• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benmi çok şey istiyorum? Yoksa gidişatta mı problem var. Evliligim yolunda gitmiyor.

Tprkarz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2017
7
0
1
42
Kızlar merhaba. Fikirlerinize ihtiyacım var. Ne olur yardım edin. Altı yıllık evliyim beş yaşında ve sekiz aylık iki kızım var. Bense 35 yaşındayım. Eşim öğretmen. Önceleri çalışıyordum şuan çalışmıyorum. Evlendigimizden beri babamın evinde oturduk kira vermeden. Eşimin faturaları ödemesi ve yarı mutfak masrafı dışında hiçbir katkısı olmadı ev masraflarına. Çocuğumun bakıcı parası yaz kış kıyafet alışverişi oyuncağı vs. Hermasrafi ben karşıladım. esimde her ay maaşından Bin lira artırarak her yıl yurt dışına eğitim diye gidip iki ay tatil yapmasıyla yillarimizi geçirdik. Hatta ilk kizimda daha kirkimiz çıkmamıştı gitti. artık ben çok yoruldum. Babamla eşim tartıştı babam evi bosaltin dedi. Evi boşalttık şuan çok kötü bir evde oturuyoruz. Kışın rutubetten bir odayı kullanamıyorum. Geçtiğimiz kış hepimiz hastaydik. Şuan ben çalışmıyorum diye bu evden çıkmıyor iki yıl daha buradayız diyor. Kirası uygun diye. Aramızda muhabbet yok.annesiyle günde beş kez görüşür enaz. Annesine kardeşine para gönderir sürekli ama bana iki aydır verdiği para sadece yüz lira. Dün ayakkabıya ihtiyacım var dedim mağazaya girdim seçtim almak üzereyken yine mi masraf dedi bende bıraktım almadan çıktım. Bebeğimin giysilerini kardesimden temin ettim. Hala daha çoğu kiyafetimiz onun kızlarından. Tek tük aldığı şeyler olmuştur fakat kırk tane laf söyler. Ve daha okadar çok şey var ki. Ne yapacağım bilmiyorum bu evliliği surduremiyorum

Bu erkekleri anlamak gercekten çok zor, ben boşanmak istiyorum dedigim an esim biktin mi benden dedi, ve ikimizde ayrilik istemedigimizden yardin aldik doktordan, bende 36 yasindayim ve esimde gunde bi cok kez ailesini arar, artik bu sorunu asamayacagimi anladim ve bu konuda taviz verdim fakat bu durumda ailesine para gondermesi cok yanlis..iki cocuk var ve calismiyorsunuz biraz sabirli olun ve iyi bir is bulun kendinize, ben halen aöf de ikinci universite kapsaminda okuyorum, mesgale buldum kendime, sinirlerimi bozup gunlerimi heba edecegime okurum gelecegimi sekillendiririm diyip kayit yaptirdim universiteye..borca sokun esinizi krediyle ev aldirin, kira parasini krediye veririz diyin, esiniz okumus ama kafa basmiyor heralde..insallah duzelir yoluna girer her sey

Sunu kabul ediyorum gercekten zor bir durum icerisindesiniz.
Fakat bosanma konusunda kararsiz kaldim. Bosanmak kesin cozum degil, bosandiktan sonra da cocuklar oldugu icin problemler yasayabilirsiniz.
Bosanmadan once neler yapabilirsiniz daha cok bunu dusunmenizi istiyorum.
Esinizle iletisim kurmaya calissaniz, onun ne gibi bir problemi oldugunu acikca sorsaniz. Cunku yazdiklariniz basit sorunlar degil. Bunlarin altinda baska bir sey yatiyor olabilir mi? Size karsi acik olmasini isteseniz?

Bir de para biriktirip yurtdisina tek basina mi gidiyordu o kismi anlamadim aciklar misiniz?

