• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim kıskanclığım

Wifewifewifewife

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2018
143
139
18
merhabalar yeni üye oldum kısaca anlatmaya çalışacağım, ben 23 yaşındayım eşim 34 ve daha önce başından bir evlilik geçmiş ve o evliliğinden 10 yaşında bir kızı var annesinde kalıyor. Sorun benim eşimin kıızını kıskanmam eşimin ona ilgi göstermesini sevgi sözcükler kullanmasını çok kıskanıyorum elimde olmadan suratım düşüyormbozuluyorum kendime çok kızıyorum ama aşamıyorum. Sanki onu sevdikce eski karısını seviyomuş gbi geliyor annesine çok benziyor , eşimde durumun farkında birşey demiyor beni anlamaya çalışıyor ama çok da üzülüyor. Nasıl aşacağım bu durumu akıl verir misiniz?

merhabalar yeni üye oldum kısaca anlatmaya çalışacağım, ben 23 yaşındayım eşim 34 ve daha önce başından bir evlilik geçmiş ve o evliliğinden 10 yaşında bir kızı var annesinde kalıyor. Sorun benim eşimin kıızını kıskanmam eşimin ona ilgi göstermesini sevgi sözcükler kullanmasını çok kıskanıyorum elimde olmadan suratım düşüyormbozuluyorum kendime çok kızıyorum ama aşamıyorum. Sanki onu sevdikce eski karısını seviyomuş gbi geliyor annesine çok benziyor , eşimde durumun farkında birşey demiyor beni anlamaya çalışıyor ama çok da üzülüyor. Nasıl aşacağım bu durumu akıl verir misiniz?

kızın varlığını kabul ederek başlayabilirsin .

eşini kıskanman normal. ama bunu abartmaman lazım bence kızıyla beraber biraz zaman gecir . seni benimsesin sevsin belkide kızı sana ne kadar iyi olursa seni cok ceverse sende esinin seni sevdigini anlarsın. esin eski karısını sevseydi emin ol senle evlenmezdi bırak su düşünceyi. yüzünü asma evliligin tadını cıkar . sen ne kadar bu konuay takılırsan bir süre sonra esinle problemler yaşarsın.

tatlim sen daha 23 iken o 34..
Bak ben 23 yasinda evlendim simdi 27 olacagim inan insan o kadar degisiyor ki. Yahu ben 34 oldugumda ne olurum tahmin edemiyorum.
Sen ona göre cok daha cocukcasin. O hayatinda cok sey yasamis görmüs, sen daha gözünü bile acamamissin.
Ilk bir bunlari düsün, sen mi ona yetisirsin o mu sana ayak uydurur bilemiycem iliskiniz ne durumda.
Kiskanmayin o onun kizi tabiki de sevecek.
Kaynanalik gibi oluyor bu yaptiginiz, yani kaynanalar da ogullarini kiskanirlar paylasamazlar, siz de evladiyla paylasamiyorsunuz.
Sunu tekrar edin sürekli kendinize.
O onun kizi ben de esiyim. Kiskanmalik bir durum yok. Ayni kulvarda degilsiniz.

Böyle bir düşüncen vardı neden böyle bir evlilik yaptın acaba? Daha kendi çocukluğun geçmeden çocuklu başka bir adamla evlenmişsin. Bunu baştan bile bile hiçbir çocuğun babasıyla arasına girmen doğru değil. Tabi ki kızını çok sevecek ona maddi manevi emek harcayacak. Yapman gereken senin de onu kendi çocuğun yerine koyman ihtiyaçlarını gözardı etmemen. Babasıyla arasına asla girmemen. Eğer tahammülün yoksa kız çocuğunun geleceğini karartma.

