- Konu Sahibi SalakSacma
-
Kadınları suçlamamış ki, nasıl okumuşsun anlamadım. Konuya öyle bakarsan, onun da sonu gelmez, erkek bakınca bile taciz diyen feminist tiplere dönersin. Sinyal kelimesi de rahatsız etmiş bazılarını baya, insanlar nasıl birbirlerinden hoşlandıklarını belli edecekler size göre? Mendille falan haberleşelim istersenizbi gay arkadaşım vardı her gördüğü yakışıklı erkeği gay sanıp sinyal gönderiyordu. o zaman o da teklifte bulunsun her erkeğe kabul etmemek onun hakkı. böyle bir şey olabilir mi?
erkekler sinyal almak konusunda baya bir istekliler size göre eve gelmek sinyalken başka birine göre gülümsemek sinyaldir bunun sonu yok. evine gitti diye sevişilecek diye bir şey de yok. şu kadınları suçlama huyunu bitiremediniz feminist takılırken asıl siz insanları damgalıyorsunuz çok rahatsız oldum yazdıklarınızdan.
devir böyle diye doğrusu bu demek değil 30 sene önce çıkma teklifi edilmeden evlilik teklif edilirmiş. şu an evine gidiyorsa sevişmek istiyorsun anlar diyorsunuz ya 30 sene sonra belki de bu garip gelecek ilerlediğimiz için.
ahlakçılık yapan tiplerden bir farkınız yok açıkçası sizin de kafanızda sınırlar var. bu sınırların farklı noktada olması sizi feminist yapmıyor üzgünüm.
Kadınları suçlamamış ki, nasıl okumuşsun anlamadım. Konuya öyle bakarsan, onun da sonu gelmez, erkek bakınca bile taciz diyen feminist tiplere dönersin. Sinyal kelimesi de rahatsız etmiş bazılarını baya, insanlar nasıl birbirlerinden hoşlandıklarını belli edecekler size göre? Mendille falan haberleşelim isterseniz
Cinsellik teklifine bakış açımız farklı anladığım kadarıyla. Uygun ortamda bence kötü bir teklif değil. Cinsellik karşılıklı bir şey, kadın da isteyebilir. Ahlaksızlık, istemiyorum diyen kadına ısrar ve zorlamada bulunandadır bence.
Bir çok kişi beni suçlamış . Hepinize saygı duyuyorum . Evine gittiğim arkadaşımla uzun süredir görüşüyorum dışarda da görüştüğümüz oldu arabasına da bindim ama elini elime bile değmedi bende o güveni oluşturduğum için evine gittim yani bi arkadaş olarak ve bu beklemediğim bi teklifti .
2. Kuzenlerimle otururken gelen adam bi sinyal gönderdiğimi düşünmüyorum çünkü cafede 10 dk durmadık biz bırakalım dedi reddettik burda ne gibi bi sinyal göndermiş olabilir tamam tanımıyorum yanlış bi hareket belki görüşmek ama bu kadar insanın içimde görüştüm diye bu adamın bana ahlaksızca böyle açık açık seni istiyorum mu demesi lazım ?
Öff, yoruldum yeminle.
Gay arkadaşınız istek duyduğu insana sinyal gönderir, teklif eder, karşılık göremezse geri çekilir, çekilmez ve devam ettirirse adı taciz olur.
Lezbiyen bir kadın sevişmek istediği kadına sinyal gönderir, teklif eder, karşılık görmezse geri çekilir, çekilmez ve devam ettirirse adı taciz olur.
Ben sevişmek istediğim adama sinyal gönderirim, teklif ederim, karşılık görmezsem geri çekilirim. Geri çekilmezsem adamı taciz etmiş olurum.
Adamın biri benimle sevişmek isterse sinyal gönderir, teklif eder. Karşılık göstermezsem geri çekilir. Geri çekilmezse taciz edilmiş olurum ağzının payını veririm.
Feminist olduğumu nerden çıkardınız o kısmı anlamadığım için cevap veremeyeceğim. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.
Konu sahibi kimseye sinyal göndermiyorum diyor.
