Benim Gibi Eşinin Ailesiyle Aynı Apartmanda Oturan Arkadaşlar YARDIM

eşimle çok konuştum anlattım durumu cevap vermiyo ben konuşuyorum o bakıyo napıyım daha

Müdahele etmeye hakları yok ama Aile içinde huzurum bozuluyo bu seferde

zor evet diğer arkadaşların da dediği gibi yavaştan yavaştan ikna etmeye çalış derim, hamileliğini kullan , uzanmak istiyorum heryerim ağrıyor falan de bari onların yanında uzanamazsın nasılsa , ilerleyen zamanlarda da çocuğu bahane edersin artık

ama şöyle de birşey var bu duruma alışmaları sürecinde az da olsa huzursuzluk başgöstericektir veyahut hiç huzursuzluk çıkmasın diyorsanız bu şekilde yaşamaya devam ediceksiniz...

Maalesef tepemde üst katta oturuyorlar..Daha neler neler var ya insanlık farklı bir şey anlayış farklı bir şey görgü ile okumak ile alakası yok..

ben bu tarz davranışların okumakla alakası olduğunu düşünmüyorum görgü meselesi biraz da ama zor olur bu tip insanlarla uğraşmak allah yardım etsin

ben bu tarz davranışların okumakla alakası olduğunu düşünmüyorum görgü meselesi biraz da ama zor olur bu tip insanlarla uğraşmak allah yardım etsin

Kesinlikle..

Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin inşallah..

hamile kadını işe koşturmayı,anlayışsızlığı,eşinin fikirsizliğini geçtim,benim annemi evime gelmekten çekinecek kadar ezene,ölürken bir yudum su vermem.
bu ne ya.
evladımın evine loğusa temizliğine bile gidemeyeceksem,o evladı nasıl yetiştirdiğimi sorgulardım.
ve de evladımın bana sevgisini tabii.
konu sahibi arkadaşım,kır zincirlerini gitsin,bir cinnet herşeyi çözer de gebesin.yoksa tavsiyem oğlunu anasıyla aynı kazanda kaynatman.

Benim sağ ayak bileğimin bağlarda yırtılma oldu 15 gün alçıda kaldı..Salı günü alındı cumartesi de çiftliğe misafir var gelin dediler ayağımdan diz kapağımın altına kadar alıçıda idi o halimle zıplayarak yemek servisi yaptım tezgaha dayandım dirseklerimle bulaşıkları öyle yıkadım tek ayağımın üzerinde..Sonra da çay servisi yaptım kimse acımadı Allah razı olsun da demedi daha da sen şunu yapmadın diye azar işittim..

Neredeee insanlık nerede müslümanlık..????

Bu arada aklıma gelmişken belirteyim..Anneni sakın uzak tutma yok laf ederler felan inan sahipsiz gibi görününce daha çok tepene binerler..Annen senin kayınvaliden daha çok yanında olması gerek..Temzik mi yapacaksın çık söyle biz atıyorum yarın temizliğe başlayalım az kaldı de..Annen o senin yemişim onlarının lafını sözünü..

Valla canım madem laftan sözden anladıkları yok bebeğin olacak yani bunu kullanmak iğrenç belki ama kullan karşındakinin anladığı dilden konuşmak gerekiyor bazen insan kendini tanıyamasa da onların anladığı gibi konuşmak gerekiyor..

Rahat edemem de yukarıda artık biz de çekirdek aile olduk de ağrım sancım var de..Mesela ben cidden doğum gebelik süreci çok sıkınıtılı geçti çok inip çıkamadım..Son ayımda artık kayınpederimin yanında oturmak bile istemiyordum bacaklarımı ayırarak oturmak zorunda olduğum için..

Canım neden yaptın ya? Yerin dibine batsın bulaşığı da, çay servisi de. Allah insanlıktan nasibini alamayanlarla karşılaştırmasın kimseleri..

şu aile apt.ları kentsel dönüşümle yıkılsada bi daha aynı apt.da oturulmasa
gelin hanımlar ''kötülük olmasın''diye diye susup yılları deviriyosunuz..
baştan ''ne alaka benim evim burası yemeğimi kendim yapıp yerim''demediyseniz sonrası zor
kabile hayatı anca kafaya tüy diktirir

Canım neden yaptın ya? Yerin dibine batsın bulaşığı da, çay servisi de. Allah insanlıktan nasibini alamayanlarla karşılaştırmasın kimseleri..

