- 12 Ağustos 2021
- 685
- 1.206
- 63
Bunu ben yazmıştım. Psikologum dese iyi, "doktorum" diyorduDün bir arkadaş da yazmıştı pdr mezunu bir arkadaşı psikoloğum diyormuş ülkede feci ünvan gaspı dönüyor
Aynen öyle benim de sevgilim doktor çok zor calisma koşulu, sinaviydi bilmem nesiydi. Emek istiyor.Doktorum mu diyor?
Böyle emek vermeden ünvanların üstüne yatılması beni de sinirlendiriyor.
O insanlar tıp kazanabilmek için canını dişine takıyor. 6 sene okurken nefes almadan çalışıyor. Uzmanlık almak isteseler Tus da kolay değil. Tus'u kazanınca da bitmiyor. Sevgilim uzmanlığını alıyor, nöbetiydi çalışmasıydı bilmem neyiydi bitmiyor. 33 yaşında koca adam ders çalışıyor daha. Öyle kolay mı doktor olmak? Veteriner hekimlik ve diş hekimliği için de aynısını düşünüyorum. Onlar da benzer ölçüde zor bence.
Aöf olayına hepten sinir oluyorum. Formasyonu yok bir şeyi yok, öğretmenim diyor. Oldu canım, başka? Ben eğitim fakültesi mezunuyum, adam gibi sınava çalıştık zamanında tutturduk. Çok isteyen kazansın hakkıyla ünvanını alsın.
Hiç şaşırmıyorum. Eğitim yerlere düştü. Bunlara bu hakkı veren sistemi sorgulamak gerek. Aöf öğretmenlik okuyor eğitim fakültesi mezunlarına laf atıyor, 2 yıllık adalet okur hukuk fakültesinden mezun olanları beğenmez. Dün bir arkadaş da yazmıştı pdr mezunu bir arkadaşı psikoloğum diyormuş ülkede feci ünvan gaspı dönüyor. Bunlara hangi fakülte mezunu olduğunu, üniversite puanını sorduğunda da genelde cevap veremezler,lafı çevirirler. Madem bu kadar kompleks yapacaksın otur,adam akıllı çalış düzgünce fakülte mezunu ol. Kısa yoldan bazı işlere girince milletin ağzına da laf vermiş oluyorsun, ağız kokusunu da çekmiş oluyorsun kusura bakma
Canım ben öğretmenim branşım sözel ! Matematik bilgim nedeyse sıfırdı bir de seneler geçti unuttum da ! 2021 senesinde aöf adalet bitirdim dgs ile hukuka geçme ümidi ile ve herkes zor yapamazsın dgs zor kontenjan az filan diye canımı sıktı neyse bir yıl dershaneye gittim %50 burslu özel üni kazandım şu an ikinci sınıftayım . Haa bi yandan kendi mesleğim bi yandan evliyim ev sorumluluğu olduğu için bütünü ile kendimi verip çalışamadım çalışsam devlet de gelirdi ! Yani olumsuz yorumlara takma çalış kendine inan . Ağzı olan konuşur bu ülkede eleştirirAnnemle bi ev ziyaretine gittik aslında ben gelmicektim ama annem mantı var dedi ben de gittim orda veteriner bi kadın vardı ben (2 yıllık veterinerlik okuyom bende) okudugum okulu sordu bana o okul hic iyi degil,ogretmenleri iyi degil yasadgin sehirden buraya mı geldin ?? 2 yıllıktan bir sey olmaz dedi bende dedim ki dgs ile yukseltcem zaten dedim o da dediki cok zor yapamassın dedi.biz sizin gibi 2 yıllıkları yanımızda stajer olarak calistırıyoruz dedi. butun keyfimin icine sicti bende yuruyerek eve geldim anneme sikayet ettim kadini annem de söylemis uzulmus ondan gitmis diye o da demis ki ben gaza gelip daha cok calissin diye dedim demis.
kendisi de ayrıca kucucuk ilceye gelmis evlenmek icin ve meslegi birakmis ve bana bunları söyledi.
