• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim neden hiç "dostum" yok?

yani evet aslında beni biraz da arkadaşlıklardan soğutan bu oldu. mesela sevgilimden ayrıldım. tepki direk oh süper oldu oluyor.

sanki mutsuz olmamla mutlu oluyolarmış gibi hissettiriyorlar bana.

yalnızlık en iyisi mi ne :)

herkes aynı değil tabi ama benimde başıma geldi .... bir sevgilim vardı eski .. ayrılınca falan memnun oldu bileri resmen ... gözümün içine baka baka ayy zaten olmazdı bilmem ne dediler ... yani tamam olmayabilir ama sevinmeyede gerek yok .. resmen seviniyor bazı insanlar ..şimdi gelde arkadaşlık yap bunlarla aman aman eksik olsunlar ...

:kkk::kkk::kkk::kkk: Biz ne gune burdayızz:kkk::kkk::kkk::kkk:
Burda derdını :18:nesenı:3: uzuntunu:ssz: kederını:25: hasretını :24:hata sacmalıgını :1: bileee ıstedıgın her saatte her zamn paylaşabılırsınn...
valla ben oyle bı yapıya sahıbımkıı benı sevenı severıım sevmeyenıde :21::21::21::21: öperimm:54:
umruda olmaz yaniii....:52: kımseye muhtac deılımmm yalnızda kalsam eglenmesını bılıyorumm:emir_bebek: cunkıı benı dusunmeyenı ben hıc dusunmemm amaaaan salla :47:
bu devırde ınsanlar hepp kendı cıkarları ıcın yasıyolar dostlukları bıle kendı cıkarları uzerıne kuruyolarr o yuzden ben buraya gırdımm gırelıı cok rahatım valla mutlaka bırınden bırı derdıne derman olabılıyoo yada sevıncıne ortakk salla ... sahte olupp canlı kanlı yanında olcagına gercek olupp sanaldann derdını paylaşş... :54:

:kkk:

bence ne eş,ne aile...
hiçbiri bir dost yerini tutmaz,tutmamalı da...
bi kız arkadaşına anlattığın rahatlıkla,herşeyi eşin ve ailenle konuşamazsın ki...
Cok dogru ama ben genellikle herşeyi eşimle paylaşırım.
paylasamadiklarimida ailelmle.

Aileden eskiden iyi bir dostum vardı (akraba) aramıza soğukluk girdi, ama hiç bir zaman paylaştıklarını kimseye demedim!

genel olarak burda bazen görüyoruz ku arkadaşı dostu sandığı, lafları alıp götürüyormuş. Benim demek istediğim aile ne olursa olsun Sadık ve kötü bir şey yapamaz.görusmezsenizde.

Şimdiye dek dostum var diyen görmedim-duymadım.
Son zamanlarda kendini dostum zanneden bir tanıdıktan gördüğüm muamelenin ardından dostluk kavramına da inanmamaya başladım.
Arkadaşlıklar vardır onlar da ortak konularınız biterse biter.
Okul biter 2-3 yıl sonra okul arkadaşlığı, işten çıkarsın 2-3 yıl sonra iş arkadaşlığı biter gider.
Önceleri bu konu çok canımı acıtsa da artık ben de gidişata uyuyorum.
Koptuğum insanlarla bağlanmak için kendimi paralamıyorum.
Aileye sıkı sarılırsak dosta da ihtiyaç duymayız sanırım.
Arkadaşlarınla vakiit geçir, ailenle dertlerini paylaş bence.

ne olursa kim olursa olsun eşinin ve ailenin yerini kimsee tutmazz helekii arkadaşlarınıza büyük sırlarınızı vermeyiin dönüp dolaşıpbirgün yüzünüze vuruluor veya basları duyuyor aman kızlar dikkatli olalımm kimse üzülmesinn iki kişinin bildiği sır olmaktan herzaman çıkr.

