Benimle uğraşmasını nasıl önlerim?

onlymyhusband

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
58
13
88
Ankara
Kızlar çok üzülüyorum.bu sene tayin olduk ve yeni okulumda benimle uğraşan bir sınıf öğretmeni arkadaş var.diğerleriyle ne konuşsam laf sokmak için bahane buluyor.oğlumda aynı okulda 1. Sınıfa başladı.oğlumun başka öğretmene gitmesiyle laf sokmaya başladı.kendi çok iyiymiş,onun sınıfındakiler okumaya geçmiş,benim oğlan bi garipmiş,bende bi garipmişim,ne konuşsam zıttına laf sokuyo.hep alttan aldım,duymamazlıktan geldim,yaşına verdim(emekliliği gelmiş) ama bugün diğerleriyle doğunun yemek kültürü güzel vs.(dogudan batıya tayin olduk) bahsederken bana"çok isteyen gitsin orda yaşasın dedi".ters ters.diğerleri neden böylesin diye sordu,negatif elektrik alınca böyle oluyomuş.herkesle güzel geçinirim selamsız kimsenin yanından geçmem.neden sürekli benle uğraşıyor anlamadım.cevap verip yaşından dolayı çevremden ayıplanmak istemiyorum ama herkesin içindede hep küçük düşürülmek canımı sıkıyor.dersime mutsuz giriyorum eve mutsuz geliyorum onun yüzünden...

Pff kıskanç şey emekliliği gelmiş artık daha ne uğraşıyor insanlarla yaşının verdiği şeyle olgunlaşacağına iyice küçük çocuk gibi davranıyor sen de laf sok dur pısma bak o kişi laf soktuğunu görsün korkar laf sokmaya....

öğretmende olsa
yaşlı yaşlıdır
egolu egoludur
örnek gibi olmuş

adam egosuna yedirememiş, senin onu pohpohlamamanı

O size laf soktukça siz de karşılığını vereceksiniz ya da umursamayacaksınız. Ben ikincisini seçerdim emin olun bir süre sonra sıkılıp bırakacak. Açık açık söylemiş zaten negatif elektrik aldım diye sizi gıcık etmeye çalışıyor. Gıcık olmayın yüzünüz düşmesin pes eder aksine o gıcık olur.

Derdin ne diye açık açık sor. Paylaşamadığımız birşey mi var, nerden çıktı bu de. Beni sevmek zorunda değilsin. Ben de seni sevmek zorunda değilim ancak birbirimize saygı göstermek zorundayız de.

susmayın yani

o da ne demek bu ülkenin doğusu da bir batısı da

tüm ülkede çocuklara eğitim vermek için okumadık mı hepimiz deyip kapağı yapsaydınız kitleden de bu söze karşı çıkacak olmazdı ki

Böyle tipler sustukça daha çok uğraşır. Herkesin içinde beni sevmek zorunda değilsiniz ancak saygılı olmak zorundasınız de ve konuyu kapat.

Moralinizin bozulması ve başkalarının yanında laf sokulması hoş değil ama bu yüzden kendinizi mutsuz etmenize gerek yok büyütmeyin bu kadar, o kişi sizden, çocuğunuzdan, eşinizden daha mı önemli? İşi işte bırakın, özelinize etki etmesine izin vermeyin

İnsanların içinde densizlik yaptığı ve bunu da herkesin farketti bir anda siz de ona okkalı bir cevap yapıştırın.
Saygı ise saygı, o da saygı duyacak. Yaşlı diye sineye çekecek değilsiniz, valla herkes haddini bilsin.
Cevap verin çekinmeyin.
Kıskançlık aşağılık kompleksinden başka bişey değil.

Ben de okurken sinir oldum.
Ben olsam uygun bir uslup ile "ben sizin yaşınıza hürmeten susuyorum, fakat siz de birazcık saygılı olsanız? Neticede meslektaşız" diye uyarırdım.
Anlamıyorsa, uslubu ile karşılık verirdim, kimsenin de ayıplamaya hakkı olmazdı.

Saygı karşılıklı olması gereken birşey.
Yaş ile alakalı birşey değil bence.
Ne kadar saygı görmek istiyorsa insan öyle davranışlarda bulunmalı düşüncesindeyim.

Daha okulda yeniyim.herkes uzun süredir arkadaş.tepki toplamaktan korkuyorum
Ben de yeniyken bana ismimle değil x hanım denmesini istiyorum dedim söylediğim kişi de üst düzey yöneticiymiş :) ama en azından herkese karşı duruşumu korudum
Saygı önemlidir ama sırf büyük diye densizlikleri saygı diye sineye çekmek de kişinin kendisine olan saygısını azaltır.

Yaşıtı bir hocaya yaşınızı hiç göstermiyorsunuz dedim diye bile "ben gösteriyormuyum,sen bu yaşa gelince n'olcan kimbilir"diyerek laf yetiştirmye başladı.diğerleri bana sus boşver anlamında kaş göz yaptı.anladığım kadarıyla hep alttan almışlar.bşy söylendiğinde iyilik ve din konularıyla böbürleniyor hep. Yani susturmak için çirkefleşmek lazım sadece,o da beni küçük düşürcek

Yok benim dersim öğlen bitiyormuş. Ne iş yapıyomuşum(iki küçük çocuğum var).hastalandım çürükmüşüm.onun gelini akşam yedide geliyomuş ben şükürsüzmüşüm.daha neler neler aklıma gelen bu kadar

Ya neden alttan alıyorsunuz?
Saygı yaşla kazanılmaz. Ben lafını sözünü bilmeyen insana saygı duymam. Sok lafını ver karsılığını, sussun otursun.

Size karşı enerjisi tutmamış, belki sizi hayatında olumsuzluk yaşadığı birine benzetiyor da olabilir.
Belki kültürü size yakın değildir, anlıyorum sizi, bu sizi işinizde mutsuz kılıyor. Fakat üzülmeyin, enerjinizi toplayın ve gerekli mantıklı iğnelemelerini de gözardı etmeyin. Konuşmaktan çekinmeyin. Saygı çerçevesinde gömebilirsiniz de :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…