- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
-
Bu diyetin aynısını bende yazabilirdim size :) Ülkemizde ki diyetisyenler neden böle acaba neden bi farklılık yaratmıyorlar?İnternette çoğu sitede bulunan bir diyet bu ve hayatında bi kere bile diyet yapmış biri eminim bu listeyi ezbere bliyordur.Galeta yerine de etimek vermiş farklılık yaratmak için diyetisyeninizi :) Bu liste için diyetisyene gidilir mi bilemedim...
kilonuzu ve yaşınızı öğrenebilirmiyim? bu diyet çok doyurucu gözüküyor.
kilonuzu ve yaşınızı öğrenebilirmiyim? bu diyet çok doyurucu gözüküyor.
Diyetisyenlerin hepsini aynı kefeye koymak elbette haksızlık olur. Ama şu bir gerçek benim tadığım vede hergün gördüğüm üzere büyük kesimi çok klise programlar ve eskimiş doğruluğunu kaybetmiş kurallar üzerene listeler hazırlıyorlar. Tabi ki diyet listesinde çok ilginç besinlerin olması beklenmemeli. Kilo vermek için zaten özel bir besinde yok. Yapılması geren kalori azaltımına gitmek. Burda diyetisyenlerin en büyük hatası yazdıkları programların genel olması. Daha spesifik dietler hazılanmalı, kişiye özel olmalı listeler. Belki bu liste öyle hazırlanmış olabilir kişiyi tanımadığım için birsey diyemiyorum bu konuda. Ama genelde öyle yapılmıyor. Yani insanlara sorulmuyor nelerden vazgeçemezsin, neyle ugrasiyorsun, kaç saat oturuyorsun, gece kaçta yatıyosun kaçta kalkıyorsun, agız tadı nasıl vs bunlar bilinmeden programlar yapılıyor. Tamam program uygulandığında işe yarayabilir fakat kişi tarafından uygulanbilirliği çok düşük oldugu takdirde bir faydası kalmıyor. Marifet çok katı sabit bir diet listesi yapmak olsa zaten bunu herkes bilir uygular bu konuda uzman birinden yardım almaya gerek kalmaz.
Beslenme konusu kesinlikle kişinin kendisine olan saygısıyla alakalı diye düşünüyorum. Yani bir 1.65 boylarında bayan 85 kg gibi rakamlara ulaşıyorsa -herhangi bir saglik problemi olmadan tabiki- hala yediklerinden ödün veremiyorsa zaten kimsenin yardımı işe yaramaz o durumda. Böyle kişiler bence diyetisyende önce vucutlarını terbiye etmeyi, iradeyi kontrolü ögrenmeli.
ben de diyetisyene gittim ve bana bir liste verdi.buyurun birlikte inceleyelim:
sabah(07.30-08.00):
1 su bardağı diyet süt
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir(az yağlı olursa daha iyi)
1 adet haşlanmış yumurta(haftada en fazla 2 defa yenebilir ve yumurta yerseniz peynir yemeyeceksiniz)
2 ince dilim ekmek(esmer ekmek)
5 tane zeytin
bol salatalık
ara(10.00)
1 meyve
öğlen(12.30-13.00):
yarım su bardağı yoğurt(diyet daha iyi olur)
2 köfte kadar et(beyaz et ağırlıklı)
6 çorba kaşığı sebze
2 ince dilim ekmek veya 4 yemek kaşığı pilav(bulguru tercih edin)
bol salata(yağsız ve tuzsuz)
ara(15.30)
2 meyve + 2 tane diyet etimek
akşam(18.30):
yarım su bardağı yoğurt(diyet daha iyi olur)
2 köfte kadar et(beyaz ağırlıklı)
6 çorba kaşığı sebze
2 ince dilim ekmek veya 2 küçük kepçe çorba
gece(21.00)
2 meyve + 1 bardak diyet süt + 2 tane diyet etimek
bu listeyi bana diyetisyenim önerdi. eğer sizde uygularsanız inşallah faydasını görürsünüz. listede yazılı olanlar evde her zaman bulunmayabiliyor ve listeye tam uyamıyorum bu yüzden ben akşam evde ne pişirilirse o yemekten yiyorum ama az yiyorum ve sofradan doymadan kalkıyorum ... sizde sofradan doymadan kalkmaya dikkat edin bu çok önemliii!!!
Her insanın dayanamadığı şeyler mutlaka olur zaten gayet normal :)
Mesela bende fındık ezmesine hiç dayanamıyorum. Özellikle fiskobirliğin fındık ezmesi resmen transa sokuyor o derece
Sevgili Esma, yaşına ve dolayısıyla metabolizma hızına uygun bir diyet. Umarım başarıyla devam edersin. Gelişmeleri (ya da gerilemeleri diyelim ne de olsa 76dan geriye sayacaksın:) ) bizimle paylaşmanı diliyorum. Sevgiler.
tesekkurler paylaşım için
paylaşım için teşekkürler bence sağlıklı bir diyete benziyor denemek lazım
ben kendi adıma listeyi paylaşma nezaketinde bulunduğun için teşekkür ederim :)
benzer bir diyetle 3 haftada 4 kilo vermiştim fakat dikkat etmeyince geri aldım fazlasıyla. sen aynı hataya düşmezsin umarım :)
bir de ben diyette çok yemek var kilo alırım diye yemekleri yemiyordum
Allah.ım yarabbim yaa vallahi çok güldüm canım
diyetisyenin verdiği yemekleri bile yemiyor muydun yaa
ay evet sanki çok gibi geliyordu diyordum ki 6 kaşık yemekle ben kilo alırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?