Konusmak, iletisim kurma cabanizin sonucsuz kalmasi durumunda da sunu dusundum:
Siz bir annesiniz, cocuklariniz her ihtiyac duyduklarinda onlarin yaninda olacaksiniz, ayni sekilde sizin ailenizin de sizin yaninizda olacagini dusunuyorum. Simdi yazacagim cumleyi kesinlikle yanlis anlamayin; ailenizle konussaniz, bu durumda sanmiyorum size arkalarini donsunler. Boylelikle bir sure esinizden ayri kalsaniz. Ama bunu esinizle konusarak yapmanizdan bahsediyorum, evi terk etme seklinde degil. Esinizi karsiniza alip sorunlari siralasaniz, esinize cozum yolu arayip bulamadiginizi, onun size bu konuda hic yardimci olmadigini ve sizi caresiz biraktigini, ikizinde dusunmeye ve zamana ihtiyaci oldugunuzu, bu yuzden bir sure ailenizle kalacaginizi dile getirme durumunuz varsa bunu bir dusunun.
Farkindayim iki cocukla baba evine donmek gibi gozukuyor ama soyle dusunun cocuklarinizla ailenizin yanina tatile gelmissiniz gibi.
Zor bir donemden geciyorsunuz ve sizi seven insanlar yaninizdayken kendinizi daha guclu hissedeceginizi dusunuyorum.
Ayrica zaman ve yalnizlik gozardi edilemeyecek bir ilactir.

Gercekten dusunuyorum baska ne yapilabilir diye bilemiyorum. Belki bu yazdigim fikir size veya yazdiklarimi okuyan diger arkadaslara yanlis gelebilir ama onlar sizin aileniz, siz onlarin hala kizisiniz. Normal sartlar icin soyluyorum bunu, ailenizle aranizda bir sorun veya baska bir durum varsa bu dedigim olmaz tabi. Fakat bir secenek olarak dusundum ve yazmis bulundum. Yalniz bu secenek esinizle konusup cozum noktasina ulasamamaniz durumunda oldugunu unutmayin.
Sizi, esinizi, ailenizi tanimadan, yazdiginiz tek bir mesajla ve o mesajdan anladiklariyla dusuncelerini paylasan biri oldugumu da unutmayin.
Yardimci olmak niyeti ile sizi bilmeden uzecek, kiracak bir soylemde bulunduysam affiniza siginiyorum.
Allah gonlunuzdekini hakkinizda hayirli eylesin, hakkinizdakini de gonlunuze razi eylesin insallah, Rabbim kolaylik versin.

Sunu kabul ediyorum gercekten zor bir durum icerisindesiniz.
Fakat bosanma konusunda kararsiz kaldim. Bosanmak kesin cozum degil, bosandiktan sonra da cocuklar oldugu icin problemler yasayabilirsiniz.
Bosanmadan once neler yapabilirsiniz daha cok bunu dusunmenizi istiyorum.
Esinizle iletisim kurmaya calissaniz, onun ne gibi bir problemi oldugunu acikca sorsaniz. Cunku yazdiklariniz basit sorunlar degil. Bunlarin altinda baska bir sey yatiyor olabilir mi? Size karsi acik olmasini isteseniz?

Bir de para biriktirip yurtdisina tek basina mi gidiyordu o kismi anlamadim aciklar misiniz?

Konusmak, iletisim kurma cabanizin sonucsuz kalmasi durumunda da sunu dusundum:
Siz bir annesiniz, cocuklariniz her ihtiyac duyduklarinda onlarin yaninda olacaksiniz, ayni sekilde sizin ailenizin de sizin yaninizda olacagini dusunuyorum. Simdi yazacagim cumleyi kesinlikle yanlis anlamayin; ailenizle konussaniz, bu durumda sanmiyorum size arkalarini donsunler. Boylelikle bir sure esinizden ayri kalsaniz. Ama bunu esinizle konusarak yapmanizdan bahsediyorum, evi terk etme seklinde degil. Esinizi karsiniza alip sorunlari siralasaniz, esinize cozum yolu arayip bulamadiginizi, onun size bu konuda hic yardimci olmadigini ve sizi caresiz biraktigini, ikizinde dusunmeye ve zamana ihtiyaci oldugunuzu, bu yuzden bir sure ailenizle kalacaginizi dile getirme durumunuz varsa bunu bir dusunun.
Farkindayim iki cocukla baba evine donmek gibi gozukuyor ama soyle dusunun cocuklarinizla ailenizin yanina tatile gelmissiniz gibi.
Zor bir donemden geciyorsunuz ve sizi seven insanlar yaninizdayken kendinizi daha guclu hissedeceginizi dusunuyorum.
Ayrica zaman ve yalnizlik gozardi edilemeyecek bir ilactir.