eşini kıskanman normal. ama bunu abartmaman lazım bence kızıyla beraber biraz zaman gecir . seni benimsesin sevsin belkide kızı sana
tatlim sen daha 23 iken o 34..
Bak ben 23 yasinda evlendim simdi 27 olacagim inan insan o kadar degisiyor ki. Yahu ben 34 oldugumda ne olurum tahmin edemiyorum.
Sen ona göre cok daha cocukcasin. O hayatinda cok sey yasamis görmüs, sen daha gözünü bile acamamissin.
Ilk bir bunlari düsün, sen mi ona yetisirsin o mu sana ayak uydurur bilemiycem iliskiniz ne durumda.
Kiskanmayin o onun kizi tabiki de sevecek.
Kaynanalik gibi oluyor bu yaptiginiz, yani kaynanalar da ogullarini kiskanirlar paylasamazlar, siz de evladiyla paylasamiyorsunuz.
Sunu tekrar edin sürekli kendinize.
O onun kizi ben de esiyim. Kiskanmalik bir durum yok. Ayni kulvarda degilsiniz.
teşekkür ederim yazdıklarınız için evet yaşımdan kaynaklı sanırım eşimde öyle söylüyor sen çok faha gençsin anlıyorum seni asla da kızmıyorum zamanla anlayacaksın en çok da bebeğimiz olduğunda diyor. Kızıyla da aram çok iyi inşallah düzeltcem kendimi

Adamın hayatındaki rollerinizin farklı oldugunu anlayarak ve kabul ederek başlayabilirsiniz. biriniz eşi biriniz çocuğusunuz. birinizin eşi diğerinizin babası. cocuğunu ne kadar çok severse sevsin sizi sevdiği gibi sevemez size baktığı gibi bakamaz. sizi ne kasar çok severse sevsin dünya bir yana eşim bir yana desede çocuğunu sevdiği gibi sevemez. cocuğunuz henüz olmadığı için bu ayrımı siz yapamıyorsunuz ama içiniz rahat olsun ve çocuğu cananınızın canı olarak görüp sevmeye çalışın. hayat daha çekilir hale gelecektir.

Siz o 10 yaşındaki çocuktan daha çocuksunuz kusura bakmayın ama tamamen saçmalık bu yaptığınız!Kendinize gelin , kendi kendine kendinize gelemiyorsanız; doktora gidin o getirir sizi kendinize:KK20:

23 yaşında genç kızla evlenmiş, terapi paranı da ödesin, bu ne ya davul bile dengi dengine. Sen boşan 10 yaşında çocuğu at anasına 23 yaşında kızla evlen, ibsan bi der ben buna yetebilir miyim çocuğum sorun olur mu? Çocuklu bir kadınla evleneyim çocuklar konusunda destek oluruz birbirimize. Ama nerde alayım da kızı olduğu kadar, al işte kızı kıskanıyor, istemiyor çünkü mümkün değil bğyük bir dengesizlik eşitsizşik var.

23 yaşında genç kızla evlenmiş, terapi paranı da ödesin, bu ne ya davul bile dengi dengine. Sen boşan 10 yaşında çocuğu at anasına 23 yaşında kızla evlen, ibsan bi der ben buna yetebilir miyim çocuğum sorun olur mu? Çocuklu bir kadınla evleneyim çocuklar konusunda destek oluruz birbirimize. Ama nerde alayım da kızı olduğu kadar, al işte kızı kıskanıyor, istemiyor çünkü mümkün değil bğyük bir dengesizlik eşitsizşik var.

Neden adamı suçladınız bu kadar ben anlamış değilim. Zaten arkadaşımız bunları bile bile evlenmiş adam silah mı dayamış başına benimle evlen diye.
10 yaşında ki çocuk daha anne çocuğu olduğu için annesinin yanında kalıyordur başına atma olayı yoktur. Erkek kişisi de evlenmiş yuva kurmuş daha çok birlikte zaman geçirirler artık Hepbirlikte.

W Wifewifewifewife yaşın genç olabilir Ama hatanı anlaman büyük olgunluk. Sebepsiz kuruntu yaptığının farkındasın. Korkma hiç alışırsın zamanla mutlu bi aile olursunuz. O seninin sevdiğin adamın parçası. Hepbirlikte oyun oynarken sen çocukla bir ol babayı ayrı tutun. İnan alışma sürecini hızlandırıyor böyle aktiviteler.

Oğlum da babasını andırır ama eşime benzediği için seviyorum diye bi şey olmadı hiçbir zaman.. Kanım canım evladım en kıymetlim o benim. Yaptığım adamdan bile daha değerli.. Genelde de bu böyledir. O yüzden ne kadar boş bi şey için kendinizi eşinizi ve evliliğinizi yıprattığınızı bir görün diye yazdım bunları. Yarın sizin de evladınız olunca anlarsınız..

Back
X