Benim gibi kendi bedeninden utanan ve mutsuz olan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi hanne
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hanne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2006
700
3
0
Diğer
arkadaşlar sanki bu bedeni ben taşımıyorum,sanki bana ait değil,benimseyemiyorum bir türlü,sevemiyorum.kişilikle falan ilgisi yok bunun,üzerimde taşıdığım fazla geliyor bana.sık sık estetik yapma biyerlerimi düzeltme düşüncesi oluyor.beni eleştirmeyin lütfen içinden çıkamıyorum.kompleksliyim belki de,hemen herkes bütün arkadaşlarım kiloyu kalça kısmından alır bacakları kalınlaşır ben tam tersine 100 kiloda olsam bacaklar aynı hatta durduğu yerde inceliyorlar,göbek büyüyor bel kalınlaşıyor.bu sefer kendimde eksik görmeye başlıyorum.omuzlar geniş kalça basen dar kalın bel tipsiz bir vücut şekli.belki ince bir insan olsam yakışacak ama bizim ailede zayıf insan yoktur boğazımıza çok düşkünüz çok iştahlıyım.biraz da stres.bu işin teferruat kısmı.yüz hatlarım fazla çocuksu,makyajı kaldıramıyor,gözlerim ufak ve göz kapaklarım düşük,ağzım ve dudaklarım küçük,elmacık kemiklerim falan yok yada yanaklarımın tombulluğundan göremiyorum.solda çarpık dişim yüzünden ağzım kapalı bıyık altından gülmekten bıktım.yüzümde sivilcelerden sonra iizler kaldı ve nefret ediyorum bunlardan.makyajla saolsunlar daha belirginleşiyorlar.26 yaşındayım ama saçlarım kendimi bildim bileli dökülüyor artk her gittiğim kuaför saçların azalmış diyor saçlarımla uğraşmaktan bıktım.tel tel kabarıyor sanırsın tel kadayıf koydum kafama kuruda değil ama böyle kabarmasının nedenini anlamış değilim,notre damın kamburu benden iyi herhalde ..

çok nadir de olsa iltifat alıyorum kalem çekmeden rimel sürmeden dışarı adımımı bile atmıyorumki..
ama genelde beğenilmediğimi biliyorum..
belki bunları kompleks yapmamın nedeni eski 2 ilişkimde tipsizlikle suçlanmamdı.
vücudumun şekli kilo meselesi beni öldürecek.bir gün önce beni görüp de kilo aldığım halde zayıflamışsın diyolar halbuki benim belden alt kısmım zayıflıyor ve zayıflamışsın demeleri beni mutlu edeceği yerde iyice sinir ediyor.

sizler diyeceksiniz şükürsüzsün ama hayır değili,bunları da düşündüm,eli kolu olmayan,hasta insanları,gözleri görmeyen kulakları duymayan ama buna rağmen mutlu olan insanları biliyorum.ama olmuyor benim mutsuzluğumun nedeni bu benimseyemiyorum bu özelliklerimi benim gibi hisseden var mı?

ben de senin gibi hissediyorum cunku ben de kilo aldigimda gobegim cikio hamile gibi duruyorum hatta herkes gobegime bakiyo acayip one cikiyo cunku nefret ediyorum. bacaklarim da kalin, dize kadar cizme giyemiyorum olmuyo cunku. yuzum de guzel degil. ben de tipsizim yani. iliskim olmuyo bu yuzden. offf...

canım benim bacaklarım da kalın değil,düşün orantısızlığı.öyle utanıyorum ki bazen.hep bunu hesap ederek giyiniyorum artk giyim hilelerini iyi öğrendim.göbek kadar kötü birşey yok neden böyle yaaa nedenn

evet gobek gercekten korkunc bi sey. dusuk belli pantolon giyemiyosun :S o kadar ozeniyorum ki kalcadan kilo alanlara kilo aldikca seksi oluyolar bense hamile gibi oluyorum

ne kadar şansssızız ya.benim aldığım kazak bir ay sonra olmuyo üzerimde kapatsın diye çekiştiriyrum çünkü mutlaka kilom oynuyo direk göbeğe gidiyo kilo Allahın vardır mutlaka bir bildiği yoksa nedir suçumuz günahımız bilmiyorumki

valla canım ben sadece zayıflıktan şikayetçiyim yinede şükür elimizz ayağımız tutuyor

kızlar kendinize güvenin biraz ya, bu ne karamsarlık...
siz sadece bedeninizden ibaret değilsiniz ya...
övünebilceğiniz başka başarılar hedefler edinin kendinize...
popüler kültürün dayattığı kadınlardan olmak zorunda değilsiz...
sizi hiç görmedim ama çirkin olduğunuzu hiç sanmıyorum, hatta çirkin olduğunuzu sadece siz düşünüyorsunuzdur eminim... sizdeki tamamen takıntı bence...

