- Konu Sahibi aglayanbulutlar
-
Zaten psikoloğa gidiyormuşsunuz.Ne yapmanızı söylüyor psikolog*?
Bence hastalığın üstüne gidip gitmelisiniz kursa...
once kafani bosalt..sevdigin bir spor yap bu stresi azaltip mutluluk veriyor insana..bol bol bulmaca,sayilarla ilgili problemler coz.
canım dalgınlığın büyük ihtimalle ilaçlar yüzündendir.(zamanında kullandığım için biliyorum.)Bu tarz ilaçlar algıyı en az düzeye indiriyor.ne kadar süredir kullanıyorsun ilaçları?
canım psikoloğun senle konuşmadan sadece ilaç mı veriyor? başka bir piskoloğa görün istersen. antidepresan türü birşeyler alıyorsan dalgınlık, hissizlik yapabilir.
ama senin bu süreçte özgüvenin gitmiş. yeniden kendine güvenmenin yollarını bulmalısın. seviğin şeylere yönel. kurs-ders-okul seviğin bir şeyde başarıyı elde edince yeniden güvenin oluşacaktır. henüz çok gençsin. herşey düzelecektir.
Bu ilaçlar malesef çok ağır ve böyle yan etkiler çok normal.Doktorunla görüş dalgınım ilaçlarım yan etki yapıor diye ona göre düzenlesin dozunu ayarlasın falan.aptal olduğunu da sanmam.kendine haksızlık etme bence canım.Belki bunu yazmam yanlış olacak biliyorum ama ben de bir avuç antidepresan içiyordum ve ilaç kullandığım dönemde aynı senin gibi hissediyordum kendimi.ama doktor kontrolünde ve yavaş yavaş bıraktım.şimdi daha iyiyim evet ufak tefek mutsuzluklarm tabiki oluyor ama bunlarla ilaçsız baş etmeyi öğrendim.tabiki doktorunla konuşmalısın yinede.dediğim gibi ben doktor kontrolünde bıraktım
Yani antidepresyanları aşırı cinsel istek için mi kullanıyorsun dalgınlık için değil dimi ? Aşırı mastürbasyon isteğimi ? Kuzenimde vardı aşırı mastürbasyon isteği birkaç terapi seansıyla halletmişlerdi sen evlimisin ?
Tam olarak bilmiyorum ama teyzemler jinekolojiye götürmüşlerdi jinekoloji muayene etmiş birşey yok diyip başka güne randevu vermiş sonra bir kaç defe gidip geldiler sorduğumda azaldı dedii inş geçmiştirr sana kesin geçici bi çözüm söylemedilermi süreklimi kullanacaksın antidepresyanları kullandığında geçiyormu tamamen isteğin ?
Utanma canım doktorlar bu tür şeyler için var bu tür sorunları olan çok kişi var merak etme ilaçlar tamamen geçiriyorsa bir süre sonra bırakırsın herhaldeben çok utanıyorum bu durumdan.neyden kaynaklandığınıda bilmiyorum ki .her şey normal çıkıyo.doktora nihayet söylemiştim aşırı istek var diye psikiyatriye o da organik bir hastalığın olabilir dedi.bende dedim her şey normal çıktı.ama bişey demiyo yaa...yine ilaç veriyo.bunlar azaltır,bazı depresif durumlarda olur böyle cinselliğe düşkünlük diyo.ama seninkisi çok fazla bu normal değil diyo.napıcağımı şaşırdım.onların yan etkisi zaten cinsel isteği azaltmak.ama ne zamana kadar kullanıcam bilmiyorum.çok utanıyorummm
Utanma canım doktorlar bu tür şeyler için var bu tür sorunları olan çok kişi var merak etme ilaçlar tamamen geçiriyorsa bir süre sonra bırakırsın herhalde
kullandığın ilaçlar senin dikkatini bir şey üzerinde toplamanı engelliyor. İşleyiş mekanizmaları böyle. 4,5 yıl kullandım, beynim süngere dönmüştü. hayatımla ilgili hiç bi kararı veremiyordum, 3 paragraf yazı okuyamıyordum, bakışlarım boşalmıştı. Hayatımın en kötü günleriydi. Seni mutsuz eden şey neyse onun üzerinde düşüncelerin toplanmasın diye bir şey üzerinde yoğunlaşmanı engelliyorlar ve ilaç kullandığın sürece bu böyle olacak. İlaç kullanmak aşırı cinsellik isteğini çözmüyor, kullandığın sürece baskılıyor sadece. Ve terapiler çok pahalı( Psikiatristler ilaç kullanımına çok düşkünler, benim kendi isteğimle bırakmak istemiştim, onlar istemedi ama yine de dozu ne kadar ve nasıl azaltacağımı söylemişlerdi.
Senin çözümün sende aşırı istek oluşturan sürecin derinine inebilmek ve işi ordan çözmek. Terapiye başlamak, bugün olmasa, yarın olmasa, nihai hedefin olsun. Çözümü orda gördüm ben.
Her zaman yanındayız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?