sabahtan akşama oturup herkesin sessiz kendi halinde evde bir işle uğraşması ve onu(eşimi)rahatsız etmemesi gerekiyor.istedikleri olacak ,kendi keyfi olursa birlikte oturup birşeyler seyredeceğiz.film seyrederken ses çıkmayacak.soru sorulmayacak.mümkün olduğu kadar herkesin istediği ama daha çok kendi tercih ettiği bir film olacak.
arkadaşlar ben 24 yıllık evliyim ben ne yapıyım daha bu sabah eşimle ailesi yüzünden tartıştık bunlar 8 kardeş 4kız 4erkek hepsi biryerlere işini bahane edip gitti ben ikinci gelinim benden sonra iki gelin daha var sen annema babama bakmıyorsun gelip gitmiyorsun diyor bende sen bana iyi davran bende herseyi unutuyum dedim {öbürlerinin çocuklarıyla benim çocuklarımı ayrı seçicilk yapıyorlar neymiş onlar uzaktaymış biz yakınındaymışız biz onarın gelip gittiği sıklılkta gelip gitmeyiz gelincede haftalarca kalırlar geçen yıl düğün yaptım kıllarını kıpırtatmadılar bir önceki yıl kaynım yaptı adan zeye ihtiyacını bunlar karşıladı bizim düğünlerimiz ağır olur evimizin tadilatı vardı gelin bizim odanın tekinde kalın dediler gittik ozamanlar elti var kızımla tartışmışlar kızım şunu söyledi diyor o söylemedim diyor birgün öncede eltimin annesi geldi aynı şeyleride obana söyledi hani söylenenleri ben bilmesem kızım yalancı diyecem kızımda 20 yaşında ogünü hiç unutmam kızım halen der karla karışık yağmurlu bi hava var akşam üzeri tadilattaki evi bir tarafa topladım kapı yok inşaat çıkan kapıyı taktım sobayı kurdum ortayı açtım eve geldik nereye gidiyonuz bu havada demediler buzdalapları bozuldu eşim aldı evlerine halı aldı kızımın nişanı oldu altın falan takmadılar öbür torununun oldu altın taktılar }vay senmisin bunu söyleyen 3 çocuk vermişim 23 21 16yaşlarında çocukları var şimdide torunu olacak benim kadınlığımaca laf söyledi benimde gücüme gitti yumdum gözümü açtım ağzımı bıktı artık onların yüzünden kavga etmekten zamanında çok şey yaptılar herzaman siz böyle yapıyonuz elime kalacağınız dönüp bakmayacağım derdim dedğim oldu şimdide onların yüzünden kavga yapıyoruz ben ne yapıyım
Valla ablacaım benim ailemde aşağı yukarı böyleydi.Daha beter konuları vardı hiç anaşalamazdı bizimkiler bıçaklı kavga ettiklerini hatırlarım.Ama elli li yaşlara gelince babam toparladı.Şuan daha paylaşımcı daha sakin daha şen şakrak bir adam oldu.Ama önceleri çok uzaktık.Aynen kızardı herşeye.Konuşma yapma etme rahat dur diye yıllarca başımızın etini yedi ama şimdi çok toparladı.Annemle de araları düzeldi.Annemden kıymetlisi yok şimdi:)Yaş ilerledikçe bi sakinlik bi sosyallik bi aşk geldi babama.
Durumlar aşağı yukarı sizinki gibiyken.Annem babamı terk etmedi.Ama babamın emdiği sütü de burnundan fitil fitil getirdi annem.Halada dişlerini gösterir babama:) Sanırım annem kendini ezdirseydi babam uçup giderdi.Bazı adamları tatlı dille düzeltrsin. eve bazısını acı dille.
Yalnız ablacım sen cocuklara dikkat.Bazıları bu durumdan kötü etkilenebiliyorlar.Bende bol bol yaşadım verdiğin örnekleri.o yüzden biliyorum.
Ya arkadaşlar insan niye evleniyor?Allah aşkına bir cevap yazın?Çocukları sokaktan mı buluyoruz biz?Kız çocuğu diye babalarıyla gezip tozmayacaklar mı?Ya da parka gidemeyecekler mi?Neymiş efendim parkta kadınlar çocuklarıyla berabermiş.Size yeminle haftasonları parkta kadından çok erkek var.Sitemizde havuzumuz var.Bütün yaz evde oturur bir kere havuza inmez.Efendim hafta içi hanımlar varmış.Allah allah sitemiz haremlik sultanlık ayrı sanki kadın kadar erkekte var.Ne olur sanki sende aşağı insen "yok,olmaz."
