Benzin ve kardeş sorunu

Evet kesinlikle hatta söyledim yalandan da olsa 200 liralık koymaz mı bi insan ya diye . Kendimi mal gibi hissediyorum. Ve gerçekten kardeşim bana karşı berbat bi imsan . Ha anasının babasının sözünden çıkmaz o ayrı . Bu da şu olaydan sonra bana batmaya başladı , benzin bitmiş koymaya gitmiş . Bana mesaj atıp ibanınu gönderip para istedi :D tavsiye çok mantıklı . Böyle yapacağım. Bu arada babam 15 inde koysun benzin dedi de bakalım beklicem
O zaman benzini kendinize göre alın. Sizi işe götürüp getirecek kadar. Kardeşiniz de almak zorunda kalsın benzin. Yada belki vazgeçer benzin yok diyerek arabayı almaktan.
Sizden para isterse ben yarın benzin alacağım,sen kullanacağın kadar doldur kullan deyip geçin.
Şu hayatta kimseye emanet araba vermeyi sevmiyorum. Kimseden de almıyorum bu sebeple yerinizde olsam çoktan yapmıştım yukarıda yazdıklarımı. Sonuçta siz satın aldınız o arabayı parasını ödeyip, 100 bin lira da pazarlık payı olabilir zaten normalde de. Sanki kardeşiniz size hibe etmiş yada siz işe giderken emaneten kullanın diye veriyormuş gibi haftada 4 gün kullanması uygun değil. Satmış arabayı,parasını da almış yani.
Ailenizle konuşmayın konuyu,benzini hesaplayıp alın kendinize göre,gezmek istiyorsa bir zahmet benzinliğe uğrayıp koysun benzinini.

eve katkı ile neden benzini bir tuttunuz ? yorumlar çok garip bunlar iki kardeş ikiside evde yaşıyor. biri diğerine arabasını satmış, ama kendi arabası gibi kullanıyor. ikisi de evde yaşıyor ? neden evlenip boşandı diye mi konu sahibini sanki evin bir parçası değilmiş gibi görüyorsunuz. ben olsam arabayı çatt diye satardım. giderdim faize yatırırdım babamın arabayı kullanırdım. arabam eskiyor km artıyor. artık üstesinden gelemiyorum bekar boşanmış kadınım derdim. gör bak şenliği o zaman.
Evet üstelik arabayı kullanan kardeş memur ve o da eve herhangi bir katkıda bulunmuyor. İndirim yaptığı o 100 bin lira da çoktan çıkarılmıştır konu sahibinden

aksamları arabayla çıkın dışarı her gün. 2 hafta bunu yapın. arabaya ulaşamasın. almak istediğinde bugün işim var arabayla deyin. arabanın size ait olduğunu hissettirmeniz lazım. biraz konfordan fedekarlık yapıp evde dinlenmeniz gereken saatte dışarıda olacaksınız. kıyamet kopunca arabanın size ait olduğunu masaya yatırırsınız.

bazı haftasonlari da arabalı, en az 1 gece konaklamalı planlar yapın. gerekirse arabayı otobüs terminalinin yakınına koyun, kendiniz şehirdışına toplu etkinliklere gidin. arabayla gideceğim diye yalan söyleyin.

Son düzenleme:
bunlar malesef sınır koymayı bilmeyen ebeveyn zihniyetlerinde çok oluyor. az iletişimde bulunmak istediğiniz kardeşle minimum ticaret olur.

bir çocuğa daha uygun fiyata zorla araba sattırmışlar, evde iki araba var zaten arabaya ihtiyacın olmayacak diye çocuğa sınır ihlali yaptıracak tutum için onay vermişler, eski arabam da olsa bu hala benim arabam zihin yapısını çocukta desteklemişler hatta ebeynlerin kendisi direkt böyle olması gerektiğini düşünmüş, arabayı satın alan çocuğun kendine ait bir eşyasının kullanıma açıp açmama mahremini hiçe saymışlar, çocuğu manipulasyonla suçlu çıkarmışlar.

ticaret olmuş bitmiş artık. araba sizin. manipulasyonlara gelmeyin. araba benim zihniyetini içselleştirin. karşı tarafa da sınırınızı çizdiğinizi gösterin.

ben kardeşime para pul lafı yapmam. kardeşiniz de size yapmamış. kardeşlik böyledir çoğu zaman.
ayrıca ailenizin yanında güzel güzel bedavaya yaşıyorsunuz, bu da normal. ama bi market alışverişi yap bari, mesela faturaları sen üstlen be insafsız. ben sizi haksız buldum. ve ortada bi dert göremedim.

Kardeşimin arabasını almam gerçekten büyük hata oldu . O zaman çok iyi gelmişti bu fikir ama suan korkunc bir hata . Boşandıktan sonra mentalim tek kalmaya uygun değildi maalesef. Evet depoyu doldurmak yerine azar azar koyacagım . Haklısınız
Kardeşiniz eve katkıda bulunuyor mu .
En kötü satın arabayı başka alın.arada ki bağ kopar.o hala kendinin sanıyor arabayı.ayrica aram kötü yazmışsınız o halde arabanızı mi istiyor.