Gercekten dusunuyorum baska ne yapilabilir diye bilemiyorum. Belki bu yazdigim fikir size veya yazdiklarimi okuyan diger arkadaslara yanlis gelebilir ama onlar sizin aileniz, siz onlarin hala kizisiniz. Normal sartlar icin soyluyorum bunu, ailenizle aranizda bir sorun veya baska bir durum varsa bu dedigim olmaz tabi. Fakat bir secenek olarak dusundum ve yazmis bulundum. Yalniz bu secenek esinizle konusup cozum noktasina ulasamamaniz durumunda oldugunu unutmayin.
Sizi, esinizi, ailenizi tanimadan, yazdiginiz tek bir mesajla ve o mesajdan anladiklariyla dusuncelerini paylasan biri oldugumu da unutmayin.
Yardimci olmak niyeti ile sizi bilmeden uzecek, kiracak bir soylemde bulunduysam affiniza siginiyorum.
Allah gonlunuzdekini hakkinizda hayirli eylesin, hakkinizdakini de gonlunuze razi eylesin insallah, Rabbim kolaylik versin.
Eşim yıl içinde para biriktirerek tatile tek başına gidiyor. Ama ona göre eğitim amaçlı. Ve bu durum gayet normal. Yani onun para artırarak tek başına gidiyor olması hiç bir problem teşkil etmiyor.

Eşimle dün gece konuşmaya çalıştım daha doğrusu benim moralim bozuk ve suratım asık olduğu için ilk konuşmaya çalışan o oldu.
Fakat bana hep mutsuzsun şükürsüz bir insansın senin için daha ne yapabilirim diyerek üste çıkmaya çalışıyor.
Benim istediğim şey basit.
Bu evde duzenimin olmadığını burada daha fazla oturmak istemediğimi kendimi mutlu hissetmedigimi söyledim. Bana alternatifin yok mecbur oturacaksin diyor.
Beni çalışmadığım için cezalandırıyor şuan iş teklifi var ondan daha fazla kazanabileceğim bir iş ama çalışma saatleri çok uzun günde oniki saat ben çocuklarıma vakit ayiramam diye kabul etmiyorum. Ayrica çalışırsam o yine para biriktirip yine kendi planlarıyla hareket edecek.

Akşam ki konuşmamızda bir çok konuya degindik. Bana dedi ki seni daha fazla nasıl mutlu edebilirim ben çevremde görüyorum hiç bir arkadaşım benim seninle ilgilendiğim kadar karısıyla ilgilenmiyor. Seni yemeğe çıkarıyorum ama sen yine nankörlük ediyorsun diyor.
Ama yaptığı şey şu; yemeğe çıktığımızda Yemek siparişleri verilir o yemeğini hızlıca yer ve masadan kalkar bende o masada tek başıma yemek yemek zorunda kalırım. İlk zamanlar tek çocuktu çocukla birakiyodu gidiyordu şimdi kizim büyüdü yanında onu alıp kalkıyor ikinci kızımla ben kalıyorum. Bunu ona söyledim ama ne yapıp Edip hep uste çıkmayı başarıyor.

Tarafsız olmaya çalışıyorum anlatirken. Kabul ediyorum bana karşı tamamen duyarsız değil ama bı ev erkeğinin bir kocanın yapması gereken şeyleri yapıyor olması ve bunu bak ben yapıyorum diye benim gözüme sokmasinin bir anlamı yok. Çünkü evi geçindirmek bizim ihtiyaçlarımızı temin etmek onun öncelikli görevi. Yapmayacaktın niye evlendin diye sorarlar adama.

Mesela ben eşimin ne kadar kazandığını nereye harcadığını bilmem. Bu normal bir durum mu yani her evlilikte olan şey bu mu?

