- Konu Sahibi umutluluk79
-
cnm bu işler yorumla olmaz, erken menopoza girebilirsin arkadaşın haklı olabilir,ama menopozun sana çok uzak olma ihtimali de var... 30 dan sonra dr lar genelde o gebeliği riskli gebelik olarak görüyorlar... bence kafana takmak yerine gidip yumurt rezerv sayına baktır... 35 inde rahat hamile kalanı doğuranı duydum,25 inde hiç yumurtası olmayanı da biliyorum...Birazda şans tabi,Allah istesin menopozluyken bile hamile kalırsın :) ben 27 yaşındayım dr erken menopoz teşhisi koydu,yumurta rezervim 40 ındaki bi kadının rezervi gibiymiş,, ama 1 yılda 4 kere hamile kaldım( 3 düşük) suan gün sayıyorum bebeğimi kucağıma almak için...dr um açıklayamıyo bu çelişkiyi bana takdir-i ilahi diyo... sendirek testlerini yaptır,adetliyken dr a git sonra için rahatlasın
hormonların normal,sağlığın yerinde,evliliğin yolunda.yaşında 32.anne olmak için gayet güzel bir yaş.kendini çok iyi tanıyorsun,eşinle evliliğiniz oturdu,maddi olarak da rahatlamışsınızdır.seni erken menopozla korkutan insan kadın doğum konusunda 20 yıldır çalışan profesör doktor değil herhalde:) mutsuz bir kadındır yalnızca.o yüzden o ve onun gibi uzmanlık alanları tıp olmayan insanları dinleme.yalnızca doktoruna güven.genelde 40 yaşına kadar özel durumlarda 45 yaşına kadar hamilelik var diyor her doktor sitesi.en kısa zamanda anne olman dileğiyle.sevgiler.
şu an 33 yaşındayım allah kısmet ederse 2.bebeğimizi 36 sonrasına düşünüyoruz..
yengem 40 yaşında,9 ay önce ikizlerini kucağına aldı... :)
2 kızı vardı, bi de oğlum olsun Allahım nasib ederse dedi, rabbim iki tane verdi :)
söylenenlere kulak asma sen cnm...
Abim ve eşi 33 yaşındalar.
Bundan 6 sene önce falan calıstıkları ilde cocuk dusunmedıler.Burda ıstemıyoruz dediler.
Allahta zaten ben bilirim ne zaman çocuk verecegımı dedi ve 6 sene olmadı.
Çok üzüldük çok.Etrafımda biri hala/teyze olmuşsa gözlerim doluyordu ben yaşayamayacakmıyım bu duyguyu diye.
Sonra tedavi aşaması..Sonuç vermedi.
Tedavi bırakıldı kendi halınde şimdi çalıştıkları yere atanınca 32 yasında hamile kaldı yengem.
Bebemizde 9 aylık.Bence tam zamanı 30-33 arası çocuk için.
Canınızı sıkmayın.
bir aksilik olmazsa ben de 31 yaşımda anne olacağım ilk defa.
2. çocuk da istiyoruz, o da 35 i bulur(aksilik olmazsa). çevremde ilk bebeğini 40 ların üstüne doğuranlar da var.
sağlık probleminiz yoksa, dr kontrollerini aksatmadıkça fazla bir problem olmaz ama keyfi olarak çok geciktirmemekte fayda var.
yaşla birlikte maalesef sağlık problemleri, gebelikle ilgili riskler artabiliyor. bebek nazlanıp geç gelebiliyor...
bunlar hep bir ihtimal...
ben de 7 senelik evliyim, 6 sene erteledim. bazen iyi mi ettim, kötü mü ettim karar veremiyorum.
keyfi olarak ertelemeyin sadece. zorunlu durumlar varsa, biraz daha beklersiniz. kâr-zarar durumuna göre karar vermek en doğrusu bence.
ne güzel hamileymişşiniz..allah sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inş...
hamile henüz değilim, ama umarım kısa zamanda kalırım. yanlış ifade ettim galiba :)
amin diyeyim :)
yakın zamanda lütfen tekrar dr a gidin. en son 2 sene önce gittiğinizi yazmışsınız. 6 ayda bir genel kontrol iyi olur.
doktorunuz varsa gerekli uyarıları yapar, ertelemenin sakıncası olup olmadığını söyler.
siz genel olarak sağlığınıza dikkat edin.
benimde kuzenim 33 yaşında evlendi ilk haftasından hamile kaldı sonra hiç durmadı 1 yıl arayla 3 çocuk peşpeşe yaptılar..
allah sana iyilik versinhani 42 yasında falan olsan korkularına belki hak vericam ama daha 32 yaşındasın
tam anne olma yaşı
inşallah güzel bir hamilelik geçirir ve çocugunu kucagına alırsın
kızlar büyük bir stresin altındayım...32 yasındayım eşimle bir süre daha ayrı yasıycaz iş nedeniyle...tabi bu süre zarfında cocuk calışmalarına başlayamadık...yasım 30 un üstünde olduğu için stres yapmaya basladım ...daha önce ultrasonla hormonlarıma bakıldı hersey normal denildi tabiii 2 sene önce...okuldu işdi derken daha önce de nişandan ayrıldım gec evlendim...herseyi o kadar zor elde ettim ki hayattan biraz yoruldum...şimdi de cocuk stresine girdik...allaha şükür eşimle cok ii anlaşıyoruz...benim yaslarım da olup da aranızda kendiliğinde hamile olan var mı...gecen gün birisi elini cabuk tut erken menopaza girersen görürsün dedi...nasıl moralim bozuldu anlatamam
ben genel muayene için gittiğim dr 2 aylık gebesiniz dedi kriz geçiriyordum yalnız gitmiştim hemşire eşimi aramış yanıma gelmişti o kadar sürprizdi bu arada yaşımda 40dı verince rabbim veriyor stres yaptıkca olmaz hakkında hayırlısı .......
Canım hiç bozma moralini ne alaka neden olmasın komşumuz 34 yaşında ilk bebeğine hamile kaldı Allah ne yazdıysa o olur şimdi 20 likte olup çocuğu olmayıp doktor doktor dolaşanlar var.
ya$inizda bi$ey yokkki
insanlar artik 30 dan a$agi dogurmammaya bakiyor
ba$ligi okuyunca ben 40 in ustunde diye tahmin etmi$tim
cevrenin baskısıyla bazen kendimi böle hissediyorum cnm...iş yerimde özellikle herkes evli ve cocukları var benle yasıt coğu...hepsi sanki bana gec kalıyosun imajı veriyolar...sıkılıyorum...ama bu kk bana ii geldi...herkese cok tşk ederimmmm.....
ayy ne mutlu cnm benim...ilk bebeğinmiydi...herhangi bi tedavi olmuşmuydun cnm....allah bağışlasın bebeğinizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?