• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim kıskanclığım

ayy k.bakmayin ama ne tuhaf dusunceleriniz var.ne yani biri bosandi diye bu kadin erkek farketmez illaki bosanmis biriyle mi evlenecek.siz farkinda misiniz bilmiyorum ama bosanmis insanlari ikinci sinif insan yapiyosunuz.genc mis gibi biriyle evlenmesin demissiniz niye niye evlenmeyecekmis.evlenip bosandi diye cok afedersiniz ikinci el mi oldu(gercekten bosanmis arkadaslar k.bakmayin)onlarin yeniden sevmeye yada genc biriyle olmaya hakki yok mu.
O kadar dar zihinli ki inanin bu dediğinizi anlamayacaktir. Allah böyle dar görüşlü insanları bizlerden uzak etsin

adam ister tabii ki genç kız mis gibi, sen dur diyecektin. neden onca boşanmış kadın varken benle evlenmek istiyorsun diyecektin?
boşanmış kadınlarla bekar erkekler evlenmiyor pek.
alın yazısı diye kendinizi kandırın siz.

valla canım benim de ikinci evliliğim onca boşanmış kadından bir tanesiyim.. tek farkım ilk evliliğimden çocuğum yok.. çocuğunu bile bile evlendim.. eşim de bende çok mutluyuz çok şükür Rabbime.. eşimin ilk eşi de evlendi.. çocuğu olmasına rağmen bekar bir adamla evlendi.. teziniz çürüdü maalesef :)

Laf olsun torba dolsun işte maksat. Umarım bu kinadigini yaşamak zorunda kalmaz birgün.

Boşuna parmaklarınızı yormayın hiç. Herkes kendi seçimini yapar. Başkalarını yargılamak ne haddimize. Benim bide ilk evliliğim yani eşimin ikinci minik bide yavrusu var hatta yavrumuz. Günahsız onlar. Vicdanla merhametle alakalı şeyler herkes aynı düşünmek zorunda değil. Onun çocuğu olmazda benim olurdu ne farkeder kadınındı erkeğindi.Benim çok tanıdığım var çocuklu kadınlarla evlenenler. Suçlu aramak yerine insanları sevmeye çalışmamız lazım bence insanları çoçuklu dul vs gibi ayırt etmemek lazım. Yarın başımıza ne geleceğini kimse bilemez.

Boşuna parmaklarınızı yormayın hiç. Herkes kendi seçimini yapar. Başkalarını yargılamak ne haddimize. Benim bide ilk evliliğim yani eşimin ikinci minik bide yavrusu var hatta yavrumuz. Günahsız onlar. Vicdanla merhametle alakalı şeyler herkes aynı düşünmek zorunda değil. Onun çocuğu olmazda benim olurdu ne farkeder kadınındı erkeğindi.Benim çok tanıdığım var çocuklu kadınlarla evlenenler. Suçlu aramak yerine insanları sevmeye çalışmamız lazım bence insanları çoçuklu dul vs gibi ayırt etmemek lazım. Yarın başımıza ne geleceğini kimse bilemez.
Bende onu söylüyorum hayat bize neler getirecek bilemeyiz insanları yasamlarindan dolayı yargılamak doğru değil üstelik evlenmiş artık yani ne işin vardı çocuklu adamla demek ne kadar yanlış bişey. Sanki suç işlemiş gibi konuşuyor. Kınamak yanlış sen yasamazsin belki çocuğun yaşar belki kız kardeşin yaşar bilemezsin o yüzden büyük büyük konuşmak çok yanlış

Neden adamı suçladınız bu kadar ben anlamış değilim. Zaten arkadaşımız bunları bile bile evlenmiş adam silah mı dayamış başına benimle evlen diye.
10 yaşında ki çocuk daha anne çocuğu olduğu için annesinin yanında kalıyordur başına atma olayı yoktur. Erkek kişisi de evlenmiş yuva kurmuş daha çok birlikte zaman geçirirler artık Hepbirlikte.