Ben olsam en baştan arabanın değeri neyse onu verirdim.ikincisi eve her ay somut bir katkıda bulunurdum.en yakının bile olsa kimseye minnet etmeyi sevmiyorum.varsin biraz geç çıkayım eve ama kimseye eyvallahim olmasın.kardesinizi haftasonu gezdireceginize somut bı yardimda bulunun.yada böyle şeyleri dile getirmeyin aileniz hakli

İyide anne babaysa sizinde anne babanız. Gerçekten berbat anne babalar var. Ama aileniz yapması gerekeni yapmış. Aslında siz bu durumu anne babanıza değil arabayı kullanan kardeşinize söyleyecektiniz. Bence yaptığınız gayet normal ayrılmışsınız birikim yapmaya çalışıyorsunuz.alıp arabayı kullanıp bir kere bile benzin koymamak ayıp.

aksamları arabayla çıkın dışarı her gün. 2 hafta bunu yapın. arabaya ulaşamasın. almak istediğinde bugün işim var arabayla deyin. arabanın size ait olduğunu hissettirmeniz lazım. biraz konfordan fedekarlık yapıp evde dinlenmeniz gereken saatte dışarıda olacaksınız. kıyamet kopunca arabanın size ait olduğunu masaya yatırırsınız.

bazı haftasonlari da arabalı, en az 1 gece konaklamalı planlar yapın. gerekirse arabayı otobüs terminalinin yakınına koyun, kendiniz şehirdışına toplu etkinliklere gidin. arabayla gideceğim diye yalan söyleyin.
Normalde çıkardım ancak dediğim gibi birikim yapmam lazım :( şimdi çıkıp nereye gideceğim her çıkışta bin lira gidiyor :( biraz da o yüzden sinirlerim bozuluyor zaten . Her akşam ben çıkmadığım için o çıkıyor . Yoksa zaten erdiğiniz gibi bi yaşantım vardı arabayla 11 de 12 de gelirdim eve . Ama işte kemer sıkmam lazım

Yani aranızın iyi olmadığı kardeşinizin 100 bin zarar etmesine keşke müsade etmeseydiniz. Bal olsa unut demişler.

Ama sizde cimrisiniz bence. Eve ihtiyaç yok veya istenmedi diye hiç harcama yapılmaması yanlış. Market olsun , ufak tefek değişiklikler olur mutlaka jest yapılmalı.
Yapıyorum zaten . Hiç yapmıyor değilim. Annem bi şey istiyor ben alıyorum . Çanta diyor ütü masası diyor en güzelini alıyorum . Gıda olarak markete girdiğimde hepimizin yiyecegi şeyler alıyorum

Kardeşiniz size arabayı hibe etmediğine göre siz de benzini hıybe etmek zorunda değilsiniz.Siz de onun size yaptığı gibi benzin de indirim yaparsınız olur biter.Kullanarak arabanın km sini de artırıyor değerini düşürüyor zaten.Bi zahmet elini cebine atsın.

Bir derdim var :) danışmak istiyorum. Boşandıktan sonra yaklaşık bir buçuk yıldır ailesiyle yaşayan ve içten içte ayrı ev için planlar yapan bir kadınım . Bir adet aracım var. (Babamında pek fazla otoparktan çıkartmak istemediği bir araç daha var evde. ) ben kendi aracımı erkek kardeşimden, yaklaşık 100k daha ucuza satın aldım aldım . Boşandıktan sonra moral olsun diye indirimli verdiler öyle diyorlar. Gelelim mevzuya . Sabahları işe gidiş gelişimi aracımla yapıyorum . Akşamları çok fazla dışarı çıkmıyorum . Erkek kardeşim haftanın en az dört günü akşam arabayı alıyor şuraya buraya gidiyor. Kendi başıma kullansam muhtemelen tek seferlik depoyla bir ay gider benzin . Sorun şu ki daha bir kere depoya benzin koymadı :) yaklaşık bir yıldır benzin sigortası bakımı her şeyi ben karşılıyorum çünkü benim arabam :) geçen ailemle bu konuyu konuştuğumda nankörlükle suçlandım . Evet eve maddi bi katkı görünürde sunmuyorum çünkü ihtiyaçları yok çünkü istemiyorlar . Ev kendilerinin iyi gelirleri var vs vs . Kardeşimle aram berbattır o nedenle eve çıkmak istiyorum ancak bazı borçlardan ötürü seneye kalacak . Sizce bu benzin talebi ( en azından iki uç ayda bir koyabilir ) nankörlük mü? Somut çıkarıp maaşımdan su kadar vermiyorum evet ancak kız kardeşimi alır her Haftasonu gezdirir yedirir içiririm . Ya da bir şeye ihtiyaç varsa çay çorba çıkarken alırım vs . Ben gerçekten nankör müyüm? Bu talebim hak değil mi?
Eve hiç katkı sunmamanızda bana pek normal gelmedi açıkçası.Ailenizin ihtiyacı olmayabilir ama insan aynı evin içinde kazandığı parayı nasıl sadece kendine ayırır,ben anlayamadım maalesef. İki kardeşte cimrisiniz galiba.

Back
X