Açıklama için teşekkür ederim.
anneniz öz değil bence bu işin içinde bi şe var laila27 çünkü resmen besleme gibi davranmış anneniz size allah yardımcınız olsun psıkolojı randevunuz nasıl gectı dıye sormuştum ben ama cevap verdısenızde görmedim umarım ıyıdır . siz kötü bır anne değilsiniz merak etmeyın geçecek bu .
Elbette başaracaksın. Yolunuz şansınız açık olsun.
kusura bakmayın ama bu kadarı bana uçuk bi senaryo biraz da kendini acındırma gibi geldi, külkedisi çekmedi sizin kadarevet... 36 yaşındaydı ve bekardı. oğluşumun canı çekiyor onunla yatacaksın derdi. ona da oğlum derdi genelde
ay bıse dıycem ya acaba bı dna mı yaptırsan dıyede görusmusan sımdı bosver gıcık töbe est yarabbım bosver canım bence onune bak güzelce ıns olacak nıye olmasın herkes neler yasıyor ters yorum yapanlara sakın kızıp uzulme farklı ınsalarız bakış acımız fıkırlerımız farklı dıye dusun olurmu. ıyı sevındım ılk seansta sımdıden böle dusunuyorsan olur . bakma ınsanoglu neler neler yasayan var kendınden nefret eden bıle var burda okudum hemde ıntahar fılan önemlı olan ıyılestırmek ıcın adım atmak bıde ne dıcem bu dusuncelerıde at artık kafadan yavaş yavaş güzel güzel seyler dusun olurmuiki sayfa öncesinde anlattım. güzel geçti çok şükür. farkındalığım arttı. hislerimi tazeleme başlangıcı yaptım. ilginiz için çok teşekkür ederim. inanın üvey olduğunu duysam dünyalar benim olacak. yeniden doğmuş gibi olacağım. keşke öyle olsaydı.
''Bırakın geride''bebeklerin cinsiyeti olmaz hanimefendi..takmissiniz bi oglum dememeye..
ozaman icinizden gele gele yavrum melegim tospigim diyin..
bende ogluma oglum da oglum diyerek gezmiyorum.
sari pasam,minik tontonum diye severim ben oglumu mesela..
anne oldunuz artik,birakin geride ne yasadiysaniz yasadiniz annenizle..
Bişeyi merak ediyorum oğlumu isteyerek dünyaya getirdim yazmışsınız.Peki anneliğe hazır hissediyo muydunuz kendinizi bir çocuk doğurmak isterken?bunu çok merak ediyorum çünkü yarın bigün ben de konu sahibi gibi olmaktan korkuyorum yani çocuğumu sevememekten, bu yüzden de insanın kendini anneliğe hazır hissetmesi gerekiyor mu önce bunu merak ediyorum.
Peki anneniz size bu lafları söylerken babanız nerdeydi? Siz neden babanıza söylemediniz böyle bir şeyi? Farkında mısınız bilmiyorum ama çok ağır bir laf bu.Nasıl kimse tepki vermedi bu laflara?evet... 36 yaşındaydı ve bekardı. oğluşumun canı çekiyor onunla yatacaksın derdi. ona da oğlum derdi genelde
''Bırakın geride''
Keşke sizin söylediğiniz gibi iki kelimeyle silinebilseydi bilinçaltımız. Ah keşke!
Bence sen oğlunun ; annenin " oğluşummm" dediği insankar kategorisine girip, onlar gibi olmasindan, kendinin buna alişmasindan , vs korkuyorsun.Senin yaşadigin her şeyi reddediş biçimin ve unutmaya calisma seklin bu.Oglun olmada her gun hatirlamayacaktin.İğlum deyince, unutmaya calistigin sesker kukagina, görüntuler gözune, acilar yüreğine üşüşüyir.Çok yarali olduğun belliydi ve bunu dün de yazdim.ama bu kadarini sanmamiştim.Bu konulardan.kaçtiğin yer evinmis ana oğlum dedikçe; evin o eve benzeyecek diye saniyorsun...benceben oğlumu kucağıma aldığım ilk birkaç ay aynı kzıma olan hisleri besledim. çünkü çok tecrübesizdim, daha önce elime hiç bebek bile almamıştım. eşimin oğlum oğlum oğlum deyişleri büyüdükçe kafamda yankılanmaya başladı. oğlum. ben de mi oğlum diyeceğim şimdi demiştim eşime. o kadar şaşkındım ki. eşim şaka sanmıştı sanırım üstüne pek düşmemiştim. oğlum dediğimde annemin sesi yankılanıyor kulaklarımda
Maalesef hayatta her şey akla mantığa, adalete vs uymuyor ki.Hadi annenizde haya kalmamış fakat babanız bu kuzen mevzuna Nasıl sustu anlamlandıramadım
Hadi annenizde haya kalmamış fakat babanız bu kuzen mevzuna Nasıl sustu anlamlandıramadım
elimden geldiğince yorumları okudum. açıklama yapmaya çalışacağım. birincisi kocamdan olma korkusuyla gitmedim. eşim her zaman bana son derece destek oldu, hala da oluyor. benim yaptıklarımdan sezip sen merhametsiz msin demedi. ben ona bütün duygularımı açtım. anormallik var mı diye düşünmüştüm çünkü. bazen insanın basireti mi bağlanır derler nedir işte ondandı galiba. ama son zamanlarda kendimde gerçekten tuhaflık hissediyordum. eşime açınca eşim şok oldu. ben anlayamıyorum dedi. nasıl olur dedi. çok kötü oldu. ben hiçbirinizden vazgeçemem deyip duruyor hala daha. bazıları beni boşamış,eşimi başkasıyla evlendirmiş kadın da çocuklarıma ölmüş bitmiş falan. arkadaşlar hiç mi buradaki konuları okumadınız? ben çocuğumdan nefret edyorum mu dedim? benimseyemiyorum, daha doğrusu benimseyemiyordum. ben ne zaman ona oğlum desem annemin ağzını aça aça benim önümde kardeşlerime 'oooğğluum' deyişi geliyordu gözümün önüne. ben eğer oğluma oğlum dersem o da kızıma zulmetmeye başlayacakmış gibi hissettim. ne zaman oğlumun yüzüne baksam acaba o da yapar mı dedim, aynaya baktıkça ben de annem gibi olur muyum dedim.
