Benim üstümde sevilmez cinsellik yaşanır mı yazıyo ?

Kadınları suçlamamış ki, nasıl okumuşsun anlamadım. Konuya öyle bakarsan, onun da sonu gelmez, erkek bakınca bile taciz diyen feminist tiplere dönersin. Sinyal kelimesi de rahatsız etmiş bazılarını baya, insanlar nasıl birbirlerinden hoşlandıklarını belli edecekler size göre? Mendille falan haberleşelim isterseniz

Ay mendili düşürmek bile sinyal işte. Adı sinyal olunca kötü bir şey mi oluyor anlamadım ki. İşaret diyelim, mesaj diyelim, hatta isterserse zarf tümleci bile koyabiliriz adını.

Ortamın uygun olması iki kişinin isteğine bağlıdır,zaten kendiliğinden gelişir teklife gerek kalmadan. Kadının eve gitmesiyle ya da birkaç kez görüşmesiyle adı dahi olmayan bir iletişimin içindeyken tepeden inme şekilde sevişme isteğinde bulunmak ahlaksız tekliftir. Karşındaki kadını yanlış değerlendirmedir, bunun da tek sorumlusu erkeğin kadına bakış açısıdır.
Ben de şimdiye kadar çok rahat yaşadım, alkollü alkolsüz her ortama girdim,aynı evin içinde karşı cinsle uyuduğum da oldu kimse bana seninle sevişmek istiyorum demedi çünkü şanslıydım ki abazan kesim değildi karşıma çıkanlar.

Yani diyeceğim şu ki bu seks durumları karşılıklı elektrikle olur, tek tarafın kendince geçerli bulduğu sebeplerle voltajı yükseldiyse yersee hesabı yaparak bi şansımı deneyeyim demek yanlıştır, bunu kadına nasıl mal edebilirsiniz aklım almıyo gerçekten.

Arkadaşlar lütfen kadınları etiketlemekten, kadınları bir kalıba sokmaktan,şöyle davransaydın böyle olmazdı, böyle davransaydın bu başına gelmezdi gibi şeyler söyleyerek hemcinslerinizi aşağılamaktan vazgeçin. Yapmayın etmeyin eylemeyin nolur..

Güzelim sende hiçbir sorun yok emin olabilirsin. Sen anladığım kadarıyla duygusal bişeyler yaşamak adına adımlar atıyorsun ya da arkadaşça yaklaşıyorsun ama senin bu yaklaşımlarını anlamak istediği gibi anlayan adamlar da seninle ilgili farklı çıkarımlarda bulunup böyle bir teklifte bulunmuşlar.

Yani sorun sende değil,her hareketi sinyal olarak anlayan yurdum insanlarında..

Konu sahibi kimseye sinyal göndermiyorum diyor.

Konu, hiç sinyal gönderilmediği halde, bazılarının kafasında kurdukları ile (bir bakış, rastgelmiş bir gülümseme, giyim tarzı, dövmeli olmak, kahkaha atmak,gece dışarı çıkmak, birinin arabasına binmek vs ) karşı tarafa cinsellik teklif etmesi. Bu taciz mi değil mi size göre? Merak ettim.

Sizce konu sahibi sinyal mi göndermiş?

Konu sahibinin sinyal gönderip göndermediğini bilmiyorum. İlk mesajda “yanlış -altını çizerek söylüyorum YANLIŞ- sinyal göndermiş olabilir misiniz”? Diye sordum. Göndermediğini söyledi, kadının beyanı esastır, göndermemiştir.

Bir şekilde cesaret bulan erkekler cinsellik teklif etmiş. Konu sahibi kabul etmemiş. Kabul etmedikten sonra karşı taraf bu tavrını sürdürmuyor ve konu sahibini rahatsız etmiyorsa taciz değildir. Konu sahibini rahatsız edecek şekilde devam ediyorsa tacizdir.

Katılıyorum, "kadının beyanı esastır" saçmalığı hariç tabi.

Erkekler birkaç kategoriye ayrılır, bir kısmı kadına saygılıdır, samimiyetinizi yanlış değerlendirmez, bir kısmı selam vermenizin altında bile mana arar, kadın erkeklerle kur yapmak için selamlaşır konuşur diye düşünüp şansını dener, bir kısmı da kadın erkekler için vardır deyip sohbetiniz muhataplığınız olmasa da size yürür.

Konu sahibesinin tanıştığı erkekler 2. kategoride, onlara göre kadın bir erkekle konuşuyorsa beklentisi bellidir zira maalesef erkeklerin de kadınların da bir kısmı "arkadaş" kavramını bilmez, kadın erkek arkadaşlığı diye birşey yoktur, onlara göre kadınla erkek konuşuyorsa birliktelik olmalıdır.

