Benim Gibi Eşinin Ailesiyle Aynı Apartmanda Oturan Arkadaşlar YARDIM

10 senedir kaynanamla oturuyorum kayın pederım le bosandılar allahım allahım keske bosanmasalarmış hiç degilse eşimi rehat bırakırdı sürekli mızmızlık sürekli kıskançlık ilgi isteme çocuk gibi duygu sömuruısü aglama kusucam artık yaaa

o bulaşık leğenine sokup onu bi güzel köpürtecen süngerin sert yüzüyle alahımmmm:)))

Ayyy gaza geldim şimdi çıkar yaparım intikam soğık yenen bir yemektir der yaparım

Ankara ya yürüş mü yapsak kaynanalar kaynanalar rahat durunnnn yoksaa sizi kazanda kaynatacağız

bende altlı üstlü oturuyorum canım.. bizdede yeme içme birdi ama ayırdık çok şükür rahatım şimdi.... dogumun yaklaşmış canım, onu bahane edebilirsin rahat emziremiyorum yukarda falan dersin...

Nasıl yeme - içmeyi ayırdın canım ?

Evlenmeden önce amaaaan, evlenip ne yapıcaksın? Koca derdi çekmek kolay mı? Evlenme, evlenme.. Evlenip tecrübe etmiş ablalarımızın klişeleşmiş sözüdür. Evlendikten sonra da dövüyor mu, sövüyor mu, alkolü mü var, ee daha ne istiyorsun oluyor mevzu, bilmiyorum karşındakini sorunlu bulmak için illa dövmesi, hakaret etmesi mi gerekir?

Siz hamile halinizle çalışıp bir de kayın validenizin evinde didinirken anasıyla danası uzanmış tv keyfi yapıyor, eşiniz bir tek benim eşim var burada? demiyor ama, gelinin görevi ne? hizmet mantığı, eşiniz böyle olduğu müddetçe siz mesafe falan koyamazsınız, önce onun empati yapıp size hak verir kıvama gelmesi lazım..

Ben cevaplamak istiyorum :))

İlk ay birlikte yedik eşim maaşını alana kadar evde sadece kahvaltılık vardı..Aslında ilk 6 ay 8 ay birlikte yiyecektik borç harç dediler tamam dedim..Ama benim çeyiz serilirken kayınvalidem ilk 3 sene birlikteyiz belki sonra ayırırım demiş bizimkilere ben evlendikten çok sonra öğrendim..Söylemediler..Neyse kayınvalidem bana eşimin maaşını onlara vermediğini söyledi..Kayınpeder demiş bunu ona..O da kendilerine güveniyorlar ki getirmemişler dedi..Bana laf soktu maaş niye bizde değil diye..Benim şartel attı ama 1 aylık evliyim ne diyeceğim..Eşime söyledimm..Kusura bakma da ben annenden 5 lira kaş 20 lira ağda parası diye mi harçlık isteyeceğim..Evlenmeseydim daha iyiydi kendim çalışıyordum zaten..Ben anneme harçlık veriyordum..Bu olay eşimin zoruna gitti tabi ses yok..

Hafta da 1 evde yemek yemek istiyoruz ama kayınvalidem başka zaman yersiniz diyor anne lütfen diyorum kadın işine gelmiyor sende salata yaparsın diyor..E yeni evliyim giyinmek istiyorum evde yemek yapmak istiyorum sarılarak tv izlemek vs. vs.

Baktım olmuyor bu iş..

Her akşam giyindim eşimi karşılamak için eve iniyordum ona bile ne var çıksın buraya diyordu..Giyinmek ile giyinmemek arasında kıyafetler giydim..Yemek hazır masa hazır. yani makarna salata ayran felan evde yok çünkü maaş da gelmedi daha..1 2 5 E eşimde maaşını aldıktan sonra ayırdık ama haftanın 4 günü orada idik..İşve cilve..Yani tabi bu ilk zamanlar için şimdi yapsak işe yarar mı bilmem

Ki zaten inan eşin kendi evinin huzurunu tadınca öyle her akşam çıkmak istemiyor..Yemek evde yiyorduk ama her akşam biri arardı çay koydum gelin yok siz için yorgunum diyordu eşim hadiiii , 5 dk sonra yukarıdayız..

Öyle kolay olmuyor inan..Benim oğlum doğduktan sonra her kşam çıkmamaya başladık..Allah razı olsun annecimmm ilk 3 ay yanımda kaldı..

