- 22 Ağustos 2008
- 4.118
- 2.652
- 448
- Konu Sahibi SalakSacma
-
Kuzenlerimle otururken muhabbetim olmayan adam yanıma gelemez. Bana arabama bin diye teklifte bulunamaz. Her mesaja değil hiçbir mesaja direkt atlayıp da sohbet etmem. Kimsenin evine ilk buluşmada gitmem. Sizde de biraz ucuz bir görüntü var. İnsanlara bunları yapacak alanı vermeyin. O cesareti siz veriyorsunuz. Farkında da değilsiniz. İlk buluşmada eve gelen, instagram mesajına kafeye davet eden kişi ortam kızıdır. Geniştir yani. Rahatsızsanız çizginizi değiştirin. Bunları söylüyorum ki anlayın.
Evet konu çok saçma bir yere gitmiş. Tacizle teklif karıştırılmış. Ben ilk buluşmayı evde yapıyorsan tecavüzü hak ediyor demiyorum ama seks teklifine açık hale getiriyor kendini. Bu teklifte de sıkıntı yok. Adam ısrar etmemiş bir şey yapmamış. Kadın neden başına bunun geldiğini soruyor ama herkes erkekleri suçluyor.
Cinsellik teklifi almak istemiyorsa evde, otelde buluşmamalı; tinder gibi uygulamalar kullanmamalı ve sosyal medyadan biriyle buluşacaksa 40 kez düşünüp ölçüp tartmalı. Yani erkekler şöyle böyle diyip aynı davranış kalıbını sürdürmeye teşvik pek işe yaramayacak. Giyim tarzı vs hiçbiri önemli değil. Mekan ve tavır ise önemli. Tekrar söylüyorum burada taciz, tecavüz, zorlamayı kastetmiyorum. Onlar elbette kabul edilmez, sebebi olmaz. Soruda tekliften bahsediliyor.
Bence siz de yanlis anliyorsunuz.
Benim gibilerin anlatmak istedigi Sinyal vermeden de cinsel teklifle gelinebilecegi bunun en ileri safhasinin taciz oldugunu anlatmak istiyoruz..
Ben de sadece evlilik içinde eşiyle sevişmiş biriyim :) Evlilik dışı ilişkiye karşı değilim ama öyle gelişti. Hatta eşimle sevgiliyken birkaç kez otelde de kaldık, teklif etti, reddettim, oldu bitti. Bu taciz değil ki. Başbaşa otel odasındayız, aklına cinsellik gelmesi çok normal. Benim de kabul etmeme hakkımı kullanmam normal.Sadece evlilik içinde eşiyle birlikte olmuş insanların bu tavrını bir derece anlarım. Konuya fazlasıyla uzaklar çünkü. Ama normal şartlarda bir genç kadın ve bir genç erkek bir şeyler paylaşıyor ve birlikte olmak istiyorsa iki taraftan biri ya sinyal verir ya teklif eder. Diğer taraf da istemiyorsa ya sinyali görmezden gelir ya da teklifi reddeder. Bunun devamı gelmiyorsa konu kapanır, devamı geliyor ısrar ediliyorsa adı taciz olur. Bunun sokakta takip eden elle ya da sözle taciz eden adamlarla ve durumlarla alakası yok. İki kavram nasıl birbirine karışır aklım almıyor.
Hazır size yazmışken bir örnek de vereyim kendi hayatımdan hanımlar belki daha net anlar.
Eşimle ilk başbaşa buluşmamızda -sevgili falan değildik arkadaştık- yemek yedik, birbirimize karşı cinsel çekim hissettik o süreçte. Ben bir takım sinyaller gönderdim, ondan da içtiğimiz şaraba evde devam etme teklifi geldi. Ne ben "seni istiyorum" dedim ne de o "hadi eve gidip sevişelim" dedi. Bu cümleler kurulmadı ama ikimiz de o eve gittiğmizde neler olacağının bilinciyle gittik. Eve gittikten sonra bile adamın hamlesini reddedebilirdim tabi ki. Yine taciz olmazdı bunun adı. Ben yanlış anlamış ya da kendimi yanlış anlatmış olurdum.
Diğer hanımlar anlamadı siz yapmayın bari, üzüldüm böyle anlaşıldığına. Daha açık yazmaya çalışayım.
Birincisi genellemedim, dedim ya öyleleri de vardır ama genelde sinyal görmeden harekete geçmezler.
İkincisi yaşadığınız şey taciz ve konumuzla alakası yok. İki kavramı karıştırıyorsunuz çoğunuz. İki kişi arasındaki bir ilişkiden, iletişimden belki flört durumundan bahsediyorum ben. Hanım kızımız birileriyle tanışıyor, görüşüyor, bu tanıştığı insanlar kısa bir süre sonra cinsellik istiyor. Burda bir sinyal karmaşası olabilir diyorum, kesin vardır demiyorum. Ne bileyim yakın davranıyordur, dokunsal bir insandır -benim gibi- ve bunu karşı taraf yanlış anlıyordur. Şimdiye kadar tanıştığım erkeklerin çoğu ben bir şekilde sinyal vermeden cinsel aşamaya geçmedi açıkçası. Bir iki tane kendini bilmez çıkmadı mı, çıktı tabi ki, onlar da dersini aldı. Ama biriyle cinsellik istiyorsam genelde o kapıyı hep ben açtım. Tacizler bu genellemeye dahil değil. Tekrar ediyorum iki kişi arasında ilişki, iletişim, flört olan durumlardan bahsediyorum.
