Benim gibi yaşayan, bilen yada avukat olan var mı?

Ben yeni boşandım ve bu süreci yeni yaşadım 1 yıldan önce anlaşmalı boşanma olmadığı İçin çekişmeli oldu.Ama ben tazminat ve nafaka almadım düğün takılarınında yarısını aldım hemen kurtulmak İçin.Eğer siz tazminat nafaka düğün takısı vb isterseniz ve eşiniz buny kabul etmezse anlaşmalı olmuyor çekişmeliye dönüşüyor ve dava süresi uzuyor hele ki karşı taraf inada bindirirse 2-3 yıl uzayabilir.Evden eşyalarınızı rahatça almanız İçin eve tedbir kararı çıkarmanızı tavsiye ederim.Mahkemenin ne zaman olacağı bulunduğunuzun yerin yoğunluğu ile ilgili benim 3 mahkemem 1,5 ay içinde oldu bitti.Ama siz birşeyler talep ederseniz 3-4 ayda bir olur mahkeme.Çünkğ düğün cd si inceleme fatura vb inceleme olacak.Ben Canımdan bezdiğim ve o süreci yaşamamak içim böyle tercih ettim.Siz bilirsiniz en iyisini ama bu süreçle uğraşmak çok çok zor ve yıpratıcı belli bir miktar talep edin ayrılın.Varlığı işe yaramayanın parası batsın.Çocuğunuz da Yok.Mahkemelerde sürünmek yerine iş ile meşgul olun ve o süreçte karşısınıza başkası illa çıkar hayatınıza bakın.ksrşı taraftan para alıp eziyet edilecek derken kendimize işkence oluyor.Çocuğunuz olsa herşeyi isteyin derdim ama İnan’ın değmez

yargıtay kararı var takilar gelinin. ama bu çekişmeli dava acilirsa.. ama eger sizinki anlaşmalı olursa avukata bile gerek olmuyor bazen. bir protokolle dilekçe verirsiniz, adliyeye gore değişir ama 3-4 ay sonraya randevu verilir. hakim protokol metnini okur,son diyeceğiniz birşey olup olmadigini sorar ve karar verir. detaylı anlatma olmuyor genelde, boşanmak istiyor musunuz vs diye soru mesela..10 dk bile sürmez..protokolde kimde ne kalacak ,alacak verecek vs cok detaylı yazılmalı.
Takılar kadın suçlu olsa bile kadına mı veriliyor?

Pek para etmediğini bilmenizi isterim.

Gönül ister ki maddi-manevi tazminat, nafaka vs tüm haklarınızı alın.

Ama adam öyle bir adam değil belli ki. Siz de sadece eşyaları istiyorsunuz. Sırf bunlar için de anlaşmalı boşanmak yerine çekişmeli boşanmayla uğraşmaya değer mi bilmiyorum.

Annem kullanırsın dedi ama ben istemiyorum. Avukatı bu yüzden istiyorum

Dava açılmadığını nereden çıkardınız anlamadım? Dava açılıyor tabi ki. Ama birinde anlaşmalı boşanma oluyor, birinde çekişmeli oluyor.

Tek celsede bitiyor dediğinize göre dava açılıyor demek ki?
Dava açılıyor tabiki anlaşmalı. Ama avukata gidip dava açıcam demişti konu sahibi o anlamda dava açılmıyor demeye çalıştım. Çekişmeli davayı tanımlıyor gibiydi cümlesi.

Kızlar Merhaba
Cumartesi gecesi rüyamda beyefendiyle bizi çok güzel bir şekilde çocuğumuzla birlikte gördüm. Dün gecede annesiyle telefonda konuşuyordum. Annesi bana oğlumla konuştum. Bana başkasını sevdiğini ama imkansız olduğunu söyledi dedi. Bende şaşkınlık içindeydim. Uyandım sonra. Uyur uyumaz görmüştüm. Saate baktım yatmamdan 10 dk içinde görmüştüm. Şaşkınlığım uyanıncada devam etti. Az önce whatsapp tan arkadaşıma birşey yazacaktım. Bir baktım engeli kaldırmış. Şaşırdım aslında. Ama ben kaldırmadım. Cumartesi günü de annem söyledi. Kardeşimle görüşmek istemiş. Kardeşim de yok işim var demiş.

Back
X