Benim soframa da bi yardım lütfen!!

Toparlayalım
1:Kısır
2: Hazır yufka alıp börek yapabilirsin
3:Mozaik pasta yazmışsın
4:Kek olabilir çikolatalı
5:Tavuk göğsü yapıp üzerine jöle döküp meyvelerle süsleyebilirsin
başka?
ben her misafir geleceğinde önceden yapılacaklar listesi yaparım da.Bu arada tarif istersen tarifler de var bende

Son düzenleme:
Ben çikolatalı hindistan cevizli toplardan yapıp üzerine nazar boncuklu kürdanlardan da geçiriyorum.Sunum olarak çok tatlı oluyor.Tabi benimki bekar işi arkadaş ağırlama oluyor ama olsuun misafir misafirdir

Evet canım o da hem tat olarak hem de sunum olarak güzel oluyo ama benim buzlukta mozaik pastam var, yapıcağım tatlının yanına bide onu da çıkarıcam, o yüzden toplardan yapamıyorum çünki zaten mozaik pastanın tadıyla o topların tadı birbirine çok yakın. Çok sağol yine de önerin için

Ben de şimdilik listemi oluşturdum:
-Börek
-Peynirli-maydanozlu pastahane poğaçaları
-Kısır
-Mozaik Pata
-Krem Şantili etimek tatlısı
-Su bardaklarında galete(dekoratif duruyo)

şimdilik bu kadar belki 1-2 şey daha eklerim bilmiyorum.

Kısırın yanına domates,salatalık,yeşil biberli söğüş tarzı salata da süper olur..Bize de ayırıp yollar mısın sitedeen canım çekti kısırrr

Yeniden Yönlendirme Bildirimi
Tupper larım var ama ben mozaik pastayı streç film e sarıp kek kalıbının içinde saklıyorum, bilmiyorum belki tupper da saklasam daha iyi olur.Bu şekilde ne kadar uzun süre saklayabilirim bilmiyorum.
Oldumu bilmiyorum ama ben bu kaplarda mozaik pasta kremşantili meyveli soğuk tatlı yapıp dolabımda sürekli bulunduruyorum istersen 3 ay dursun bişeycik olmuyor 2 kabın varsa 2 ayrı tatlın herdaim hazır oluyor
2 paket krem şanti içine bebe bisküvisi kır ve damla çikolata koyup doldur içine at dolaba
2 paket krem şanti içine kayısı çilek elma portakal meyvelerini kucuk kucuk doğrayıp hazırla yada;
2 paket krem şanti için petibör bisküvi ve suda bekletilmiş kuru kayısıyı ufak doğra hazırla bak bir kaba 3 tarif aylarca buzluğunda durabilir.

Kızlar geçen akşam saat çok ilerlediğinden sizlere de iyigeceler dileyemeden biranda çıkmak zorunda kaldım. Misafirlerim yarın gelicekti fakat 2 gün sonraya ertelendi. Cuma günü gibi fotoğrafları eklerim (kısır vs.)

Bu arada Sevilay Hn. bende bu kek kalını şeklindeki tupperlardan yok, normal kapaklı tupperlara koyuyorum dilimleyerek.

Selamlar, dün misafirlerim geldi gitti, her şey iyiydi güzeldi, yaptığım şeylerde beğenildi yendi bereketliydi. Yanlızca kısırı yapamadım ben Sevilay Hn. Bulgurun üzerine kaynar su döküp şiştikten sonra soğuması gerekiyodu sanırım bulgurların ama ben sıcak bi haldeyken salçasını koyup karıştırdım,o zamanda pişti bulgur pilavı gibi oldu tabiki, komple gerisin geri çöpe döktüm hepsini.Bulgurların soğuması gerektiğini bilmiyodum Bi akşam öncedende bütün sebzelerini yıkayıp hazırlamıştım doğrayıp tupper a koymuştum, 5 limonu bile sıkmıştım hazır ama kısmet oldu, biton malzememde boşa gitti Beceriksizim sanırım.
Yinede çok teşekkürler her şey için..

Son düzenleme:
Mesajda yazmıstım bulgur şişerken dıye ama olsun canın sağolsun ellerıne saglık.Aklında olsun salçasını koymus olsanda agzını hemen kapatıp bekletseydın bulgurun şişer suyunu cekerdı sorun olmazdı yanı yaptıkça alışacaksın.

bende kısır hiç yapmadım yaaaslında çokta seviyorum yemeyi ama fırsatolmadı işte,neyse şu evi taşıyalım ilk işim kısır yapmak olucak,şimdi canım hiçbişey yapmak istemiyo ev savaş alanı gibiburda verilen tarifteki kısırda dere otu demişsin,koymasak olmazmıı:26:

Sevmıyorsan koymayabılırsın ama kısırda cok farklı bır lezzet oluşturuyortek basına yendıgı gıbı bır tad degıl kısırdakı tadı en azından bır kısmına koyup tadını denemenı ısterım

arkadaşlar ben mersindeym ve bizim buralarda bulgur işi ve hamur işine düşkünlük çok fazladır.kısır tariflerine televizyondaki programlardan ya da mersin adana dışındaki şehirlerde olanlardan baktığımız zaman şaşırıyoruz.çnkü kısır demek boll malzemeli olmalı demektir buralarda .geçen tv de gördm bulguru ocakta haşlıordu nasıl kısır dedim kendi kendme... bizdeki tarifi denemk isteyen olursa dye yazmak istiorum müsadenzle:

bulgurun üzerine kaynamış su eklenir ama boca edilmez çok fazla.maksat bulgurun ıslanması yumuşamasıdır.malzemelr hazırlanan kadar bulgurun ağzı b kapla kapatılır.
bol salatalık domates biber küçük küçük doğranır
yeşillk olarak maydanoz isteğe bağlı yeşil soğan (isteyen kuru soğan) ve az biraz marul doğranır.
bulgur yumuşadıktan sonra üzerine sıvı yağ, biber salçası,tuz ve baharatları eklenerek bulgur kıvama getirilir.
daha sonra yeşillikler eklenerek karıştırılır.
saltalık ve domates ezilmemesi için en son konur ve kaşık yardımıyla karıştırılma yapılır.
bol limon ve tercihe göre güzelce nar ekşisi üzerine dökülür...
yanında haşlanmış asma yaprağı ,haşlanmış lahana veyahut da marul ile servis yapılır.afiyetle b güzel yenilir

(buarada hamileyim ve yazarken resmen ağzım sulandı )

Ah canım ya canın cekmiş belliki gece gece avcunu yala göğüslerıne sur bari (öyle derler hep buyukler ) cok guzel bır tarıf bende anlattıgın gıbı yapıyorum sadece domates koymam sulanıyor ve hosuma gıtmıyor burda soğanını kavuran bıle var kısırın =)

dedklerni yaptım cnm :) buarada soğan kavuranı hiç duymamıştım onu kaçırmışım :) ya geçen b kısır videosu izledm inan kısır değil hçbşye sığmaz o tarif.ocakta bolca suyla bulgur haşlandı içine sadece 2 çeşit yeşillk kondu kııvırcık ve dereotu...salça yok üzerine salataya gezdrio gbi yağ gezdrdi az braz da tuz kaşıkla hafifçe harmanladı afiyet olsun dedi :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…