Nasıl yapmayacağım ki hadi hadi dedi durdu..Bulaşıklar içinde kayınbiraderimin kız arkadaşı da vardı geldi biriniz köpükleyin biriniz durulayın dedi..Misafirler arasında 78 yaşında bir teyze vardı..Allah aşkına otur ben sana hizmet edeyim dedi..Kaynanam anca hadi hadi..

ilk bir ay birlikte yedik kendi evimizde bir gün makarna yiyesimiz tuttu hayır başka zaman yiyin evinizde dedi bağırdı..Söylemek de sıkıntı yok da karşında ki bakayım anlayacak mı..

Sizi çok iyi anlıyorum. Aile apartmanına gelin olmuş biri olarak değil ama 25 yıl aile apartmanında yaşamış biri olarak.
Amcamlar, onların gelinleri, babaannemler ve biz. Hatta yan apartmanda da babamın amcaları ve onların gelinleri.
O sülalenin kızı olduğum halde ben bile bazen boğuluyordum. Ah annecim 32 yıl olmuş evleneli hala ayrı bir yere taşınma düşüncesine.
Önce eşinizi kendi tarafınıza çekmeniz gerekiyor. Madem artık izindesiniz yavaş yavaş başlayabilirsiniz. Çok bunaldım artık. Biraz tek kalmak istiyorum, seni evimizde karşılamak istiyorum, evimde rahat kıyafetlerle dolaşmak istiyorum.... falan gibi. Sakin bir ses tonuyla anlatmaya çalışsanız. Hiç olmazsa bir süre deseniz, belki kendi evinde olmanın rahatlığını görünce eşiniz devamını getirir.
Siz söyleyince kötü olursunuz ama eşiniz söylerse kimse bir şey diyemez.
Bir yerden başlamanız lazım. Yoksa böyle sürer gider.

Anladım canım yüzgöz olmak istememişsin sanırım kayınvalidenle, o da oldu bittiye getirmiş. Ama ne olursa olsun senden başka o işi yapacak illa ki insan vardır. Ben olsam inadımdan yapmazdım sanıyorum, hatta yapmamı isterse durumumu görmüyor musun derdim. Çünkü bu kadarı insan kullanmaya giriyor.
Neyse, senin emeklerini kul görmezse Allah biliyor, Allah akıl fikir versin kayınvalidene.

kusura bakmayin
böyle olaylarda hic kv falan haksiz görmüyorum
sizin sucunuz
böyle yasamayi siz secmissiniz aslinda kabullenmissiniz
özel hayat sifir
birde hizmetcilik vs vs vs
2 sene sonra birseyleri degistirmek cok zor
cünkü herks alismis
kavgasiz zor
hamilesinizde
takmayin kimseyi ne olursa olsun ne derlerse desinler
evinin hanimi ol ben kafami dinlyecegim
iste kendi evimde yemek yineyececim ve yani nasil istiyorsaniz öyle
bu sizin hayatiniz
lütfen sizi kimseyi karistirmayin
esinizede adam aklli cekin konusun
sanirsam kendiside hayatindan cok memnun

inşallah canım..Ahirete saklıyorum artık ben alacak verecek davasını..

şanslı sayılırsın bence bi sorun tatışma falan olduğu zaman kapını kapatıp oturacağın bi evin var en azından

bana göre de konu sahibinin kendi seçimi olmuş bu yaşam.ne demak benim annem ve akrabalarım evime gelemeyecek.ne demek ne yedireceğim gelenlere.

konu sahibi çalışan biri değil mi.alırsın evine hazırlarsın çağırırsın akrabalarını.o da olmadı mı çağırırım kaynanamın evine.orada yaşıyorsam benim misafirlerim de elbette gelecek

Ben yeni evli iken kayınpeder dedi ne gerek var gelen misafir buraya gelir burada yer içer..Eşime kusura bakma dedim..Ben misafir çağıracağım e benim de dostum akrabam var senin de annenin babanın yanında ağırlayacağım kimse kusura bakmasın benim evim ayrı şükür ağırlayacak durumum da var dedim baştan..Eşim tamam dedi..