Alıştım ama kardeşim evdesin bir çocuklarınla beraber birşey yap.Bir ellerinden tut sinemaya götür.Yemeğe götür.
Ancak zorlayarak götüyordu.O zamanda bir hareketlerini yada bir şeylerinden olay çıkarıp," bak işte ben dedim.bunlarla bir yere gidilmez.Bir daha bir yere gitmiyoruz.NOKTA"
Benim eşimde çocuklarla bir yere çıktık mı burnumdan getirir.hİÇBİR tadını bırakmaz .
Çocuklar azıcık mızmızlandı mı tamaaam yandım.Halden hale girerim tadımız kaçmasın diye.
Onun için ne zamandırçıkalım da demiyorum kendilerine.
Yaz gelsin kızlarımla tek başıma çıkar istediğim yere giderim..
Ben eşimle anlaşırımda ama kızım ergenliğe girdiğinde epey tartışmalar oldu ben hep ikisinin ortasında kalırdım bu yıl şükür duruldu karnesi çok iyi
eşimin arkadaş tutkusu yok ev kuşu resmen keşke olsa ama kızım acaip sosyal içine kapanık değil onun çok arkadaşları olmasını kıskanır engellemeye kalkar bulunduğum çevredede kafa denk arkadaş yok kaliteli sohbet edecek kimse yok ufkumu genişletecek ne yapayım kk daha iyiKızlar hanımlar herkesin kocası böyle mi?Çocuklarla birşey yapmasın.Alış-verişe karışmasın.Yesin içsin ,elini dolabına attığında herşeyi temiz, ütülü olsun, ev temiz olsun ,yemeği önünde olsun,keyfi olduğunda birlikte tv seyretsin,sizinle sohbet etsin.Kafası bozuksa en ufak bir çıtırdada olay çıkarsın ,ortalığı kırsın geçirsin.Es kaza sizinde dolup cevap verdiğinizde ,evlendiğe güne ,size lanet edip ,evdeki herkese bela okusun!Daha ileri gidip cevap vermeye devam ettiğinizde olayın dayağa kadar gideceğini bildiğiniz için ,susmanız gerektiğini bildiğinizden susup, sinirden patlamamak için ya ilaç alıp uyku krizine girin ya da gözlerinize kan oturuncaya pörtleyinceye kadar sessiz ağlayın.
Bunca şeyden sonra birde sizden güler yüzlü olmanızı beklesin.Çünkü kendi siniri geçti ya ,ne oldu ki neden surat ediyorsun :26:
A be adam tüm gün evdesin paran birşekil "ALLAHIMA BİN ŞÜKÜR" geliyor.Allahtan para derdimiz yok.Gece sabaha kadar oturuyorsun.Öğlen yada öğleden sonra kalkıyorsun.Birazcıkta arada bir evde insan varacaba onlar birşeyler yapmak ister mibir düşün!.."Ne var istediğinizde istediğiniz yere gidin ben size karışmıyorum diyor."Yalnız akşam hava kararmadan evde olacaksınız!....Ama kendisi aklına estiğinde ben arkadaşlarımla buluşacağım diyip kaşamın bir saati çıkıp gidiyor.Artık kaçta gelirse....
Bu arada banada arkadaşlarınla görüş diyor ama çevremde arkadaş falan kalmadı ki...İnsanların evine 1-2 gidiyorsun e gittiğin gibi çağırman lazım.Çağıramıyorsun ki adam evde,çağırdığında illa evde olduğunu anlıyor hissediyor,tedirgin oluyor, gelmek istemiyor.Çalışan arkadaşlarımla zaten buluşamıyorum.Akşamları beraber eşleriyle beraber çıkalım dedik.O da olmadı çünkü çoğu ayrılmış.
Kaç kere konu açıp sonra sildim hatırlamıyorum.Ama sanırım bu sefer silmeyeceğim.
Kocamın benden bir isteği var.Ve ben bu isteğini sizden yardım isteyerek yerine getiriyorum.