3-4 kisi var dost diyebilecegim ve herseyimi anlatabilecegim. Bunlarin en yenisi 9 senelik, en eskisi 17 senelik civari arkadasim. Zaten ben de 23 yasindayim. Yaklasik 8 senedir yurtdisinda yasiyorum, hem de yakin bir ulke degil, dunyanin obur ucu. Turkiye'ye her 2-3 senede bir gelebiliyorum ancak. Butun bu arkadaslarimla baglarimiz hic kopmadi, aramiz hic acilmadi. Ne zaman gitsem kaldigimiz yerden, ayni samimiyetle devam eder iliskilerimiz. Bir tane daha vardi boyle cok yakinim, ama gecen yaz onunla baglarimiz koptu, onunla aramiz acildi benim tum ugraslarima ragmen. Bosverdim gitti ben de.

Her neyse, bence dost edinebilmenin sirri korkmamak ve guvenmek. Sir sir dediginiz seyi devlet meselesi haline getirip, anlatmaya kimseyi layik bulmazsaniz, o zaman sirlarimi paylasamiyorum diye sizlanirsiniz. Zaten bazi seyler vardir ki gercekten cok buyuk sirlar, onlari bazen insan kendi icinde saklamayi tercih eder. Onlari kimseye anlatmayiverirsiniz, tamam.
Dostluk biraz saflik gerektirir bence. Ben mesela herkese guvenebilirim. Hic oyle "aman insanlara guvenmiyim, aman kimseden dost olmaz, kimseye birsey soyleme, herkesle mesafeli ol, dost kalmadi, sevgi kalmadi" gibi takintilarim, kati kurallarim yoktur. Herkese guvenme, sevme potansiyelim var. Arkadaslik konusunda seciciyim, ama abartmam. Kafama uyanla arkadaslik ederim, zamanla samimiyetimi artirabilirim. Daha da zamanla sirrimi verebilirim. Sirrimi saga sola anlatir diye korkmam. O zamana kadar tanirim ben onu. Su zamana kadar kendimi yakin hissettigim, guvenip birseyler paylastigim cok insan oldu. Bunlarin kimi hala hayatimda, kimi geride kaldi. Allah var, bir kere bile pisman olmadim, sirlarimin saga sola anlatilmasi konusunda rezil durumlar yasamadim. Ha, belki de bosa guvendigim insanlar olmus olabilir, ama bunu hic hissetmedim, hic zarara ugramadim. Bu benim sansli oldugum icin degil, dostluga bakis acimdan kaynaklaniyor.

Burda cok dostluk konulari aciliyor. Hep de ayni seyler yazilir. "Cevrede dost yok, kimseye guvenmem, kimseyi sevemem, bir tane arkadasim yok,..." E kimseye guvenmiyorsan sorunu kendinde ara, guven sorunun var demek ki. Bunu asmadan dost da bulamazsin, kendin de kimseye dost olamazsin. Bunu elestirmek icin yazmiyorum tabii, sadece benim gozlemledigim ve bu konuda herkeste gordugum hatali bir kani var, ona bir de farkli acidan bakin istedim.

dostun olsa kazık yiyosun
sonra arkadaşlıklarında arana mesafe koymayı öğreniyosun
ama bu seferde her an arayabileceğin dertleşebileceğin biri kalmıyo işte

23 yaşındayım cnm. aynen bende kkya yazıyorum tüm sorunlarımı saolsun herkes çok duyarlı ve çok bilinçli olduğu için aldığım cevaplarda beni çok tatmin ediyor:52: ama yinede insan düşünüyor. 23 yaşındayım ve gecenin 3ünde arayıp ağlayabileceğim 1 kişi bile yok:ssz:

Benimde yok. Bu durumu dert etmiyorum pek. Ama sunu ogrendim ki insanin ne kadar ,cok arkadasi olursa o kadar az dostu oluyor. Ben artik o samimiyette insan istemiyorum pek hayatimda. Hatta soyle kafama esince hadi kafeye gidelim diyebilecegim arkadasim bile cok az birkac tane onlarla da herzaman ayni sehirde olamiyorum. Yada okul vs herkesin isi oluyor. Napalim hepsi secimlerimizden kaynaklaniyor. Hatta cocukluk arkadasim bile yok.

