benim kadar sabır edip ve halen düşünen var mı?..

Zaten doluyum hafta sonundan bu sefer ben patladım.
- Çocukların yanında arabada dönerken demediğin laf kalmadı.Ne acizliğim, ne laf geçiremem......Bari çocukların yanında beni aşağılama ondan sonra tabiki benim lafımı dinlemiyorlar.dedim.
Babadan gelen Cevap -En azından ben senin yüzüne söyledim.Arkandan laf etmedim.Sen benim arkamdan konuşuyorsun.Çocuklarda benim taklidimi yapıyorlar,bana karşı geliyorlar,lafımı dinlemiyorlar.şimdi bu çocuk benimle işe mi gelecek?
Zaten çıldırmışım, hem laf işitiyorum, hem aşağılanıyorum ........-Tamam yeter benim bunlara tahamülüm kalmadı.Bu evlilikte, bunlarda hata ,boşa beni ,al çocuklarınıda istediğin gibi yetiştir.Çok ciddiyim git bir avukat bul ve şiddetli geçimsizlikten ver dilekçeyi yeter artık .dedim.
Bu sefer cevap ne oldu biliyor musunuz?-Zaten dengesizsin benim arbada çocukların yanında söylediklerime kızıyorsun.Ama sen sabahın bu saatinde kız içerdeyken bağıra bağıra bunları söylüyorsun?Kızın bunların hepsini duyuyor dedi.
Sonuç ne oldu?....İkimizinde sinirler yerinden oynadı.Zaten yerinde değildi ya sinir kat saymız 10 kat daha arttı.
İkisi kahvaltısını yapıp çıktı.Ben yanlarına oturmadım,suratlarına bile bakmıyorum.Kız okula gitti.
Ben kursuma gitti.Giderkende arabanın anahtarını bulamadım.Bir de adama suç attım.anahtarımı aldı herhalde diye.Neyse yedek anahtarala gittim.Eve döndüğümde evdeydi ne o benim suratıma ne de ben onun suartına baktım.Akşam yemeklerini önlerine koydum.Ben dizimi seyredip yattım.Sabahta kahvaltılarını koydum.Herkes yiyip, çıktı, gitti.

ah işte erkeklerde bu var galiba.senin sert çıkman işe yaramış gibi.biraz böyle devam et

Ne kadar güzel demişsiniz siz zaten eşinizden önce müdahale ediyorsunuz ve çocuklar buna uyuyor.Ama anladığım kadarıyla eşiniz siznle çocukların arasına girmiyor.Ya da siz duruma göre babayla çocukların arasına girmiyorsunuz.Ama bizde ben bir kural koyuyorum.Uyulmadığında elimden geleni yapıyorum.Ama eşim araya giriyor olayı büyütüp benim lafımı çocuklara geçiremediğimi,despot olmadığımı,birşey yaptıramadığımı,zaten evde lafı geçmeyen biri olduğumu çocukların yanında defalarca söylüyor.Sen beni çocukların yanında ezersen bu çocuklar beni dinler mi?..
Zaten sürekli evin içinde olduğu için herşeyden sorumlu hissediyor kendini.En ufak bir şeyde ortaya atlıyor.Uyku problemi var.Geceleri hiç uyuyamıyor.Sabahlarıda kalkamıyor.
Hani anlayacağınız herşey pamuk ipliğinde gergin evde sağlam kimse yok.
Ama işin komiği sinirli olan ve psikolağa gidip sakinleştirici alan benim.Ondan sonrada dalga geçiyorlar sen bu gün ilaçlarını almayı unuttun mu?..diye
Beyefendiye gel bir dr gideelim bir konuş dediğimde" benim bir şeyim yok.Kafam dolu.Uyuyamıyorum.....Dr a gitsem ne yapacak ilaç verecek.Ben ilaç almam.Alışkanlık yapar sonra.."