Siz nasıl düşünüyorsunuz bilemem ama benim için flört =birlikte olmak demek değildir, önce arkadaş olursunuz, birbirinizi tanırsınız, flörtün bile içi boşaltıldı ne hikmetse, flört ederken yakın davranılır çünkü tanımanız gerekir, tanıyacaksınız ki arkadaşlığınız ilerleyecek mi bitecek mi karar veresiniz, sonuçta diğer arkadaşlarınızdan farklı bir arkadaşlık yürütürsünüz flört ettiğiniz kişiyle ama bu demek değildir ki flört ediyorsam birlikte olacağız, siz dahi duyguları görmezden gelerek yorumluyorsunuz flört kavramını, tümüyle mekanik, flört hop birliktelik.

Yanlış anlaşılmasın erkek düşmanı değilimdir, ailece görüştüğümüz erkek arkadaşlarımda var, kadın erkek "arkadaşlıklarını" da normal bulurum, farklı cinsiyette olmaları onların arkadaş olamayacağı anlamına gelmez, lakin ilk mesajımda yazdığım gibi siz cüretkar ve havada karada her ne şartta olursa olsun kadınlara yürümeyi kendine hak gören erkekleri minnoş görmenize karşıyım, siz nasıl bir çevrede büyüdünüz bilmem, ben erkeklerin kendini dünyanın merkezi gibi gördüğü bir çevrede büyüdüm, çirkin erkek muhabbetlerini bilirim, evli-bekar, çocuğu veya torunu yaşında fark etmeden sırf cinsiyeti kadın diye abuk sabuk tekliflerde bulunan bir sürü tipler olurdu, ki maalesef eşleri, anneleri, bacıları da bu erkekleri destekleyen cinsten dedikodular yapar, sizi toplum baskısına maruz bırakırlardı, onlara göre bir kadın her gün dışarı çıkıyorsa, bir erkek arkadaşına selam veriyorsa kötü kadındı, aynı tavrı kızım görmesin istedim ve şehri hatta bölgeyi terk ettik, yani kusura bakmayın siz denk gelmemiş olabilirsiniz ama birçok yerde birçok kadın benim tarif ettiğim erkek tipine çok kereler denk gelmiştir, o tip erkeklerin varlığını inkar edercesine olayı sinyale bağlamanız hatta müdahale etmek zorunda kaldığım bir topikte sinyal kelimesini yineleyerek dalga geçer gibi yazmanız da beni üzdü.

Ne “sinyalmiş” yaa

Konu sahibinden bağımsız yazıyorum, bazı hemcinslerimiz de bu “sinyalleri” gönderip ama iş teklife gelince reddediyorlar. Aynı yatağa girdikten sonra dahi reddedebilir insan, devam etmek istemeyebilir ama bazıları bu ilgiyi seviyor sonra olayı sen beni yanlış anladına getiriyorlar.

Aynisi karsi cins icinde gecerli:) burda cokca konu goruyoruz.. vurup kacan erkeklerin bahsi bol bol geciyor:)

Otel deyince insanin aklina yatak gelir sahsen ha ileri gidersin gitmezsin o ayri.. ama evde hersey yapilabilir. Kaldiki konu sahibi anlatiyor durumu. Evimize gelen her erkek kadin arkadasa teklif mi edelim:)

Otel deyince insanin aklina yatak gelir sahsen ha ileri gidersin gitmezsin o ayri.. ama evde hersey yapilabilir. Kaldiki konu sahibi anlatiyor durumu. Evimize gelen her erkek kadin arkadasa teklif mi edelim:)
İşte evde her şey yapılabilir ama cafede yapılamaz. Cinsellik teklifi almaktan rahatsız olduğu için bence evde buluşma, farklı anlaşılabilir niyetin diyorum. Karşıdakini değiştirmeye çalışmaktansa rahatsız olduğumuz durumdan kendimizin kaçınması daha kolay.

Hakli tarafin var tabii..duygusal birseyler yasadigin birinin evine gidilirse bu ihtimalde var.. ama direkt sormak sacma degil mi? Zaten olacagi varsa olur..

Yetiştiğiniz çevreden ve gördüklerinizden kaynaklanan bir travmanız olduğunu düşündürdü bu mesaj bana açıkçası. Evet benim çevremde de var böyle tipler ama azınlıktalar. Yine bahsettiğim taciz, tecavüz değil ama. Bir kadın olarak bu kategoride bu şekilde yorum yapmak kendime saygımı azaltır. Benim bahsettiğim şey, iletişim halinde olunurken gelen cinsellik içeren teklifler.

Konu sahibine de zaten -sanırım bu onuncu tekrar falan olacak- sinyal vermişsindir demedim, "YANLIŞ sinyal vermiş olabilir misiniz?" Diye sordum. Öyle olmadığını söyledi, benim için konu orda kapandı. Söylediklerim bu kadar saldırganlığı hak etmiyordu bence.