Kayınvalidem ona bile laf söyledi..Annen gelenlere hizmet eder yemek yapar ben çocuğa bakarım dedi..Çok zoruma gitti..Annem Antalyadan geldi yanıma..Eşime söyledim kendi misafirlerini benim annem niye ağırlıyor günlük bebek yatıyor zaten neyine bakacak ki dedim..Komşular geliyordu anneciğim hizmet ediyordu hep..O baş köşe de oturuyordu anne bırak ben yaparım diyordum artık annem sen yat kuzum diyordu..

Ben de nişanlımdan bu sebepten ayrıldım çok sevmeme rağmen. Ailesi tutturdu bizim alt katımızda oturacaksınız diye.Kayınvalidem ben oğlumu dizimin dibinden asla ayırmam dedi.Ayrıca bana karşı o kadar soğuk ve mesafeli davranıyorlardı ki anlatamam.Hadi iyi olsalar samimi olsalar neyse.. Böyle olunca istemedim tabi onların dibinde yaşamak.Benim istemediğimi anlayınca da vazgeçtiler gibi bişey oldu.Ne aradılar ne sordular,nişanlımı doldurup doldurup benim yanıma yolladılar ve sonunda ayrıldık bu ev muhabbeti yüzünden.Başta çok üzüldüm ağladım,hala da bazen çok üzülürüm ama mantıklı düşününce diyorm ki iyi ki taşınmamışım onların yanına

İlla ki yıpranmışsındır..Ama benim düşüncem belki de hayırlısı buydu..Yani bizim gibi olduğunda emin ol hayatın mücadele ile geçiyor..Kızma ama senin adına sevindim..

İlla ki yıpranmışsındır..Ama benim düşüncem belki de hayırlısı buydu..Yani bizim gibi olduğunda emin ol hayatın mücadele ile geçiyor..Kızma ama senin adına sevindim..
Yok canım kızar mıyım hiç,nişanlıyken her gün ağladım, her gün.Hayırlısı buydu demek ki.Senin de durumun düzelir inşallah canım Allah yardımcın olsun.İnşallah ailenle ayrı bir eve çıkma imkanınız olur da mutsuzluğun son bulur canım.

Allah yardımcın olsun canım gerçekten zor bir durum dilerim çocuğun dünyaya gelene kadar bu durumu çözersin...

Güzel duan için Allah Razı olsun canım..Hayırlısı artık..Rabbim güzel yazı kaderler yazsın iyi insanlara denk getirsin inşallah..

eşimin babasını ufak bi yanlış anlaması sayesinde ayrıldık... çok şükür... adam yanlış anlasıldım desede, iş işten geçti daha sonralarıda çok çıktım yukarı ama artık fazla çıkmıyorum sadece akşamları çıkıyoruz çay içmeye yada onları çagırıyoruz... ALLAH yardımcın olsun bebegin hayırlı saglıklı olsun inş... sakın çalısmayı bırakma canım sakın..

Son düzenleme:
bende aile apartmanında oturuorum..eşimin amcaları..k.v vs. ile...çok zor aile apartmanı binanın altında da marketimiz var durumum o derece vahim.. rahat bi aileden geldm burda öldüm öldüm dirildim o derece zor yani..1 yılı aşkın zamandır ne savaşlar veriorum pekte sabrım kalmadı galiba..hergün kahvaltı akşam yemeği aynı olsun istedi kaynanam..hergün çıkıp işin gücün varmı nasılsın dememi bekledi..ve ben böyle bi yapıya sahip oldunu bilmiodum cahillik aynı apartmanda olurda bu istekler olmazmı işte bilemedim..eşimde evimiz ayrı herkesin yemeği kendi evinde pişer bizde sadece çok gezersek amcalar vs karışır şimdi gezdin gezdin derdi..ama alakası yok hep onun yüzünden..evlendik hemen akşam yemeğiyle başladık çıkmaya..eşimin tatili bittiğinde sabah kahvaltıyıda beraber yapacaz dedi kaynanam 3. ayda kestim kahvaltıyı hadi yeni gelinimde istiyolardı şimdi kusura bakmasınlar dedim..kaynana kızdı küstü ama geçti..yakın zamandada pazarları akşam yemeğinide kestim ona gık diyemedi..pazarları kapısını çalmıorum misafirleri olmadıkça onuda zorla çağırıolar mevzu uzamasın die katlanıorum..temizlik işinide yazsonunda bitirdim gündüzleri kapısını çalmıorum çatladı geldi geldi bağırdı çağırdı ne laflar söledi git babanın evine filan benimde tabi çenem durmadı sana düşmez beni babamın evine yollamak sen bana bağıramazsın bana anam babam bağırmadı hayatında kendinden sen soğuttun. iice soğutursan kapının önünden geçmem dedim şimdi düzeldi gibi ama sanmam neyse o yine sinirlenir azcık bişeye eski haline döner değişmez yani bi seneyi aşkındır değişmediyse..yani kısaca eşimin ailesinin hayatını yaşıyoruz aynı binada olunca ve ben artık dayanamıyorum..cuma günü bana fikrimi sormadan teyzesigile götürdüler sustum yine eşim üzülmesin die dün pazarımız vardı onlara misafir geldi die pazarımızı yaşayamadık eşime bağırdım çağırdım ama değişen birşey yok şimdi eşimle konuşmuyoruz olan bize oluo kimseye birşey olduğu yok güllük gülistanlık herkes hayatına devam edio..eşime kaç kere anlattım bak ailen için bizi feda ediosun birimizden birimize bişey olacak yada bitecek bu evlilik die tamam dio haklısın aşkımsın canımsın doğrusun dio bakıyorum hiçbirşey değişmemiş yine olan bize olmuş eşim korkağın teki..ailsinin ağzına bakıo huyu kurusun değişmezde bu saatten sonra..bende itekleye itekleye neree kadar gidecekk tek benim çabamlada olmazki..Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin

ccanım kaynananın dediği laflara çok sinirlendim nedemek babanın evine git ben olsam daha suratına bakmam ama mecbruz işte...

benımkıde aynı 2eltım kaynanam ve görumcemle aynı bınada oturuyorum cok zor oluyor ıkılı konuşmalarmı dersın daha neler neler kımseye onermıyorum bır bına içinde oturmayı evlendıgımden berı calışıyordum kafam rahattı hamıleyım bıktım bunların laflarından bana gelıp başka konuşuyorlar dıgerlerıne başka

arkadaşım olaylarımız aynı değil ama cıkan sonuc aynı bende aynı seyleri yasadım diyim cok benzemesede bende eşimin ailesinden bize verdiği rahatsızlıklardan şikayetciyim. eşinle konusmayı denesen artık dayanamadıgını yumusak bi dille ifade etsen. birbirinize vakit ayrımayı teklif etsen ona sevkatli davran bilmiyorum ki işe yararmı bende bazen yarıyo sen onlara hizmet etmek için e vlenmedin ki. mesafe koy tabi. başım agrıyo de bazen soguk davran konustukların karısma. ben öyle yapıyorum haaa anlıyolarmı dersen eşşel hoşaftan ne anlar yasa hoşlaftan işte.. yada bu Anlayana Sivri sinek saz anlamayana davul zurna az... hiiiiiçmi hiç anlamıyolar cahile kültürsüzler. evlendiğim gece bile evin içinde ordu vardı o şekilde yaşadık ilk gecemizi hesap et artık

Ya okudukça sinirlerim bozuldu.. Henüz bekarım ama evlilikten korkmaya başlamadım desem yalan olur..
Aynı durumda olan pek çok arkadaşımda da aynı dertlere şahit oldum..
Hatta bazıları sırf o binadan uzaklaşabilmek için küçücük bebeğiyle çıkıp, akşama kadar ya alışveriş merkezinde ya da biz arkadaşlarından birinin yanında dururdu.
Çünkü ailesine gitse, ağzından kaçırmaktan korkarlardı. Neyse ki bazıları eşini ikna etti de, ayrı eve çıkabildiler.. Gerçekten çok zor bir durum..(
Ya neden öyle kabile gibi bir arada oturmak isterler ki, anlamıyorum.
Eskiden bir saldırı..vs olur diye kabile şeklinde bir arada yaşanırmış.. şimdi niye bunu devam ettirmeye çalışırlar ki?
Keşke en başından bir arada oturmayı kabul etmeyip, başka yerde oturmak isteseydiniz..

Son düzenleme:

işte canım biz o cahilliği yaptık sende görmüssün yaşananları aman sen dikkatli ol. valla şahsen ben görümcemle oturuyorum kendisi bekar 34 yasında falan ben o evlenmeden evlenmicektim öyle anlaşmıstım eşimle ama bizim düğün oldu oda konustugu cocuktan ayrıldı sonra ne biriyle görüştü ne baska bişi başımıza kaldı işte eşim gitte diyemez anlar diye cabalıyoruz ama ne geeezeer aman rabbim korusun herkesi böyle dertlerden

ben kv ile birlikte oturuyorum aynı aprtman olayına gelince benim abimin eşi ile aile görüşmüyor abim gelmiş bir apartandan 3 daire alayım annem küçük erkek kardeşim ve ben oturacakmışız yazık demişim küçük geline yapma olan ona olur en iyi kv uzakta olandır neden gelinlerin deinsan evladı olduğunu düşünemiyorlar ......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…