Benim Listem

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
ben de diyetisyene gittim ve bana bir liste verdi.buyurun birlikte inceleyelim:

sabah(07.30-08.00):
1 su bardağı diyet süt
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir(az yağlı olursa daha iyi)
1 adet haşlanmış yumurta(haftada en fazla 2 defa yenebilir ve yumurta yerseniz peynir yemeyeceksiniz)
2 ince dilim ekmek(esmer ekmek)
5 tane zeytin
bol salatalık

ara(10.00)
1 meyve

öğlen(12.30-13.00):
yarım su bardağı yoğurt(diyet daha iyi olur)
2 köfte kadar et(beyaz et ağırlıklı)
6 çorba kaşığı sebze
2 ince dilim ekmek veya 4 yemek kaşığı pilav(bulguru tercih edin)
bol salata(yağsız ve tuzsuz)

ara(15.30)
2 meyve + 2 tane diyet etimek

akşam(18.30):
yarım su bardağı yoğurt(diyet daha iyi olur)
2 köfte kadar et(beyaz ağırlıklı)
6 çorba kaşığı sebze
2 ince dilim ekmek veya 2 küçük kepçe çorba

gece(21.00)
2 meyve + 1 bardak diyet süt + 2 tane diyet etimek

bu listeyi bana diyetisyenim önerdi. eğer sizde uygularsanız inşallah faydasını görürsünüz. listede yazılı olanlar evde her zaman bulunmayabiliyor ve listeye tam uyamıyorum bu yüzden ben akşam evde ne pişirilirse o yemekten yiyorum ama az yiyorum ve sofradan doymadan kalkıyorum ... sizde sofradan doymadan kalkmaya dikkat edin bu çok önemliii!!!

Bu diyetin aynısını bende yazabilirdim size :) Ülkemizde ki diyetisyenler neden böle acaba neden bi farklılık yaratmıyorlar?İnternette çoğu sitede bulunan bir diyet bu ve hayatında bi kere bile diyet yapmış biri eminim bu listeyi ezbere bliyordur.Galeta yerine de etimek vermiş farklılık yaratmak için diyetisyeninizi :) Bu liste için diyetisyene gidilir mi bilemedim...

Son düzenleme:

bende yardımcı olması için gittim ama önerisi bu oldu... haklısınız daha farklı bir diyet uygulamamı söyleyebilirdi ama sizinde söylediğiniz gibi diyetisyenler malesef bi farklılık yaratmıyor :) malefefff!!!!

kilonuzu ve yaşınızı öğrenebilirmiyim? bu diyet çok doyurucu gözüküyor.

katılıyorum çok fazla yiyecek var diyette ben bunu uygulasam kilo alırım heralde :) beyaz peynir tuzludur ve diyette tuz,şeker,un kesinlikle yasak olmalı.öğünler sık ve az olmalı fakat seninki hem sık hemde fazla :/ beğenmedim..

Evet sıradan bir liste ama ne bekleniyor ki? Yani bu iş tıp işi, bilim işi, matematik hesabı işi. Bilimsel doğru günden güne, şehirden şehire, diyetisyenden diyetisyene değişmez ki! Bir insanın gün içinde mutlaka alması gereken besin değerleri vardır, bunlar günün uygun saatlerine dağıtılır, mesela belli miktar kalsiyum, belli miktar protein, belli miktar vitamin, belli miktar karbonhidrat vs vs. Zayıflamak isteyen insanın da kesin yememesi gereken şeyelr vardır, bunlar beslenme düzeninden çıkarılır, bol yağlı kıymalı börek gibi...
O kişinin alması gerekn kalori de kilo ve yaşına göre hesaplanır. Yemesi gereken ve yiyebileceği besinler ile o kalori tamamlanarak liste oluşturulur. Mesela arkadaşın kilosu 76 imiş ve yaşı 18. Benimse yaşım 34, kilom 58. Elbette bana bu diyeti verse ben kilo alırım, onun bazal metabozlima hızı ve kalori ihtiyacı benimkinden çok.
Yemesi gerekenlere ve yememesi gereknlere uyularak liste yapılır. Yani bir insan alması gereken kaliteli proteini yağsız etten ve yumurtadan alacak, diyetisyenler de elbette bunu yazacak. Gidip de kurbağa bacağı yiyin mi diyecek? Ya da bizim bilmediğimiz fazla karbonhidrat içermeyen yeni protein kaynakları icad edildi de diyetisyenle mi bilmiyor? O bizlere değişik gelen lahana çorbalı, tek tür besinli, bilmem neli diyetler zaten sağlıklı değil, aklı başında hiçbir diyetisyen de yazmaz.

Neyse, konu sahibi arkadaşa kolaylıklar ve bol irade diliyorum. Sen yazlılanlara aldırma sakın. Ben de diyetisyen yardımı ile hiç açlık çekmeden, hiç sağlığım bozulmadan kilo veriyorum. Üstelik emziriyorum da, 16 aylık bir oğlum var. Gayet de memnunum, sonuç da alıyorum. Sen de iyi uygularsan sonuç alırsın.