canim benimde kilo alma seklim ayni sayilir en cok kilolarim belimde ve karnimda toplaniyor.
bende cok ozenirim beli ince olupta kalcali olanlara,ustume gore bisey bulmak cok zor,ama biraz zayifladim, ben once 53 kiloydum o zamanlar iyiydim herkez begenirdi yani,
ama evlendikten sonra stres filan derken 87 kiloya ulastim hayatim resmen kabusa dondu,
bak sana oneririm Pilates cok faydali bolgesel olarak insani guzel zayiflatiyor,
tam 4 yil sonra zayiflamaya karar verdim ama zayifladikca kendime guvenim geldi,cok degil 10 kilo verdim,
mutlaka sende guzel bir kizsindir biraz gayret,kk daki basari hikayelerini oku insani cok hirslandiriyor.
birde ben sunu fark ettim biz kilomuza cok takilinca cevremizdekiler de bunu farkediyor ve resmen guzel bi sekilde kullaniyorlar kendine guven neler var dunya da, cok ozeniyorum ozguveni olan insanlara ne kusuru olurlaarsa olsun yine de guzel bi sekilde kamufle ediyorlar hayranim yani,

Son düzenleme:
Valla ben bir ara yaprak dökümündeki Leyla gibi olmuştum.Hani hep pembe montuyla geziyordu ya.Ben de yazın bile bosbol bir yeşil polarım vardı onu giyiyordum.Neden?Çünkü kilolu olduğumu düşünüyor,kendimi beğenmiyordum.Ne zaman zayıflarım o zaman doğru düzgün giyinirim düşüncesiyle yazın kavurucu sıcaklarında bile yeşil polarla dolaşmıştım.Şimdi de komplekslerim var ama artık azaldı.

Yalnız kendinizde sevmediğiniz bu özellikleri herkesle paylaşmayın,fazla dert yanmayın.Günün birinde kalbiniz kırmak için bunları kullanabilirler.

Güçlü olmak lazım,kendini sevmek lazım...Başka yol yok maalesef.

çaresiz dertler değil ki bunlar
kilo verebilirsin gayret ederek
spor yaparak orantısız bölgelerini inceltebilirsin
saçların için doğru bi kesim ve iyi bi bakım
cildin içinde bi dermetolaga gitmen cilt bakımına
özen göstermen yeterli
bi de doğru makyajla afet olur çıkarsın
yeter ki gayret et

İçim karardı.
Her insan güzeldir,önemli olan güzel noktaları ön planda tutmaktır.Bu kadar bedeninize takılıp kalmayın,başka şeylerle uğraşın.:78:

evet kilo verdiğim zaman güzel oluyorum ama bu sefer bacaklarım da inceliyor kolllar kalın bel kalın bacaklar ince tam tersi olması gerekmezmi spor yaptım bir ara ama bunu sürekli devam ettirmek lazım bıraktığın anda tekrar hızlı bi şekilde dönüyo o yağlar geri.cildim için kaç doktora gittim hepsi bir krem jel vs. verip gönderiyor kimisi geçmez diyor zaten en çok canımı sıkan da bu.ergenlikte yoktu sivilcelerim.şimdi ne kadar tutarsa artk lazere gidicem bu hafta yoksa çok kafaya takıyorum