ah işte erkeklerde bu var galiba.senin sert çıkman işe yaramış gibi.biraz böyle devam et

Onun istediği zaten bu ben ona karışmayayım.Herşeyi yerinde olsun.Çocuklar yesin içsin kavga etmesin.Tavşan boku gibi kimse bana bulaşmasın kimsede bana bulaşmasın.EEE ben bu evin hizmetçisi miyim?Ortak paylaşacak birşeyim yoksa neden birde senin aşağılamalarına maruz kalıp kendimi ilaç manyağı yapıyorum.Her dakka huzursuzluk içinde acaba bugün nasıl bir fırtına esenecek evde diye diken üstünde yaşıyorum.
Tek el şaklamaz tamam bende hatalıyım.Ama ben sinirliyim diye dr. gidip ilaç alıyorsam bir yol çare arıyorsam.Sende ara yooook olmaz.Kendisine gelince Ya bu deveyi güdeceğim ya bu diyardan gideceğim.Ya bu nasıl bir EGOİİİİZİM!:::::::::::..........
Bana bunun açıklamasını yapabilen var mI?
İnsan 2002 senesinden beri belki 2-3 sene oynaya bilir artık tam tarihte hatırlamıyorum.Her sene 6-7 kere büyük kavga edip tamam artık hergün işe gideceğim diyip.Gene haftada 1-2 kere işe gider.İnsanin işi işyeri olupta işe niye gitmez.İŞi evden telefonla hallediyorum.İşyerinde yol+yemek masrafı yapmayayım diye evde oturur mu?Peki bu kadar kısıyorsun Bu kıstıklarınla ne yapıyorsun?Daha yazacağım....
Kimsenin hakkınıda yemeceğim..Allah var yukarda..Ama dışarı çıkmam lazım.Öğleden sonra devam edeceğim.Biir aksilik olmazsa görüşmek üzere....

aslında sizin tek sorununuz eşinizin evde olması,gerçekten çok zor,eşinizin ailesi bu duruma müdahale etmiyormu.insan neden işinin başında durmaz ki.benim eşimde zordur ama şu anda eşim 2 işle uğraşıyor.oğluma iş yeri açtık.sabah oraya uğruyor,sonra kendi işine gidiyor akşam gene oğlumun yanına gidiyor.işlerin düzenli olması için bu şekilde hareket ediyor

ablacımi yazıdklarını okudum. çok dolmuşsun. bunun anlatmadığın başka sebepleri de var sanırım. 3 evladınız da aklı başında yaşlardalar. maşallah ne güzel büyütmüşsünüz. ben 1.ye gebeyim henüz. sizi ne kadar anlayabilirim bilemiyorum. ama okurken korkularım oluştu. babaları sanki çocukla çocuk oluyor gibi geldi bana. hele ortanca ve büyük ergen yani... ergenken insanın içinden canavar çıkar. belki bilmeden saygısızlıkları oluyordur. baba olarak uyarır. doğruyu gösterir. çocuk gibi küsüp bir daha sizle gitmem denmemeli...

eşlerden biri çocuklarının yanında diğerini yermemeli. çocukların ikisine de saygısı kalmaz ise yarın yaptıkları için o çocukları değil kendilerini suçlamalı. 3 evlat. 3ünün de sevgisi bir. nedemek küçük gitsin ortanca kalsın... böyle ayrım olur mu? 10yaşında ufak da değil ki anlıyordur yavrum.

eşiniz bana bencil ve kendi lükslerini rahatını eşi çocukları için bile azaltamaz gibi geldi ve bu beni korkuttu. benim eşim de rahatına inanılmaz düşkündür. çok iyidir beni el üstünde tutar ama 2 senelik evliyiz. hamileyim. şimdiden çozuğumuzla birikte ilgilenelim. ağlar da yaramazlık da yapar anlayışlı olalım diyorum ama korktum benim eşim de çocuğumuza karşı böyle bencil mi olacak diye....

bir de arada hani eşiniz demiş ya "sen gibi arkamda konuşmuyorum, çocuklar taklidimi yapıyo" bu paranoyanın sebebi ne? biri mi doluruyor. ablacığım. bunda eksik bir şeyler var. adamın başka bir taktığı var sanırım. maddi zorluk mu? senle ilgili mi? sanki hırsını tam diyemiyor böyle şeylerden çıkarıyor gibi.

