Benzin ve kardeş sorunu

Kardeşinizle aranız iyi olsa muhtemelen benzin parası batmazdı gözünüze diye düşünüyorum.

Ama kardeşinizin arabası ucuza alıp, evde kira,fatura, market ödemeden kalıp, para istemek biraz ayıp olmuş gibi.
Siz talebinizde haklı olabilirsiniz ama anne, babanızda kırılmakta haklı.

Ayrı eve cıksanız kira, fatura, market benzinden çok daha fazla masrafınız olur.

Kardeşinizin benzin aldığı için IBAN atması çok ayıp. Anne babanıza değil ama ona benzin koymasını söyleyebilirsiniz. Annenize güzel bir bileklik alıp meselenin para değil, aptal yerine konulmuş gibi hissetmek olduğunu söyleyebilirsiniz.

Ben zaten asla ailemden istemedim . Babam koymuş ben sehirdısındayken ona senden istemiyorum o koyacak dedim . Kardeşim de memur bu arada . Her ay maasıyla bi bilezik alıyor kenara koyuyor ilerde düğüne lazım olacak diye . Kalanı cepte . O da eve harcamıyor yani

Yani bilemedim. Koca adamın kullandığı arabaya benzin koyması lazım.

Sizde az az koyun. Benzin yoksa almasın.

Ben arabayı vermezdim her gece her gece oldu. Veremem arabamı de. Satmasaymış ucuza. 100k indirim çıkmıştır çoktan. Madem araba senin diye benzin koymuyor. Ozaman arabamı kullanmana izin vermiyorum de. Cimri olun biraz bazen dert oluyor madem içinize. Sizin gibileride anlamam. Cimrilik bile sayılmaz bu, kardeş arasında lafı olmaz bence ama nasılsa yapılıyor, nasılsa dolduruyor, nasılsa ödeniyor hiç sevmem bu saygısızlığı. Herkes sorumluluğunu bilecek. Ayrıca benzin parası konuşulmaz ama o 100k indirim çok büyük görülmüştür, istemezdim valla ama dediğim gibi ben arabamı her akşam vermezdim.

Kardes calisip para kazaniyor mu ? Ona araba alinmadi mi? Evin kucuk genc kizi veya ogluysa 19 20 yasindaysa ,anasından babasindan aldigi harcla benzin doldurmasini talep etmek uygun olmaz. Sizde zaten eve ekstra katki yapmiyormussunuz ona sayabilirsiniz

Eve gozle gorulur maddi katkida bulunmuyorsunuz
Size deselerdi aylik 15 bin katkida bulun diye o zaman da batacakti muhtemelen
Ayri eve cikana kadar bu duruma goz yummaniz gerekiyor
Yani baska eve ciksaniz 15 20kdan asagi kira odemeyeceksiniz sonucta
Arabayi da ucuza verdigi icin ona binmeyi hak goren bi dusuncesiz kardesiniz
Ama dedigim gibi ayri eve cikana kadar boyle seyleri gozardi etmeniz gerekir

Ben kardeşimden 100k ucuza araba almazdım ona kıyamadığım için, o da bana kıyamadığı için yakıtını alır binerdi.
Sizin konunuz para değil bence kardeşlik ilişkiniz, o yüzden asgari düzeyde alışveriş yaparsanız daha iyi olur, bana göre ikinizinki de absürt çünkü.
Diğer kardeşinize yedirip içirdiğinizi söylemeniz de aynı şekilde enteresan, üstelik bir yetişkin olarak eve katkınız yokken.

Arabaya benzini kullanacağınız kadar az az alın. Benzin bir hafta işe gidecek kadar olsun. Kardeşiniz arabayı istediğinde benzini az diyin yine de arabanızı kuklanmak isterse benzin alması gereksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…