benimsenemeyen evlat

Ilk mesajin da dedin ki bu durum esimle aramda problem yaratmaya basladi. Oglanin bana davranislarini gördükçe beni merhametsizlik le sucladi. Hatta sinirinden ağladığından bahsettin.
Bu aksam sa bambaska girdin olaya. Esine sen duygularini actin oda cok şaşırdı ve sana tam destek sekilde arka cikarak bu durumu duzelticegine inanan bir eşe dönüştü.
Sonra annen ile ilgili anlattiklarin.
Evet cok cok kotu hayatlar var bunu kabul ediyorum. Ama senin sartlarin da
5 dakika arkadasina korka korka ugrayan kiz nasil okul okudu da mezun oldu aklim almadi. Her gun dukkana gitmiyordun herhalde.
E hergun gidiyorsan bu evde hizmet etmekten yemek yiyecek vakti bulamayan, dayak yiyen, yeni gelen yengeden dahi eziyet goren
kiz sen degilsen kim?
Okul dedigin hafta da 5 gün evden çıkip gitme zorunlulugu olan biyer degil mi.
Eşinin seni gelip kapidan alarak gel karim ol evime sultan ol anlatimini da cok gerçekçi bulmadim.
Dayak, eziyet, hatta fuhuş teklifi var...
Bu kadar zor bi hayatin içinde hadi mezun oldun, sevgiliyi hangi ara yaptin da evlenecek moda getirdin.
Belki kizanlar olacak ama kusura bakmayinn olayin basi ile sonu arasinda ucurumlar var. Inandiriciliktan cok cok uzak.

Babasının okul konusunda yardımcı olduğunu yazmış böyle bi konuda susmaz bence tamamen Pasifize değil demekki

çünkü başka türlü banayardımcı olamıyordu. sadece çalışacak dediği zaman yollardı annem. ama onu da korka korka yapardı zaten. okumazsam o kadının elinde ölürüm diye düşünüyordu. belki de elinden gelen bu değildi ama daha fazlasını yapmak istemedi. bilmiyorum

çok teşekkür ederiz. zaten şuan ikisini de uyandırıp öpmek istiyorum ama kıyamadım. inşallah kalkarlar birazdan da severim.
inandırıcı gelmiyosunuz bana, dünkü ilk posta bak bi de şimdikine, bi de arada çizilmiş kabuslar evinden beter bi aile portresi, fazla dramatik, fazla kurgusal

Ah canım ya iyi ki inandın gerçekten. Gönül rahatlığıyla saydırırsın artık. Naptın attın mı stresini? Kadına 2 tane iletiyle demediğini bırakmadın. İçin rahat mı mutlu musun?

Hayır
Rezil et
Kuzen meselesini herkese anlat
Annenin sevdiği saygı duyduğu kim varsa söyle mesela

zaten rezil olan birini nasıl rezil edeceğim? şuan zamanımı buna ayırmam intikm peşinde koşmam doğru olur mu acaba bilmiyorum ki

Ah canım ya iyi ki inandın gerçekten. Gönül rahatlığıyla saydırırsın artık. Naptın attın mı stresini? Kadına 2 tane iletiyle demediğini bırakmadın. İçin rahat mı mutlu musun?
Neden bu kadar zoruna gitti yazdıklarım. Konu sahibi sen misin?
Yaranmı var niye bu kadar gocundun
Hadi bakıyim uğraşamam senle az ötede oyna

Bencede git annenle(anne denemez gerçi ona değişik bir mahlukmuş) yüzleş nefretini kus. 2 yaşında güzller guzeli yavruna onun cezasını çektirme. Kendi adıma bn sana sadece ve özellikle vakit kaybetmenden dolayı tepki gösterdim ama sende her seyi son mesajındaki gb açık seçik anlatmayıp, ara ara açıklık getirince cok tepki çekmen doğal. Ne olursa olsun sen artık yetişkin bir insansın, kendini savunabilirsin, karşı çıkabilirsin, yardım isteyebilirsin vs vs ama 2 yaşındaki bebek savunmasız doğal olarak herkes önce onun tarafından baktı. O kadın sadece sana değil yavruna da zarar veriyor, buna izin mi vereceksin? Son anlattıklarından sonra bende inanıorum, sn bunu yeneceksin, hem oğlunu hem kızını mükemmel iki evlat olarak yetiştireceksin. Çok zor geliyorsa oğlum demiyiver, dünyanın sonu değil, hatta eşin bile böyle hitap etmeyebilir. Gerçi doktor daha iyi bilir belki de bunu yenmen için inadına demen gerekiyordur. Lütfen tedavini aksatma.

tepki verecek kimsem yoktu ki. babam da korkarak yardım ederdi bana. ben bir de o zamanki aklımla kimse duymasın diye saklamıştım. duysalar bile namusuma dil uzatırlar diye korktum.
Keşke babanıza söyleseymişsiniz,böyle bir durumda bence sessiz kalmazdı o da.Hiçbir babanın böyle bir şeye tepkisiz kalabileceğini düşünmüyorum ben.Çok üzüldüm gerçekten çok zor şeyler yaşamışsınız.