3 çocuk benim hep gözümü korkutmuştur ben bu konuda halen annemi suçların sen sadece çalıştın ve babamla ilgilenden diye genç kızken sutyen dahi almış değildir parasızlıktan değil ilgisizlikten babama ilgisinden sonra siz zaten kendiniz kardeşlerinizle hallederdiniz deyip işin içinden çıkar ,benim kızımla ilgilendiğim kadar annem bizlerle ilgilenmemiştir hep ablamın üstüne yüklemiştır sorumluluğu

Bütün yazdıklarınızı okudum.
Eşinizin kötü taraflarını belki sinirle çok vurgulamışsınız.
İyi taraflarını ister istemez merak ettim yoksa bunca sene bu evlilik sürmezdi değil mi?

Eşiniz ne iş yapıyor da gitmeden halledebiliyor merak ettim açıkçası ve erkeğin sürekli evde durması da iyi değil

Bütün yazdıklarınızı okudum.
Eşinizin kötü taraflarını belki sinirle çok vurgulamışsınız.
İyi taraflarını ister istemez merak ettim yoksa bunca sene bu evlilik sürmezdi değil mi?

Ancak geldim.Zaten en son yazdıklarımın altına devam edeceğim dedim. allah var yukarda heptende berbat biri değil.Kadını, kumarı, içkisi yok.Yediğimiz önümüzde yemediğimiz ardımızda.Aldığıma verdiğime son 1 senedir karışmıyor.Gittiğim geldiğim yerede 1 senedir karışmıyor.Ammma zaten ben yemek ve içmenin dışında başka para harcamam.Gezme zaten yoktur.Kimi sırf evden çıkmak için alış-veriş merkezine gider ben alış-verişim yoksa onada çıkmam.Karşı komşumla samimiyimdir.ona bile senede 1-2 giderim.Kuaföre senede toplam 4 bilemedin 5 kere giderim.Oda fön çektirmeye yada kestirmeye.Üst başımı pazardan alırım.Ancak çoook önemli birşey olacakta bayram seyran içine giremeyeceksem kıyafetlerin o zaman alış-veriş yaparım.
Var tanıdıklarım her banyodan sonra, saçına fönü olmazsa gezinemeyen.Haftada 2-3 günü olan,temizşiğe ayrı ütüye ayrı kadın alan.İhtiyacı olsun olmasın üst baş alıp ,çöpe attan.Sırf keyfi için anadolu yakasından avrupa yakasına pazara gezmeye giden.Akşamın bir saati canı dondurma çiğ köfte istediği için evden çıkıp alan.BUnları gören yok.
Vallaha geçen kışa kadar alış-verişime söylenir.Aldıklarımın fişlerini kontrol ederdi.Sanki evin dışında başka birine alış-veriş yapıyormuşum yada gereksiz şeyler alıyormuşum gibi.Hadi onu geçtim ondan sonrada o yok mu byu yok mu?Almamışım diye söyleniyordu.
Vallaha eve kadın almıyorum diye söyleniyor.Ama aldığım kadınlar eve girdiklerinde çok eşyan var at bunları diyor.Evde eşyaları çekip yerleştirmekten doğru düzgün temizlik yapamıyoruz.Zaten ben ev toplamaktan temizlemeye fırsat bulamıyorum.Ya da tel. çaldı bekle ,uyuyor ses etme,hadi hepsini geçtim elektrikli süpürgenin arkasındab çıkan hava sirkülasyonu ğis kokuyor bana çeviriyorsun diye söylenen insan gördünüz mü duydunuz mu?Bunları okusa yok ben demedim amma abartmışsın der.Ama vallaha da billahada bunun için benimle tartıştı.Bir ara kadın gelmiş evi temizlemiş işi bitmiş çıkmasına işte yarım saat falan var.Bana döndü"git tuvaleti temizle " dedi.Yahu hasta mısın be adam?Daha yeni temizlik yapmışız etraf deterjan çamaşır suyu kokuyor.......Bu kadın bir daha gelir mi?...
Bir başka kadının yanında da tuttu avazı çıktığı kadar "ne biçim kadın sen arabanı bile temizlemiyorsun.Camları leş gibi "diye bağırdı.Halbuki arabayı daha yeni babamdan almıştım ve 2 kere kullanmıştım.Temiz mi kirli mi onu bile fark edemedim.

