Benim yaptığım baskı mı? (Eş ile iletişim)

Yanlış soru sordum sanırım
Size geç cevap vermiş ya eşiniz
Siz de niye geç yazdın demişsiniz
Onu bilerek geç yazdığını nerden anladınız diye sormak istemiştim
Bu anlattığınız durumda geç cevap verilmemiş sorduğunuz bi soruya hiç cevap vermemiş oluyor
İkinci soruyla devam etmiş sohbete yani
Bunda niye geç yazdın diye sorulmaz zaten

Valla şimdi bi yorumunuzu okudum
Eşiniz hep böyleymiş zaten
Siz sorun çıkarmıyorsunuz diye anlaşıyormuşsunuz
Sonuç olarak yeni çıkan bir huyu olmadığına göre bilerek evlenmişsiniz
Sizinkinin kumaşı bu
Değiştirmeye boşa çalışmayın
İşe yaramaz
Kendinize yeni özgürlük alanları açın
Siz de haber vermeyin madem her seferinde
Onun size haber vermek istediği kadar haber verin siz de ona
Evet yapısı bu. Diğer arkadaşlarının evliliklerine bakarak önlem aldığını düşünüyorum tamamen. Hani onların eşleri arayıp soruyor ama benim eşim o duruma düşmeyecek vs gibi.
Benim çabam zamanla niyetimi anlaması.
Ama bu kez çok kırdı beni.
Alttan almak istemiyorum.
Nasıl davranmalıyım? Odaya mı çekilmeliyim? Yemek hazılayıp oturmalı mıyım? Bu gibi durumlarda yemek gibi konuları boşverince sanki huzursuz oluyorum. Haklıyken haksız duruma düşüyor gibi.

Kocaniz hır cikarmaya yer aramis. Insan bu kadar normal soruya bile gelemiyorsa evlenmemeli. Ayni soruyu ailem arkadasim da sorabilir gayet siradan. Tabi ki bu davranisi yok saymayin taviz tavizi dogurur. Hep mi boyleydi esiniz yeni mi huy edindi bunu?
Keyfi yerindeyken normal cevap veriyor. Arada aklına çatıyor bu özgürlük kısıtlanmama halleri.

Yani bilmiyorum tepkisi aşırı olmuş evet . Bende sorarım geçen akşam 10 dk geç geldi aramadım ama eve geldiğin de aşkım merak ettim dedim geç gelince. O da bana sorar yani insan eşine sorar . Acaba hesap sorar gibi mi sordunuz anlamadım ki . Aşırı tepki vermiş.. neden geç geldin demek yerine başka şekilde sorun bence. Geri adım atmayın lütfenn kendi geldiğinde de mutlaka konuyu konusun ben diliyle

Yani bilmiyorum tepkisi aşırı olmuş evet . Bende sorarım geçen akşam 10 dk geç geldi aramadım ama eve geldiğin de aşkım merak ettim dedim geç gelince. O da bana sorar yani insan eşine sorar . Acaba hesap sorar gibi mi sordunuz anlamadım ki . Aşırı tepki vermiş.. neden geç geldin demek yerine başka şekilde sorun bence. Geri adım atmayın lütfenn kendi geldiğinde de mutlaka konuyu konusun ben diliyle
Atmak istemiyorum.
Buraya yazmadığım daha birçok şekilde kırdı kalbimi dün. Ergen gibi davranıyorsun ben özgürüm ne demek dediğimde, sen kimsin bana ergen diyorsun vs. Ben bu hallere düşecek miydim. Gibi, gençliğine yanıyor halleri