İçim karardı.
Her insan güzeldir,önemli olan güzel noktaları ön planda tutmaktır.Bu kadar bedeninize takılıp kalmayın,başka şeylerle uğraşın.:78:

evt ben de takılı kalmamaya çalışıyorum ama güzellik öyle önemli hale geldi ki,yaşamın her alanında ve her anında karşımıza çıkıyor gözardı etmek imkansız

evt ben de takılı kalmamaya çalışıyorum ama güzellik öyle önemli hale geldi ki,yaşamın her alanında ve her anında karşımıza çıkıyor gözardı etmek imkansız
yaa birakin bu kadar maddi dunyada yasamayi birakin...nedir su konustugunuz durumlar yaa ....ruhunuz guzelmi artik insanlar beden guzelliginden bikmis durumda insanlar maneviyata bakmak istiyor....su ortama bir bakin guzel kadinlar birgun onunla birgun bununla yakisikli erkeklerde ayni...bu guzellikimi simdi tiksindirici birsey....manevi guzellige kalp guzelligine doyum olmaz gecici seyler icin uzulmeyin...toprak olacagimizi unutmayin...kalici seyler yapmak icin cabalayin...yuzunuze kezzap dökulebilirdi...sekilsiz bir haliniz olabilirdi....bir an nce kendinize gelin Allah bir ders vermeden..yuzunuz cocuksu ne super yaa....sizlere kizamiyorumda su genclik internet tv magazin aldi basini gidiyor artik midem bulandi benim bunlardan....cok guzel bir sunucumu mankenmi vardi iki hafta nce iki hafta icinde ldu gitti
guzelliginimi goturdu...hayir ne yaptiysa onu goturdu tabiiki...tamam gobegin kilo aliyorsa gobek hareketleri yap....bunlar dert degil....sinsi seytan duran tiplerdense cocuksu yuzler daha hostur her zaman...

Bana da bunlar takıntı gibi geldi.sonuçta herkesin kusurları var vücudunda beğenmediği noktalar var ama habire bunları düşünüp üzülelim yani.vücudumuza iyi bakmaya çalışırız,yakışanı giyeriz olur biter,olduğu kadar yani.hayatın tadını çıkartalım kızlar.komleks yapmak çok tehlikeli bence çünkü beyni çok yoruyor.

Kendımı sevmek ıstemeseydım, o kadar cok neden bulurdum kı!
Ama ben her aynaya baktıgımda, kendımı sevıyorum.
Guzel buldugum yerlerıme ıltıfat edıyorum.
Bekârken, hatta hâlâ ne vakıt aılemın yanına gıtsem, aynanın karsısına gecer,
suslenırım ve doner kendıme veya etrafımdakılere soyle derım;
'kahretsın, bugun yıne cok guzelım '

Mesela ben aslında burnumu begenmem, gunah olmasa estetık yaptırırdım derım.
Ama aynaya baktıgımda burnuma degıl, gozlerıme bakarım cogunlukla.

Sonra hannecıgım, ben sana sac dokulmesı ıcın formul vermıstım.
Yapmıyorsun demek kı.
Bak, benımde saclarım dokuluyordu ama artık dokulmuyor.

Bence gobegın ıcın de mekık cekebılırsın.
Yuzun ıcın ıse, benım ergenlıkte sahıp oldugum sıvılcelerı gorsen 'aman Allah'ım, bu ne!' fılan derdın.
Bırde ben cahıl aklımla, onları kökten temızleyecegım dıye jıletle kazardım
Hamdolsun, Allah bana acıdı da, ız fılan kalmadı.
Sonrasında bana doktorum cok etkılı bır jel ve solusyon verdı.
2 ay kullandım ve sımdı yuzumde ne ız var ne de sıvılce.
Ama ben o yıllardan berı, sabunumu ve havlumu ayrı kullanırım.

Bu arada karbonatın sıvılcelere ıyı geldıgını okudum dun.
Gercı sendekı sıvılce degılmıs ama belkı ısıne yarar, arastır bı'.

canım hepımızde var sorunlar mesala benm dişlerım berbat durumda gogsulerım vucuduma gore buyuk kendıme yakıstırmaya çalısıyorum ve bunu kullanmaya çalışan ınsanlara fırsat vermıyorum geçinip gıdıyorum işte bence sende oyle yap:82:

ah canım ya o sorun bende de var. ben kilo aldımmı direk göbek çıkıyo. kilo verirsemde en başta yüzüm ve bacaklarım inceliyo. 48 kiloya düştüm bi ara yinede hafif göbek vardı. boyum 1,67 düşün 48 kiloda göbek olurmu oldu. ama şimdilerde 65 belki daha fazla olmuşumdur. ( Allah'a hamd olsun halimize şükür ama oluyo işte kusursuz insan yok.

Bence insan her durumda kendini sevebilmeli, sen dış güzelliğine takmışsın ama en güzeli insanın huy güzelliği değilmidir. O ünlü mankenlere sorsan onlarda kendilerinde bir sürü kusur bulurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…