ne biçim insanlar var yahu Allah ıslah etsin beterin beteri varmış kendi halime bile şükredesim geldi inanın.

Eşiniz ne iş yapıyor da gitmeden halledebiliyor merak ettim açıkçası ve erkeğin sürekli evde durması da iyi değil

Eşim sigorta acentesi ve müşterilerini poliçelerini telefonla hallediyor.Haftada 1 gitse bile işlerini hallede biliyor.Ama evde otur otur kafayı takacak birşey bulamayınca en yakında kim varsa ona sarıyor.Benim bildiğim erkek işi olsun olmasın evden çıkar kendine iş yaratır.Gider bankaya,yönetime ,arkadaşına,hadi hiç biri olmadı müşterilerini dolaşır.Yeni şirketlere gider kendine müşteri bağlar.Ohhh benimki " ben zaten inanmadığım bir işi yapıyorum.İnsanları nasıl ikna edeyim."diyor. "
Başka iş yap "dediğimde "NE YAPAYIIIM?..Sermaye yok,piyasa çok kötü,ya batırırsam.Bu en azından sürükleniyor."diyor.
Verdiğim fikirlere de her seferinde bir kulp buldu.En son sabahtan akşama internet başındasın bir bak bakalım bizim muhitte D&N şubesi var mı?Adamlarla konuşalım yeni iş merkezi açılıyor orada birlikte bir yer açalım.Beraber yaparız.Dediğimde kızılca kıyamet kopardı.Vay efendim.bende ineternete giriyormuşum.Onun nette girmesi mi benim gözüme batmış.Neden ben bakmıyormuşum.Sanki ben onun nette oluşuna bir şey dedim.Bir ara bak araştır demişim.Sonuçta ben baktım araştırdım.alış-veriş merkeziyle konuştum.Adamlar merkezde bir kitapçının olduğunu başkasına izin veremeyeceklerini söylediler.Ama tabii ben araştırıp gidip konuşana kadar epeyi bir zaman geçti.Hadi hepsini geçtim.Tüm bunlar konuşuldu kavgalar tartışmalar bitti.Ondan sonra bana " AAaa biz alış-veriş merkezinde mi açacaktık.Yok anam babam zaten oraların kirasına yetişemeyiz biz" dedi.Daha ne diyeyi söylediğimi kendi yönünden anlıyor.Tam dinlemiyor.her sözümün altında başka bir anlam çıkarıyor.
Ha bu güne kadar nasıl geldiiiiik.Ben sustuuuum.İçime attım.Patladığımda dayak yiyip,psikolağa gidip ilaç aldım.Bundan 4-5 sene önceydi galiba son dövmeye kalktığında yüzüme değilde kollarıma vurmaya boynuma vurmaya başladı.Bende artık boğda rahat edelim dedim.Ancak o zaman durdu.Herhalde bir de bunun yüzünden ceza almayayım değmez diye düşündü.Annesi babası müdahale etti.Ettide ne oldu.Birazda o sustu.Bana hep "aman kızım erkek adam altan al, işi yok.parayı dert ediyor,bir işi olsa düzelir.Askerliğni yapsın olgunlaşır."

