3-4 kisi var dost diyebilecegim ve herseyimi anlatabilecegim. Bunlarin en yenisi 9 senelik, en eskisi 17 senelik civari arkadasim. Zaten ben de 23 yasindayim. Yaklasik 8 senedir yurtdisinda yasiyorum, hem de yakin bir ulke degil, dunyanin obur ucu. Turkiye'ye her 2-3 senede bir gelebiliyorum ancak. Butun bu arkadaslarimla baglarimiz hic kopmadi, aramiz hic acilmadi. Ne zaman gitsem kaldigimiz yerden, ayni samimiyetle devam eder iliskilerimiz. Bir tane daha vardi boyle cok yakinim, ama gecen yaz onunla baglarimiz koptu, onunla aramiz acildi benim tum ugraslarima ragmen. Bosverdim gitti ben de.
Her neyse, bence dost edinebilmenin sirri korkmamak ve guvenmek. Sir sir dediginiz seyi devlet meselesi haline getirip, anlatmaya kimseyi layik bulmazsaniz, o zaman sirlarimi paylasamiyorum diye sizlanirsiniz. Zaten bazi seyler vardir ki gercekten cok buyuk sirlar, onlari bazen insan kendi icinde saklamayi tercih eder. Onlari kimseye anlatmayiverirsiniz, tamam.
Dostluk biraz saflik gerektirir bence. Ben mesela herkese guvenebilirim. Hic oyle "aman insanlara guvenmiyim, aman kimseden dost olmaz, kimseye birsey soyleme, herkesle mesafeli ol, dost kalmadi, sevgi kalmadi" gibi takintilarim, kati kurallarim yoktur. Herkese guvenme, sevme potansiyelim var. Arkadaslik konusunda seciciyim, ama abartmam. Kafama uyanla arkadaslik ederim, zamanla samimiyetimi artirabilirim. Daha da zamanla sirrimi verebilirim. Sirrimi saga sola anlatir diye korkmam. O zamana kadar tanirim ben onu. Su zamana kadar kendimi yakin hissettigim, guvenip birseyler paylastigim cok insan oldu. Bunlarin kimi hala hayatimda, kimi geride kaldi. Allah var, bir kere bile pisman olmadim, sirlarimin saga sola anlatilmasi konusunda rezil durumlar yasamadim. Ha, belki de bosa guvendigim insanlar olmus olabilir, ama bunu hic hissetmedim, hic zarara ugramadim. Bu benim sansli oldugum icin degil, dostluga bakis acimdan kaynaklaniyor.
Burda cok dostluk konulari aciliyor. Hep de ayni seyler yazilir. "Cevrede dost yok, kimseye guvenmem, kimseyi sevemem, bir tane arkadasim yok,..." E kimseye guvenmiyorsan sorunu kendinde ara, guven sorunun var demek ki. Bunu asmadan dost da bulamazsin, kendin de kimseye dost olamazsin. Bunu elestirmek icin yazmiyorum tabii, sadece benim gozlemledigim ve bu konuda herkeste gordugum hatali bir kani var, ona bir de farkli acidan bakin istedim.