde 5yıldır olmuyor hiç üzülme hep pozitif düşün pozitif olsun demiş Dr ama canım gelinimizin sabrı tükendi artık bana anlatıyor anladım sabrım kalmadı fıyor canımbenim ya inşallah Rabbim olmayan herkese nasip etsin

Canım benim...Bu işler hiç belli olmuyor ne mucizeler ne örnekler duyuyoruz..Misal abimle yengemin 6 sene çocuğu olmadı umudu kestiler derken ardarda 2 evlatları oldu)Allahım sabır versin ve umarım bir gün tüm olumsuz söylemlere rağmen hayırlısı istediğin şekilde olur ve bebeğini kucağına alabilirsin.. Ama bak moral çok önemli psikolojik olarak umutlu ol umudunu yitirme duanı eksik etme..

Olmadı diyelim sağlık olsun dünyanın sonu mu sanki? Hayırlı olan oymuş demek ki... Çocuğu ipsiz,sapsız,serseri olup ana baba dövenleri aklına getir belki de hayırlısı budur diye teskin et kendini..

Son düzenleme:

Canımm yaşın çok genç emin ol tedavini aksatmassan birazdaa moralini yüksek tutarsan olmaz olmaz diye birşey yok biraz zaman biraz sabırr rabbim inşallah yüzünü güldürecektir.Yeterki inan kendine asla pes etme kafana fazla takarak kendini üzme evliliğinin en güzel yılları böyle üzüntüyle ağlamakla heba olmasın...Abiyekuzu adlı üye arkadaşımın yazdıkları ismini verdiği hastaneyi bir araştır.Daha önceki yazımda da dediğim gibi vazgeçme bana yazdığın cevabı gördüm sana diyeceğim şey hırkaya bakarak ağlamak benim gibi halıya bakarak ağlamak sadece seni yıpratır...

Yapacağın tek şey biraz oluruna bırak oluruna derken tedavini olduğun süre içinde hayattan kopmadan yaşa kuaförüne git gezmene git arkadaş toplantılarına git eşinle yaşadığın her anın keyfini çıkarmaya bak ben akılsız bunları yapmadığım için şimdi kendime çok kızıyorum..Senin evinde bebek sesleri duyulacak yeterki itaatli ol kendine güven Allaha emanet ol sevgili arkadaşım....

canim umidini yetirme gayibi allah bilir
nice doktorlar bu hasta yasamaz bu kadinin cocugu olmaz ... gibi yorum yaparlar
ama aksi cikar bir mucize olusur
gun dogmadan neler dogar
mucizelere inan
sadece allahtan dile kendini yipratma
hersey bitmis diye dusunme
guclu ol sen uzuldukce psikolojik olarakta cocugun olmaz
at kafandaki kotu dusunceleri
baktin halen olmuyor
bi cocuk evlatlik al
kizma bu onerim icin
hem o cocugunda hayatini kurtarirsin
kendinden buyk sevap islemis olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…