İşini kurdu.hergün düzenli gidip geliyordu.Askere gitti geldi.bir dönem gene düzenli gidiyordu.Sonra ne geldiyse aklına hafta 3 gün işe gitmeye başaladı.Yazın hava çok sıcak ,yollar çok kalabalık iş yok gitmemeye başladı.Bu arada bende çalıştım.Ama nasıl sabah kalk küçük kızı yuvaya hazırla ,diğerlerini okula gönder,evden koştura koştura işe git.Akşam eve dön yemeğini,çocukların ödevlerini yaptır,yatır,temizliğini çamaşırını yap.........Sabah 8.30 iş başı akşam 19.30 kadar çalışıyordum.Haftasonu gitmediğim için işyeri söyleniyordu.İşe gitsem evde eşim söyleniyordu.Hatta işe başlarken ben yardımcı olacağım çocuklarla akşam yemek masasını hazırlarım.Kızlarda ödevlerini sen gelene kadar hallederler,banyolarını yaparlar demişti"AMA SADECE DEMİŞTİ."eve geldiğimde anne diye üstüme atlayan 3 kız.ne masa konmuş ne ders yapılmış,ne de banyo,üstüne birde ahhhh başım ağrıyor çoook yoruldum diye inleyen adam.Tam gün çalış üstüne birde anlayışlı gülümser ol.Hem öl ,hemde ölürken fıstık gibi çekici ol.Ay bi zahmet sorunsuz öl,tüm düzenlemenide yap bir de onunla uğraşmayayım.Bizde çalışmak istiyorsan böyle çalışacaksın.Ay zorum ne be çalışayım.Sanki kazandığım para bana kar kalacak.Birde "zaten ne kazanıyorsun temizlikçi kadından çok yorulup,bir de az kazanıyorsun" diye aşağılanma..Bu arada Utanıyorum söylemeye çok büyük bir azimle mimarlık okuyudum.Çooook iyi ........ ettim.Artık araya siz ne eklerseniz.

Bu adam çocuklar olmadan nasıldı ilk çocukta yardımcı oluyormuydu, değdimi ona 3 çocuk doğurmak ,ben bukadar hamarat değilim olamıyacağımada karar verip 1 çocukla kararımı verdim ben mutlu olamadıktan sonra ne yapayım onca çocuğu erkekler zaten çocuk gibi,hayat kısı

Yapmadığınız şeyleri kafanızda çok büyütmüşsünüz ama maalesef onlar çok alelade şeyler...
Anladığım kadarıyla eşinizi siz idare etmeseniz evliliğiniz ciddi bir kaos.
Evlilik terapistine gitmeyi denemelisiniz.
Böyle hayat geçmeyeceği gibi yetiştireceğiniz çocuklar da asabi insanlar olurlar bu kavga ortamında...