Üzgünüm ama yorumunuza katılmıyorum. 2 sene evet uzun bi süre ama bu psikolojik bir durum ve bir kabullenme süresi var. Hasta olduğunu düşünün ve hastalığı kabullenme süreci...
Konu sahibinin bu süreci uzun sürmüş besbelli. İçinde olunmadığı halde acımasızca yorum yapanları da anlayamıyorum. Allah kimsenin Başına vermesin.
Ayrıca tabi ki bir babanın yapması daha az kabul görecek. Olmaz mı o da olabilir psikolojik bir durum sonuçta ama bir baba anne gibi karnında taşımadığı, doğduktan büyüyünceye kadar %90 oranında ilgilenmediği için anne gibi, kısacası kahrını çeken değil de en güzel kısmını sevmeyi üstlenen olduğu için baba anneden daha büyük tepki alacaktır muhtemelen.
Erkek de olsa birşeylerin farkında ve düzeltmeye çalışıyorsa o erkeği de takdir ederim ben cinsiyet ayrımı gözetmeksizin.
Çabalıyor bu kadın. Neyse tartışma çıkarmak değil niyetim ama bilmeden acımasızca yorumlarda bulunmasak keşke.
Konulara baktım da Bdv bölümü, düşene de bi tekme sen vur gibi olmuş yazık...
öneri isteyen insanlara yardım etmeye çalışmak daha güzel BENCE!

zaten rezil olan birini nasıl rezil edeceğim? şuan zamanımı buna ayırmam intikm peşinde koşmam doğru olur mu acaba bilmiyorum ki
Bence hiç uğraşma bunlarla, yaşadıklarını unutmaya çalış ve bütün enerjini güzel çocuklarına ver.konuyu takip ediyorum başından beri , hiç kurgu gibi gelmedi bana. Sorununu paylaşmissin ve bence üzerine fazla gelindigi için çok ozelini, bence unutmam gereken şeyleri anlatmak zorunda kalmissin. Sonradan kurguladigin ,kendini haklı çıkarmak için uydurdugun dusuncesi dogru gelmedi bana. Umarım mutlu olursunuz bebeklerin ve sen.

Yazmayın böyle şeyler içim parçalanıyor herhalde annesi tarafından ayrımcılık görmeyen kadın çok azdır ülkemizde.

benim içimde bir yara olarak kaldı bu annem tarafindan sevilmemek. .hep hissettim hastalandigimda babam yanımdaydı hep annem hiç yoktu. .. 60 yaşınada gelsem hep içimde bi sızı olarak kalacak bu konu sahibi bu size bir örnek olsun. ..
anneme karşı hiç bişey hissetmiyorum komşu gibi bi farkı yok benim için elalem neyse o oda aynı. ..

amin canim cumlemizin..

Canım ya çoğumuz yaşadık hala da yaşıyoruz bunu evlatlarımıza yaşatmayalım yeter ki..

şu yaşadıklarınızdan sonra böyle hissetmeniz anormal değil elinizde olan bir durum değil zaten, sizde bunu farkedip yardım almak için düzelmek için uğraşıyorsunuz, çok iyi bir annesiniz bunu samimiyetle söylüyorum, tedavinize lütfen devam edin inanıyorum eşinizinde desteğiyle başaracaksınız, çocuklarınız böyle bilinçli bir anneleri olduğu için çok şanslı, evet annenizden abilerinizden çekmişsiniz ama hayat size eşinizi ve çocuklarınızı vermiş hediye olarak, bundan sonrası o yavrular içinde sizin içinde çok güzel olur umarım

sizde oğlum demeyin başka şekilde hitap edin bu süreci atlatana kadar, zaten doktorunuzda yönlendirir bu konuda sizi

Şu yaşananları okuyupta hala fake diyen hala kadını ezenler var ya pes, sanki biz ohh çocuğa iyi yapıyor diyoruz, elinde olmadan yapıyor anlamak çok mu zor, tabi bazı kesime zor hayatları toz pembe giden, annesinden babasından şiddet görmeden kötü söz duymadan güllik gülistanlık büyüyenler sonra evlenip yine eşlerinden kem söz duymayanlar anlayamazlar hayat onlara güzel çünkü...