Sizin flört kavramınız farklıdır, benimki farklı, bir başkasının ki farklı. Kavramın içini boşaltma durumu yok. İnsanlar birbirlerini tanımaya çalışırken cinsel açıdan da tanımak isteyebilirler. Bunu istemeyebilirler de tabi ki. Hatta bu tip ilişkilerin flört içermesine bile gerek yok. İnsanlar sadece cinsellik de yaşayabilirler. Arkadaş olup sevişen, arkadaş dahi olmadan sevişen, tek gecelik ilişkiler yaşayıp sonra herkes yoluna diyen çok insan var. İnsan sınırını kendi çizer, çizmesi gerekir. Sinyalden kastım budur. Sınırlarınızı karşı tarafa net bir şekilde belli ederseniz genelde -her zaman değil- ona göre davranırlar. Arada sınırları görmezden gelen insanlar da olabilir. Bunlarla hepimiz karşılaşmışızdır, karşılaşacağız. Konu sahibine de üstüste böyleleri denk gelmiş olabilir, bilemem, yanında değildim, iletişim halinde olduğu adamları tanımıyorum. Sadece bildiğim tek bir şey var erkeklerin hepsi bize tecavüz etmek için hazır kıta beklemiyor.

erkek bakınca taciz diyen feminist tiplerdenim zaten.

ve erkeklerin bakması zaten taciz.

feminist olmadığınız belli zaten.

her kelimesine imzamı atarım.

Günümüzde sevgili olmadan da cinsellik yasanabildigi ve her iliskide sanki cinsellik yasamak zorunluymuş gibi algılandığı için biz kadınların aklı karışıyor bence.

Tercih olarak cinselligi evlilik icinde yasamak isteyen bir kadın bunu dile getirse bile inandırıcı olamayabiliyor. Bazi erkekler naz yaptıgıni, zor kadını oynadiğını, guven olusunca birlesme olacagini umuyorlar.

Gunumuz kadini zor durumda cunku erkegi elinde tutmak istiyorsan cinsel olarak da doyurmalisin baskisiyla karsı karşıya.

Evlilik şartı getirence de erkek yanaşmayabiliyor.

Konuyla bu tespitlerin baglantısı, cinsellik yasama isteği cok dogal. Ama bu isteğin hangi yolla tatmin edilecegi onemli. Sevgili olarak mi, evlenerek mi, sadece yatak arkadasi olarak mı, iki kisinin de isteyecegi sekilde bir birliktelik kurmak icin birbirini tanimak gerekiyor.

Tanıma asaması da karsilikli sinyallerin gonderildigi ve bunlarin yorumlandigi bir asama. Uyumsuzlar birlikte mutlu olamazlar dediklerimiz zaten hayata bakislari farkli olan kisiler yani sinyalleri de birbirinden farklı algılayanlar. Baktin ki yanlis anlamaya musait biri don geri olay bu yani.

Normal erkekler basarisiz olacakları bir girisimde bulunmayacaklari icin yanasmadan once yoklayacaklardir burada kontrol kadının elinde yani erkegi kendine ne kadar yakinlastiracağı.

Bence bu konudaki genc arkadasimiz erkekleri daha iyi analiz ettikten ve kendini daha net ifade ettikten sonra yakinlasmali.

Uzun zamandan beri tanidigi birinin evine gitmis, yani oncesinde sohbetleri var, bu sohbetlerde birlikte olma teklifi etmesinin onunu kesmeliydi. Muhabbet arasinda bu sınırını çizmeliydi.

Çünku tam bir arkadaslik tanimi olmayan iliskilerde evde yalniz kalmak cinselligi cagristirir ,kadin boyle bir teklif almayi istemiyorsa basta onlemini almalı. Ha bazi erkek de israrla sansıni denemek ister o zamanda siler gecersin.

Son düzenleme:
Konu sahibi evine gittiği kişinin arkadaşı diğerinin de kuzenleriyle gelen tanıdık bir adam olduğunu söylüyor bu iki kişi üzerinden gidersek ikisinin tekliflerinin ileri aşaması, ısrarı tacize girer taciz sözle de olur,bakışla da olur,ısrarla da olur..

Bu davranışlarla karşılaşması, asla konu sahibinin suçu değil..

Artık erkekler görgüsüz gibi davranmasın bir zahmet,güzel bir kadın görünce akıllarına ilk gelen sex olmasın,her mini etekliyle yatak hayal etmesin ,her yalnız gördüğü kadını takip etmesin veya bu durumları bir zahmet üzerine almasın. .Her güler yüzü, her mini eteği, her bakışı, her giyimi, her samimiyeti yatağa bağlamasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…