Hanımlar ben kuaföre gitmediğim yada ne bileyim alış-veriş yapmadığım yada günüm olmadığı için şikayetçi değilim.Zaten içimde olsa yapardım.Ama demek istediğim bunları yapmıyor olmama rağmen 1-2 sene öncesine kadar "neden bu kadar çok para harciyorum "diye hesap soruluyordu.Evden çıkarken nereye gidiyorsun, ne zaman geleceksin,herhangi bir sebepten geç kalsam hemen cepten arayıp nerde kaldın diye sıkıştırılan.Sürekli kontrol edilen biriydim.Misal spora gitmişim.1 saat sürüyor.Evden salona gitmem 15 dak.,dönüşüm 15 dakka.Birbuçuk saat toplamı değil mi?1.45 dakka sonra arar" nerdesin sen?"Yahu insan üst-baş değiştirmez mi?dönüşümde alış-verişimi yapmaz mıyım.
Pazara giderim çocuklarıda al.Gelmek istemiyorlar, olsun al.Üç çocukla hemde pazara gelmek ismeyen çocuklarla toparlanıp giderim.Tabii olurum barut.Çünkü pazarda alıp başlarını gitmeler.onu bunu istemeler.......Sinir olup alacağımın yarısınıda almadan dönerim.Bu seferde "işte pazara mı gidiyorsun ben nereden bileyim?Bak elinde iki torbayla dönmüşsün.Hani dünya şey alacaktın?" İmalı imalı sanki pazar değilde başka yere gidecektimde ,pazara gidince laf olsun diye alış-veriş yapmışım gibi konuşmalar.
Kuaföre giderim yarım saat sonra "nerdesin daha işin bitmedi mi?"Suratıma krem sürerim "neden sürdün ÖÖÖÖffffff leş gibi kokuyor.kalk yıka...."makyaj yaparım sokağa çıkarken "neden süslendin."Telefon açarım annemle konuşurum "insan 1 saat ne konuşur annesiyle!"Komşuya giderim "ne zaman döneceksin"Diye diye diye beni benden soğuttu.ne sokağa ,ne alış-verişe, ne süslenmeye, ne de tel açmaya keyfim var.Neden bunları yapıyorsun diye sorduğumda tabii ki artık ben dolup taşma noktalarında oluyor bu sorma işi...Efendim çok seviyormuş,kıskanıyormuş ya başıma birşey gelirse beni nereden bulacakmış.Bazen sinirimden evden çıkıp hiç haber vermiyordum.Hayır haber versemde fark etmiyor ki adam benim bir yerlere ışınlanarak gidip alacaklarımıda kapıda bana hazır çantayla hazırladıklarını ve ışınlanarak geri döneceğimi düşünüyordu.Ne zaman dönersin dediğinde es kaza biraz geciktimmi yada döndüm diye haber alamazsa kıyameti kopparıyordu.

Artık diyorum ya canım bir yerede gitmek istemiyor,telefon açmak aklıma bile gelmiyor.Her seferinde öyle çok söylendi ki çok fatura geliyor,nereye gittin,ne ettin ne zaman döneceksin......
Ha buarada ben annemle öyle çok sıkı fıkı biri değilimdir 2 haftada ,ayda 1 konuşuyordum.Hani bazısı annesinin eteğinden ayrılamaz ,her gün konuşayım,öpeyim kopklayayım değilimdir.Gerçi öyle insanlarıda çok kıskanırıyom ,ama ne bileyim ben öyle değilim.annemlere özellikle gideyim diye bir isteğimde yokjtur.Çünkü annemler bu evliliğime en başından beri karşıydı.Kabullenmeleri zaten 5-6 sene sürdü.Ne zaman gitsem öyle ya da böyle laf sokuşturmaya çalıştılar.Sanırım son 6-7 senedir bu konuda birşeyler söylemiyorlar.

Yazdıkça, aklıma geliyor, geldikçe yazıyorum.sinirlendikçe sinirleniyorum.
danışmana gitmeyi kabul etmiyor.Çünkü başına gelecekleri söyleyecekleri şey için belli diyor.
Bakalım yarın ne olacak?Yarın öğlen ortancanın dr. bizi konuşmak için çağırdı.Veeee konuşmayı kabul etti.Ama dr. kızda pek genç söylediklerine ne kadar önem verir bilemiyorum.Hayır birde "bu çok genç ne bilecek" diye de bilir.Hadi onuda geçtim kıza senin çocuğun var mı?Nasıl böyle konuşuyorsun diye oturup ders bile verip ondan sonra kıza bildiklerinide şaşırtabilir.Benim kocam kadar heerşeyi çok bilen, insanın kafasını karıştırıp, başlangıç noktasını kaybettirip, insanın kendisini suçlu duruma düşürebilecek kadar laf ebeliği yapa bilen az insan vardır.

konuyu biraz çarpıtacağım ama başak burcu mu eşiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…