- Konu Sahibi papatyaperi
-
misafirlerin yemegemi cayami geliyor ?
Planladıklarının yanına bi de kısır yap tamamdır canım
Acaba kısır mı daha kolaydır yoksa mercimek köftesi mi? bu ikisinden birini düşünüyorum.
Kısır(tarıfı çok kolay ve tadını unutamayacakları bır tarıf verebılırım istersen),Mayalı poğoça (yarısını peynir yarısını zeytın ezmelı yaparsın 1 tarıften 2 farklı lezzet çıkar(onunda tarıfı mevcut) ve bence bırde elmalı kurabıye yap 2 tane soğuk tatlı yerıne bır sutlu bır hamurlu olmuş olur.
İnce kısırlık bulgurunuzu ağzı kapaklı bir saklama kabına koyun üzerine sadece 2 parmak gececek kadar kaynayan su boşaltıp agzını guzelce kapatın.Bulgur beklerken kıvırcık taze soğan ve dereotunuzu ınce ınce kıyın.(dereotunu sakın unutmayın vazgeçilmez lezzetı veren odur) ekşiliğine göre bırkaç lımonu sıkın sıkılan lımonun ıcıne sarımsak ezın(ben 1 lımon ıcın 2 dıs sarımsak kullanıyorum) oda beklesın (beklemesı lımonun sarımsak tadını cekmesı acısından önemlı (15dk yeterlı gelır).şişen bulgurunuzu elınızle guzelce karıştırın sonra ıcıne salça koyup guzelce yıne karıstırın aynı cıgköfte yapar gibi sonra yeşillikleri ekleyıp sıvı yag ve sarımsaklı lımonuda ekleyın.Afiyet olsun.
Kolaylık olması açısından yeşilliklerinizi akşamdan yıkayıp hazırlayın hatta lımonunuzuda sıkın sabah sadece sarımsak eklersınız.
Misafirlerin kaç kişi olacak canım sen söyle ben 1-2 kişilik fazla yazayım
Acaba kısır mı daha kolaydır yoksa mercimek köftesi mi? bu ikisinden birini düşünüyorum.
4 su bardağı bulgur,7-8 yemek kaşığı salça 5 limon yağınıda fazla koy çünki bulgur yağı çeker hemen.8-9 yaprak kıvırcık,1 adet dereotu,10 dalda taze soğan bu tarif koskocaman bir kısır olacak :) oyuzden bulgurun şişince geniş bir mutfak kabın yada legenın varsa onda karıştır canım.Sakın tarifi fazlalaştırma burda herkesın 2 kase yıyebılecegı kadar kısır olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?