Arkadaşlar selam.
Nasıl bir başlık seçeceğimi bilemedim açıkçası.
Eşimle çok şükür aramızda bir güven problemi yok.
Bir yere gittiğinde haberdar eder, dönerken de haberdar eder.
AMA!!!!
Kaçta geleceksin? Neden gidiyorsun? Gibi soruları duymak istemediğini söylüyor bana.
Ben hesap sormak amaçlı sormuyorum bunları.
Örneğin dün , kendi bekarken yaşadığı mahallesindeydi, “canım eve mi geleceksin, yoksa başka bir yere mi geçeceksin” diye sordum.
Ve sonra aradım. Aslında eve geldiği halde yani o sürede yoldayken, mahalleme geçiyorum dedi. Ben de mesajıma neden cevap vermedin deyince “bana öyle sorular sorma diye kaç kez dedim” vs çıkıştı.
Geldiğinde çok büyüdü tartışmamız. “ Ben sana haber veriyorum zaten senin öyle sorular sormanı istemiyorum” diyor. “Bundan sonra da haber vermicem görürsün, madem öyle, işine geliyorsa” vs dedi. Yani böyle saçma basit konularda özgürlük naraları atmaya o kadar hazır ki.
Ben de evliliğin böyle olmayacağından bahsedince, benim konuşmalarımdan sıkıldığını vs söyledi bayağı sesimiz yükseldi. vs vs. Sonra evden çıktı, geç saatte döndü ayrı uyudu.
Şu an konuşmuyoruz.
Hanımlar, gerçekten kısıtlayan bir insan değilim.
Ama bir kadının eşine sormaya hakkı olan soruları egosundan dolayı sormamı hak görmüyor.
Kalbimi o kadar kırdı ki sözleriyle.
Barışan ben olmak istemiyorum.
Evde yüzümü görsün istemiyorum.
Hep yanaşan taraf ben oldum ama bunun sonu yok. Durduk yere kırıyor kalbimi.
Normalde sabah o işe giderken kahvaltı hazırlarım her sabah eksiksiz. Bu sabah kalkmadım. Çünkü dün ilk kez ayrı uyudu.
O kadar gereksizdi ki tepkileri bağrışları. Kendime bir noktada saygısızlık etmiş oluyorum normal davrandıkça.
İki ihtimal var ya siz inanilmaz baskı yapıyosunuz sürekli soruyosunuz o da bıkmıs(bende de vardir o huy biri sürekli hesap sorarsa boguluyo gibi olurum)
Ya da siz normalsiniz esiniz abartiyo tamamen egoistlik...
Acaba hangisi? Siz sıkmadiginiza eminseniz arada güven de var diyosunuz adam bahane aramis o zaman🤷🏼‍♀️
Hos diyelim cok baskı yaptınız yine de ayri yatmaya kadar gitmez olay. Abartmis kendisi🤷🏼‍♀️ barisan siz olmayin tabi ki ne olursa olsun o tepkiyi haketmediniz bence.

İki ihtimal var ya siz inanilmaz baskı yapıyosunuz sürekli soruyosunuz o da bıkmıs(bende de vardir o huy biri sürekli hesap sorarsa boguluyo gibi olurum)
Ya da siz normalsiniz esiniz abartiyo tamamen egoistlik...
Acaba hangisi? Siz sıkmadiginiza eminseniz arada güven de var diyosunuz adam bahane aramis o zaman🤷🏼‍♀️
Hos diyelim cok baskı yaptınız yine de ayri yatmaya kadar gitmez olay. Abartmis kendisi🤷🏼‍♀️ barisan siz olmayin tabi ki ne olursa olsun o tepkiyi haketmediniz bence.
Katılıyorum. Evden çıkıp gitmek, ayrı yatmak ne bileyim. İnanın haketmedim.