Hanginizin kocası 3 kızına da sabahtan akşama "ayağına çorap ,terlik ,üstüne hırka giy.dersini yaptın mı?"diyor.Her kavga ettiklerinde araya girip haklıyı haksızı ayırmaya çalışırken evin içinde tam bir fırtına koparıp.Sizin acizliğinizden, kızlara laf geçiremediğinizden başlayıp, zayıf bir insan olduğunuza kadar çocukların önünde bağırıyor.Ondan sonrada çocuklarıyla konuşmayıp ,onlarla hiçbir şey paylaşmak istemediğini ,tartıştığı insanlarla görüşmek konuşmak istamadiğini söylüyor.
Bunlardan sonra çocuklarının kendisine karşılık vermesine içerleyip,hepsinin suçlusunun ben olduğumu söylüyor.
Hadi bakalım buyrun size tartışma konusu......Cevaplarınızı bekliyorum
Yalnız konu bununla başlayıp çook derinlere gidecek gerçekten yardıma ihtiyacım var.
Siz sadece bu yazdığımı okumuşsunuz yazdıklarımın devamınıda okusaydınız keşke...Tamam babalarıyla aralarına girmemem gerektiğini yazmışsınız.En başlarda araya girmiyordum.Çocuklarda bir yere kadar susuyorlar yada terlikle dayak yiyene kadar tartışma devam ediyordu.Babalarıyla kavgaları bittikten sonra "Yaptıklarının doğru olmadığınıBabalarının yanında sessiz olmalarını ve susmaları gerektiğini anlatmaya çalıştım.Babanızdır ne derse yapın.Terbiyesizlik etmeyin sesinizi yükseltmeyin,ters konuşmayınyukarıdaki sözleri hep ben söylerim.sırf çocuklarıma değil eve gelen herkese söylerim.kızkardeşim,arkadaşım,oğlumun kız arkadaşı gelir arada onlara da söylerim.hatta arkadaşımla kızkardeşim atlet giymezler,onun içinde söylenirim benim yanımda giyerler
çocuklarla eşinizin arasına girmekte hata etmişsiniz.ne olursa olsun,babaları kızıp söylense de aralarına girmemeniz gerekir.madem babaları sesten rahatsız ses etmeyebilirler,çocuklarınız laftan anlayacak yaştalar.ayrıca çocuklarınız nasıl babalarına karşılık verebiliyor.kızsada bağırsa da babalarıdır.benim eşim de kızdığında çocuklara bağırır ama ikiside kesinlikle karşılık vermez,bende aralarına girmem. eğer eşimi hatalı bulursam ,çocuklar yokken söylerim.siz sürekli araya girdiğiniz için eşiniz sizi suçluyor
yazdıkça sinirleniyorum, konuştukça içim daralıyor,sustukça patlayacağım.Ne yapmalıyım.bizim evde bir kuralımız vardır.Çocukların okula zamanında gitmeleri için.Sabah kalkıp üstünü giyip kahvaltını yapmadan kapıdan çıkamazsın.Okul servisi geldikten sonra onu bekletme hakkına sahip değilsin.Zamanın da kalkmaz hazırlanmazsan okula gidemezsin.Okul evden 18-20 km uzak.Ancak taksiyle gidebilirler ki zaten ben buna müsade etmem.
Bu kurala uymazsa ne olur.Okula uyuya kaldığı için gidemediği haber verilir.Ödevler alınmaz.Evde de odasında oturur.TV veya bilgisayarda yasak.
Evvvet gelelim uygulamaya biz bunu ablada 1-2 kere yaşadık.Ama bu kriz haline getirilmedi.Ancak dün ortanca her zaman ki gibi yerinden kalakamadı.Kiiii ben 3-4 kerede hadi kalk artık diye gürledim.
Zaten haftasonundan doluyum.İşitmediğim laf kalmamış.Benim sözümü dinlememiş.Baktım kalkmıyor.Bıraktım.
Ufaklık 2.seslenişimde kalktı hazırlandı.Kahvaltısını ederken servis geldi apar topar yiyip çıktı.İçine sinmemiş olacak ki 2 dk.sonra kapıyı çalıp "ablam gelmiyor mu" diye tekrar sordu.Bende "hayır otursun oturduğu yerde ödevlerinide getirme" dedim.
