Benzin ve kardeş sorunu

hupsidupsi09

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2024
113
248
23
30
Bir derdim var :) danışmak istiyorum. Boşandıktan sonra yaklaşık bir buçuk yıldır ailesiyle yaşayan ve içten içte ayrı ev için planlar yapan bir kadınım . Bir adet aracım var. (Babamında pek fazla otoparktan çıkartmak istemediği bir araç daha var evde. ) ben kendi aracımı erkek kardeşimden, yaklaşık 100k daha ucuza satın aldım aldım . Boşandıktan sonra moral olsun diye indirimli verdiler öyle diyorlar. Gelelim mevzuya . Sabahları işe gidiş gelişimi aracımla yapıyorum . Akşamları çok fazla dışarı çıkmıyorum . Erkek kardeşim haftanın en az dört günü akşam arabayı alıyor şuraya buraya gidiyor. Kendi başıma kullansam muhtemelen tek seferlik depoyla bir ay gider benzin . Sorun şu ki daha bir kere depoya benzin koymadı :) yaklaşık bir yıldır benzin sigortası bakımı her şeyi ben karşılıyorum çünkü benim arabam :) geçen ailemle bu konuyu konuştuğumda nankörlükle suçlandım . Evet eve maddi bi katkı görünürde sunmuyorum çünkü ihtiyaçları yok çünkü istemiyorlar . Ev kendilerinin iyi gelirleri var vs vs . Kardeşimle aram berbattır o nedenle eve çıkmak istiyorum ancak bazı borçlardan ötürü seneye kalacak . Sizce bu benzin talebi ( en azından iki uç ayda bir koyabilir ) nankörlük mü? Somut çıkarıp maaşımdan su kadar vermiyorum evet ancak kız kardeşimi alır her Haftasonu gezdirir yedirir içiririm . Ya da bir şeye ihtiyaç varsa çay çorba çıkarken alırım vs . Ben gerçekten nankör müyüm? Bu talebim hak değil mi?

Nankörlük mü bilmem ama aileniz bir şekilde size destek olmuş ne hikayeler okuyoruz burada asla destek olmayıp eve bile almayan aileler… aslında olması gereken şeyi yapmışlar. ama eve de bir katkınız yokmuş bilemedim ben talep etmezdim şahsen. Yanlarında yaşıyorsunuz birikim yapıyorsunuz planınız doğrultusunda. Boşanır boşanmaz ayrı eve çıksanız bu imkanlarınız hiç olmayabilirdi.

sorun benzin değil kardeşinizden biraz karşılık bekliyorsunuz haklı olarak. Ailenizin bu şekilde suçlaması da saçma olmuş. Neden sürekli siz vermek zorundasınız ki? Bence haklısınız ama çözülür mü bilemiyorum, siz ayrı eve çıksanız da kardeşiniz arabayı emanet almaya devam eder bence. Madem iki araba var neden diğerini almıyor?

benzin yarın işe gidip gelmeme kadar var deyip vermeyin bi kaç kez tekrarlayın bunu, depoyu doldurmayın mesela.

Dillendirmeniz kötü olmuş

Destek almasanız haklısınız derdim

Evet kesinlikle hatta söyledim yalandan da olsa 200 liralık koymaz mı bi insan ya diye . Kendimi mal gibi hissediyorum. Ve gerçekten kardeşim bana karşı berbat bi imsan . Ha anasının babasının sözünden çıkmaz o ayrı . Bu da şu olaydan sonra bana batmaya başladı , benzin bitmiş koymaya gitmiş . Bana mesaj atıp ibanınu gönderip para istedi tavsiye çok mantıklı . Böyle yapacağım. Bu arada babam 15 inde koysun benzin dedi de bakalım beklicem

Benzin koymayın siz de ya da depoyu doldurmayın her seferinde 50-100 liralık benzin alın. Erkek kardeş kaç yaşında ve çalışıyor mu? Madem kullanacaktı size satmasaydı arabasını. Bence babanızın arabasını kullanması mantıklı. Kaza falan yapsa ödeyecek olan sizsiniz muhtemelen değil mi?

Bir yandan da eve bir katkımız yokmuş. Yani bunun yerine kardeşinize göz yumabilirsiniz bu konuda. Ev için cebinizden başka para çıkmıyor sonuçta. Çok arada kaldığım bir konu oldu.

şahsen ben olsam ne yapardım diye düşündüm. Boşandıktan sonra aile evine dönmez, kendi evime çıkardım. Erkek kardeşimin arabasını değil, başka araba satın alır kimsenin de kullanmasına izin vermezdim.

