Benim yasımda olup hamile kalanlar.....

Sağlıklı olup ve menapoza girmedikten sonra hamile kalabilirsin tabiki de..
Benim annem , kardeşimi 39 yaşında doğurmuştu...Ayrıca kardeşim de çok sağlıklı ve de kilosu 4.650 kg' dı....

33 yasinda tedavisiz oglumu dogurdum bir arkadasin dedigi gibi sadece alti ay hamile kalamadim. Oglum simdi 16 aylik allah nasip ederse 2014 yilinda 2. Bebis calismalarina baslamak istiyorum.

33 yasinda tedavisiz oglumu dogurdum bir arkadasin dedigi gibi sadece alti ay hamile kalamadim. Oglum simdi 16 aylik allah nasip ederse 2014 yilinda 2. Bebis calismalarina baslamak istiyorum.

maşallah cnm... allah bağışlasın...inş ben de bebişimi kucağımı alırım sen gibi...

ne patavatsız insanlar var ya
boşverin bu gidişle benim de 30 lu yaslarda cocuğum olacak

iş yerimdeki bütün bayanlar evli ve cocuğu var...sürekli olnların cocuk muhbattelerni dinliyorum....tabi bana da hemen cocuk yap baskısı...biri der doğurganlık oranı iice düşmüşş....biri der benle yasıt 2 cocuğu var bana bişey olsa korkmam çünkü cocuklarım büyüdü artık der...öteki baska bi şeyyy...bazen öle bunalıyorum ki...takmamaya calışıyorum ama olmuyorr...

Sağlıklı olup ve menapoza girmedikten sonra hamile kalabilirsin tabiki de..
Benim annem , kardeşimi 39 yaşında doğurmuştu...Ayrıca kardeşim de çok sağlıklı ve de kilosu 4.650 kg' dı....

benim annanem de dayımı 40 yasında doğurmuşş...bilimsel olarak riskli yas grubu ama olunca oluyo işte....

bir velim 42 yaşında hamile kalmış.
bir arkadaşın annesi de 46 yaşında.

tabii bunlar uç örnekler ama günümüzde 32 yaşında hamile kalmak çok anormal değil.

kader kismet canim, Allahim her isteyene versin bu guzelliklerden...

tedavini ol gerisini Rabbine birak...O en iyisini bilendir.

yengem 40 yaşında,9 ay önce ikizlerini kucağına aldı... :)
2 kızı vardı, bi de oğlum olsun Allahım nasib ederse dedi, rabbim iki tane verdi :)
söylenenlere kulak asma sen cnm...

Annem beni 33 yaşında doğurmuş, iki yıl sonra da kız kardeşimi :) Erken yaşta anne olanlar gibi, otuzundan sonra anne olanlar da var... Ve bu, günümüzde gayet doğal bir durum... Takmayın kafanızı, yeter ki gelecek olan sağlıklı ve hayırlı bir şekilde gelsin :)

Son düzenleyen: Moderatör:
bir aksilik olmazsa ben de 31 yaşımda anne olacağım ilk defa.
2. çocuk da istiyoruz, o da 35 i bulur(aksilik olmazsa). çevremde ilk bebeğini 40 ların üstüne doğuranlar da var.

sağlık probleminiz yoksa, dr kontrollerini aksatmadıkça fazla bir problem olmaz ama keyfi olarak çok geciktirmemekte fayda var.
yaşla birlikte maalesef sağlık problemleri, gebelikle ilgili riskler artabiliyor. bebek nazlanıp geç gelebiliyor...
bunlar hep bir ihtimal...

ben de 7 senelik evliyim, 6 sene erteledim. bazen iyi mi ettim, kötü mü ettim karar veremiyorum.
keyfi olarak ertelemeyin sadece. zorunlu durumlar varsa, biraz daha beklersiniz. kâr-zarar durumuna göre karar vermek en doğrusu bence.

hormonların normal,sağlığın yerinde,evliliğin yolunda.yaşında 32.anne olmak için gayet güzel bir yaş.kendini çok iyi tanıyorsun,eşinle evliliğiniz oturdu,maddi olarak da rahatlamışsınızdır.seni erken menopozla korkutan insan kadın doğum konusunda 20 yıldır çalışan profesör doktor değil herhalde:) mutsuz bir kadındır yalnızca.o yüzden o ve onun gibi uzmanlık alanları tıp olmayan insanları dinleme.yalnızca doktoruna güven.genelde 40 yaşına kadar özel durumlarda 45 yaşına kadar hamilelik var diyor her doktor sitesi.en kısa zamanda anne olman dileğiyle.sevgiler.

Ogretmen arkadas 40 yas civarinda endiloginden hamile kaldi. Hamile suan. Bir kizi vardi 13 yasinda.

Abim ve eşi 33 yaşındalar.
Bundan 6 sene önce falan calıstıkları ilde cocuk dusunmedıler.Burda ıstemıyoruz dediler.
Allahta zaten ben bilirim ne zaman çocuk verecegımı dedi ve 6 sene olmadı.
Çok üzüldük çok.Etrafımda biri hala/teyze olmuşsa gözlerim doluyordu ben yaşayamayacakmıyım bu duyguyu diye.
Sonra tedavi aşaması..Sonuç vermedi.
Tedavi bırakıldı kendi halınde şimdi çalıştıkları yere atanınca 32 yasında hamile kaldı yengem.
Bebemizde 9 aylık.Bence tam zamanı 30-33 arası çocuk için.
Canınızı sıkmayın.

cnm bu işler yorumla olmaz, erken menopoza girebilirsin arkadaşın haklı olabilir,ama menopozun sana çok uzak olma ihtimali de var... 30 dan sonra dr lar genelde o gebeliği riskli gebelik olarak görüyorlar... bence kafana takmak yerine gidip yumurt rezerv sayına baktır... 35 inde rahat hamile kalanı doğuranı duydum,25 inde hiç yumurtası olmayanı da biliyorum...Birazda şans tabi,Allah istesin menopozluyken bile hamile kalırsın :) ben 27 yaşındayım dr erken menopoz teşhisi koydu,yumurta rezervim 40 ındaki bi kadının rezervi gibiymiş,, ama 1 yılda 4 kere hamile kaldım( 3 düşük) suan gün sayıyorum bebeğimi kucağıma almak için...dr um açıklayamıyo bu çelişkiyi bana takdir-i ilahi diyo... sendirek testlerini yaptır,adetliyken dr a git sonra için rahatlasın

bebeğin oluşması zaten baslı basına mucize....allahın takdiri orası ayrı...inş ben de sizler gibi bir gün anne olabilirim...hayırlısıysa tabi....

inş cnm ii dileklerin için cok tşk ederim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…