W Wifewifewifewife yaşın genç olabilir Ama hatanı anlaman büyük olgunluk. Sebepsiz kuruntu yaptığının farkındasın. Korkma hiç alışırsın zamanla mutlu bi aile olursunuz. O seninin sevdiğin adamın parçası. Hepbirlikte oyun oynarken sen çocukla bir ol babayı ayrı tutun. İnan alışma sürecini hızlandırıyor böyle aktiviteler.
Ben hiç sizin gibi düşünmüyorum, bu tarz evliliklerden bi cacık olmuyor. Arkadaşım evlendi geçen yıl, babası aynı böyle bir evlilik yapmış zamanında, evlendiği kadon isteme olmayacak, söz olmayacak eski eşler biraraya gelmeyecek dedi, kız ortalarda rezil oldu. O kadının da bir evladı olsa böyle olmaz empati yapardı. Düğüne babası beş on dk uğradı ve beş kuruş vermedi. Her şey önce böyle kıskançlıkla başlıyor, sonu rezillik. Adam tabi zorla evlenmedi çünkü Türk kızı yarını düşünmez, çocuk zaten anasında der geçer ama haftasonu planları çocuk için iptal olmaya başlayınca eve gelmesin demeye başlar. Forum böyle konu dolu, hep kadın mı suçlu çocuğunu düşünen adam dengi bir hanımla evlilik yapar, yine çocuğu olan. Gerçi çocuğu düşünen başta anasını sever de neyse ne.

Ya işte boşuna deniyorlar davul bile dengi dengine diye.. her ne olursa olsun zor bu tür ilişkiler..biri evlenip boşanmış,diğerinin ilk evliliğiyse her bir pürüz çıkıyor.ha iki taraflı belki dile getirilen birşey olmasa da birinin kesin içi içini yiyor bazı konulardan.
Hani bu konuda da ne denir ki.. eşinizin çocuğu nihayetinde o..ve hayatınız boyunca da yeri aynı kalacak..alismalisiniz..

Ben hiç sizin gibi düşünmüyorum, bu tarz evliliklerden bi cacık olmuyor. Arkadaşım evlendi geçen yıl, babası aynı böyle bir evlilik yapmış zamanında, evlendiği kadon isteme olmayacak, söz olmayacak eski eşler biraraya gelmeyecek dedi, kız ortalarda rezil oldu. O kadının da bir evladı olsa böyle olmaz empati yapardı. Düğüne babası beş on dk uğradı ve beş kuruş vermedi. Her şey önce böyle kıskançlıkla başlıyor, sonu rezillik. Adam tabi zorla evlenmedi çünkü Türk kızı yarını düşünmez, çocuk zaten anasında der geçer ama haftasonu planları çocuk için iptal olmaya başlayınca eve gelmesin demeye başlar. Forum böyle konu dolu, hep kadın mı suçlu çocuğunu düşünen adam dengi bir hanımla evlilik yapar, yine çocuğu olan. Gerçi çocuğu düşünen başta anasını sever de neyse ne.

Bende sizin gibi düşünmüyorum hatta tek tek yazdığınız hiç birşeye katılmıyorum.Ama suçlama yapmıyorum kimseyi yargılamıyorum. Benim evliliğim hiç de cacık değil bildiğin kaymaklı kadayıf :) Herkesin aynı olacak diye bişey yok. Bak kaç arkadaş yazdı bu konunun altında sorun olmuyor diye. Valla insanların merhametine vicdanına kalmış şeylerdir bunlar.
Tek tek cevap yazmak isterdim ama dolu bardağa su koyulmaz.
Amcamın ikinci eşi yeğenimi evlendirdi psikolojisi bozuldu geri gelsin eve ayrılsın da diyor :) kadın bildiğin hasta oldu.
Bizimde babasından çok benimle vakit geçirir. Uzun uzun anlatır hiç bıkmam dinlerim sonuçta çocuk ya hani o kimin çocuğu olduğu ne farkeder onun yada benim sonuçta biz bir aileyiz. Annesiyle de görüşürüm konuşurum çocuk için geçmişte olup bitmiş bişey herkes kendi hayatını kurdu sonuçta.