Ufaklık gittiii.Baba saati 6:30 çalmaya başladı.Saat 7.05 olmuş haleeen çalıyor.Kapının ziline uyandı.Ne oluyor diye gürledi.Bende mümkün olduğunca artık ne kadar olduysam olanları anlattım.Bir hışım kızın odasına daldı.Yerinden kaldırdı bak kardeşin servise biniyor diye camın önüne sürükledi.Ortanca bi hız bi hız üst baş giyiniyor.
Siz sadece bu yazdığımı okumuşsunuz yazdıklarımın devamınıda okusaydınız keşke...Tamam babalarıyla aralarına girmemem gerektiğini yazmışsınız.En başlarda araya girmiyordum.Çocuklarda bir yere kadar susuyorlar yada terlikle dayak yiyene kadar tartışma devam ediyordu.Babalarıyla kavgaları bittikten sonra "Yaptıklarının doğru olmadığınıBabalarının yanında sessiz olmalarını ve susmaları gerektiğini anlatmaya çalıştım.Babanızdır ne derse yapın.Terbiyesizlik etmeyin sesinizi yükseltmeyin,ters konuşmayın
olup olmadık şeye cevap verip adamı çıldırtmayın."Ama bunları ben baba evde yokkken ya da uyurkem söylediğim için adam benim çocukları doldurduğumu zannediyor.onun için kendisine düşman olduklarını düşünüyor.Yahu ben bir şey anlatıp söylemesemde bu çocuklar bu kavgaların ortasındalar ve neyin ne olduğunu anlamayacak kadar aptal değiller.
Ayrıca bir insana yada bir çocuğa birşeyi kaç kere söyleyebilirsiniz ki..Ben 5-10 kere 1saat 2 saat en fazla Ama bizde hergün sabahın köründen başlıyoruz,6. sınıf bir çocuğun başında yarım saat çalar saat çalıp hadi kalk demenize rağmen uyanmazsa devamında,Çorap giy, hırka giy,kötü söz söyleme ,tartışma ,kardeşini deli etme,dersini yap,bilgisayarın başından kalk,yemek hazır,masa koynaya kaldırmaya yardım et........Hergün bunları sürekli yaşıyorsanız.robot gibi yat kalk hergün aynı şey.Herşeyin üstüne birde hatalı siz oluyorsanız?....
Daha devam edeceğim kahvaltı koymam lazım..
yazdıkça sinirleniyorum, konuştukça içim daralıyor,sustukça patlayacağım.Ne yapmalıyım.bizim evde bir kuralımız vardır.Çocukların okula zamanında gitmeleri için.Sabah kalkıp üstünü giyip kahvaltını yapmadan kapıdan çıkamazsın.Okul servisi geldikten sonra onu bekletme hakkına sahip değilsin.Zamanın da kalkmaz hazırlanmazsan okula gidemezsin.Okul evden 18-20 km uzak.Ancak taksiyle gidebilirler ki zaten ben buna müsade etmem.
Bu kurala uymazsa ne olur.Okula uyuya kaldığı için gidemediği haber verilir.Ödevler alınmaz.Evde de odasında oturur.TV veya bilgisayarda yasak.
Evvvet gelelim uygulamaya biz bunu ablada 1-2 kere yaşadık.Ama bu kriz haline getirilmedi.Ancak dün ortanca her zaman ki gibi yerinden kalakamadı.Kiiii ben 3-4 kerede hadi kalk artık diye gürledim.
Zaten haftasonundan doluyum.İşitmediğim laf kalmamış.Benim sözümü dinlememiş.Baktım kalkmıyor.Bıraktım.
Ufaklık 2.seslenişimde kalktı hazırlandı.Kahvaltısını ederken servis geldi apar topar yiyip çıktı.İçine sinmemiş olacak ki 2 dk.sonra kapıyı çalıp "ablam gelmiyor mu" diye tekrar sordu.Bende "hayır otursun oturduğu yerde ödevlerinide getirme" dedim.
Ufaklık gittiii.Baba saati 6:30 çalmaya başladı.Saat 7.05 olmuş haleeen çalıyor.Kapının ziline uyandı.Ne oluyor diye gürledi.Bende mümkün olduğunca artık ne kadar olduysam olanları anlattım.Bir hışım kızın odasına daldı.Yerinden kaldırdı bak kardeşin servise biniyor diye camın önüne sürükledi.Ortanca bi hız bi hız üst baş giyiniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?