Benimle arkadaşlık kurmasının nedeni ... olabilir mi?

kimberley

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
600
65
323
Merhaba,
Çalışan bir kadın olmama rağmen yaşadığım şehirde maalesef sürekli görüştüğüm arkadaşım yok...4 yıldır bu şehirdeyim iş arkadaşlarımla arkadaşlıklarım iş yerinde kaldı insanlar buralı olduğu için kendi çevreleri arkadaşları akrabaları var yeni bir arkadaşlık kurduklarında aman sık görüşeyim eve gelelim gidelim olaylarına girmiyorlar... ben ise tam tersi buralı olmadığım ve yalnız olduğum için arkadaşlık kurmak gelip gitmek en azından canım sıkıldığında çocuğumu alıp kahve yap geliyorum diyebileceğim bir tanecik bile olsa samimi arkadaşım olsun istiyorum... işim dolayısıyla bir kursta benden yaşça büyük ama genç ruhlu sosyal çevresi çok geniş olan bir kadınla tanıştık... ara ara gelip gelmeye başladık... evimi açtım içimi açtım açıkcası mutlu oluyordum en azından bunaldığımda arayabileceğim bana gel diyebileceğim bir arkadaşım olacal diye... fakat abla dediğim arkadaşım marka vermiyim ama hani ürünlerinin yüzde yüz doğal olduğunu iddia eden ev temizlik malzemesinden makyaj malzemesine kadar ürünleri olan amerikan markası var ya onun çalışanıymış... seminerlerine falan katılıyor.... sıradan üye değil yani üst çalışanlarından... aramızda samimiyet kurulduktan sonra , her görüştüğümüzde ürünlerden bahsetmeye başladı... yok şöyle yok böyle iyi aslında pahalı gibi görünüyor ama piyasayla karşılaştırıldığında aslında hiç de pahalı değil şöyle sağlıklı böyle sağlıklı... üye olduktan sonra ucuza alabileceğimi söyledi... ben zaten işim dolayısıyla bu işe ticari olarak giremem... iyi hadi olur da bi kaç ürün alırsam ucuza alayım diye biraz emrivakiyle üye oldum

ben bu bayana daha önce maddi açıdam sıkışık olduğumuzı söylemiştim... evimin kira çocuğum var bir sürü giderim var ve artı borçlarımızdan dolayı biraz tasarruf zorunda yapmak durumunda olduğumuzu biliyor... buna rağmen beni üye yaptı kendi referansını falan girdi sisteme... ilk sipariş süresi varmış... mesaj atıyor arıyor işte günün dolacak siparişini ver... yine bildirdim alamayacağımı ertelemek durumunda kalacağımı ona rağmen sen bilirsin demek yerine hala bana başka seçenek sunuyor... açıkcası bir insam arkadaşı maddi açıdan dar durumundayken bu kadar ısrarcı olur mu? Acaba bana beni üye yapmak için mi yaklaştı diye düşünmeye başladım ve çok üzülüyorum açıkcası... çünkü gerçekten sevmiştim ona içimi açmıştım... bu işlerden anlayan arkadaşlar bu tarz işleri yapan insanlar sırf üye yapabilmek satış yapabilmek için arkadaşlık kurabilirler mi?
Şimdiden teşekkür ediyorum sizlere

Son düzenleme:
Belki arkadaşlık kurmak istedi ancak zaman ilerledikçe inandığı ve is yaptığı firmayla alakali mutlaka sohbet geçecektir ve geçmiş zaten.... yani amaç burada direk Üye bulmak değil diye düşündüm. ..ben olsam amacım bu olmaz ama zamanla arkadaşımsa guvendigim firmayı anlatabilir ve üye yapmak isteyebilirim sonuçta üye sayesinde de para kazanılır diye biliyorum. ..Sonuç ürün siparis etme net olarak istemediğini söyle.

Arkadasiniz, sisteme her yeni uye eklediginde bundan kazanc sagliyor. Puan , ucret, komisyon olarak kendine donuyor. Uyelik iptallerinde de sizden ucret talep edecektir. Bilginize...

Böyle böyle üst kademeye gelmiş işte.
Benim annem de bir ara benzer bir oluşuma katılmıştı. Kesinlikle istemediğim halde lisedeki öğretmenime bile uyelik teklif etmiş. İnsanlar kaçıyordu artık gördüğü yerde.
Ki beş kuruş kâr edemedi, zararın haddi hesabı yok.
Bence arkadaşınızın sizi gerçek bir arkadas mi yoksa müşteri olarak mı gördüğünü öğrenmenin tek yolu ürün istemediğinizi açık bir dille söylemek.
Bakalım,hala arkadaşlığa devam ediyorsa belki de o da sizi seviyordur.
Ama kadın orada üst düzey diyorsunuz. Üst kademe olabilmek için bugüne kadar alttan girip üstten çıkıp ikna etmiş demek ki binlerce kişi. Zor yani huyundan vazgeçmesi...

Üyeliğimi iptal ederken ücret mi ödemem gerkiyor? Biraz açabilir misiniz? Ben bundan para kazanmak için olur da bi kaç ürün alırsam ucuza olsun diye tamam dedim üyelik konusuna

Amerikan firmalarinda bu bir kuraldir. O kadinda bir an evvel uyeliginizi iptal etmesini rica edin, insafli davranip sizden ucret istemez umarim.. Basima geldigi icin biliyorum. Bahaneler bulun iptal edilmesi konusunda. Esim istemedi kizdi gibi..Kolay gelsin.