ayy sorduk mu diye cevabı yapıştırsaydın suratına!Annemle bi ev ziyaretine gittik aslında ben gelmicektim ama annem mantı var dedi ben de gittim orda veteriner bi kadın vardı ben (2 yıllık veterinerlik okuyom bende) okudugum okulu sordu bana o okul hic iyi degil,ogretmenleri iyi degil yasadgin sehirden buraya mı geldin ?? 2 yıllıktan bir sey olmaz dedi bende dedim ki dgs ile yukseltcem zaten dedim o da dediki cok zor yapamassın dedi.biz sizin gibi 2 yıllıkları yanımızda stajer olarak calistırıyoruz dedi. butun keyfimin icine sicti bende yuruyerek eve geldim anneme sikayet ettim kadini annem de söylemis uzulmus ondan gitmis diye o da demis ki ben gaza gelip daha cok calissin diye dedim demis.
kendisi de ayrıca kucucuk ilceye gelmis evlenmek icin ve meslegi birakmis ve bana bunları söyledi.
Ne değişik insanlar var boşverin üzmeyin kendinizi.Annemle bi ev ziyaretine gittik aslında ben gelmicektim ama annem mantı var dedi ben de gittim orda veteriner bi kadın vardı ben (2 yıllık veterinerlik okuyom bende) okudugum okulu sordu bana o okul hic iyi degil,ogretmenleri iyi degil yasadgin sehirden buraya mı geldin ?? 2 yıllıktan bir sey olmaz dedi bende dedim ki dgs ile yukseltcem zaten dedim o da dediki cok zor yapamassın dedi.biz sizin gibi 2 yıllıkları yanımızda stajer olarak calistırıyoruz dedi. butun keyfimin icine sicti bende yuruyerek eve geldim anneme sikayet ettim kadini annem de söylemis uzulmus ondan gitmis diye o da demis ki ben gaza gelip daha cok calissin diye dedim demis.
Yaaa boş bulundum sesli güldüm ev ahalisi bana bakıyor şu anBoğaz derdine yedigin laflara bak yaa, al sana mantı.
İnşallah ailesinden aldığı terbiye sizinki gibi değildir. Şayet öyleyse, bulunduğu konum çok da önemli değil.Ay g.tüm. amcaoglum genç yaşta prof oldu yurtdisinda bi üniversitede bölüm başkanı, hayvanlarla ilgili deneysel şeylere imza attı kopyalama vs şu misafirdeki egonun onda biri yok.
Ben olsam ben de giderimBoğaz derdine yedigin laflara bak yaa, al sana mantı.
Bu alintilar ne?Çok güzel yorumlariniz bende katılıyorum size burnu büyüklük başka orda okul öğretmen kötü demek başka alay etmek başka bildiğin alay etmiş bildiğin ego kaç yaş küçük bu kız senden biraz motive et oda profesör olacağım demiyor sonuçta
Hayvani tutmaya 2 yillik okul mu okunuyo bxbxbxVeterinerler işlem yaparken hayvanı tutuyorlar diye biliyorum ama her yerde aynı değildir belki.
Hayvani tutmaya 2 yillik okul mu okunuyo bxbxbx
Ben pandaları ısırır işten kovulurdum kesin.Ya benden varya acayip tekniker olur okumasam bile o zamantutamadığım hayvan yok yılan bile
Ama teknikerler ameliyatlarda hemşire gibi asistan olarak duruyor diye biliyorum bazı aşıları yapabiliyor falan. O değilde panda bakıcısı olmak isterdim en kıskandığım meslek çok tatlılar
Instagrama girme nedenim kedi ve panda videosu seyretmek bxbxvxYa benden varya acayip tekniker olur okumasam bile o zamantutamadığım hayvan yok yılan bile
Ama teknikerler ameliyatlarda hemşire gibi asistan olarak duruyor diye biliyorum bazı aşıları yapabiliyor falan. O değilde panda bakıcısı olmak isterdim en kıskandığım meslek çok tatlılar
Instagrama girme nedenim kedi ve panda videosu seyretmek bxbxvx
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?