Diyetisyenlerin hepsini aynı kefeye koymak elbette haksızlık olur. Ama şu bir gerçek benim tadığım vede hergün gördüğüm üzere büyük kesimi çok klise programlar ve eskimiş doğruluğunu kaybetmiş kurallar üzerene listeler hazırlıyorlar. Tabi ki diyet listesinde çok ilginç besinlerin olması beklenmemeli. Kilo vermek için zaten özel bir besinde yok. Yapılması geren kalori azaltımına gitmek. Burda diyetisyenlerin en büyük hatası yazdıkları programların genel olması. Daha spesifik dietler hazılanmalı, kişiye özel olmalı listeler. Belki bu liste öyle hazırlanmış olabilir kişiyi tanımadığım için birsey diyemiyorum bu konuda. Ama genelde öyle yapılmıyor. Yani insanlara sorulmuyor nelerden vazgeçemezsin, neyle ugrasiyorsun, kaç saat oturuyorsun, gece kaçta yatıyosun kaçta kalkıyorsun, agız tadı nasıl vs bunlar bilinmeden programlar yapılıyor. Tamam program uygulandığında işe yarayabilir fakat kişi tarafından uygulanbilirliği çok düşük oldugu takdirde bir faydası kalmıyor. Marifet çok katı sabit bir diet listesi yapmak olsa zaten bunu herkes bilir uygular bu konuda uzman birinden yardım almaya gerek kalmaz.

Beslenme konusu kesinlikle kişinin kendisine olan saygısıyla alakalı diye düşünüyorum. Yani bir 1.65 boylarında bayan 85 kg gibi rakamlara ulaşıyorsa -herhangi bir saglik problemi olmadan tabiki- hala yediklerinden ödün veremiyorsa zaten kimsenin yardımı işe yaramaz o durumda. Böyle kişiler bence diyetisyende önce vucutlarını terbiye etmeyi, iradeyi kontrolü ögrenmeli.

E tabi her kapıdan girene elindeki basılı kağıdı veren de vardır. Ama mesela benim gittiğim diyetisyen bana gün içinde ne yeme fırsatım olduğunu sordu, yeme zevkimi öğrendi ve ona göre yazdı listemi. Mesela benim öğlen yemeğim işyerinde çıkıyor, işyerinde çıkan çorbadan ana yemekten faydalanalım dedi, iş yerinde çıkmayan şeyleri akşam öğünüe ekledi. Süt gaz yapıyor dedim, laktozsoz süt verdi. Kayınvalidemle birlikte gitmiştik, o hiç süt sevmem dediği için ona yoğurt bir fazla yazdı. Ona ekmek günde 4 dilim, çünkü kendisi 85 kilo; ama bana 1 dilim. Ama kalkıp da bana eksantrik olsun diye hergün bilmem ne tohumu iç aç karna mucizedir demedi, ya da sadece et ye hiç karbonhidrat alma demedi. Ya da hiç et yeme sadece brüksel lahanası ile beslen demedi. Normal insanların normal hayatlarında yediği şeyleri bir disipline soktu işte. Olması gereken de bu zaten.
Ha terbiye konusuna gelince, o konuda zaten esas yararı bence. Bir şekilde yapılmış bir programa uymak ve bir süre sonunda kontrole gideceğini bilmek daha disiplinli kılıyor insanı. İdeal insan belki de bunu kendi kendine yapmalı ama kendi kendine kısıtlama getirmek her zaman kolay olmuyor. Ne bileyim ben mesela geneli ile çok disiplinli ve bunun meyvelerini de almış bir insan olsam da tereyağlı pilava dayanamayan bir faniyim. :)

Son düzenleme:
Her insanın dayanamadığı şeyler mutlaka olur zaten gayet normal :)
Mesela bende fındık ezmesine hiç dayanamıyorum. Özellikle fiskobirliğin fındık ezmesi resmen transa sokuyor o derece

Sevgili Esma, yaşına ve dolayısıyla metabolizma hızına uygun bir diyet. Umarım başarıyla devam edersin. Gelişmeleri (ya da gerilemeleri diyelim ne de olsa 76dan geriye sayacaksın:) ) bizimle paylaşmanı diliyorum. Sevgiler.

herkese teşekkür ederim:)
ha bugün ha yarın diye diye bugüne kadar geldim... bugün diyetimin ilk günü... ama ben kahvaltı yapmadım bir tane portakal yedim sadece... akşamüstü yürüyüşede gitcez komşumuzla.. 1saat yürüycez

Her insanın dayanamadığı şeyler mutlaka olur zaten gayet normal :)
Mesela bende fındık ezmesine hiç dayanamıyorum. Özellikle fiskobirliğin fındık ezmesi resmen transa sokuyor o derece

ahh bir de şu güzel şeyler zararlı olmasa ne güzel olcak

7 kiloya yakın bir kilo verdim :) tabi yavaş tavaş veriyorum ama diyetisyenim yavaş yavaş verilen kilo daha sağlıklı diyor :) diyetime devam ediyorum :) tüm gelişmeleri aktaracağım sizleree

tesekkurler paylaşım için

rica ederimmm :)

paylaşım için teşekkürler bence sağlıklı bir diyete benziyor denemek lazım

ben deneyin derim :) gerçekten sağlıklı bir diyet :) en başlarda çok baştan sağma gibi görünüyordu ama gayet sağlıklı... ben ilk başladığım gün açlıktan ölecem gibi hissettim kendimi..oruç tutarken bile bu kadar zorlanmamıştım... ama ikinci gün daha iyi oldu ve 1 haftaya kalmadan tabağımdakileri bitirirken zorlanmaya başladım :) ben tavsiye ederim sizlere de :) deneyin yanii

ben kendi adıma listeyi paylaşma nezaketinde bulunduğun için teşekkür ederim :)
benzer bir diyetle 3 haftada 4 kilo vermiştim fakat dikkat etmeyince geri aldım fazlasıyla. sen aynı hataya düşmezsin umarım :)
bir de ben diyette çok yemek var kilo alırım diye yemekleri yemiyordum

Allah.ım yarabbim yaa vallahi çok güldüm canım
diyetisyenin verdiği yemekleri bile yemiyor muydun yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…