Ben çalışmaya ara verince kredi kartlarimi elimden aldı. Yapılan harcamaların düzenli olarak geldiği mail adresini kendisininkiyle değiştirmiş. Sordum neden böyle birşey yaptın diye sana hesap mı vericem diyor.

Aklıma geldikçe yazıyorum bazı şeyleri ayrı ayrı oluyor .
Net çizgileri vardır eşimin aşılmasına izin vermez. Calisma odası vardı daha önce oturduğumuz evde girerdi odasına kapıyı kilitlerdi kitap okurdu istediği zaman çıkardı odadan eşyalarını karıştırmamam için tembih ederdi ki ben asla o fıtratta bı insan değilim. Mesela telefonunda ve bilgisayarnda şifre vardır ben bilmem. Asla söylemez Yaklaşık dört yıldır var ama ne yapıp edip öğrendim ve casus program yükledim. Cunku şüphe ye düştüm Ona gelen watsapp mesajlarını kendi telefonuma aktardım ve düşündüğüm gibi bı bayanla yazışmalarını okudum bana evliliğimiz boyunca söylemediği cümleleri söylemiş hatuna. Ellerinden çay içmek istiyorum demiş. Güzel yüzünü özledim demiş. Ama kadın bilmiyor evli olduğunu, bizimki arkadaşım var şuan konuşamam yazmış hâlbuki arkadaşım dediği kişi benim oan ben olduğum için konuşamıyor.

Hazırladım çocukları evi terk etmek üzereyken durdurdu beni hiç bir şey söylememiştim beni durdurana kadar. Niyetim anneme gidiyorum deyip normal bi şekilde evden çıkmaktı ama şüphelendi bende yüzüne vurdum yaptıklarını. Şoka uğradı yutkunamadi bile aklı sıra benim ogrenmeyecegimi sanıyordu. Ben gaflet anında yaptım böyle biseyi niyetim kafa bulmaktı sadece mesajlastik hiç bulusmadik oturup konuşmadık zaten kısa zamandır mesajlasiyoruz falan dedi. Ne yapti etti beni o an vazgecirdi ama şimdi çok pişmanım oan noktayı koymadigima.

Saygısızlık diz boyu insan yerine konulmamak var aldatma var maddi şiddet var. Bu adamla evliliğe devam etmenin tek bir sebebi bile yokken niye boşanmıyorsunuz. Mesleğiniz varmış eşiniz olmasa babanız da size destek çıkabilir anladığım kadarıyla. Aman çocuklarım demeyin adam onları da pek umursamıyor zaten. Olan bu adamı çekmekle boşa geçen vaktinize olur bu evlilikten bi cacık olmaz

İlk mesajınızda düzeltme yoluna gidin diyecektim fakat sizi aldattığını okuduktan sonra kesinlikle yol verin diyorum... Allah hakkı için böyle şeyler affedilmez.! Aynı şeyi siz yapmış olsaydınız neler yapardı size bir düşünün... Bırakın kimin elinden çay içmek istiyorsa içsin nankör !

En önemli sorunu en sona yazmışsınız.
Adam sizi aldatmış resmen.
Maaşmış tatilmiş ne önemi var?