Konu, hiç sinyal gönderilmediği halde, bazılarının kafasında kurdukları ile (bir bakış, rastgelmiş bir gülümseme, giyim tarzı, dövmeli olmak, kahkaha atmak,gece dışarı çıkmak, birinin arabasına binmek vs ) karşı tarafa cinsellik teklif etmesi. Bu taciz mi değil mi size göre? Merak ettim.
Sizce konu sahibi sinyal mi göndermiş?
Katılıyorum, "kadının beyanı esastır" saçmalığı hariç tabi.Konu sahibinin sinyal gönderip göndermediğini bilmiyorum. İlk mesajda “yanlış -altını çizerek söylüyorum YANLIŞ- sinyal göndermiş olabilir misiniz”? Diye sordum. Göndermediğini söyledi, kadının beyanı esastır, göndermemiştir.
Bir şekilde cesaret bulan erkekler cinsellik teklif etmiş. Konu sahibi kabul etmemiş. Kabul etmedikten sonra karşı taraf bu tavrını sürdürmuyor ve konu sahibini rahatsız etmiyorsa taciz değildir. Konu sahibini rahatsız edecek şekilde devam ediyorsa tacizdir.
Diğer hanımlar anlamadı siz yapmayın bari, üzüldüm böyle anlaşıldığına. Daha açık yazmaya çalışayım.
Birincisi genellemedim, dedim ya öyleleri de vardır ama genelde sinyal görmeden harekete geçmezler.
İkincisi yaşadığınız şey taciz ve konumuzla alakası yok. İki kavramı karıştırıyorsunuz çoğunuz. İki kişi arasındaki bir ilişkiden, iletişimden belki flört durumundan bahsediyorum ben. Hanım kızımız birileriyle tanışıyor, görüşüyor, bu tanıştığı insanlar kısa bir süre sonra cinsellik istiyor. Burda bir sinyal karmaşası olabilir diyorum, kesin vardır demiyorum. Ne bileyim yakın davranıyordur, dokunsal bir insandır -benim gibi- ve bunu karşı taraf yanlış anlıyordur. Şimdiye kadar tanıştığım erkeklerin çoğu ben bir şekilde sinyal vermeden cinsel aşamaya geçmedi açıkçası. Bir iki tane kendini bilmez çıkmadı mı, çıktı tabi ki, onlar da dersini aldı. Ama biriyle cinsellik istiyorsam genelde o kapıyı hep ben açtım. Tacizler bu genellemeye dahil değil. Tekrar ediyorum iki kişi arasında ilişki, iletişim, flört olan durumlardan bahsediyorum.
Aynisi karsi cins icinde gecerli:) burda cokca konu goruyoruz.. vurup kacan erkeklerin bahsi bol bol geciyor:)Ne “sinyalmiş” yaa
Konu sahibinden bağımsız yazıyorum, bazı hemcinslerimiz de bu “sinyalleri” gönderip ama iş teklife gelince reddediyorlar. Aynı yatağa girdikten sonra dahi reddedebilir insan, devam etmek istemeyebilir ama bazıları bu ilgiyi seviyor sonra olayı sen beni yanlış anladına getiriyorlar.
Otel deyince insanin aklina yatak gelir sahsen ha ileri gidersin gitmezsin o ayri.. ama evde hersey yapilabilir. Kaldiki konu sahibi anlatiyor durumu. Evimize gelen her erkek kadin arkadasa teklif mi edelim:)Evet konu çok saçma bir yere gitmiş. Tacizle teklif karıştırılmış. Ben ilk buluşmayı evde yapıyorsan tecavüzü hak ediyor demiyorum ama seks teklifine açık hale getiriyor kendini. Bu teklifte de sıkıntı yok. Adam ısrar etmemiş bir şey yapmamış. Kadın neden başına bunun geldiğini soruyor ama herkes erkekleri suçluyor.