Evet yapısı bu. Diğer arkadaşlarının evliliklerine bakarak önlem aldığını düşünüyorum tamamen. Hani onların eşleri arayıp soruyor ama benim eşim o duruma düşmeyecek vs gibi.
Benim çabam zamanla niyetimi anlaması.
Ama bu kez çok kırdı beni.
Alttan almak istemiyorum.
Nasıl davranmalıyım? Odaya mı çekilmeliyim? Yemek hazılayıp oturmalı mıyım? Bu gibi durumlarda yemek gibi konuları boşverince sanki huzursuz oluyorum. Haklıyken haksız duruma düşüyor gibi.
Trip atmak yerine daha sakin bir zamanda neye kırıldığımı söylerim ben genelde
Duygu yoğunluğu geçince yaptığım konuşmalardan daha verim alıyorum
Günlük sorumlulukların trip amaçlı yerine getirilmemesini doğru bulmuyorum zaten
Ha güleryüzlü neşeli filan olmak zorunda hiç değilsiniz ama sorumluluk sorumluluktur bence

Haber etme konusunda da kendi ilişkinize uygun bir orta yol bulun

Siz oyalanacak bir sey bulun.
Bence esinizin tepkisi abarti ama adam böyle. Nerde oldugunu haber veriyorsa daha sormaya cok da luzum yok.
Ben esim arkadaslariylayken kesinlikle aramazdim.
Bu aksam o disarda mi? Siz de cikin. En azindan arkadaslarinizla online toplanin.
Yatin dizi acin keyif yapin.
Kitap okuyun.
Küvet varsa doldurun girin icine.

Konulariniz hep evde koca beklemeli. Gecen konunuzda da pandemi sebebiyle hic cikmadiginizi yazmistiniz. Hal böyle olunca butun gun evde adami bekliyorsunuz. Avmye gidin demiyorum ama önlemlerinizi alip park bahce sahil vs biraz hava almaya cikin.

Son düzenleme:
Evet , iyiyken iyi ama böyle durumlarda çok farklılaşıyor.
Iliski her iki tarafin karsilikli anlayisiyla ilerliyor. Ben biraz sabirsiz biriyim boyle yapsa bana eline verir cantasini onu ozgurluge dogru yollarim buyuk ihtimal🤣 ama siz esinizi gozlemleyip ona gore davranmalisiniz surekli boyle kisitliyorsun bunaltiyorsun muhabbeti yapmamasi icin.

Arkadaşlar selam.
Nasıl bir başlık seçeceğimi bilemedim açıkçası.
Eşimle çok şükür aramızda bir güven problemi yok.
Bir yere gittiğinde haberdar eder, dönerken de haberdar eder.
AMA!!!!
Kaçta geleceksin? Neden gidiyorsun? Gibi soruları duymak istemediğini söylüyor bana.
Ben hesap sormak amaçlı sormuyorum bunları.
Örneğin dün , kendi bekarken yaşadığı mahallesindeydi, “canım eve mi geleceksin, yoksa başka bir yere mi geçeceksin” diye sordum.
Ve sonra aradım. Aslında eve geldiği halde yani o sürede yoldayken, mahalleme geçiyorum dedi. Ben de mesajıma neden cevap vermedin deyince “bana öyle sorular sorma diye kaç kez dedim” vs çıkıştı.
Geldiğinde çok büyüdü tartışmamız. “ Ben sana haber veriyorum zaten senin öyle sorular sormanı istemiyorum” diyor. “Bundan sonra da haber vermicem görürsün, madem öyle, işine geliyorsa” vs dedi. Yani böyle saçma basit konularda özgürlük naraları atmaya o kadar hazır ki.
Ben de evliliğin böyle olmayacağından bahsedince, benim konuşmalarımdan sıkıldığını vs söyledi bayağı sesimiz yükseldi. vs vs. Sonra evden çıktı, geç saatte döndü ayrı uyudu.
Şu an konuşmuyoruz.
Hanımlar, gerçekten kısıtlayan bir insan değilim.
Ama bir kadının eşine sormaya hakkı olan soruları egosundan dolayı sormamı hak görmüyor.
Kalbimi o kadar kırdı ki sözleriyle.
Barışan ben olmak istemiyorum.
Evde yüzümü görsün istemiyorum.
Hep yanaşan taraf ben oldum ama bunun sonu yok. Durduk yere kırıyor kalbimi.
Normalde sabah o işe giderken kahvaltı hazırlarım her sabah eksiksiz. Bu sabah kalkmadım. Çünkü dün ilk kez ayrı uyudu.
O kadar gereksizdi ki tepkileri bağrışları. Kendime bir noktada saygısızlık etmiş oluyorum normal davrandıkça.
acaba ses tonunuzda sıkıntı mı vardı