Son düzenleme:
önceden hep upuzun sürücek dostluklarım olduğunu düşündüm hatta bu uzun vadeli beklentilerimden dolayı da en ufak şeylerde üzülürdüm ama anladımki imkansız bu zor da olsa kabullendim insanların göstermedikleri hesapları var alıştım arık hiç bi dostluk beklentim yok üzülme yani kabullen senin için daha kolay olur

genellemek yanlış bence...tam tersi olanlarda var :34:

ne olursa kim olursa olsun eşinin ve ailenin yerini kimsee tutmazz helekii arkadaşlarınıza büyük sırlarınızı vermeyiin dönüp dolaşıpbirgün yüzünüze vuruluor veya basları duyuyor aman kızlar dikkatli olalımm kimse üzülmesinn iki kişinin bildiği sır olmaktan herzaman çıkr.

kimse kimsenin yerini tutamaz ki..bu yüzden bence bi dostun yerinide, eş veya aile tutamaz...

önceden hep upuzun sürücek dostluklarım olduğunu düşündüm hatta bu uzun vadeli beklentilerimden dolayı da en ufak şeylerde üzülürdüm ama anladımki imkansız bu zor da olsa kabullendim insanların göstermedikleri hesapları var alıştım arık hiç bi dostluk beklentim yok üzülme yani kabullen senin için daha kolay olur

nadirde olsa hala gerçek dostlar var :34:

Dost mu?o da ne...rahmetlı babaannemın cocukluk arkadası vardı.olene kadar gorustuler.yaz kıs demez o tıknaz hallerıyle bırbırlerını zıyaret ederlerdı.oyle dostlar halen var sanıp da edındıgım dost provalarından oyle kazık yedım kı,dert ortagı dıye paylasırsın.dost sanırsın en zayıf noktanı ogrendıler ya hep ordan vururlar.bılmıs ol!!!bı derdını dınledıler dıye borclu konumuna getırırler ınsanı,hele kı ıyıce fesat bırıyse yanlıs yonlendırıp olucak ısı bozarlar.ınan kı cok sanslısın,kaybın yok.sukret halıne

Ne büyük çelişki değil mi aynı zamanda hayatın kısaca özeti :( :(

bugüne kadar gördüklerimden ve yaşadıklarımdan şunu rahatça söyleyebilirim ki dost diye bişey yok..tüm ilişkiler menfaatlerin çakıştığı noktaya kadar ilerliyo..insanlarda artık karşısındakini düşünme,anlayış ve vefa gibi kavramlar kalmamış..herkes işinin bittiğine bakıyo..

eskiden herkes "önce ben, sonra başkaları" derdi.şimdi herkes "sadece ben" diyo..

ayrıca da aslaa ve aslaa kimseye sırrını vermemen gerektiğini anladım.yıllardır tanıyorum sandığın insanların bigün bi an öyle bi yüzünü görüyosun ki neye uğradığını şaşırıyosun..
bu yüzden de en iyisi tek başına olmak.evet arada paylaşmak istiyosun bazı şeyleri, ama insanlar artık çok kötü malesef güvenilecek sevilecek kimse kalmamış.

bu hatayi bir kez yaptim hayatima mal oluyodu nerdeyse:ssz:

rahat ol,gayet normal bir durum,dost yok çünkü,arkadaş bile yok nerdeyse,olsa da kimseye sırrını vermeye gelmez bu devirde

malesef benim de dostum yok.. işte aradığım kişi bu dediğim anda hep sırtımdan vuruldum..
artık kendimi suçlamaya başladım..Bende sorun herhalde..
psikolojimde çok bozuk zaten bu günlerde..insanlarda kaçıp yalnız kalmak istiyorum

kimse dost degil arkadasim bosuna uzme kendini,
gun gelir o gercek dostum dedigin insanda seni sirtindan vurur,
kimseye guvenme bunun icinde uzulme..

bu devirde gerçek dost olduğuna inanmıyorum
iyi dostuz herşeyimizi paylaşırız diyenlerin bile ne kadar samimiyetsiz olduğunu,içten içe birbirini çekemediğini görüyoruz
benim dostum yok sözde arkadaşlarım var en iyi dostlarım ailem
sevincimle sevinip acımla üzülürler yalansız sahte olmayan...
:16:

bu yaşa kadar hiç dostun olmamışsa hatayı kendinde ara bence . herkes mi kötü herkes mi kıskanç ?yoo yok öle birşey . tamam fesat tiplerde var ama herkes aynı olamaz . sen kendine bak mesela arkadaşlık ilişkilerine özen gösteriyormusun ?

Back
X