Cinsellik teklifi almak istemiyorsa evde, otelde buluşmamalı; tinder gibi uygulamalar kullanmamalı ve sosyal medyadan biriyle buluşacaksa 40 kez düşünüp ölçüp tartmalı. Yani erkekler şöyle böyle diyip aynı davranış kalıbını sürdürmeye teşvik pek işe yaramayacak. Giyim tarzı vs hiçbiri önemli değil. Mekan ve tavır ise önemli. Tekrar söylüyorum burada taciz, tecavüz, zorlamayı kastetmiyorum. Onlar elbette kabul edilmez, sebebi olmaz. Soruda tekliften bahsediliyor.
İşte evde her şey yapılabilir ama cafede yapılamaz. Cinsellik teklifi almaktan rahatsız olduğu için bence evde buluşma, farklı anlaşılabilir niyetin diyorum. Karşıdakini değiştirmeye çalışmaktansa rahatsız olduğumuz durumdan kendimizin kaçınması daha kolay.Otel deyince insanin aklina yatak gelir sahsen ha ileri gidersin gitmezsin o ayri.. ama evde hersey yapilabilir. Kaldiki konu sahibi anlatiyor durumu. Evimize gelen her erkek kadin arkadasa teklif mi edelim:)
Hakli tarafin var tabii..duygusal birseyler yasadigin birinin evine gidilirse bu ihtimalde var.. ama direkt sormak sacma degil mi? Zaten olacagi varsa olur..İşte evde her şey yapılabilir ama cafede yapılamaz. Cinsellik teklifi almaktan rahatsız olduğu için bence evde buluşma, farklı anlaşılabilir niyetin diyorum. Karşıdakini değiştirmeye çalışmaktansa rahatsız olduğumuz durumdan kendimizin kaçınması daha kolay.
Erkekler birkaç kategoriye ayrılır, bir kısmı kadına saygılıdır, samimiyetinizi yanlış değerlendirmez, bir kısmı selam vermenizin altında bile mana arar, kadın erkeklerle kur yapmak için selamlaşır konuşur diye düşünüp şansını dener, bir kısmı da kadın erkekler için vardır deyip sohbetiniz muhataplığınız olmasa da size yürür.
Konu sahibesinin tanıştığı erkekler 2. kategoride, onlara göre kadın bir erkekle konuşuyorsa beklentisi bellidir zira maalesef erkeklerin de kadınların da bir kısmı "arkadaş" kavramını bilmez, kadın erkek arkadaşlığı diye birşey yoktur, onlara göre kadınla erkek konuşuyorsa birliktelik olmalıdır.
Siz nasıl düşünüyorsunuz bilemem ama benim için flört =birlikte olmak demek değildir, önce arkadaş olursunuz, birbirinizi tanırsınız, flörtün bile içi boşaltıldı ne hikmetse, flört ederken yakın davranılır çünkü tanımanız gerekir, tanıyacaksınız ki arkadaşlığınız ilerleyecek mi bitecek mi karar veresiniz, sonuçta diğer arkadaşlarınızdan farklı bir arkadaşlık yürütürsünüz flört ettiğiniz kişiyle ama bu demek değildir ki flört ediyorsam birlikte olacağız, siz dahi duyguları görmezden gelerek yorumluyorsunuz flört kavramını, tümüyle mekanik, flört hop birliktelik.
Yanlış anlaşılmasın erkek düşmanı değilimdir, ailece görüştüğümüz erkek arkadaşlarımda var, kadın erkek "arkadaşlıklarını" da normal bulurum, farklı cinsiyette olmaları onların arkadaş olamayacağı anlamına gelmez, lakin ilk mesajımda yazdığım gibi siz cüretkar ve havada karada her ne şartta olursa olsun kadınlara yürümeyi kendine hak gören erkekleri minnoş görmenize karşıyım, siz nasıl bir çevrede büyüdünüz bilmem, ben erkeklerin kendini dünyanın merkezi gibi gördüğü bir çevrede büyüdüm, çirkin erkek muhabbetlerini bilirim, evli-bekar, çocuğu veya torunu yaşında fark etmeden sırf cinsiyeti kadın diye abuk sabuk tekliflerde bulunan bir sürü tipler olurdu, ki maalesef eşleri, anneleri, bacıları da bu erkekleri destekleyen cinsten dedikodular yapar, sizi toplum baskısına maruz bırakırlardı, onlara göre bir kadın her gün dışarı çıkıyorsa, bir erkek arkadaşına selam veriyorsa kötü kadındı, aynı tavrı kızım görmesin istedim ve şehri hatta bölgeyi terk ettik, yani kusura bakmayın siz denk gelmemiş olabilirsiniz ama birçok yerde birçok kadın benim tarif ettiğim erkek tipine çok kereler denk gelmiştir, o tip erkeklerin varlığını inkar edercesine olayı sinyale bağlamanız hatta müdahale etmek zorunda kaldığım bir topikte sinyal kelimesini yineleyerek dalga geçer gibi yazmanız da beni üzdü.