Kesinlikle evet.. bende aynı suistimale maruz kaldım... Bir muhabbet, bir ilgi alaka sanarsin yıllardır kankayiz..bulundugum sehre toplantiya gelmişler bilmem kaç kişi ayıp olmasın diye gittim.. kiramadım tamam dedim üye oldum,ilk alışverişi yaptım bidahada yapmadım..ama Hala kafama takılır durur acaba bı sıkıntı olurmu diye..o zamandan beride merak ederim bunlar neyin kafasını yaşıyor,nasıl bir inanmislik ve çaba,nasıl bir ugras diye..tamamen sacmaliktan ibaret vaadler..kısacası tamamen izlediğim tiyatronun bedeli olarak ve tanıdık ayıp olmasın diye üye oldum..ama pişman olduğum şeylerden biridir..
Ve asil soru seyir şehir dolaşıp toplantı yapma masraflarını v.s nasıl karşılıyorlar..

Bize de bulaştı böyle birisi. Üstelik eşimin okuldan hocasıydı. Yakamızı zor kurtardık. Habire arayıp ısrarlar ısrarlar. En sonunda net bir dille eşim çizgisini belli etti. Sonra bize tavır yaptı, selamı sabahı kesti.

Gunumuz de Bı merhaba bile cıkar uzerıne kurulu olmus ic sesim uyelıgı iptal ettiğinizde kadının eskisi gibi size karsı olmayacağı sanırım bahsettiğiniz marka a.....y yıllar once gorumcemıde Bı akrabası soktu bu ise 600 liralık urun aldı ve satamadı sattıgınıda alamadı, dogru duzgun ama uyelıkten cıkarken para falan ödemedi. Baska sistem nasıl ilerler bilmiyorum.
Bende aynı hataya dusup avona gırdım temsilcim ıkı gun de bir beni arar canım tatlım deyiş konusurdu. Dedim abla ben sipariş vermıcem cıkıcam ikna etme cabaları illallah etmiştim. Sonra tel numaramı degıstım kurtuldum.

Sonra uc ay hıc sipariş vermedim üyeliğim otomatikman dustu.
Bir kurusta para odemedım. Sizde sakın sipariş vermeyin uc ayda duser. Birde yakın Bı tanıdığım bu ısı yapıyor eger an.... Y se oda satıyor ona sorabilirim nasıl olacağını yarın gorucem kendisini oda avon yapıyor ve bu iste fok yuksekte hediye olarak ikinci arabayı verdiler. Anlıyor yani bu isten.

İnsanın arkadaşını Akrabasını yontarak para kazandığı bu sistemlerden tiksiniyorum. Biliyorum bazı kadınlarımız bunu olanaksızlıktan yapıyor ama sistemin işleyişi çok çirkin.

Birinin evine gidip gelip napıcaksın ki
İş yerinde yeterince sosyalleş evde de çocuğunla sosyalleş
Böylesi daha makul
Arkadaş olmak için çocuğunun arkadaşlarının annelerinden birini seçebilirsin

Ben safi bunun için sizle arkadaşlık kurduğunu düşünmüyorum.
Üyeliğinizi iptal edin, arkadaş söylemiş; eşim hoş karşılamıyor bahanesini kullanabilirsiniz.
Daha sonra siz aradaki diyaloğu aynen devam ettirin bakalım, gerçekten menfaati için mi sizinle iletişim kuruyormuş o zaman anlarsınız.

Cevremde ne kadar bu satisi yapan insan varsa neredeyse hepsi onla kafayi siyirmislar.Normal hayata donemiyorlar.Muhabbeti napip edip soyle bir urun var'a getiriyorlar.Ayni ortama gelmek bile istemiyorum bazen.Fb'ta paylasimlarini engelledim o derece.Ama kendileri bunun farkinda degil cunku kendisi gibi etrafinda onlarca insan var.

Bana anlattıklarınız çok tanıdik geldi çünkü zamanında bana da aynı yaklaşımı sergileyen bir ablam olmuştu.Onu çok severdim bu yönünü görene kadar.Isrardan zaten nefret ederim aman allahım nasıl ısrarlı davranmıştı.Uzaklastım kurtuldum yani onun ablalığı da kalsın o kadar da değil dedim.Bildigim kadarıyla üyelik baslangıcı da iptali de şu anda ücretsiz.Yan komsum gecen gün vitamin haplarını önerdi uyelik ücretsiz gibi ikna edici cümleler kurdu ordan biliyorum.Ama emin değilim bir pazarlama taktiği de olabilir.

Ayni dedigin konumda bi tanidigim var. O da bana ayni seyleri soyledi surekli urunlerden bahsetti falan. Ama ben o markayi kullanmayi dusunmuyorum abla sen diyosan illaki dogrudur inanirim ama tercih meselesi dedim ve gectim. Hala girusmemizde urunlerden bahseder ama artik o onlar icin yasam tarzi olmus bence farkinda bile degildir yani onun icin ben altinda art niyet aramam.
Siparis verme olayina gelince net bir sekilde veremeyecegim de gec. Baskasi icin kendi maddi imkanlarini asla zorlama. Bu sayede onun da niyetini anlamis olursun. Siparis vermedin diye mesafe koyacak olursa sen de bir daha ne ara ne de sor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…