Çocuğunu düşünüp mutsuz bir ailede çocuğununun psikolojisini mi bozsaydı sizin düşüncenize göre.
Şuan daha mutlu emin ol. Hatta ısrarla sıpa abla kardeşim olmayacak mı benim diye sorar plan yapar kendince :)

Minik kız neler hissediyor bir de onu düşünmek lazım. Onun için çok daha zor. Kız çocukları genelde babaya daha bağlı oluyor, annelerini bile kıskanabiliyorlar, bir de yabancı bir kadın babasının yanında. Üstelik sizin soğukluğunuzun da farkındadır. Boşanmalarda olan çocuğa oluyor hep.
Siz evlilik olgunluğuna erişmiş, bilerek sorumluluk alabilen bir bireysiniz. Evlenmeden önce bunu sindirmiş olmanız lazımdı. Duygularınızın yanlış olduğunun farkında olmanız iyi bir şey. Düzeltmek için bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Bende sizin gibi düşünmüyorum hatta tek tek yazdığınız hiç birşeye katılmıyorum.Ama suçlama yapmıyorum kimseyi yargılamıyorum. Benim evliliğim hiç de cacık değil bildiğin kaymaklı kadayıf :) Herkesin aynı olacak diye bişey yok. Bak kaç arkadaş yazdı bu konunun altında sorun olmuyor diye. Valla insanların merhametine vicdanına kalmış şeylerdir bunlar.
Tek tek cevap yazmak isterdim ama dolu bardağa su koyulmaz.
Amcamın ikinci eşi yeğenimi evlendirdi psikolojisi bozuldu geri gelsin eve ayrılsın da diyor :) kadın bildiğin hasta oldu.
Bizimde babasından çok benimle vakit geçirir. Uzun uzun anlatır hiç bıkmam dinlerim sonuçta çocuk ya hani o kimin çocuğu olduğu ne farkeder onun yada benim sonuçta biz bir aileyiz. Annesiyle de görüşürüm konuşurum çocuk için geçmişte olup bitmiş bişey herkes kendi hayatını kurdu sonuçta.

Çocuğunu düşünüp mutsuz bir ailede çocuğununun psikolojisini mi bozsaydı sizin düşüncenize göre.
Şuan daha mutlu emin ol. Hatta ısrarla sıpa abla kardeşim olmayacak mı benim diye sorar plan yapar kendince :)
Valla canım seni tebrik ediyorum o zaman, güzel bir örneksin. Mutluluklar diliyorum. Çok büyük olgunluk daha bu yaz yaşadığım için önyargım arttı heralde. Arkadaşımın toplam masrafı yüz bin tuttu diyebilirim ve babası hiç katılmadı durumu uygun olduğu halde, ben de bu ortamdan etkilendim haliyle.

Valla canım seni tebrik ediyorum o zaman, güzel bir örneksin. Mutluluklar diliyorum. Çok büyük olgunluk daha bu yaz yaşadığım için önyargım arttı heralde. Arkadaşımın toplam masrafı yüz bin tuttu diyebilirim ve babası hiç katılmadı durumu uygun olduğu halde, ben de bu ortamdan etkilendim haliyle.

Oluyo canım iyi örnekte çıkabiliyor kötü örnekte herşey insanlar için sonuçlar. Ama emin ol bunlar Allah korkusu olmayan insanlar. İnsanın içinde Allah korkusu yoksa kendi çocuğuna bile neler yapıyorlar kaldı ki başkasının çocuğuna yapmasın.
Allah iyi insanlarla karşılaştırmak nasip etsin hepimizi.

sen kendini kandırmaya devam et neden erkeklerin alnına yazılan çocuklu kadın olmuyor da genç kızların ki elin boşanmış herifleri oluyor bir düşün. insan isterse gayet de kendini dizginleyebilir bu konuda.

boşanmış çocuklu erkeklerin genç kızlara yanaşmasında iyi niyet bulamam.
neden kendi gibi boşanmış bir kadınla evlenmiyor?
kimseyi yargılamam ben ama bir şeyi yapıyorsan bu gibi yan etkilerini düşüneceksin. o çocuğun suçu ne şimdi?
Cidden çok saçma konuşuyorsunuz. Benim sevgilimde boşanmış ve ben hiç evlenmedim ne olmuş yani boşanmış erkeklerle evlenmek suç mu günah mı ?

Allah ne yazarsa o olur cnm evlenecegin kişi doğmadan yazılır alnına bunu bile öyle konus

asıl sen lafını bil öyle konuş kader inancı böyle bişey değil bize akıl verilmiş mantık verilmiş her şey yazıysa o zaman otursun herkes ot gibi böyle bir mantık var mı?
Allah'ı cehaletinize ortak etmeyin.

Back
X