Kadınları suçlamamış ki, nasıl okumuşsun anlamadım. Konuya öyle bakarsan, onun da sonu gelmez, erkek bakınca bile taciz diyen feminist tiplere dönersin. Sinyal kelimesi de rahatsız etmiş bazılarını baya, insanlar nasıl birbirlerinden hoşlandıklarını belli edecekler size göre? Mendille falan haberleşelim isterseniz
Öff, yoruldum yeminle.
Gay arkadaşınız istek duyduğu insana sinyal gönderir, teklif eder, karşılık göremezse geri çekilir, çekilmez ve devam ettirirse adı taciz olur.
Lezbiyen bir kadın sevişmek istediği kadına sinyal gönderir, teklif eder, karşılık görmezse geri çekilir, çekilmez ve devam ettirirse adı taciz olur.
Ben sevişmek istediğim adama sinyal gönderirim, teklif ederim, karşılık görmezsem geri çekilirim. Geri çekilmezsem adamı taciz etmiş olurum.
Adamın biri benimle sevişmek isterse sinyal gönderir, teklif eder. Karşılık göstermezsem geri çekilir. Geri çekilmezse taciz edilmiş olurum ağzının payını veririm.
Feminist olduğumu nerden çıkardınız o kısmı anlamadığım için cevap veremeyeceğim. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.
Erkekler birkaç kategoriye ayrılır, bir kısmı kadına saygılıdır, samimiyetinizi yanlış değerlendirmez, bir kısmı selam vermenizin altında bile mana arar, kadın erkeklerle kur yapmak için selamlaşır konuşur diye düşünüp şansını dener, bir kısmı da kadın erkekler için vardır deyip sohbetiniz muhataplığınız olmasa da size yürür.
Konu sahibesinin tanıştığı erkekler 2. kategoride, onlara göre kadın bir erkekle konuşuyorsa beklentisi bellidir zira maalesef erkeklerin de kadınların da bir kısmı "arkadaş" kavramını bilmez, kadın erkek arkadaşlığı diye birşey yoktur, onlara göre kadınla erkek konuşuyorsa birliktelik olmalıdır.
Siz nasıl düşünüyorsunuz bilemem ama benim için flört =birlikte olmak demek değildir, önce arkadaş olursunuz, birbirinizi tanırsınız, flörtün bile içi boşaltıldı ne hikmetse, flört ederken yakın davranılır çünkü tanımanız gerekir, tanıyacaksınız ki arkadaşlığınız ilerleyecek mi bitecek mi karar veresiniz, sonuçta diğer arkadaşlarınızdan farklı bir arkadaşlık yürütürsünüz flört ettiğiniz kişiyle ama bu demek değildir ki flört ediyorsam birlikte olacağız, siz dahi duyguları görmezden gelerek yorumluyorsunuz flört kavramını, tümüyle mekanik, flört hop birliktelik.