Kızlar merhaba. Fikirlerinize ihtiyacım var. Ne olur yardım edin. Altı yıllık evliyim beş yaşında ve sekiz aylık iki kızım var. Bense 35 yaşındayım. Eşim öğretmen. Önceleri çalışıyordum şuan çalışmıyorum. Evlendigimizden beri babamın evinde oturduk kira vermeden. Eşimin faturaları ödemesi ve yarı mutfak masrafı dışında hiçbir katkısı olmadı ev masraflarına. Çocuğumun bakıcı parası yaz kış kıyafet alışverişi oyuncağı vs. Hermasrafi ben karşıladım. esimde her ay maaşından Bin lira artırarak her yıl yurt dışına eğitim diye gidip iki ay tatil yapmasıyla yillarimizi geçirdik. Hatta ilk kizimda daha kirkimiz çıkmamıştı gitti. artık ben çok yoruldum. Babamla eşim tartıştı babam evi bosaltin dedi. Evi boşalttık şuan çok kötü bir evde oturuyoruz. Kışın rutubetten bir odayı kullanamıyorum. Geçtiğimiz kış hepimiz hastaydik. Şuan ben çalışmıyorum diye bu evden çıkmıyor iki yıl daha buradayız diyor. Kirası uygun diye. Aramızda muhabbet yok.annesiyle günde beş kez görüşür enaz. Annesine kardeşine para gönderir sürekli ama bana iki aydır verdiği para sadece yüz lira. Dün ayakkabıya ihtiyacım var dedim mağazaya girdim seçtim almak üzereyken yine mi masraf dedi bende bıraktım almadan çıktım. Bebeğimin giysilerini kardesimden temin ettim. Hala daha çoğu kiyafetimiz onun kızlarından. Tek tük aldığı şeyler olmuştur fakat kırk tane laf söyler. Ve daha okadar çok şey var ki. Ne yapacağım bilmiyorum bu evliliği surduremiyorum

oy oy... ailenin bu kadar duyarsız olması beni ayrı üzdü eşinin durumu ayrı. Bir kere ailen seni böyle kötü bir duruma nasıl sokar? zorda kalacağını bildiği halde en azından eşinden saklı sana destek olabilirlerdi eşine diyecek bişi bulamıyorum zaten yazık. bir kene gibi senle besleniyor.

Erkeklerin hayatlarını kolaylaştırırsan beklediğin teşekkür ve denk karşılık yerine şımarıklık ve tamamen sorumsuz biri bulursun.erkeklerin mağara adamı olduğunu ve avlanmayı sevdiklerini düşünün bu şu demek,hiç bir şeyi kolayca avcuna sunmayacaksınız,uğraşacak zorlanacak ki kıymet bilsin ve biraz da duymazdan gelmeyi öğrenmek gerekiyor,söyleniyor mu duymayın ödesin ayakkabı parasını,bi öpücük kondurun yanağına, herşeyi büyüterek evlilik yürümüyor gülüp geçmeyi sallamamalı öğrenmek gerek devamı için.. sevgilir

Tarafsız olmaya çalışıyorum anlatirken. Kabul ediyorum bana karşı tamamen duyarsız değil ama bı ev erkeğinin bir kocanın yapması gereken şeyleri yapıyor olması ve bunu bak ben yapıyorum diye benim gözüme sokmasinin bir anlamı yok. Çünkü evi geçindirmek bizim ihtiyaçlarımızı temin etmek onun öncelikli görevi. Yapmayacaktın niye evlendin diye sorarlar adama.

Mesela ben eşimin ne kadar kazandığını nereye harcadığını bilmem. Bu normal bir durum mu yani her evlilikte olan şey bu mu?

Ben çalışmaya ara verince kredi kartlarimi elimden aldı. Yapılan harcamaların düzenli olarak geldiği mail adresini kendisininkiyle değiştirmiş. Sordum neden böyle birşey yaptın diye sana hesap mı vericem diyor.

Erkekler sürekli övünmek ister..
Isteklerini
Şikayet şeklinde ifade etme.
Bişey yaptığında ov op teşekkür et..
Beraber tatil yapmak istediğini şöyle.
Onla olmaktan miyli olduğunu
Yemek yerken onunla oturmaktan hoşlandığını şöyle.

Erkeklerin hayatlarını kolaylaştırırsan beklediğin teşekkür ve denk karşılık yerine şımarıklık ve tamamen sorumsuz biri bulursun.erkeklerin mağara adamı olduğunu ve avlanmayı sevdiklerini düşünün bu şu demek,hiç bir şeyi kolayca avcuna sunmayacaksınız,uğraşacak zorlanacak ki kıymet bilsin ve biraz da duymazdan gelmeyi öğrenmek gerekiyor,söyleniyor mu duymayın ödesin ayakkabı parasını,bi öpücük kondurun yanağına, herşeyi büyüterek evlilik yürümüyor gülüp geçmeyi sallamamalı öğrenmek gerek devamı için.. sevgilir

Doğru katiliyorim

Back
X