benim kadar sabır edip ve halen düşünen var mı?..

obur

Guru
Kayıtlı Üye
6 Mart 2009
718
0
316
İstanbul
Kaç kere konu açıp sonra sildim hatırlamıyorum.Ama sanırım bu sefer silmeyeceğim.
Kocamın benden bir isteği var.Ve ben bu isteğini sizden yardım isteyerek yerine getiriyorum.
Hanginizin kocası 3 kızına da sabahtan akşama "ayağına çorap ,terlik ,üstüne hırka giy.dersini yaptın mı?"diyor.Her kavga ettiklerinde araya girip haklıyı haksızı ayırmaya çalışırken evin içinde tam bir fırtına koparıp.Sizin acizliğinizden, kızlara laf geçiremediğinizden başlayıp, zayıf bir insan olduğunuza kadar çocukların önünde bağırıyor.Ondan sonrada çocuklarıyla konuşmayıp ,onlarla hiçbir şey paylaşmak istemediğini ,tartıştığı insanlarla görüşmek konuşmak istamadiğini söylüyor.
Bunlardan sonra çocuklarının kendisine karşılık vermesine içerleyip,hepsinin suçlusunun ben olduğumu söylüyor.
Hadi bakalım buyrun size tartışma konusu......Cevaplarınızı bekliyorum
Yalnız konu bununla başlayıp çook derinlere gidecek gerçekten yardıma ihtiyacım var.

daha çok yazacağım ama bana cevap yazan olursa..Doldum doldum taşıyorum....geçen ay patladım ama gene doldurdu.dayanma gücü nereye kadar
olmalı?..

sabahtan akşama oturup herkesin sessiz kendi halinde evde bir işle uğraşması ve onu(eşimi)rahatsız etmemesi gerekiyor.İstedikleri olacak ,kendi keyfi olursa birlikte oturup birşeyler seyredeceğiz.Film seyrederken ses çıkmayacak.Soru sorulmayacak.Mümkün olduğu kadar herkesin istediği ama daha çok kendi tercih ettiği bir film olacak.

telefonu çaldığında sessiz olacaksınız.hiç fark etmez film seyrediyorsunuz, dizi izliyorsunuz kendisi telefonda konuşurken yüksek sesle konuşacak ama siz susacaksınız.Evde başka oda yer yok sanki.Konuşur ,biraz yüksek sesle gülerseniz yada çocuklar kavga etmeye tartışmaya başlarsa kafalarına eline o anda ne geçerse fırlatır.Çünkü o telefonda konuşuyor.

bu evlilikte eş olarak ikinizin de tahammülünüz çok azalmış sanırım
eşinizin işi çok mu ağır? ya da çalışma saatleri mi ağır?
eşinizle, çocuklarınız dışında herhangi bir iletişim kuruyor musunuz?
bu konuda oturup neler hissettiğinizi açıkça konuşmayı denediniz mi?

Buyrun en son kavga nedenine evde 3 çocuk 15 tatil oldu.İlk 5 gün ortanca babaanneye gitti,sonra 5 gün en küçük gitti anacak kar nedeniyle ufaklık 1-2 gün daha fazla kaldı.Ablada bu hafta içi gitti.Bu akşam kandil nedeniyle ziyarete gittik.Eve dönerkende ablada toparlandı eve geri geldi.Evvett esas olaya geliyoruz şimdi.Kapıdan çıkıyoruz büyükbaba durdu durdu "ortanca burda kalsın"dedi.Bende "neden" dedim.Çocuğun ne üstü ne başı var.Zaten 2 gün sonra okulu avr.Hani ne anlamı var.Kalmadığı yer değil,zaten kaldı.Yok kalsın burda.Kızıma döndüm "giy üstünü yürü eve dedim."Mırın kırın kalıyım.Giy üstünü dedim.BU sefer babaanne "kalsın ne olacak"
Tamam kalsın da kardeşim de .en ufak astı suratı "niye kalıyor diyor."Ona verilen cevap senin üstün başın yok nasıl kalacaksın.Zaten pazartesi dr gideceğiz.Bu söylediklerinizin neresi tutarlı?..
Zaten ne zaman tatil olsa hep ortanca babaanneye kalmaya gider, en küçük gitsede 3-5 gün kalır.
Benim derdim orada kalıp kalmamamaları değil.Benim derdim birini çağırırken diğerini çağırmamaları ve ortancaya bir dnya hediye ıvır zıvır alınırken en küçüğe sus payı verir gibi 2-3 şeyin alınması.

İŞi çok mu ağır?....Yada çalışma saatlerini soruyorsunuz ?Size çok dürüst cevap yazıyorum.Sadece pazartesi ve salı günleri 8 de çıkıyor.Akşamda 5de evede oluyor.BU da bu sene kasımdan bu yana .Yazın haftada 1 gün istediği saate çıkıp istediği saate eve geliyor.Bunun dışında gece sabaha kadar bilgisayar karşısında oyun oynuyor.Sabahta artık nasıl değerlendirirseniz saat 12-13-14-15 benim onu uyandırmama göre kalkıyor.

Karşılıklı konuşmayı denedim.Daha geçen hafta patladım diye yazmıştımya konuştum.Tamam bundan sonra hergün işe gideceğim.Siz istediğinizde siznle birşeyler yapacağım dedi.DEDİ ama bi haftadır kar durmak nedir bilmiyor.Ancak bu gün evden çıktı.Akşam 18 de evdeydi.Tamam ben onun yatıp kalkmasına da takmıyorum artık.Evlendiğimizden beri hep aynı tas ,aynı hamam değişen birşey yok.Kavgadan sonra tamam artık her gün işe gideceğim diyor.Geçen sene ameliyat oldu.Kasık fıtığı oldu.Gittim gidiyorum.Gene evde oturdu.
Tekrar ediyorum artık alıştım.Evde oturuyor.Ona da alıştım.