sonra birden ne yapıyorsun diye sordum kendime. sen o kadına annem diyebilirken sana ikizin gibi benzeyen, senin canından olan oğluna nasıl oğlum diyemezsin dedim. zaten o kadar hızlı gelişti ki bu olayı kavrama sürecim. destek almak istedim. dün dediğim gibi bugün doktorla görüştüm.bana kaygılarımın ve korkularımın çok güçlü olduğunu, bu yüzden sevgimi gölgelediğini anlattı. sen kendi hayatından pay biçip oğlunu yargılıyorsun dedi. ve evet son derece haklıydı. durumun imkansız derecede kötü olmadığını, sözlü tedavi süreci ile kaygılarımı yenebileceğimi, çünkü kimseye anlatmadığım için birikim yaparak çoğaldığını söyledi. eşim benden vazgeçmek, boşanmak istemediğini de dile getirdi zaten ben doktora gitmek isteyince. ben seni olduğun gibi kabul ediyorm ama çaba göster ve yavrumuza böyle hisler besleme dedi. önyargılı olma dedi. ben sana inanıyorum, endişelerinden kurtulacaksın dedi. ben o cehennemden çıkalı daha dört yıl oldu. asla ben evladıma böyle buruk bakmak istemedim. bugün nadir olanşeylerden biri oldu ve birkaç saat onlardan uzak kaldım.
kendimi öylesineboş öylesine gereksiz hissettim ki. eve gidince bana doğru el ele koşuşlarını görünce içim kaynadı. bu tedavi sürecine ne pahasına olursa olsun devam edeceğim. annemle yüzleşmeyi de düşünmüyor değilim aslında. bana yaptıklarının hesabını bir bir sormak istiyorum. ben 18 yaşımdayken 36 yaşındaki bekar kuzenimle neden yatmamı istedin demek istiyorum. sırf evlenemeyip erkek kardeşlerime ve gelinine hizmet edeyim diye benim bekaretimi kuzenime sunmak istemesinin hesabını sormak istiyorum. bana dönüp demişti ki türk erkekleri çok dikkat eder bak gör bakire olmazsan evlenemezsin, belki ileride oğlun olur, sen bu şerefe layık değilsin sen or...sun sen ölene kadar bana ve oğullarıma hizmet edeceksin...
aç bıraktı, susuz bıraktı, gizli gizli okudum. dayak yiye yiye mezun oldum. sonra abim evlendi. gelinin bana yapmadığı kalmadı. çok afedersiniz pis pedlerini banyoya öylece bırakır ve bana toplatırdı. artık yemekler dışında yemek yiyemezdim orda. zaten iş yapmaktan yemek yemeye zamanım bile olmazdı. ayrık ön dişleriyle bana doğru sırıtarak ooğğluumm deyişi silinmiyor aklımdan. eşimle kaçtıkdiyebilrim. kapıdan aldı. ben ağladım o ağladı. benden yaşça büyüktü, bir düzeni ve iyi bir ailesi vardı. arkadaş çevremde tanışmıştık zaten. ne çevre ama :) mahallede birkaç kız vardı bana acırlardı. arada bir yanlarına giderdim korka korka, annem duyarsa dayak yerdim çünkü. beni kapıdan aldığı gün 'sen artık benimlesin, en değerlimsin, ama iznin olursa nikah kıyalım, gel evlen benimle. evimizeilk adımını karımolarak at demişti
bunları anlattım çünkü hakkımda neler neler denmiş. ben artık yepyeni bir sayfa açtım. bundan sonra önemli olan ben ve benim kaygılarım olmayacak. bundan sonra yalnızca çocuklarımın geleceği ve hisleri ilgilendirecek beni. çünkü bugün anladım ki benim onlardan başka kimsem yok. onlar dediğim de benim canımın canı üç insan. iyi dilekleriniz için çok ama çok teşekkür ederim. lütfen dualarınızı eksik etmeyin. ben başaracağıma inanıyorum, eşim de öyle.
Evet uymayabilir uymadığı durumlar zaten genelde trajedi ama normal bi babada buna susmazMaalesef hayatta her şey akla mantığa, adalete vs uymuyor ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?