Benim gibi olan var mı?

Biyolojik aileniz ile büyüseniz şu anda bambaşka biri olurdunuz sanırım.
Aslında bu sizin şansınız olmuş.
Ama her ne olursa olsun insanın ailesi tarafından başkalarına verilmesi ağır bir şey.
Hissettiğiniz şeyleri yaşamayan hiç kimse anlayamaz.
Belli ki bu yükü tek başınıza taşıyamıyorsunuz.
Bu yüzden bir an önce profesyonel birilerinden yardım alırsanız belki biraz yükünüz hafiler.

Eşimin öz halası, babaannesi tarafından kız kardeşine verilmiş. 2 sene önce kaybetti manevi annesini halamız. Biyolojik annesiyle de görüşürüz ama manevi annesini çok sever çok sayar ayrı bir sevgi beslerdi ona...

Benimde ailem vardi ama herseyinle halan ilgilendi abartisiz babam cok sorumsuzdu bazen diyorum keske yurda verselerdi memur olurdum benim ki farkli bi olay mesela

Merhaba hanımlar,
aslında derdim sadece bu konudan ibaret değil, ama onları anlatmaya henüz hazır değilim. Şimdi sadece kısaca anlatmak, az da olsa içimi dökmek istiyorum.

Ben 18 yaşındayken Annemi kaybettim. Annemin vefatından bir kaç gün sonra onun aslında annem olmadığını, halam olduğunu söylediler. O an sanki annemi bir kez daha kaybettim.
Biyolojik Anne ve Babamın dördüncü çocuğu olarak dünyaya gelmişim. Beni büyüten Halam ve eşinin çocukları olmuyormuş, ve beni bebekken onlara vermişler, zaten ben istenmeyen bir çocukmuşum. Size anlamanız için halam ve eşi dedim, yoksa onlar benim için hala Annem ve Babam.
Beni öz evlatlarıymışım gibi nüfuslarına alıp büyüttüler. Annemin vefatından sonra Babamı bırakmadım, hatta ben evlendikten sonra da çoğunlukla bizimle kaldı. 2 sene önce malesef onu da kaybettim.

Şimdi 32 yaşındayım, ve ben hep bunları düşünüyorum, geçmişte yapılanların sıkıntısını çekiyorum. Hep güçlü durmaya çalışıyorum, dışardan bakanlar beni görenler bunu kendime böylesine dert ettiğimi göremezler. Ama ben her gün aynı şeyleri düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

Benim gibi Halasına/teyzesine/amcasına/dayısına verileni hiç duymadım. Kk da da biraz arattım ama benimkisi gibi bir konuya rastlamadım. Biraz da benimle benzer bir kaderi paylaşanlarla dertleşmek için açıyorum bu konuyu. Var mı benim gibi akrabalarına evlat olarak verilenler?
Canım bizim bı komşumuz vardı 6 tane erkek çocuğu oldu kızı olsun istiyordu 7. Side erkek olunca gorumcesinin çocuğu olmuyordu ona vermişti . Ama sonra çok pişman oldu geri alamadı cocugunda öğrenince nefret etti ondan falan ben daha küçüktüm tabi ozamanlar . İnsan kimin yanında büyürse o onun annesi ve babasıdır üzülme üzülecek biri varsa oda biyolojik annen ile baban 😶

Benim arkadaşım teyzesine evlatlık verilmiş o dönemlerde böyle şeyler çokmuş zaten. evli kendi yuvası var iki taraflada görüşüyor onlarda kötü insanlar değiller yokluk varmış kardeşinin haline üzülmüş vermiş beni diyor. O tarafa bayramlarda gider gelir büyük bi bağı yok ama mutlu ayrılır. Evlatlık verildiği aileye çok düşkün baya yaşlandı annesi babası sağlık sorunları var eşiyle birlikte çok destek oluyor çok ilgileniyor hergün gider arar sorar

Benim lisede vardi oyle bi arkadasim. Teyzesi amcasiyla evliydi ve onlarin cocugu yok diye vermisler.. o sirada hamileymis teyzesi:) hic dert ettigini hissetmedim. Sadece anneler gunu babalar gunu cifter cifter hediye aliyorum derdi:) parasi bitincede iki taraftan alirdi. Gercekleri hic saklamamislar ondan zaten. Barisikti durumuyla

Back
X