Alıştım ama kardeşim evdesin bir çocuklarınla beraber birşey yap.Bir ellerinden tut sinemaya götür.Yemeğe götür.
Ancak zorlayarak götüyordu.O zamanda bir hareketlerini yada bir şeylerinden olay çıkarıp," bak işte ben dedim.bunlarla bir yere gidilmez.Bir daha bir yere gitmiyoruz.NOKTA"

Ya arkadaşlar insan niye evleniyor?Allah aşkına bir cevap yazın?Çocukları sokaktan mı buluyoruz biz?Kız çocuğu diye babalarıyla gezip tozmayacaklar mı?Ya da parka gidemeyecekler mi?Neymiş efendim parkta kadınlar çocuklarıyla berabermiş.Size yeminle haftasonları parkta kadından çok erkek var.Sitemizde havuzumuz var.Bütün yaz evde oturur bir kere havuza inmez.Efendim hafta içi hanımlar varmış.Allah allah sitemiz haremlik sultanlık ayrı sanki kadın kadar erkekte var.Ne olur sanki sende aşağı insen "yok,olmaz."

Bundan sonra gelebilecek sorulara cevap yazayım.İsteyerek sevişerek hatta evden kaçıp annemle babamı yok sayarak evlendim.25 yaşında evlendim.Hani çocuk değildim.Üniversite okudum.Şuanda 44 yaşındayım.üç kızım var.En büyüğü 17 yaşında ortanca 12 yaşında en küçükte 10 yaşında
Çocuklar olan biten herşeyin farkında her ne kadar onların yanında tartışmamaaya yada kavga etmemeye çalışsakta.Sonuçta birşekilde olmuyor.Bu akşam arabada eve dönerken kendisi söylenip konuşup durdu.Bende en sonunda az önce yazdığım gibi çocukların orada kalıp kalmamamalrı değil benim derdim.Tek derdim küçüğe neden bu şekilde dvaranılıyor.dedim.Ama sonuçta aciz olan, lafını geçiremeyen,kötü olmamak için hayır diyemeyen,hatta ve hatta oldu bittiye getiren ben oldum.

"Aşkın gözü kördür "derler gerçekten insan kör oluyor.Seviyorum olsun birbirimize dayandık mı olur ,herşeyin altından kalkarız dedim.Tanımadığım yada sevmediğim bir insanla sırf askerliğini yapmış,üniversiteyi bitirmiş,parası ,işi ,evi var.diyerek evlenmeyeyim dedim.Üniversiteyi zorla bitirtim,askerliğini tamamlamasını ,kızım 3 yaşındayken annesi ve babasıyla oturarak bekledim.Bir işe girmesi ,iş kurması için yıllarca tartıştım.Üstüne 3 evlat verdim.
Ay kızlar ben yıldızlı "SALAĞIM" vallaha hem yaldızlı hem de yıldızlı

Kaptırdım yazdıkça yazıyorum.Ama kimseden cevap yok.Gerçi yazmak içinde bayağı bi geç saat.Ama benim ne sinirim ne de tahamüllüm kalmadı.

saol canım sen ne yaptın?alıp kocanı ,bu benim kaderim ne yapayım diyip de oturdun mu?Ne yaptın?..

benim çok yeni daha evliliğimm 2 senelik..işten yana bir sıkıntı yok ama benimle yeteri kadar ilgilenmiyor..artı ailesi çok üzdü benii hala da zaman zman devam ederler sağolsunlarevlenmeden önce daha farklıydı aşktan herhaldeevlennce bir de kvalide işin içine girince herşey değişti maaleseff

allah yardımcın olsun.Ama sana naçizane bir abla tavsiyesi sakın evliliğin oturmadan çocuk yapma!..Sakın çocuk olsun düzelir seninle evle ilgilenir.Yok anam babam nasıl olsa anne evde çocuk bakıyor diyerek evdeki harala güreleden kaçar oluyorlar.Ay bir dakka allah var yukarda doğumunu yapana kadar sana titriyor.Senden değerlisi olmuyor.Doğumu yaptığında da bir süre bu şekil devam ediyor.Ayy doğruymuş çocuk olduğunda bak daha iyi olduk derrken, bir bakıyorsun bu sefer çocuk yüzünden olmadık şeylerden kavgalar çıkmaya başlamış.İyi ne kelime daha daha beter olmuşsun.

müthiş stres içindeyim bu yüzden olmuyor zaten...ama ben üzülmüyorum sizin de dediğiniz gbi daha kötü olmasından korkuyorum hem de..vardır bir hayır.zaten olursa kvalidemler hayatıma daha çok girecek çokkk iyi biliyorumm

boyle insanlar en basta sinyaller verir..herseyin bir dayanma siniri vardir..bir evde birsey kötüyse birsey iyidir..sizde hicmi yok? ayrica madem adam boyle nden 3 cocuk yaptiniz? ve bu adamla 3 tane cocugu o yaslara masalah nasil getirdiniz?

sızı kırmak ıstemıyorum
yasınız benden epey buyuk ama

madem bu adam bastan berı boyle,calısmayı sevmez,tahammulsuz ve saygısız dı?
Neden 3 cocuk yaptınız ablacıgım?
Cocuk hıcbır durumu degıstırmez kı,
varolan mutsuzluk oldugu gıbı devam eder...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…