Bakın ben üstte yazdım, biz evlenmeden önce eşimle otelde kaldık bu sinyaldir. Otel odası yani daha ne olsun.Ya allahınaşkına şu sinyal dediğiniz nedir? Bir de kimse anlamadı deyip düşüncenizi empoze etmeye çalışıyorsunuz. Acaba bizler ne diyoruz siz anladınız mı??
Ya allahınaşkına şu sinyal dediğiniz nedir? Bir de kimse anlamadı deyip düşüncenizi empoze etmeye çalışıyorsunuz. Acaba bizler ne diyoruz siz anladınız mı??
Ben de sadece evlilik içinde eşiyle sevişmiş biriyim :) Evlilik dışı ilişkiye karşı değilim ama öyle gelişti. Hatta eşimle sevgiliyken birkaç kez otelde de kaldık, teklif etti, reddettim, oldu bitti. Bu taciz değil ki. Başbaşa otel odasındayız, aklına cinsellik gelmesi çok normal. Benim de kabul etmeme hakkımı kullanmam normal.
Bakın ben üstte yazdım, biz evlenmeden önce eşimle otelde kaldık bu sinyaldir. Otel odası yani daha ne olsun.
Siz sevgili iken olan birşey bu, karşılıklı bir amaç için gidiyorsunuz oraya pişpirik oynamayacağınız aşikar. Ama henüz ilişki aşamasında bile değilken bir kadına seks isteğinde bulunmak kadının "sinyal" vermesinden kaynaklanan bir durum değildir. O erkeğin pervasız ve kadının her hareketinden anlam çıkardığını gösterir. Durum bu..
Konu sahibi kendisine şakayla karışık hoşlandığını söyleyen birisinin evine gitmiş ve teklif burada gelmiş. Kafede buluşmak yerine neden eve gidilir? Adam da teklifte bulunmuş, kadın kabul etmeyince de bir şey yapmamış ki. Evle otel arasında bir fark yok.Siz sevgili iken olan birşey bu, karşılıklı bir amaç için gidiyorsunuz oraya pişpirik oynamayacağınız aşikar. Ama henüz ilişki aşamasında bile değilken bir kadına seks isteğinde bulunmak kadının "sinyal" vermesinden kaynaklanan bir durum değildir. O erkeğin pervasız ve kadının her hareketinden anlam çıkardığını gösterir. Durum bu..
Sizler malesefbenyeniyimgaliba nın da dediği gibi teklif ve taciz kavramlarını karıştırıyorsunuz. Yani çok net anladım sizi.
Sinyal yazarak açıklanabilecek bir şey değil. Her kadın farklı sinyaller gönderir. Karşınızdaki erkeğe dokunmak, gözünün içine bakarak gülümsemek, kendinize dokunmak, saçınızla oynamak, karşı tarafın bazı davetlerine evet demek vs. vs. bir çok sinyal türü var. İki kişi arasındaki iletişim ve elektrik bu tip davranışları sinyal yapar ya da yapmaz. Sıradan sizden hoşlanmayan bir adamın karşısında saçla oynamak sinyal değildir mesela ama elektriğin yüksek olduğu bir ortamda aynı hareket iki kişiyi yatağa götürmeye yetebilir.
Konu sahibi kendisine şakayla karışık hoşlandığını söyleyen birisinin evine gitmiş ve teklif burada gelmiş. Kafede buluşmak yerine neden eve gidilir? Adam da teklifte bulunmuş, kadın kabul etmeyince de bir şey yapmamış ki. Evle otel arasında bir fark yok.
Cinsellik teklifine bakış açımız farklı anladığım kadarıyla. Uygun ortamda bence kötü bir teklif değil. Cinsellik karşılıklı bir şey, kadın da isteyebilir. Ahlaksızlık, istemiyorum diyen kadına ısrar ve zorlamada bulunandadır bence.Tamam tamam kadın suçlu aldığı ahlaksız teklif nedeniyle.. Erkektir sinyal alınca çadır kuracak kıvama gelir napsın adamcağız haklısınız..
Katılıyorum. Belki konu sahibi kırılabilir ama gerçek bu
Bende uzun yıllardır bekarım(boşandım hatta) ama kimse bu şekilde yaklaşmadı bana
Duruş önemli, Bırak davranışı bakışlarımla karşımdakini gömerim.
İnsanlar sadece sevgili oldukları zaman sevişmezler. Sevgili olmadıkları insanlara da sinyaller gönderip sevişebilirler.
bi gay arkadaşım vardı her gördüğü yakışıklı erkeği gay sanıp sinyal gönderiyordu. o zaman o da teklifte bulunsun her erkeğe kabul etmemek onun hakkı. böyle bir şey olabilir mi?
erkekler sinyal almak konusunda baya bir istekliler size göre eve gelmek sinyalken başka birine göre gülümsemek sinyaldir bunun sonu yok. evine gitti diye sevişilecek diye bir şey de yok. şu kadınları suçlama huyunu bitiremediniz feminist takılırken asıl siz insanları damgalıyorsunuz çok rahatsız oldum yazdıklarınızdan.
devir böyle diye doğrusu bu demek değil 30 sene önce çıkma teklifi edilmeden evlilik teklif edilirmiş. şu an evine gidiyorsa sevişmek istiyorsun anlar diyorsunuz ya 30 sene sonra belki de bu garip gelecek ilerlediğimiz için.
ahlakçılık yapan tiplerden bir farkınız yok açıkçası sizin de kafanızda sınırlar var. bu sınırların farklı noktada olması sizi feminist yapmıyor üzgünüm.
Bu sinyal soylemi oyle tehlikeli ve bir seyleri mesrulastirmaya oyle musait ki...
Hic hos olmadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?