yaşadıklarınız.. söyleyecek çook şey var ama bilmiyorum yokmu.. susmak lazım.. kız çocuğunun belki kaderi belli yerlerde... bir öğrencim vardı 5 kız kardeşin büyüğü.. anneyle tanıştım garip mazlum.. niyemi oğlan doğuramamış.. koca ezmiş kaynana ezmiş.. en çok kendi ezmiş.. doğumda kız olduğunu öğrendikçe bağırırmış getirmeyin onu bana istemiyorum.. diye.. evet oğlu olsa kızlarına napardı bilmiyorum... rutin hamilelik kontrolüne gittim bir kadın yanın da görümce ve 3 kız evlat... en küçüğü 1.5 yaşında en büyüğü 5 falan.. ne üstlerinde var ne ayaklarında yağmur yağıyor incecik kıyafetler donmuşlar.. anne baba çook mutlu niyemi.. kadın hamile.. hemde ikiz.. eh artık biri kesin erkektir diyorlar.. mantık bu.. yada mantıksızlık.. yaşadıklarınızın yükü ağır.. masal yada korku filmi gibi ama bazı anneler var sanırım böyle.. imtihanları ağır olaccak..
size gelince .. geçermi bu yaralar sanmam izi kalır.. ama şimdi mutlu huzurlu bir yuvanız dünya güzeli iki evladınız var.. annenize kızgınlığınız abilerinize kininiz bitmez ama sakın bunun acısı oğlunuzdan çıkmasın.. eşiniz gibi bir evlat yetiştirebilirsiniz.. değilmi.. yaşadıklarınızı yaşatmazsınız..
dün söylediklerimin arkasındayım.. hakkınız yok oğlunuza bunu yaşatmaya.. inanın anlıyor.. hissediyor evet huyu güzel aama o ezikliği hissetmiş.. siz annesiniz dikkat.. elinizde yoğurmaya hazır bir hamur var.. sakın zarar vermeyin sakın.. geç kalmışsınız 2 yıl bu duygusuzlukla yaşamak ne demek..
madem karar verdiniz artık kendinize gelin nolur.. evlat.. bambaşka.. bir gün acısını göstermesin.. şanslısınız.. çok şanslı.. değerini bilin destek almayı ihmal etmeyin.. bazı şeyler anca zaaman ve güçlü bir iradeyle aşılır..
evet süper anneler okudunuz umarım...
onlardan biride benim sanırım.. hala küçücük bir çocuğa zarar verecek tüm davranışlaarı kınıyorum.. evet zor şeyler yaşamış ama bir anne güçlü olmalı çoook güçlü.. ne bileyim.. çocuğun hiç suçu yoook..

tabiki çocuğun suçu yok katılıyorum size..ama buraya yardım aramaya gelmiş hatasının farkına varmış birine yapılan yorumlar çok acımasızcaydı..
ben ilk başlarda da yazdım kızını seviyorsa annelik duygusu vardır demekki pskolojik bir sorun var..
ama memleketimde bütün kadınlar süper kahraman anne ya .. ve her kadın o duyguyla doğmalı ya.. her kadın o niteliklerle bezenmiş olmalı ya.. biz gibi olmayanı taşlayalım durumuna getirdi bazı arkadaşlar olayı.. bana verin çocuğu diyen bile oldu .. anlattıklarına bakılırsa dünya tatlısı bir oğlu var ben bile sevdim burdan:))

ya biz türk milleti .. kadınlarımız ya sokaktaki köpek yavrusunu alıp bağrımıza basacak kadar merhametli bir milletiz.. okadar sahipleniyoruz ki evladı.. ömrüm kurban olsun sana diyoruz.. garip geliyor bir annenin kızına yaptıkları.. garip geliyor bir annenin evladını kabullenememe düşüncesi.. zor geliyor.. aklımız almıyor.. mesele o.. bide baştan tüm bu sıkıntıları yazmamışki anlayamadık.. ama diyorum ya evet hala o çocuk ciğerimin ortasını yakıyor..

Ben de 15 günlük anneyim. Geçmişimiz ve halihazırda yaşadıklarımız maalesef anneligimizi de etkiliyor. Size yapilan yorumlara o kadar sinirlendim ki konuda çok fazla kalmak istemedim. Yorum yapıp çekildim. Herkes pek vicdanlı pek "anne ". Yargılamaya da pek merakliyiz zaten. Kendimi tutmaya çalışıyorum su anda. İçimden geçen kufurleri dizginleyecegim. Önceki yorumda da soyledim lütfen tedavinizi ihmal etmeyin. Ben çok iyi bir anne olduğunuza eminim. Kolaylıklar dilerim.

Cok uzuldum ya belli ki bi travmaniz var vakit kaybetmeden psikologa gidin destek alin.cocugunuz sizin duygularinizi hissettigi icin kendini size sevdirmeye calisiyor,bu surecte onunda icinde sevgisizlik yerlesiyor.hem sizin hem oglunuz icin aci bir durum.siz sarilsaniz da cocuk sevgi hissetmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…