Benim Ne Suçum Var?

zuzucuum

Ve insanlar,tercihleri ile kaderlerini imzalarlar.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2018
1.993
En iyi cevaplar
1
1.861
133
Merhabalar arkadaşlar sabahtan beri ağlamaktan gözlerim şişti...

Geçen hafta 2 günümüzü “mecburen” beraber geçirdiğim bir tanıdık/akrabamız görüşmemizden 6 gün sonra covid pozitif çıktı.( pek samimi bir ortamda değildik yani fazla yakınlığımız olmadı)

Ben 9 haftalık hamileyim iyi kötü geçiyor hamileliğim düşük tehlikem vs var ama genel olarak iyiyim.

Az önce annem aradı ve resmen ateş püskürdü “çok sinirliyim kesin sana da bulaştı bebek ne olacak hiç düşünmüyor musun kaparsan herşey olur” vs vs. Birsürü şey söyledi.

Ben zaten bunları düşünüyorum saatlerdir bende o an ki sinirimle telefonda “ne yapabilirim zamanı geri mi alayım diye bağırdım” annemde “ iyi koyun koyuna yatın o zaman” dedi “ tamam” diyip kapattım telefonu zaten sabahtan beri çok kötüyüm bunları düşünüyorum gerginim sürekli kendimde belirti var mı diye kontrol edip duruyorum bide annemin böyle bir tepki vermesi beni daha da üzdü...

Elimden ne gelir bilmiyorum yeterince üzgün ve kızgınım zaten ama neye yarayacak annem neden böyle bir tepki verdi anlamadım ama çok kırıldım zaten yapayalnızım biraz destek beklerken iyice kötü oldum çok zor durumdayım...

Test yaptırabilirsiniz?Biz ne yapalım? ‘Mecburen’ kimseyle vakit geçirmiyor bence buradaki çoğu kişi, eve kapanmaktan kafayı yiycez bir de hamileymişsiniz bu kadar korkup niye mecburen vakit geçiriyorsunuz. Muhtemelen sonradan olmuşlardır test yaptırın özelde bir iki saate çıkıyor sonuçlar

Ben düşüğümden kaynaklı doktor kontrolü sonrasında ara kanamalarım için kv de yatarken gelirlerse ev benim olmadığı ve kovamadığım için mecbur oluyor maalesef...

Anneniz size ve bebeğe bsy olucak korkusuyla oyle davranmış belliki alttan alsaydiniz biraz keşke virüs sonuçta korkulacak bisey. Sakin olmalısın test yaptir istersen. Benim kuzenimede virüs bulaşmıştı ama bana gecmedi ki ayni bardaktan su icmistik

Cok gecmis olsun. Test oldunuz mu? Aradan yeterli kadar zaman gecti test olmak icin. Benim esime bir akrabagisina ilk müdahele ederken bulasti yapabilecek birsey yok. Ama ne bana nede cocuklara bulasti ayni evde oldugumuz halde. Insallah sizede bulasmamistir. Annenizde korkudan kizmistir. Ablam da mesela öyle bizim icin korkar, ama bize de kizar fazla üstünüze alinmayin. Bundan sonra daha dikkatli davranirsiniz zaten

Zaten ağla ağla bir hal oldum bir an öyle bir telefonla karşılaşınca neye uğradığımı şaşırdım halbuki akşam konuştuğumda çok normal karşılamış ve dikkat et demişti sağdan soldan birileri bişey söyledi de arayıp bi paylayayım mı dedi anlamadım...

Hayır daha bugün öğrendi o da pozitif olduğunu eşimle henüz görüşemedik test yaptırmak isterim ama hastaneye gitmeye zaten korkuyorum yoksa da kaparım düşüncesi var şimdi de annem de endişeme tuz biber ekti

Çok kesin bir bilgi olmamakla beraber sanki hatırımda 48 saat kalmış kuluçka süresi... 6 gün sonra çıktı ise sizle görüşmelerinden sonra olmuştur bulaş. Ve fakat bir musibet bin nasihatten evladır. Madem anneniz de bilinçli bir hanım, sizi korumaya alsın. Size baksın. Siz de kayınvalidenizde böyle virüslere açık bir halde mağdur olmayın. Bir çözüm lazım. Doğacak bebeği de korumak için birşeyleri değiştirin lütfen.

Anneniz tabi ki sizi ve çocuğunuzu düşünüp sizin için endişelendiği için öyle korkuyla size öyle konuşmuş

Ki bence kızmakta çok da haklı
Keşke daha dikkatli davranıp risk almamsaydınız
Olan olmuş gerçi
Umarım size bulaşmamıştır

Annenizin tepkisini çok görmeyin bence
Görüşen, eden sizsiniz
Bu durumda sizin değilse gelenin suçu olur ancak
Başka biri de aklıma gelmedi suç bulacak

Evet maalesef bende çok dikkat ederim aslında ilaç kullanılmadığını bildiğim için tedbirli davranırım ama onlar davetsiz gelip hükmüm olmayan bir noktada misafir olmaları tüm tedbirimi boşa çıkardı resmen...

Türkiyede tek hastanede mi testler yapiliyor? Bizim burda ev doktorlar, eczaneler ve yeni kurulan test yerleri de yapiyor. Evde yapmak icin testlerde var, ama onlar Türkiyede satiliyor mu bilmiyorum. Bence doktorunuza bir danisin. Önlem alindiktan sonra hastaneden de bu kadar korkmayin

Çok doğru söylüyorsunuz ama ev-iş-hastane açısından kv konumu daha uygun oluyor maalesef

Bende size kızacaktım ama hamile olduğunuzu okuyunca üzüldüm
Bende hamileyim, en büyük korkum covid şu aralar
Sizden sonra kapmıştır o kişi
6 gün önce covis olsaydı sizde belirtiler çoktaaaan çıkardı
Bence içinizi ferah tutun
Burada kv de hatalı, ne diye eve alıyorsun, şart mı yani

Benimde 6. Ve 14.haftalarda ara kanamalarım oldu. O konuda da kendinizi strese sokmamaya çalışın. Bebeğiniz sağlıkla gelsin.

Haklı belki evet ama ben zaten fazlasıyla karamsar bir insanım ondan biraz destek beklemiştim

Evet türkiyede sadece hastanelerde yapılıyor maalesef ve inanın özel- devlet arasında bir fark kalmadı hepsi covid pozitif hastalar ile dolu tedbirli olsakta insan korkuyor

Haklı belki evet ama ben zaten fazlasıyla karamsar bir insanım ondan biraz destek beklemiştim
Şu an bile ne kadar endişelenşyorsun çocuğun için
Düşün ki çocuğun hamile ve virüs kapmış olma riski var biriyle görüştüğü için
Nasıl endişelenirsin tahmin edebiliyorum
Korkudan öyle demiştir
Tabi ki destek olsa daha iyi olurdu
Ama can havliyle bu kadar olmuş işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…