Atmak istemiyorum.
Buraya yazmadığım daha birçok şekilde kırdı kalbimi dün. Ergen gibi davranıyorsun ben özgürüm ne demek dediğimde, sen kimsin bana ergen diyorsun vs. Ben bu hallere düşecek miydim. Gibi, gençliğine yanıyor halleri
Ergen gibi bi de trip atıp ayrı yatmış kime ne cezası veriyorsa haspam.. Bundan sonra siz de hbr vermeyin madem görsün sizi merak etsin belki o zaman anlar.. Evlenmeseymiş o zaman.. neyse size gaz vermek değil amacım önce kararlı durun sakince sakın bozmayın hata bende değil sende imajı verin konusmak için geldiğinde de sakin sakin kendinden emin bi şekilde anlatın

Kaç yıllık evlisiniz ..erkekler ilk birkaç yıl anasının paşası modundan çıkamaz yani,istediği saatte gelen istediği saatte giden ..kimseye hesap vermeyen..öyle alışmış belliki nereye isterse gitmiş kaçta isterse dönmüş kimse oğlum nerdesin dememiş kimleydin kaçta döneceksin dememiş..şimdi sizide aynı kalıba sokmaya çalışıyor ...evliliğe adapte olamıyor belliki
Bu konuda tavsınız net olmalı siz alttan aldıkça o dahada üste çıkmaya çalışacaktır..ayrımı yatıyor bırakın yatsın hatta ı geldiğinde siz gidin ayrı yatağa..ayrı bağımsız bir hayat yaşayın birkaç gün dersini alsın özür dilemeden de asla affetmeyin
Anlasın hatasını

Eşinizin, damat eşinin ailesiyle mesafeli olur gibi bir sözü de vardı değil mi?
Ben kendisinin biraz eski kafalı olduğunu düşünüyorum.
Erkek adam şöyle yapmaz böyle yapmaz, karısının ailesiyle samimi olmaz, karısına hesap vermez, canı nasıl istiyorsa öyle davranır, belli gelişmemiş kalıplar bar kafasında.

Bu mentalite de bir eşle de rahat rahat iletişim kuramazsınız konularinizdan gördüğüm kadarıyla zaten kuramıyorsunuz da.

Yazdıklarınızda ayrı yatacak birşey yok, sizi yola getirmeye çalışıyor aklınca.

Ne kadarlik evlisiniz? Acaba ilk zamanlar mi diye merak ettim. Cunku bir sure sonra esler arasi bir rutin oluyor. o rutin devam ederken zamanla farkli davranan taraf varsa altindan baska problemler cikiyor, o yuzden soruyorum. Insanin esine kacta gelirsim canim, suraya ugrayacak misin vs diye sormasindan daha dogal bisey olamaz. Sorus sekli tabi burda en onemlisi. Ama anladigim kadariyla siz cok nazik bir uslupla soruyorsunuz. Ben de mesela oyle sorarim gereken durumlarda aksi halde ters teper. Ben esinizin tavrini inanilmaz gereksiz buldum. Neden bu kadar tepki gosterdigini hic anlayamadim acikcasi.

Nerde olduğunu bilmeye tabiki de hakkınız var. Eşinizin dışarda başına bişey gelse polis ilk size soracak eşiniz neredeydi kiminleydi diye. Özgürlük ile bu çok farklı bi şey siz ona yapma gitme vs demiyorsunuz ki sadece nerde olduğunu bilmek istiyorsunuz bundan daha doğal da bi şey olamaz. Hatasını anlasın

Back
X