Yanlış anlaşılmasın erkek düşmanı değilimdir, ailece görüştüğümüz erkek arkadaşlarımda var, kadın erkek "arkadaşlıklarını" da normal bulurum, farklı cinsiyette olmaları onların arkadaş olamayacağı anlamına gelmez, lakin ilk mesajımda yazdığım gibi siz cüretkar ve havada karada her ne şartta olursa olsun kadınlara yürümeyi kendine hak gören erkekleri minnoş görmenize karşıyım, siz nasıl bir çevrede büyüdünüz bilmem, ben erkeklerin kendini dünyanın merkezi gibi gördüğü bir çevrede büyüdüm, çirkin erkek muhabbetlerini bilirim, evli-bekar, çocuğu veya torunu yaşında fark etmeden sırf cinsiyeti kadın diye abuk sabuk tekliflerde bulunan bir sürü tipler olurdu, ki maalesef eşleri, anneleri, bacıları da bu erkekleri destekleyen cinsten dedikodular yapar, sizi toplum baskısına maruz bırakırlardı, onlara göre bir kadın her gün dışarı çıkıyorsa, bir erkek arkadaşına selam veriyorsa kötü kadındı, aynı tavrı kızım görmesin istedim ve şehri hatta bölgeyi terk ettik, yani kusura bakmayın siz denk gelmemiş olabilirsiniz ama birçok yerde birçok kadın benim tarif ettiğim erkek tipine çok kereler denk gelmiştir, o tip erkeklerin varlığını inkar edercesine olayı sinyale bağlamanız hatta müdahale etmek zorunda kaldığım bir topikte sinyal kelimesini yineleyerek dalga geçer gibi yazmanız da beni üzdü.
Katılıyorum, "kadının beyanı esastır" saçmalığı hariç tabi.
Konu sahibi evine gittiği kişinin arkadaşı diğerinin de kuzenleriyle gelen tanıdık bir adam olduğunu söylüyor bu iki kişi üzerinden gidersek ikisinin tekliflerinin ileri aşaması, ısrarı tacize girer taciz sözle de olur,bakışla da olur,ısrarla da olur..Günümüzde sevgili olmadan da cinsellik yasanabildigi ve her iliskide sanki cinsellik yasamak zorunluymuş gibi algılandığı için biz kadınların aklı karışıyor bence.
Tercih olarak cinselligi evlilik icinde yasamak isteyen bir kadın bunu dile getirse bile inandırıcı olamayabiliyor. Bazi erkekler naz yaptıgıni, zor kadını oynadiğını, guven olusunca birlesme olacagini umuyorlar.
Gunumuz kadini zor durumda cunku erkegi elinde tutmak istiyorsan cinsel olarak da doyurmalisin baskisiyla karsı karşıya.
Evlilik şartı getirence de erkek yanaşmayabiliyor.
Konuyla bu tespitlerin baglantısı, cinsellik yasama isteği cok dogal. Ama bu isteğin hangi yolla tatmin edilecegi onemli. Sevgili olarak mi, evlenerek mi, sadece yatak arkadasi olarak mı, iki kisinin de isteyecegi sekilde bir birliktelik kurmak icin birbirini tanimak gerekiyor.
Tanıma asaması da karsilikli sinyallerin gonderildigi ve bunlarin yorumlandigi bir asama. Uyumsuzlar birlikte mutlu olamazlar dediklerimiz zaten hayata bakislari farkli olan kisiler yani sinyalleri de birbirinden farklı algılayanlar. Baktin ki yanlis anlamaya musait biri don geri olay bu yani.
Normal erkekler basarisiz olacakları bir girisimde bulunmayacaklari icin yanasmadan once yoklayacaklardir burada kontrol kadının elinde yani erkegi kendine ne kadar yakinlastiracağı.
Bence bu konudaki genc arkadasimiz erkekleri daha iyi analiz ettikten ve kendini daha net ifade ettikten sonra yakinlasmali.
Uzun zamandan beri tanidigi birinin evine gitmis, yani oncesinde sohbetleri var, bu sohbetlerde birlikte olma teklifi etmesinin onunu kesmeliydi. Muhabbet arasinda bu sınırını çizmeliydi.
Çünku tam bir arkadaslik tanimi olmayan iliskilerde evde yalniz kalmak cinselligi cagristirir ,kadin boyle bir teklif almayi istemiyorsa basta onlemini almalı. Ha bazi erkek de israrla sansıni denemek ister o zamanda siler gecersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?