. Kardeşimle aram berbattır o nedenle eve çıkmak istiyorum ancak bazı borçlardan ötürü seneye kalacak . ?
kardeşinizle aranız berbat? o kadar berbat ki ayrı eve çıkmayı isteme sebebiniz bu.

ama o sizin arabanızı 4 gece alıyor
siz onun aracını 100 bin lira ucuza almakta beis görmüyorsunuz

bu nasıl berbat ilişki?

kardeşimle aram iyidir, daha çocuk evime gelmiş arabama 1 kere binmiş değil...

neyse, bu konu neden aileyle konuşuyorsunuz direkt kardeşinize ya arada benzin koysana deyin madem?

sizin bu aracı satın almanız ama erkek kardeşinizin binmeye devam etmesi konusunu aileniz mi baştan böyle racon kesmişti acaba?

yapamazdı ki

daha şimdi bile yapamıyor borçları varmış.
O da ilginç çünkü borç varken araba almış mesela. Bir süre arabasız idare edip borçları kapatmaya öncelik verseydi şimdi kendi evindeydi belki de. Çünkü arabası boşandığı için moral olsun diye 100 bin lira daha ucuza satmış kardeşi kendisine. Yani öncelikler yanlış belirlenmiş diye düşünüyorum.

Siz de ailenizin yanında bedavaya yaşıyorsunuz. Dillendirmek hoş değil bence. Yerinizde olsam oraya sayardım.
Ayrıca ailenize değil abinize söyleseydiniz, muhatabınız o. Ben aile içi bu kadar iletişimsizliğe anlam veremedim. Akraba falan değil bu, kardeş. 1 gün de benzin koy da getir şu arabayı diyip gülün geçin.
Abinize de hak vermiyorum bu arada, insan bindiği arabaya benzin koyar bir zahmet ama bunun hesabını yapmak kötü gözüküyor. Ayrıca bunu abinizin arabasını ucuza almadan önce düşünmeniz lazımdı, başınıza bunların geleceği en baştan belliymiş. Aileden birinin arabasını alırsanız, hele ki “indirimli” alırsanız o arabaya ortak olduklarını zannederler.

Bence haklısınız. Arabayı size oyle ya da böyle satmışlar. Siz ailenizin evinde yasıyorsunuz, erkek kardeşinizin değil. Babanız kullansa tamam ama erkek kardesiniz kullanıyor. Hem de haftada 4 kez. Sigorta yok kasko yok benzin parası yok sorumluluk yok ama kendine özel arabası var. Cok buyuk sacmalık. Bence benzin de koymasın kullanmasın da. (acil durumlar için hariç)

Eger cok bıdı bıdı ederlerse aradaki farkı ödemeyi kabul ederim, eger gercekten öyleyse

Biz anne ve babaların uğraşları ile bunları yapabiliyoruz. İkimizde anne ve babamıza tamam deriz . O onlar söyledi diye ucuza verdi ben de bir yıldır ses çıkarmadım kullanmasına

Erkek kardeşim korkunc biri . Kadın düşmanı . Yani şurada normal bi aile sohbetinde ettiği lafları yazsam anlarsınız . Ben kendim uzak duruyorum kendisijden . İletişim kurmayan taraf şahsen benim . Konuşmak muhatap olmak istemiyorum

Hayır ya borçla almadım . Borç dediğim ek hesap açığı kredi kartı ödemesi falan . Bir senede sürekli gezdim o zaman oldu bunlar . Araç alırken kendi paramla aldım . Aile evine de ben kendi isteğimle geldim . O zamanlar eve çıkacak mentalim yoktu . Yanımda birileri istiyordum

Kardeşimin arabasını almam gerçekten büyük hata oldu . O zaman çok iyi gelmişti bu fikir ama suan korkunc bir hata . Boşandıktan sonra mentalim tek kalmaya uygun değildi maalesef. Evet depoyu doldurmak yerine azar azar koyacagım . Haklısınız

Kardeşinizin bunu düşünüp karşılaması lazım ama düşünmemiş bu durumda ben olsam isteyemezdim herhalde.

diğer kardeşler çalışıyor mu? evin geçimine bir katkıları var mı? yoksa bu sadece sizden mi beklenen bir şey?

ayrıca, ben sizi haksız bulmadım. araba durduğu yerde masraf bir şey. yıkaması bile dünya para. bu kadar sık kullanan biri arabaya benzin koymalı.

biz de kardeşimle ortak kullanıyoruz arabayı ama benzini hep ben koyarım ve bu sorun olmaz. çünkü alma verme dengemiz var. o da benim kadar arabanın benzinini düşünüyor, biliyorum. kardeşlik zaten birbirini düşünmek değil mi? neden düşünen taraf siz olsanız sadece?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…