Biraz ayaklarının üzerinde durmak lazım hazır al arkadaşım ama yine evinde ağırla..

bende altlı üstlü oturuyorum canım.. bizdede yeme içme birdi ama ayırdık çok şükür rahatım şimdi.... dogumun yaklaşmış canım, onu bahane edebilirsin rahat emziremiyorum yukarda falan dersin...

Canım 15 yıl önceki Halim aklıma getirdin hoş durum değiştimi yok sadece yememiz içmemiz ayrıldı ama bu sefer başka durumlar ortaya çıktı ben yeni evliyken gözümde kaldı şöyle güzel sofralar kurmak baş başa bişeyler paylaşmak ama ellimden hiç bişey gelmedi malesefyeni evliyken sabah 6.30kalkılacak yukarıya çıkılacak sofra hazırlanacak eğer geç kalmışsam vay halline geç dediğimde 7.30 kadar uya kalmışsak yukarıdan ayaklarıyla yere vurrlardı nasıl zannedersin ev başına yıkılıyor alel acele toplan bıde yenı Evlisin duş alırsın alamazmısın yanı anlayın kımse düşünmüyor koça koça insanlar ne açıklama yapabilirsin ay durun bi duş alıp gelisem dıyecek halin yok sora gidersin eltin benden önce inmiş sofra hazırlanmış bı karış surat eltin öyle yaparsa kayınvalidemi siz düşünün artık o yemeği yersin ama kan içsen Onda daha iyidi bide kayınvalidemin temizliği tabikide biz yapardık
sil süpür haftada bir cumartesi gunu tıp köşe pazar çamaşır yıkanacak çamaşır makınası var hemde tam otamadik bide ellde çamaşır yıkanaçak işte ben orda dur dedim kv bana dediki makınaya kurma bizimle sende gel yıka dedi ben kv benyıkayamam benim makinami kurdurun insan iç çamaşirini nasıl kayın valdesiyle yıkar helede yeni evliyken bazen fandezi çamaşırlarda oluyo çok tuhaf olmuştum Ozaman bana cepe aldılar eltim kv doldurur üstüme sallar küserlerdi kv eltim ama neye küsdüklerini anlamzdım günlerce konuşmazlardı kedimde hatayı arar durudum günlerce ağlardım ben ne yaptım diye şimdi kendime salak diyorum Bunlarla akşama kadar boğuş dur akşam olur sen koçanı ağzına bakıyorsun biz kayınpederimin ağzına hadi inin diye bekler durduk İn sabah yer sarsıdısıyla uyanıyorduk sanıki dersin fay hattı bizim evin alttan geçiyor başta dediğim gibi yememiz içmemiz ayrıldı ilk çoçuğumda birlikte bu sefer kıyaslamar eltimle başladı Etim kızları çıktı ortaya onlar uğraştı benle yani anlayacağın halen kurtulamadım bu cehennem den şimdi sizin anlayacağınız bu evde 4tane cadı kv dem var 15 senenin içine 30senelik şeyler var anlatamadığım sana şunu söyleyeyim sakın çalışmayı bırakma her ne olursa olsun eğer ben çalışsaydım ki ben16yaşında evlendim görüşçü usulü ondan çalışamadım evinizi alın ve oradan çıkın yemenizı ayır ama zamanla oda yedmiyecek zehirli sarmaşık gibi bunlar her yeri sarar
Aklıma bişey geldi biz yeni evliyken hiç tek başımıza çıkamazdık ya Bayram Yada market alışverişi için onun dışında olmazdı bız 8sonra dışarıda el ele yürüdük oda arabada yer yok biz yürüyelim dedik yanı özel bişey değil ozaman eşime biz senele ilk defa el ele yürüyoruz dedim Burda ağladım işte evede kimse gelmezdi birkere eşimin arkadaşları eşleriyle geldi kayınpederim kıyamet koparmıştı annem aramızda 5 dakika bile yok Annem doğumlarının dışında bayramda yani özel günlerin hariçinde gelmez gelsede mutlak bi laf sokarlar kadın geldiğine pişman edilirdi bıkere yiyenim davet ettim ondada olmadık yeden kavga çıkardı kv dem işte böyle daha anlatsam nelervar sabaha kadar yazarım size

Son düzenleme:

o bulaşık leğenine sokup onu bi güzel köpürtecen süngerin sert yüzüyle alahımmmm:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…